Ştiri
Alertă pentru bugetari, de unde începe Orban restructurarea: Cei care au intrat pe ușa din dos…

Premierul desemnat Ludovic Orban anunță o amplă restructurare a aparatului administrativ, de la Guvern până la ultima autoritate.

Liderul PNL a anunțat reducerea numărului de ministere la 15, cel mult 16, prin recomasarea portofoliilor sparte în bucăți. Întrebat ce înseamnă restructurarea amplă a aparatului guvernamental, Ludovic Orban a răspuns că, „în primul rând mai puține ministere”.

 

„Asta este o prostie, nu există în nici o ţară din UE aşa ceva (28 de ministere – n.red.). M-am uitat aşa, la guvernele importante, media e cam de 15-16 ministere, pentru că un minister îl organizezi ca să gestionezi în mod unitar un domeniul de activitate: educație-cercetare, deci un domeniu important de activitate”, a explicat, potrivit evz.ro, premierul desemnat.

 

El a continuat și cu alte exemple: „Economia e economie, nu poţi să spargi economia în patru ministere. Ministerul de Externe e Ministerul de Externe, nu poţi să-l spargi în patru ministere – vicepremier pentru parteneriate sau strategice, Ministerul Afacerilor Europene, Ministerul Românilor de Pretutindeni, toate au ca obiect de activitate…, sunt cuprinse în cadrul Ministerului de Externe. Afacerile Europene, de exemplu, sunt în cadrul Ministerului de Externe”.

 

 

Câţi bugetari rămân?

 

„Vom face o dimensionare optimă la nivelul fiecărei instituții, după reducerea ministerelor. Suntem cu o analiză făcută deja – sigur, ea trebuie verificată la fața locului -, o restrângere a numărului de agenții, autorități, oficii, tot în sensul unei organizări mai judicioase a abordării coerente pe domenii importante de activitate și o simplificare”, a mai promis Orban.

 

El a explicat și cine trebuie să se teamă pentru slujba sa: „Cu siguranță, urmare a acestor reduceri, unii vor trebui să plece – dar, îmi cer scuze, toți cei care au intrat pe ușa din dos, fără să aibă nicio pregătire serioasă, numai pe bază de carnet de partid, toți cei care plimbă hârtii degeaba prin minister sau mulți dintre ei nici măcar nu vin să semneze condica, semnează odată pe săptămână condica”.

 

„Noi vrem să construim în România un corp de funcționari care să fie neutru din punct de vedere politic, care să fie bine pregătiți, care să fie evaluaţi în funcție de performanţele în activitatea pe care o desfășoară şi care să aibă cu adevărat capacitatea să devină instrument în punerea în practică a politicilor publice”, și-a explicitat Ludovic Orban proiectul.

 

Alte direcții de reformă anunțate de premierul desemnat vizează pregătirea funcționarilor publici, simplificarea procedurilor, simplificarea instituțională, asigurarea legăturilor între instituții și digitalizarea. „Dacă mă duc să primesc un serviciu sau să obțin o autorizație sau un aviz de la o instituție, instituția respectivă să nu mai aibă dreptul să mă trimită pe mine de la Ana la Caiafa, să mă duc la alte instituții, să iau certificate, să iau tot felul de hârtiuțe că sunt în drept să primesc serviciul respectiv sau…”, este proiectul lui Orban.

 

 

De unde se reduc cheltuielile

 

Despre reducerile de cheltuieli, mai scrie evz.ro, liderul PNL spune că trebuie analizate cu mare atenție, astfel încât economia făcută să fie semnificativă, fără a afecta funcționarea statului. „Trebuie ca orice cheltuială publică să servească interesul public (…) Noi, când venim la guvernare, venim și cu principiile bunei guvernări liberale – un document care a fost aprobat, pe care l-am prezentat public, care îți arată niște lucruri foarte importante: principiul solidarității între generații – adică noi nu putem acum să mărim cheltuielile, să ne împrumutăm şi să punem pe spinarea generațiilor care vin datoriile care sunt create pentru a genera pentru anumite categorii sociale…”, a explicat Ludovic Orban.

