Ştiri
Cătălin Silegeanu: Cetățenii sunt sătui de promisiuni, sunt sătui să accepte și să înghită promisiuni electorale

Candidatul independent la Primăria Municipiului Botoșani face publică etapa a doua din Programul pe care intenționează că îl implementeze sub denumirea: Prioritatea nr.1.

Mesajul lui Cătălin Silegeanu:

 

”Așa cum am promis, fiecare comunicat de presă va conține și o parte din programul meu pe care doresc să îl implementez în cadrul Primăriei Botoșani pentru că să conduci ai nevoie de viziune, pentru ca dumneavoastră aveți nevoie de Strategie si nu de  lozinci  populiste. Următoarea prioritate pe lângă cea prezentată anterior o reprezintă Fondurile Europene.

 

Fondurile europene reprezintă o oportunitate critică pentru administrațiile locale din România. Nicio administrație, oricât de bogată, nu poate ignora banii gratis ce pot fi atrași.

 

Banii europeni nu sunt un moft, bani europeni sunt un drept al românilor .Având o birocrație greoaie, o lipsa totală a infrastructurii, că antreprenor m-am lovit de foarte multe refuzuri sau amânări   din parte autorităților care ar fi trebuit să vină în ajutorul cetățeanului.

 

Autoritățile locale incomplete și incompetente la capitolul atragerii fondurilor europene.

 

Știm că fondurile europene sunt cele care au demonstrat că  se poate face modernizare, dezvoltare acolo autoritățile locale nu au interes să intervină. De o importanță deosebită pentru primari este modul în care serviciile publice cu personal contractual pot asigura un salariu mai mare pentru cei care lucrează în aceste structuri. Foarte important de reținut este faptul că programele europene potasigura o parte substanțială a salariului acestor oameni.

 

Legea 215/2001 a Administrației Publice Locale, Articolul 73, menționează clar că astfel de servicii publice pot fi înființate cu respectarea leislației în vigoare (în caz că sunt primari care au dubii despre legalitatea acestor servicii):

 

“Consiliile locale pot înființa și organiza instituții și servicii publice de interes local în principalele domenii de activitate potrivit specificului și nevoilor locale, cu respectarea prevederilor legale și în limita mijloacelor financiare de care dispun.”

 

2. Legea 339/2007 a Strategiilor de Management de Proiect, Articolul 7, permite administrațiilor publice să își facă structuri cu manageri de proiect.

 

Salarizarea este ”cuiul lui Pepelea” pentru orice serviciu public ce dorește să asigure eficiență. Pentru a atrage oameni buni, trebuie să îi plătești bine – nu este filosofie foarte mare, toată lumea știe lucrul acesta. În cele ce urmează vom lista câțiva pași ce pot fi urmați pentru a asigura managerilor de proiect salarii decente:

 

Salariul de bază pentru personalul contractual se stabilește conform Legii 284/2010 privind Salarizarea Unică. Anexă 1, Capitolul ÎI, Secțiunea 1 include Grilele de Salarizare pentru personalul contractual din administrația publică locală.

 

Domnule Primar, Domnule Viceprimar știți câte sectoare s-ar fi putut dezvolta dacă ați fi fost interesat că acest  oraș să fie printre primele din Moldova  că nivel de dezvoltare și îmbucățire a calității vieții cetățenilor Municipiului Botoșani?

 

Dacă aveați un minim de seriozitate nu ați fi așteptat să vină delegație de la București și să va arate că va poate da 270 milioane  și să susțineți că acești bani ajung în fondurile primăriei pentru dezvoltarea rețelelor de gaz.

 

Acești bani pot să ajungă doar dacă veți ști cum să pregătiți proiectele, timp de 4 ani nu ați atras 1 euro din fondurile europene sincer mă îndoiesc că veți reuși!

 

„Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”. Apelul în valoare de 235 milioane de euro, prevăzut a fi lansat pe 17 august, permite dezvoltarea rețelei de gaze naturale încă din această perioadă de programare, urmând că procesul să continue și în viitorul exercițiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro.

 

Condiția este că primăriile, singure sau în asociere cu mai multe autorități publice locale, să asigure racordarea la rețeaua de gaze a cel puțin câte 1.000 de gospodării pentru fiecare proiect și să modernizeze infrastructură existentă acolo unde această există. Eligibile sunt și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară care au că obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației.

 

Activitățile finanțate din cele 235 de milioane de euro alocați din actualul exercițiu financiar sunt:

 

Construirea rețelelor inteligente de distribuție gaze naturale, inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente funcționalităților inteligente;

 

Construirea stațiilor de reglare, măsurare și predare a gazelor naturale și a racordului la Sistemul de Transport existent exclusiv în scopul alimentării unei rețele inteligente de distribuție propusă printr-un proiect;

 

Construirea rețelelor interioare de distribuție a gazelor naturale pentru clădirile administrative publice branșate la rețeaua inteligentă distribuție a gazelor naturale propusă prin proiect (clădirea primăriei, centre sociale, școli etc.) în cadrul cărora se desfășoară activități non – economice;

 

Construirea branșamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietății publice.

