Reportaj
Premierul la Stejarul de pe drumul morţii: Edilul face undrum care-i gata, pe Ponta îl izbeşte ruşinea, Doiniţa se trezeşte maidevreme decât Verginel, totul în faţă la... AF Ţurcanu - FOTOGALERIE
Deşi a durat doar vreo 30 de minute, vizita la Botoşani a premierului Victor Ponta a prilejuit tot felul de situaţii şi întâmplări care mai de care mai ciudate şi mai amuzante. Aceasta şi pentru că, dacă acţiunea sa în judeţ a durat aproximativ jumătate de oră, aşteptarea s-a întins pe mai bine de două ore. Toate acestea în condiţiile în care sosirea la Cabana Stejarul fusese anunţată pentru 9:40, iar prim-ministrul a ajuns acolo după 11:00, majoritatea şefilor judeţului fiind prezenţi însă în parcare cu mult înainte de ora specificată înprogramul iniţial.
victor ponta la drumul mortii botosani

Secretomanie şi diversiune cu aterizarea

În urmă cu un an, mai exact pe 6 octombrie, preşedintele Camerei Deputaţilor sosea cu elicopterul la Botoşani pentru a participa la Zilele Oraşului Dorohoi. Presimţind parcă scandalul ce avea să izbucnească, capii locali ai PSD-ului, printre care deputatul Andrei Dolineaschi şi primarul Ovidiu Portariuc, au încercat atunci o diversiune, trimiţând presa la Stadionul Municipal, deşi vicepreşedintele PSD urma să aterizeze la poligonul ACR. Jurnaliştii au aflat adevărata locaţie, au scris că Valeriu Zgonea s-a deplasat într-o zi de sâmbătă cu un elicopter la un chef şi a ieşit un scandal naţional.
Pe 12 octombrie 2013, cu ocazia vizitei la Botoşani a premierului Victor Ponta, autorităţile au ţinut secret cât au putut locul aterizării. Asemenea anului precedent, s-a recurs din nou la o diversiune, pentru a atrage ziariştii din Piaţa Revoluţiei spre Cabana Stejarul prefectul plecând într-acolo şi spunându-le unde merge. Tocmai se aflase însă că premierul va ateriza la UM 01189 şi cum în unitatea militară nu se putea intra, oricum se pleca la Stejarul.

Micky cu asfaltările, Verginel cu crucile, Ovidiu şi Florin cu... certurile

Până în ultima clipă a sosirii şefului Guvernului oficialităţile prezente la faţa locului au încercat să îşi aroge meritele demarării lucrărilor la „drumul morţii”. Sosit după primarul ovidiu portariuc drumul botosani suceava luni de zile prin judeţ, senatorul Şerban Mihăilescu îşi explica absenţa îndelungată prin faptul că la Bucureşti şi nu la Botoşani se rezolvă problemele, susţinând că recentele reparaţii de pe drumurile naţionale ce traversează Darabani, Bucecea sau Flămânzi s-ar fi făcut la intervenţiile sale. „Când eram parlamentar de Prahova terminasem de asfaltat toate drumurile, nu mai aveam ce asfalta”, se lăuda Şerban Mihăilescu.
Problema este însă că prin luna august, când se efectuau lucrările, senatorul Doina Federovici trimisese comunicat prin care făcea public că respectivele şosele se reabilitează la demersurile parlamentarilor PSD Botoşani, ori Şerban Mihăilescu este vicepreşedinte UNPR.
CITEŞTE ŞI:
 FOTOGALERIE Asfaltări în oraşe;Federovici din drum: Meritul exclusiv al parlamentarilor PSD
Nici liberalii nu s-au lăsat mai prejos.
„Cine a spus că face miting cu cruci în faţa Guvernului?” întreba deputatul Verginel Gireadă, dând de înţeles că ameninţările sale l-au cam speriat pe Victor Ponta, care a decis în consecinţă să dea startul lucrărilor.
Tachinările dintre liderii PSD Botoşani şi PNL Botoşani au continuat şi în minutele dinaintea sosirii la Stejarul a premierului. „Au avut un an timp să se gândească”, declara primarul Ovidiu Portariuc despre iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean florin turcanu drumul botosani suceavaBotoşani, Florin Ţurcanu, de a lărgi Zona Metropolitană cu încă trei comune. La cinci metri de edilul şef, preşedintele CJ nu renunţa la idee: „eu vă zic ce spune la lege (…). Vreau să aducem un echilibru”.
Tot prin acea zonă s-au contrat puţin şi Doina Federovici, senator pe Colegiul Dorohoi – Flămânzi cu Verginel Gireadă, deputat pe Colegiul Flămânzi.
Verginel Gireadă :Tu, nu mai ai ochi să mă vezi?
Doina Federovici :Noi suntem aici de la 8 jumătate.
Verginel Gireadă :Păi voi, PSD-iştii, sunteţi oamenii muncii, vă sculaţi de la 6. Noi liberalii suntem mai puturoşi, ne trezim mai târziu.

verginel gireada doina federovici la stejarul
doina federovici drumul botosani suceava