 

El a anunțat și reducerea altor cheltuieli, pe lângă cele de personal. Printre acestea se numără diferite subvenții, ajutoare sociale, dar mai ales subvențiile pentru partidele politice. „Vom reduce la o treime subvențiile alocate către partidele politice”, a punctat Orban, explicând că reducerea cheltuielilor partidelor va elimina și tentația de a plăti din bani publici contractele din campania electorală.

 

loading...
Bani insuficienți pentru plata salariilor unor bugetari de la Botoșani
400.000 de români vor fi concediați, ministrul Budăi REACȚIONEAZĂ: Pe ce se bazează?

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
BĂTAIE în stradă, între doi bărbați din Botoșani, observată prin camerele video ale orașului
Doi bărbați din Botoșani s-au luat la bătaie în plină stradă, însă oamenii legii au ajuns în zonă, fără să fie chemați prin apel la 112.
Primarul Cătălin Flutur pentru cei care nu cred în COVID: Le doresc ca niciunul dintre ei să nu…
Pericolul cauzat de virusul SARS-COV-2 este departe de a se fi încheiat. Dimpotrivă, România la acest moment se află într-o situație mai gravă decât la începutul epidemiei.
Peste 2 milioane de euro alocați de Guvern pentru primăriile din Botoșani afectate de furtuni
În timp record, la nivelul județului Botoșani, comisiile constituite prin Ordin al Prefectului județului, Dan Nechifor, au evaluat pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice din perioada 15 iunie -5 iulie, al căror cuantum estimativ s-a concretizat într-un proiect de Hotărâre de Guvern transmis de îndată primului ministru al României.
Alegerile locale din 27 septembrie, Flutur: Câți vor avea curajul să meargă la vot?
Într-o perioadă în care a fost adoptată legea alegerilor locale, primarul Cătălin Flutur susține că șansele să se țină alegerile locale în septembrie sunt undeva la 50%.
Prefectul trimite echipe în teren, la depozitele care împart ajutoare europene
Demarat la începutul lunii iulie, Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014-2020 din fondul de ajutor european, derulat cu sprijinul Guvernului României a ajuns, la data prezentei, la un stadiu destul de avansat.
Primăria REPARTIZEAZĂ locuințe ANL noi în cartierul de pe Șoseaua Iașului
În conferința de presă susținută în Amfiteatrul de la Cornișa, primarul Cătălin Flutur a făcut un anunț care interesează mai ales familiile tinere de la Botoșani.
Mașinile cu volanul pe partea dreaptă, în România! RAR, precizări despre situația acestor autovehicule
Registrul Auto Român (RAR) explică în detaliu tot ce trebuie să știți despre statutul legal al autovehiculelor cu volanul pe partea dreaptă și cum poate primi un astfel de autovehicul Cartea de Identitate a Autovehiculului (CIV) pentru a fi înmatriculat în România.
O nouă creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, SITUAȚIA pe județe
Grupul de Comunicare Strategică vine cu un nou bilanţ alarmant, foarte aproape de ziua de sâmbătă, când au fost înregistrate 698 de cazuri.
Seminarul Teologic Dorohoi organizează a doua sesiune de admitere
Este vorba despre admiterea pentru clasele a IX-a, anul școlar 2020-2021.
inpuff.ro
Loading...
Nelu Tătaru: Starea de alertă după 15 iulie este aproape iminentă
Guvernul estimează că în următoarele 14 zile se vor înregistra între aproximativ 500 și 700 de noi cazuri de COVID-19 în România.
Lovitură pentru hoții de lemne, CE se întâmplă cu mașinile și utilajele folosite pentru transporturi ilegale
În această lună ajunge la votul final din Camera Deputaților Codul Silvic.
Psiholog din Botoșani, funcționar public, în vizorul ANI: CUM a încălcat legea
Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă în cazul a 10 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010 și a sesizat organele de urmărire penală în alte două cazuri.
La 10 ani de la moartea Mădălinei Manole, tatăl artistei plânge după nepot: Unde e copilul de nu a venit şi el, e la Botoşani?
