Reportaj
Oraşul în care sucul e mai ieftin decât apa, iar blocurile se dărâmă sub greutatea parabolicelor – GALERIE FOTO
Dacă veşnicia s-a născut la sat, paradoxul a devenit probabil adolescent în oraşul-comună de pe malul Prutului. Tradiţia şi modernitatea se întrepătrund asemenea modului în care populaţia romă se contopeşte cu cea majoritată, când e integrată, când e… dezintegrată. Aşezarea de la graniţa de est a judeţului ar trebui să respire orăşeneşte măcar prin blocurile din centru.
Stefanesti orasul paradoxului 2

Blocuri sau tunuri?

120 de familii locuiesc în scări care şi la propriu, şi la figurat sunt desprinse din alte vremuri. De la distanţă par a fi uriaşe tunuri, burlanele sobelor amintindu-ţi de bancurile din regimul comunist în care Ceauşescu speria americanii cu bombele pe care fiecare locatar le-ar lansa pe respectivele tuburi. Numai că tunurile astea-s ruginite rău, decopertate, mai au puţin şi rămân în… pielea goală. Dar nu-i bai, cum mai cade o cărămidă din bloc, cum mai apare o antenă parabolică, cum mai trece o iarnă la gura sobei din dormitor, cum mai apare un aer condiţionat la geam, cum se dărâmă uşa de la intrarea în apartament, cum se mai pune o fereastră termopan. Primăria Ştefăneşti tot a încercat să convingă locatarii să îşi facă două-trei asociaţii de locatari, proprietari, ce-or fi, numai să aibă acolo o persoană juridică drept partener de discuţii, dar uite că sunt şi lucruri imposibile în orăşelul acesta. Un fost viceprimar povesteşte cu ce avânt a pornit, a adunat vreo 30 de familii în casa de cultură, totul părea în sfârşit să se îndrepte pe o cale mai… asfaltată, numai că asociaţia a murit la şedinţa de constituire.

Totul la un loc. Mai puţin ouă kinder

Adevăratul spectacol este însă la parterul blocurilor. Ce Carrefour, ce Kaufland, ce Praktiker? La magazinul din centru, pitit sub balcoanele minuscule, găseşti totul la un loc, de la „carne, congelate, dulciuri”, la „rechizite, detergenţi, cosmetice, papetărie, textile”. Aaaa, şi-un "xerox". O singură chestie nu-i de cumpărat… ouă kinder. „Da’ nu găsiţi nicăieri”, dă asigurări gestionara care îşi face veacul pe o balustradă, în faţa magazinului. Aici, nu-i însă ca la „mun’cipiu”, unde concurentul e în stare să-ţi spună ca ţi-a luat foc magazinul numai să nu-i intre clientul la vecin: „Suc? Vedeţi la magazinul de peste drum”.

Gustul libertăţii e mai ieftin decât cristalinul apei

La magazinul de peste drum, unde un nene fumează la geam păzindu-şi cu ţigara în gură bicicleta de afară, vedem cum poantele astea de Botoşani cu „apa mai scumpă decât berea” încep să prindă contur real. Aici sticla de jumătate de litru de apă plată este 2,5 lei, iar sucul, tot la juma' de litru, e doar 1 leu, că doar nu degeaba trece Prutul pe-acolo. Şi încă ce suc, îi zice „Freedom” şi e de pară, iar sloganul e de toată isprava. Auzi la ei: „Îndrăzneşte să fii liber”. Cred că mai nimerit ar fi „îndrăzneşte să bei” şi după aia mai discutăm noi şi de libertate. Oricum, eticheta e juma-juma, pe o parte-i românească, pe cealaltă-i englezească. „Freedom pear, dare to be free!” Aşa-i că sună fain? „Băutură răcoritoare carbogazoasă cu zahăr, îndulcitori şi (aici e aici!) 4% suc de fructe”.

Frizerul e la Primărie, asigurările-s pentru avalanşe

Comerţul moare însă vesel la Ştefăneşti şi asta se vede în geamurile spaţiilor de la parter. Pe undeva nu este „închis” şi „deschis”, ci doar „acum e închis”. Cât durează „acumul” ăsta e mai greu de spus. Tot aşa de greu e şi cu frizeria „unisex” din centrul urbei, care te întâmpină cu un afiş dezarmant - „sunt la primărie” – care e şi semnat, adică omul chiar îşi asumă răspunderea că în loc să execute frizuri, execută figuri în administraţia locală. Aici nu-i nici Allianz, nu-i nici Omniasig, nici Astra şi nici ce firmă de asigurări vă mai trece prin cap, aici e… Neagu Oltea, care te asigură de nu-ţi imaginezi, de la cutremur, alunecări de teren şi incendii şi până la „izbiri de către autovehicule”, „avalanşă”, „apa de conductă” şi „greutatea stratului de zăpadă”.Nu vă mai întrebaţi de unde avalanşă la Ştefăneşti, că după aia ne întrebăm şi noi unde-s funcţionarii de la Consultanţa Agricolă, de care n-a mai rămas decât o firmă trântită lângă un perete, undeva pe lângă magazinele din centru.