 

Să vorbim despre fondurile europene și cum pot ele să ajute la dezvoltarea economică, culturală, umană a municipiului Botoșani.

 

Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)

 

Construirea de drumuri și autostrăzi, metrou, linii feroviare și aeroporturi.

 

Valorificăm potențialul căilor navigabile și al porturilor. Asigurăm accesul la apă și canalizare, reciclarea deșeurilor, conservarea biodiversității și monitorizarea calității aerului. Reducem pagubele la inundații și secetă, combatem eroziunea costieră și extindem plajele. Contribuim la salvarea de vieți, prin dotarea IGSU cu tehnică de ultimă generație pentru intervenția la dezastre. Susținem energia din resurse regenerabile și reducem consumul de energie electrică.

 

Programul Operațional Capital Uman (POCU)

 

Sprijinim sute de mii de oameni să trăiască mai bine, să își găsească de lucru, să fie mai sănătoși și mai bine pregătiți profesional. Dăm tinerilor o nouă șansă la educație și îi ajutăm să devină antreprenori. Sprijinim comunitățile marginalizate și ajutăm persoanele defavorizate să-și găsească un loc de muncă. Finanțăm proiecte mici dar care pot schimbă vieți și finanțăm, deopotrivă, proiecte mari, de anvergură națională, prin care încurajăm creionarea și implementarea de noi politici publice care ne îmbunătățesc viața tuturor.

 

Ce finanțează alte ministere

 

Programul Operațional Regional (POR)

 

Drumuri județene, șosele de centură, pasaje rutiere, poduri, infrastructură de sănătate - spitale regionale, ambulatorii, centre de intervenție integrate.

 

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR)

 

Susține agricultură, finanțează infrastructură rurală și sprijină crearea de locuri de muncă la sate.

 

În concluzie, Domnule primar aveți nevoie de Foarță multă pregătire și experienta în domeniul managerial, să cunoașteți legile prin care cei care se ocupă de proiectele europene sunt foarte bine plătiți  .S-a dovedit că nu poți avea rezultate bune cu oameni prost plătiți  sau cu oameni incompetenți  sau incompleți.

 

Nu mai țineți orașul și cetățenii în degradare morală, fizică și  promisiuni deșarte.

 

PRIMĂRIA BOTOȘANI nu a accesat mai nimic din aceste fonduri .Având în vedere lipsa infrastructurii, iluminat, dezvoltare personală a tinerilor /recalificare. Persoanele defavorizate, dezvoltare regional. Nimic . Primarul a luat doar ce i-au dat stăpânii  partidului

 

Din păcate fără o echipa serioasă și calificată, fondurile europene rămân neaccesate iar banii contribuabililor se cheltuiesc inutil și fără speranța într-o viață mai bună. Că independent și cu experiență managerială voi reuși sa-mi formez o echipa tânără, care împreuna vom atrage  fonduri europene pentru un oraș european în adevăratul sens al cuvântului .Edilii care s-au săturat să aștepte bani de la guvern au renunțat la politică și s-au apucat serios de treaba , un exemplu extraordinar de înțelepciune, caracter și dragoste pentru oraș este primarul din Comună Ciugud din județul Alba.

 

Așa ca lăsați promisiunile, lăsați comunicatele de presa ireale, veniți, voi fiecare candidat cu cate un program REAL de dezvoltare a acestui oraș, de a oferi o bunăstare cetățenilor, de a ieși din sărăcia si mizeria cu care se confrunta Botoșaniul.

 

Cetățenii sunt sătui de promisiuni, sunt sătui sa accepte si sa înghită promisiuni electorale.

 

Cătălin Silegeanu- Candidat Independent Primăria Municipiului Botoșani”