Astăzi, 14 iulie, se împlinesc 10 ani de la moartea Mădălinei Manole. În urma ei a rămas un fiu care trăiește alături de tatăl său, botoșăneanul Petru Mircea.
Actorul care l-a interpretat pe Eminescu în filmul ”Luceafărul”, diagnosticat cu leucemie: APEL pentru donare de sânge - VIDEO
Și botoșănenii pot dona sânge pentru actorul care l-a întruchipat strălucit pe Mihai Eminescu.
Loading...
Lucian Trufin, senator PSD: Eu nu votez un proiect de lege al Guvernului plin de abuzuri împotriva românilor
Decizia Curții Constituționale din 25 iunie a fost una clară: izolarea și carantinarea pot fi aplicate doar prin lege, nicidecum printr-un ordin de ministru.
Avertismentul unui medic: ”Atenție! Mulți au ajuns la urgențe cu mușcături de la aceste insecte periculoase”
Recomandarea medicului e să ajungeți cât mai repede la un consult dacă aveți pe piele semnele unei astfel de mușcături.
Trei zile cu ”Dănilă Prepeleac”, un spectacol cu actori și păpuși
Spectacolele au loc în aer liber.
ALDE Botoșani: Solicităm directorului DGASPC să înceteze cu presiunile politice pentru membrii ALDE!
Odată cu apropierea alegerilor locale din toamnă, unele partide politice nu mai țin cont de nimic atunci când vine vorba de interesele partidului, ajungându-se la presiuni pentru anumiți candidați ai ALDE, acuză președintele partidului.
Vară capricioasă: Temperaturile scad brusc și revin ploile
Post important scos la concurs la o primărie din Botoșani, candidatul trebuie să cunoască bine limba engleză
Candidatul va avea de trecut o singură probă.
Să fim serioși, toate partidele au promovat poșitrucii și securiștii în posturi cheie în instituțiile publice. Unii dintre aceștia nu ies din birou decât dacă sunt chemați la raport de către sistem sau dacă au de dat darul la partid. PSD-ul, partid de șmecheri, i-au ținut într-un veșnic interimat, să mulgă mai des. A se vedea că unii directori uși masoni de carton, de purpură sau izmana vacii, rezistă în toate regimurile deși nu fac nimic, doar aranjamente de unde curge sigur pentru ei și susținători, că, de, au de plătit salarul, așa se numește contribuția la cei cu echerul și biblia. Nimeni nu va schimba nimic fără voie de la cei care veghează sistemul. Nici măcar Orban.
16 octombrie 2019, 20:55
Dar diploma de ,,jurist,, la Kogalniceanu te califica pt menajerie?!
16 octombrie 2019, 18:55
ce conteaza din ce partid esti daca nu ai pregatire pentru administratie. e plina administratia de tot felul de diplome bune de mers pe santier sau in fabrica. sa vedem cati ingineri lucreaza in administratie din ambele tabere. si apropo alyn gaby, ce crezi ca rezolvi cu taierea salariilor? a facut-o base si boc. unde-s banii? la ei in cont, iar tu, naiv ai crezut ca o sa ai autostrazi si caini cu colaci in coada. galbejitii sunt infometati rau, uita-te atent la mutrele lor. ia uite la johannis ca nu-l mai incap costumele, si-a operat fata de bube si s-a intinerit.
16 octombrie 2019, 18:08
Adica sa fie dati afara lichelele aduse ilegal de ciuma rosie.
16 octombrie 2019, 08:45
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mai rea decât coronavirusul va fi reacția oamenilor vulnerabili psihic. Care vor avea (deja au) manifestări extrem de violente. Creșterea numărului de îmbolnăviri va obliga guvernul să impună restricții, restricțiile vor ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8430 lei
USD
Dolarul SUA
4.2615 lei
CHF
Francul elveţian
4.5370 lei
GBP
Lira sterlină
5.3361 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9708 lei
XAU
Gramul de aur
246.6921 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3631 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9616 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1276 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1814 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6506 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.