Problemele de afară, problemele de la fereastră

„Într-un fel se văd problemele din afara Primăriei şi altfel se văd de la geamul Primăriei”, spune primarul Ştefănel Rusu despre localitatea pe care o păstoreşte la al treilea mandat. E un fel de… „socotelile de acasă nu se potrivesc cu alea din târg”, adică atunci când nu eşti primar ţi se pare că se pot face o mulţime de lucruri, dar când ajungi în funcţie observi cum lucrurile astea se tot împuţinează. Şi asta din lipsa banilor. Din veniturile proprii de vreo şapte miliarde de lei vechi, vreo 3 se duc pe unitatea medico-socială, unul pleacă la întreţinerea copiilor instituţionalizaţi, fiindcă tare le mai place tinerelor să se iubească, lăsându-şi prin centrele statului moştenitorii, mai treci şi curentul la cheltuială şi-i cam gata bugetul. Şi uite aşa ditamai Primăria de oraş locuieşte în… gazdă. „Noi de fapt stăm acum în casa de cultură”, afimă primarul Ştefănel Rusu, aşa că s-a organizat o licitaţie pentru construirea unui sediu.

În ciuda apei

Oraşul de lângă apă îşi duce veacul ignorându-şi tocmai… apa. S-a investit în 25 de kilometri de conductă pentru alimentarea direct din Prut a unor cartiere, însă doar vreo 150 de familii au scos ceva bani din buzunar să se „înţepe” la magistrală. „Anul trecut am avut un aflux de racordare pentru că era secetă şi dispărea apa din fântâni”, declară primarul Ştefănel Rusu. Seceta a trecut, ba chiar tot plouă, plouă, plouă, iar ştefăneştenii par îndrăgostiţi pe veci de apa din fântână, care-i chiar mai ieftină şi decât sucul de 1 leu.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Bugetul unui oraş distrus de o prostituată şi de traficanţi
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
Harbuz şmecher: miliardarii & şefimea la îndopat, prostimea la aplaudat