Primarul se angajează să repare singur-singurel un drum deja modernizat

Fazele tari au continuat şi după sosirea premierului. Acesta a avut un scurt dialog cu primarul de Botoşani după ce reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) l-au informat că, din 39 km cât are drumul Botoşani – Suceava, reabilitarea va cuprinde doar 32 km, deoarece şapte km sunt drumuri municipale.
"Şi municipiul nu-l faceţi, nu? Unde e dl primar? Îl faci singur înţeleg, nu?" i s-a adresat Victor Ponta lui Ovidiu Portariuc, care a răspuns prompt: "îl facem singuri, da". Premierul a clarificat lucrurile: „am înţeles, deci primarul şi-l face singur”.
Marea problemă sau mai curând marea bucurie, este că, în realitate, primarul s-a cam angajat să facă singur ceva ce este deja făcut. Ieşirea din Botoşani spre Suceava a fost reabilitată în al doilea mandat al primarului Cătălin Flutur, printr-un program european de modernizare a centurilor, în valoare de 11 milioane de euro, care a cuprins şi investiţiile în străzile de la Lebăda, Zona Industrială, Împărat Traian. Ar mai putea rămâne în discuţie câteva sute de metri de după Dedeman, însă întrebat înaintea vizitei, când nu era clar locul de întâlnire cu premierul, unde s-ar putea da startul lucrărilor, deputatul Andrei Dolineaschi a răspuns că ar putea fi în apropiere de Dedeman deoarece de acolo începe drumul naţional.

ovidiu portariuc victor ponta drumul botosani suceava

Ponta ruşinosul... sau mincinosul?

Pe Victor Ponta l-a lovit ruşinea când la o planşă s-a readus în discuţie DN 24 C Rădăuţi Prut-Manoleasa, singurul drum naţional de pământ din România. Premierul a fost informat că asfaltarea acestuia costă aproximativ şase milioane de euro, el calculând că preţul este cât pentru un kilometru de autostradă.
"La anul trebuie să punem banii pentru asfalt. Trebuie să facem ca în România să nu mai fie nici un drum naţional de pământ. Acesta e ultimul şi cred că e ruşinos pentru România să aibă drum naţional de pământ", a comentat Victor Ponta.
Toate bune şi frumoase numai că tocmai Victor Ponta este cel care în luna decembrie a anului trecut, în cadrul unei videoconferinţe organizată din cauza înzăpezirilor, a cerut directorului CNADNR să includă în bugetul pe 2013 bani pentru asfaltarea respectivului drum.
„Pietruit ca pe vremea romanilor. Să aveţi grijă acum când facem bugetul să asfaltăm drumul acela care este de râsul lumii în secolul 21 să avem drum naţional către vamă, dar drum neasfaltat”, spunea Victor Ponta pe 20 decembrie 2012.
De la stadiul „de râsul lumii” DN 24 C a ajuns la cel de „ruşinos”, însă tot nu s-a asfaltat.
CITEŞTE ŞI:
 Ponta mirat de un drum naţional din Botoşani: De râsul lumii, în secolul 21
victor ponta drumul radauti prut manoleasa

Când s-a aflat că Victor Ponta a aterizat şi se apropie de Stejarul zecile de oficialităţi din Botoşani şi Suceava au făcut un arc de cerc pentru a-l primi pe premier. În acesta au intrat şi câţiva săteni din Baisa, inclusiv câteva bătrânele îmbrăcate ponosit, care contrastau puternic cu ţinuta parlamentarilor şi directorilor alăturaţi. Înainte de a-l primi şi ei pe premier, sătenii s-au omenit într-un bar care aparţinea lui… AF Ţurcanu.
[[galerie-foto]]
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Mobilizare ca pe vremea PCR pentru Victor Ponta, de la camioanele cu nisip dispărute după plecare, la directori şi primarii PDL - GALERIE FOTO
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
La câteva ore de la plecarea lui Ponta utilajele de pe drumul morţii, strânse
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
Loading...
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
Loading...
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
pe ce va bazati voi ca oameni din baisa au fost omeniti la AF Turcanu . Lasind deoparte similitudinile de prenume NU EXISTA NICI O ASOCIERE( cu Numele Turcnu). DA INTRADEVAR LUMEA S-A ADUNAT CA LA CIRC CA DOAR NU VINE IN FIECARE ZI UN PRIM-MINISTRU LA BOTOSANI. deci in concluzie asocierea prenumelui turcanu cu alt politician nu are nici un sens (fara folos). muncim pe spate si pentru ultimul ban.va rog sa respectaci oameni din baisa (chiar daca in ochi vostri apar ca niste tarani).
14 octombrie 2013, 22:16
Saracu portariuc!!! el nici nu stie cate urechi are. poate in raportu de anul viitor o sa prinda si drumu respectiv.:)) ce idiot
14 octombrie 2013, 11:19
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Acolo (nr. în Parlamentul European) am învățat niște lucruri extrem de importante, faci compromisuri pentru a ajunge la un consens. Cred că am suficientă experiență ca să îi capacitez pe colegii mei să-și ducă la î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
7 august 2020
EUR
Euro
4.8375 lei
USD
Dolarul SUA
4.0949 lei
CHF
Francul elveţian
4.4794 lei
GBP
Lira sterlină
5.3607 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8756 lei
XAU
Gramul de aur
271.0003 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2458 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3977 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9510 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0641 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.