Ştiri
Casa de Cultură a Sindicatelor condusă şi nu prea de sindicalişti
Neînţelegeri între membrii consiliului de administraţie de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Aparent, se pare că o parte dintre cei cinci membri ai acestei structuri nu ar fi fost convocaţi la şedinţele consiliului de administraţie şi susţin că nu mai sunt la curent atît cu activitatea din cadrul instituţiei cît şi cu situaţia directorului Valentin Rău, numit în fruntea Casei de Cultură pe perioadă determinată.
Din punctul de vedere al liderului Cartel Alfa, membru în CA al Casei de Cultură a Sindicatelor, o astfel de şedinţă nu s-ar mai fi ţinut din primăvara acestui an, respectiv din luna aprilie. Şi asta în condiţiile în care, astfel de întruniri ar trebui să aibă loc cel puţin o dată la trei luni. „Cel puţin noi de la Cartel Alfa, nu pot vorbi în numele celorlalţi colegi, dar noi nu am mai fost convocaţi la o şedinţă a consiliului de administraţie şi nici la o şedinţă de lucru, de cîteva luni bune, probabil că în aprilie cred că a fost ultima dacă nu mă înşel. Ori nu s-a făcut acest lucru, singura explicaţie este că directorul actual probabil conduce singur Casa de Cultură a Sindicatelor considerîndu-se cu abilităţi mai mari decît întreg consiliul de administraţie”, a declarat Marius Oroşanu, preşedinte Cartel Alfa Botoşani. Sindicalistul a mai afirmat că, în general orice decizie luată în cadrul acestei instituţii, cum ar fi încheierea unor contracte de colaborare, sau închiriere a unor spaţii din incinta Casei ar trebui să treacă prin CA. „Dacă luăm după hotărîrile care au fost luate la Casa Sindicatelor în mod normal nu ar fi putut funcţiona fără convocarea CA”, susţine liderul Cartel Alfa. Marius Oroşanu a mai declarat că, nici în privinţa situaţiei directorului Valentin Rău nu ar mai avea informaţii de mai multă vreme. „Nu avem cunoştinţă de situaţia actuală a conducerii Casei de Cultură a Sindicatelor, dacă este interimară, dacă s-a mai organizat concurs sau nu, dacă s-a amînat, din ce cauză s-a amînat concursul”, a mai spus Oroşanu.
Chiru: Nu pot să îmi dau cu părerea despre ceva ce nu ştiu
Cu aceeaşi lipsă de informaţii pare să se confrunte şi Vasile Chiru, de asemenea membru în cadrul consiliului de administraţie, care la rîndul său susţine că nu mai fost convocat la vreo şedinţă de acest fel. „Nu ştiu deocamdată dacă s-a mai primit vreun document cu prelungirea interimatului legat de actualul director, dacă nu, nu ştim nimic, ăia la nivel naţional cred că nici nu prea îi interesează care e situaţia în teritoriu a caselor de cultură a sindicatelor”, susţine Vasile Chiru, preşedinte BNS Botoşani. Mai mult, Vasile Chiru susţine că un consiliu de administraţie ar fi trebuit să aibă loc în condiţiile în care anumite spaţii din incinta Casei au fost eliberate şi ar fi nevoie de identificarea unor alte oportunităţi pentru închirierea lor. „Legat de ce s-a mai întîmplat în Casa de Cultură a Sindicatelor eu nu pot să îmi dau cu părerea pentru că nu ştiu, cel mai îndreptăţit ar fi să vă dea domnul Rău explicaţii, eu am discutat şi cu domnul Ţarcă, el toată ziua e pe acolo şi l-am întrebat cînd se ţine şedinţa de  CA pentru că ultima nu s-a ţinut şi am intrat în trimestrul IV. Am constatat că sunt spaţii disponibile, facultatea şi-a restrîns activitatea pe spaţiu nu pe instituţie şi vrem să discutăm la nivel de consiliu să vedem ce decizie luăm, ce disponibilităţi sunt pentru a fi ocupate spaţiile”, a mai spus Chiru.
Ştefan Ţarcă: A fost consiliu de administraţie, dar ei au uitat
Contrar declaraţiilor făcute de cei doi lideri sindicali, respectiv Marius Oroşanu şi Vasile Chiru, Ştefan Ţarcă susţine că o astfel de şedinţă ar fi avut loc în luna iulie a acestui an, la care ar fi participat toţi membrii CA. „Aici consiliul de administraţie se ţine din trei în trei luni şi el a fost organizat, dar ultimul nu mai reţin cînd, cred că probabil prin luna iulie. Domnii Oroşanu şi Chiru au uitat, sigur au uitat că au participat”, explică Ştefan Ţarcă, preşedinte CNSLR Frăţia Botoşani. El a mai spus că urmează ca de la Bucureşti să fie emise nişte formulare pentru aprobarea bugetului de anul viitor şi în funcţie de cînd vor ajunge la Botoşani, se va organiza şi o şedinţă în acest sens. „Acum trebuie să fie cel de la sfîrşit de an cînd vom aproba bugetul pentru anul viitor şi cel mai probabil se va organiza la finele acestei luni”, a mai spus Ţarcă.