”Zare de vânzare”, locul din Botoșani care s-a născut dintr-un MIRACOL: Și peste toată ecuația asta este Dumnezeu – GALERIE FOTO
Există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Cuvintele îi aparțin lui Albert Einstein, geniul care, deloc întâmplător, își găsește loc și în povestea noastră.
DARUL unui preot pentru cei loviți de soartă: Locul unde oamenii străzii sunt îmbrăcați, spălați, tunși și fac și masaj – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Loading...
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
Loading...
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
435wg
9 iunie 2013, 19:43
nu am nimic cu acest primar dar cu siguranta isi vede doar interesu lui.mi'e cand mi'a decedat copilul am avut de facut cateva drumuri la primarie pt niste amarati de 5 milioane,pe care i'am primit dupa 6 luni de parca ii ceruse de acasa de la nevasta'sa sa mi dea.
9 iunie 2013, 11:52
de ce nu dati toate comentariile ati primit interdictie?
5 iunie 2013, 16:11
da bai sony sunt romani care au masini mai luxoase si vile dar acestia nu au furat din banii mei sau ai tai sau au lasat copiii fara creta si fara hartie igienica la scoala.au facut si ei ce au putut ca nu au un service si nici nu li sa dat o bucata de pamant,ca pamantul nu au reusit sal imparta ei,pe langa vama si peste tot locul toti au hectare intregi de pamant de unde nu stiu ca sunt venetici.pe cand primarul a furat din banii nostril ai tuturor.
5 iunie 2013, 15:34
nu vine primarul sa va varuiasca blocurile,aratati ca sinteti gospodari si dupa aceea comentati,cine nu cunoaste chiar poate sa creada minciunile voastre.felicitari domnule primar pentru toata activitatea dumneavostra,sinteti un om integru si respectabil,normal ca nu puteti avea numai prieteni,persoanele cu realizari frumoase au si critici invidiosi.tot respectul pentru dumneavoastra!!!
5 iunie 2013, 15:29
dom`primar sta cu doamna guard in primarie,ca de de la functia de femeie de service ia dat functie de guard si stau toata ziua la cafele si tigari.el mai are timp de problemele ORASULUI.zi si noapte cu doamna guard.RUSINEEEEEEEE!!!!!!!!!!!dom`primar stie tot satul.
5 iunie 2013, 15:27
au sarit vtoti puturosii la criticat precum si unii "politicieni"nesatisfacuti.Domnul primar este o persoana admirabila,un om care s-a implicat in problemele comunitatii si c are iubeste comunitatea din care face parte,are rabdare si rezolva problemele fiecarui om care-i deschide usa,este respectat si iubit de oameni,ce prostii vorbiti frustratilor?ca are omul o casa dupa o viata de munca si care nu e nustiu ce palat,sint tigani care au case mult mai somptuoase,ca nu e genul care sa stea la crisma cum fac alti"politicieni" pt.ca el munceste nu birfeste...daca nu-l aprecia populatia nu avea 3 mandate de primar,noi cei care l-am votat avem tot respectul pentru el si familia lui care ne face onoare in fruntea primariei Stefanesti.Nu mai mincati...pe comentarii...la munca!!!!nu vine nimeni sa va bage in traista daca nu munciti!
5 iunie 2013, 15:22
aveti dreptate da cine sa-i scuture ca de cate ori vine curte de conturi sau vreun control zeci de kg. de peste ,porci taiati,mese,,regale",tot tacamul.oare domnul ponta care sustine ca este atat de correct stie ce se intampla aici?oricum degeaba comentam noi ca cu asta ramanem,nu ne baga nimeni in seama.
5 iunie 2013, 12:58
De ce s-a suparat ca I-a pozat casa?Lasati sa vada o tara intreaga cine traieste bine la stefanesti(primarul,copiii lui.administratorul de la primarie care a iesit la pensie de citiva ani dar toto mai lucreaza ca na daca este ce mulge de ce nu,contabila de la scoala),din salarii de bugetari au ditamai vilele de miliarde,iar primarul spune ca oamenii nu vor sa faca.Cu ce?Unii au salarii de cacat sau nici pe alea,ca de cand este un post undeva se angajeaza doar neamurile.iIn primarie toti sunt frati,cumetri sau slugi la ei acasa.aici in marele oras stefanesti(ca tot ei l-au facut oras stiu ei foarte bine cum )ar trebui sa-i scuture cineva ca nu se mai poate.Isi bat joc de oameni si-ti rad in nas.RUSINE SA VA FIE!!!!!!!!!!!!!!
5 iunie 2013, 12:42
stefanesti e un cacat :))
5 iunie 2013, 10:08
Da-l in judecata proprietarule. Ti-a violat intimitatea? frumoasa proprietate,precum barcelona din centru.
4 iunie 2013, 17:36
de ce nu fotografiati si comentati vilele tiganilor si a romanilor care nu au nici un venit si aveti grija celor care muncesc. Eu nu am nimic cu primarul dar probabil comenteaza cei puturosi si care astepta sa vina primarul sa le faca curat in curte sau eventual sa le repare blocul. Puneti fratilor fundul la treba si nu asteptati miloaga.Sunt neaveniti care au masini mai luxoase nu niste rable la mana a doua.
4 iunie 2013, 17:01
Daca centrala termica a fost distrusa, si in incinta ei s-a construit o magnifica statie de Pompieri,cu ce p!Nda matii ai vrea dom reporter sa ne incalzim si noi ?
4 iunie 2013, 16:29
Ah, ce ar incapea un cacalor acolo... si cum ar mai transporta popoclidul facturile...
4 iunie 2013, 15:39
primar de cacat, primarie de cacat plina de alcoolisti si tigani
4 iunie 2013, 14:56
Exact cum spune si sefu mai sus,este adevarat! Copii lui se plimba in masini luxoase si au casa mare in timp ce alti copii de acolo sunt saraci ca parintii lor nu au un loc de munca in acel ,,oras''. E mafie mare in primarie,politie,etc tot se invarte intre cei mari,cei mici sunt aratati aici ca sunt vai de ei!
4 iunie 2013, 13:42
Domnule reporter cine ti a dat voie sa fotografiezi propietatile private pe care le-ai pus in galeria foto.Te voi gasi si iti voi cere socoteala cu privire la acordul meu pt.a face fotografii.
4 iunie 2013, 13:22
Si un rus daca era primar de atatia ani,tot mai gospodar era decat stefanel puturosu!
4 iunie 2013, 12:06
Salut , nustiu cum sa incep dar sunt foarte multe lucruri de spus in legatura cu acest asa numit \"orasul Stefanesti\" aici se puteau face multe dar domnul primar rusu stefanel a ales sa isi ridice el casa , sa le cumpere la baieti masini si apartamente prin iasi etc.Acuma isi construieste un asa zis bar sunt poze mai sus oare de unde atatia banii.AAA 3 mandate la primarie asta denota tot.Salut
4 iunie 2013, 11:37
:))
4 iunie 2013, 10:29
Îndrăznesc să spun, că acest articol se aseamănă cu mărturisirile lui Cărtărescu. Tragic dar jovial. O lipsă de moralitate într-o țară europeană.Mi-a fost rușine când, aflat la o întâlnire cu oameni din alte țări ale Europei, mi s-a spus: Român? Aveți pe Inna și pe țigani.O încurajare pentru domnul primar : Asta e când se trăiește în capitalism. Lasă neică, vine an electoral.
4 iunie 2013, 10:17
fete frumoase la Stefanesti :))))))))))))))))
4 iunie 2013, 09:43
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9467 lei
USD
Dolarul SUA
4.2501 lei
CHF
Francul elveţian
4.6354 lei
GBP
Lira sterlină
5.8655 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7324 lei
XAU
Gramul de aur
244.9416 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3601 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1895 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4449 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1928 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6648 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.6 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
12.9 o C
Darabani
12.9 o C
Saveni
13.9 o C
Ştefăneşti
13.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.