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Pompierii se luptă de două ore cu focul într-un depozit de furaje – FOTO & VIDEO
Pompierii din Dorohoi intervin de mai bine de doua ore pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din satul Pădureni, comuna Șendriceni.
Echipa de vânzări determină succesul unui business
(P) Indiferent de domeniul in care lucram, intotdeauna putem gasi solutii care sa ne duca mai departe in cariera si care sa ne ajute sa obtinem locul de munca pe care ni l-am dorit. Cursuri si sesiuni de training gasim la tot pasul, chiar si online, pe Youtube si nu numai. Totusi, nimic nu se compara cu cele realizate de catre specialisti care doar cu asta se ocupa si nu de catre cineva care o face doar in timpul sau liber. 
O firmă nu ar trebui să funcționeze fără instructajul de protecția muncii
(P) In cadrul fiecarui loc de munca este necesara respectarea mai multor reguli. De asemenea, la angajarea unei persoane se impun mai multe proceduri importante printre care si Medicina Muncii. Despre aceasta oricine trebuie sa stie ca reprezinta o specialitate a medicinei care se concentreaza pe relatia om – munca si pe adaptarea activitatilor desfasurate cu persoana respectiva.
Cosmin Andrei, plimbare pe bicicletă până la Cornișa: SOLUȚII pentru problemele bicicliștilor - VIDEO
Cosmin Andrei a dezbătut problemele pasionaților de ciclism.
Se oprește apa în centrul municipiului – STRĂZILE
Compania de apă a anunțat o nouă întrerupere a furnizării apei potabile.
ANUNȚ de MEDIU Ameliorare prin împădurire Darabani
ILAȘI LAURENȚIU titular al proiectului “Ameliorarea prin împădurire a terenurilor agricole degradate cuprinse în perimetrele de ameliorare “ILAȘI LAURENȚIU””, amplasament situat pe raza orasului Darabani, nr. cadastral 55274, 51970 si 55783, jud. Botoșani, anunţă publicul interesat:
Expoziția ”Pe urmele lui Eminescu” ajunge la Piatra Neamț
Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii ”Mihai Eminescu” deține în patrimoniul său câteva colecții de artă, printre care și colecția „Spiru Vergulescu” – lucrări de grafică.
Criză de forță de muncă la Botoșani: Angajatorii caută salariați din toate domeniile de la necalificați la studii superioare – LISTA
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani a transmis lista locurilor de muncă valabilă pentru săptămâna în curs.
Probleme cu email-ul și site-ul la APM: UNDE pot trimite botoșănenii documentele
APM Botoșani anunță publicul interesat că, în prezent, din cauza unor probleme tehnice existente la nivel național, serviciul de e-mail și site-ul instituției sunt nefuncționale.
Loading...
Orban a anunțat ce se întâmplă cu profesorii care REFUZĂ să predea online
Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că se vor lua măsuri legale dacă sunt profesori care refuză să predea online. El a subliniat că nu își "imaginează" că un cadru didactic poate să refuze să intre online la ore.
Patru botoșăneni amendați după un scandal de pomină în fața unui bar
11. 500 de lei reprezintă valoarea totală a amenzilor aplicate de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani în acest week-end, în urma misiunilor de ordine publică executate atât în sistem integrat, în cooperare cu polițiști, cât și prin patrule de jandarmi.
Peste 800 de cazuri de COVID în țară, a scăzut și numărul de teste – SITUAȚIA pe județe
Până astăzi, 21 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 113.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  90.649 de pacienți au fost declarați vindecați.
Carambolul de la Ungureni: Patru mașini distruse și două persoane transportate la spital
Două persoane au fost transportate la spital în urma accidentului de la Ungureni.
Doina Federovici: Voi aduce bani europeni pentru dezvoltarea județului Botoșani prin toate programele, inclusiv prin mecanismul ITI - Țara de Sus, Investiții Teritoriale Integrate
Candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici a făcut public astăzi programul „BANI EUROPENI PENTRU BOTOȘANI” prin care crește finanțarea din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea integrată a comunităților locale.
Loading...
Noi cazuri de COVID la Botoșani raportate de autorități – SITUAȚIA de la nivelul județului
Direcția de Sănătate Publică a transmis situația cazurilor noi COVID înregistrate în ultimele 24 de ore.
ȘAPTE razii anti-COVID la Botoșani în ultimele 24 de ore, zeci de amenzi aplicate de polițiști
În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni cu sprijinul politistilor locali, politistilor de frontiera si a jandarmilor, au organizat șapte acțiuni punctuale de verificare a respectării masurilor impuse in contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
Nuntă întreruptă de mascați: Un artist botoșănean le cânta invitaților
Proprietarul pensiunii a fost amendat cu suma de 3.000 de lei.
Mână criminală? Un fermier din Botoșani a găsit cuie și bucăți de tablă în hrana pentru animale – GALERIE FOTO
Pozele postate pe rețelele de socializare vorbesc de la sine.
Profesorul din Botoșani care antrenează olimpicii României: Suntem binecuvântați cu copii capabili, inteligenți, geniali
Este profesor la un prestigios liceu din Botoșani, rezultatele obținute cu olimpicii aducându-i nu doar medalii, ci și un titlu de Cetățean de Onoare.
ACUM: Accident cu patru mașini, salvatorii la fața locului – GALERIE FOTO
Apelul la 112 s-a dat în urmă cu puțin timp.
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
 „Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii. Portul măștii și celelalte măsuri care s-au luat la școală pentru protecție sanitară au rostul de a proteja copiii”,Ludovic Orban, premierul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8583 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5057 lei
GBP
Lira sterlină
5.2937 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9588 lei
XAU
Gramul de aur
255.7976 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3385 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9961 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1173 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1806 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
18.8 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
18.3 o C
Saveni
18.1 o C
Ştefăneşti
16.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.