Valentin Rău: Întrebaţi-i dacă ultima dată şi-au primit banii în aprilie
În asentimentul liderului CNSLR Frăţia este şi directorul Casei de Cultură a Sindicatelor care afirmă că, a fost nevoit chiar să reprogrameze un consiliu de administraţie din cauza programului încărcat a celor doi lideri sindicali. „Dacă ei au spus acest lucru, întrebaţi-i cînd au luat ultima dată banii şi dacă a fost tot în aprilie. O şedinţă de consiliu de administraţie a avut loc în trimestrul III cînd am i-am convocat pe membri, cei doi au motivat că nu pot participa şi atunci am reprogramat şedinţa pentru a putea lua parte, iar consiliul de administraţie s-a ţinut”, a declarat Valentin Rău, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor. Valentin Rău a mai afirmat că, din punct de vedere al situaţiei sale, el este deocamdată director cu acte în regulă. „Deocamdată sunt director al Casei de Cultură a Sindicatelor cu cate în regulă, asta cel puţin pînă cînd cei de la asociaţie vor decide contrariul”, a încheiat Valentin Rău.


Peste 1.520 de cazuri noi la nivel național, Botoșaniul cu cele mai puține îmbolnăviri – SITUAȚIA pe județe
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.527 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Jandarmii botoșăneni prezenți duminică pe Stadionul Municipal
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoșani va asigura duminică, 20 septembrie, ordinea şi siguranţa publică pe Stadionul municipal Botoșani, la meciul  de fotbal disputat de echipele F.C.Botoșani și Academica Clinceni, începând cu ora 16.30.
Mihaela Huncă: Trebuie să avem grijă de cei care nu mai pot avea grijă de ei, iar Pro România va face acest lucru!
Muți botoșăneni au nevoie de îngrijire și asistență socială. Pro România va trata cu prioritate domeniul social.
Un candidat la CJ vrea să-i ajute pe sărmanii județului – INVESTIȚIILE propuse
Mihaela Huncă a declarat în cadrul unei conferințe de presă că trebuie să-i ajutăm pe cei care nu pot avea grijă de ei. Ca atare, în programul său a inclus și un capitol Pro Incluziune Socială.  
SCANDAL într-un microbuz, un bărbat s-a certat cu șoferul și i-a tăiat un cauciuc - FOTO
Jandarmii i-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală.   
Noi IMAGINI de la incendiul care a cuprins trei vile, pompierii se luptă cu focul – VIDEO
Un incendiu izbucnit vineri dimineață este în aceste momente contracarat de patru echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, dar și de pompieri voluntari și  echipaje medicale.
O școală din Botoșani a trecut de la scenariul galben la cel verde – SITUAȚIA din învățământul botoșănean
Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.
PSD Botoșani: Primarul PNL din Dersca se pregătește să fraudeze alegerile prin organizarea secției de votare din localitate în Primărie!
PSD a sesizat Autoritatea Electorală Permanentă
ANUNȚ Consiliul Județean convocat în ședință ordinară pentru data de 24 septembrie 2020
PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN BOTOŞANI, în conformitate cu prevederile art. 178 alin. (1), art. 179 alin. (1) și alin. (2) lit. a), art. 180 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările ulterioare, convoacă Consiliul Judeţean în şedinţă ordinară, pentru data de 24 septembrie 2020, ora 10:00.
Loading...
INCENDIU de proporții la Botoșani: Trei case în flăcări, intervin mai multe echipaje – GALERIE FOTO & VIDEO
Patru echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, dar și pompieri voluntari și  echipaje medicale, intervin în aceste momente pentru a lichida un incendiu devastator.
Flutur: Administrație corectă, salvată de căpușele PSD - Chirii mai mici pentru comercianții din piețe, salarii mai mari pentru angajați, prețuri mai mici pentru botoșăneni
Programul primarului Cătălin Flutur pentru gestionarea corectă a piețelor botoșănene a fost transmis în urmă cu puțin timp, printr-un comunicat de presă.
Valeriu Iftime: Dacă dădeam un gol îi măcelăreamGALERIE FOTO & VIDEO
Oficialul clubului botoșănean era extrem de dezamăgit la finalul partidei disputată cu macedonenii de la KF Shkendija, scor final 0 – 1.
REȚINUT pentru 24 de ore după o îmbrățișare în plină stradă
Botoșăneanul a fost dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani.
S-a crezut într-un film de acțiune, șofer încătușat și ARESTAT
A ignorat toate legile, inclusiv pe cele ale bunului simț. A sfârșit prin a fi încătușat, apoi băgat după gratii.
Loading...
Premierul Ludovic Orban vine sâmbătă la Botoșani -  PROGRAMUL
Șeful Guvernului, Ludic Orban este așteptat să ajungă la Botoșani într-o vizită electorală programată pentru sâmbătă, 19 septembrie 2020.
EMOȚIONANT: Jandarmul-erou s-a întors la Botoșani cu daruri pentru copilul de 4 ani căruia i-a salvat viața
Jandarmul care a salvat viața unui băiețel de 4 ani a mers la Botoșani să-l viziteze pe micuț și să-i ducă un prieten de pluș care să-l vegheze, atâta timp cât el e plecat la București.
ATENȚIE în trafic, polițiștii au camere video pe uniforme: Le veți vedea, vă vor “vedea” și ele
Ministerul Afacerilor Interne anunță o schimbare radicală în Poliția Română.
PSD: Cabinete medicale școlare dotate în unitățile de învățământ din Botoșani și controale gratuite pentru botoșănenii din comunitățile vulnerabile
În Guvernarea PSD au fost realizate investiții în sistemul de sănătate.
PROGRAMUL și operațiunile care se vor derula în Punctul de lucru secundar pentru permise auto și înmatriculări de la Dorohoi
Începând cu data de 22 Septembrie 2020, devine operațional la Dorohoi Punctul de lucru secundar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.
USR-PLUS Botoșani: Simona Petrovici, pentru un Văculești european
Simona Petrovici, candidat USR-PLUS pentru Primăria Văculești, are 35 ani și a absolvit Litere și Științe ale Comunicării. Are doi copii și activează în învățământ.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.