Reportaj
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României

Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.

Debut cu regretata Mihaela Runceanu şi cu Gabriel Dorobanţu


Zis şi făcut! S-a angajat la Filarmonică pe când avea doar 18 ani şi a debutat năvalnic, într-o companie selectă.


„Mi-a spus: vezi că trebuie să mergi la Vatra Dornei cu Mihaela Runceanu şi Gabriel Dorobanţu că avem spectacol cu ei acolo”, rememorează Liviu Sorinel.


Aceasta pentru că la vremea respectivă Filarmonica de Stat Botoşani se autofinanţa şi pentru a-şi putea acoperi cheltuielile, pe lângă concertele simfonice, organiza şi spectacole de divertisment prin toată ţara.


După trei decenii îşi aminteşte în amănunt acele zile din 1988. Mai ales că prezentator era celebrul Octavian Ursulescu, o vedetă a Televiziunii Române din acele vremuri, devenit cunoscut în toată ţara ca realizator al emisiunii „Şlagăre în devenire”.


„De la el am învăţat să prezint spectacolele. L-am observat cu atenţie şi la unul dintre ele Octavian era aşa de răcit că nu putea urca pe scenă şi atunci am luat eu microfonul”, spune Liviu Sorinel.


Şi în acest fel şi-a dublat postura de impresar cu aceea de prezentator de spectacole.

mihaela runceanu

 

De la Anastasia Lazariuc şi Mădălina Manole la Jean Constantin şi Draga Olteanu Matei, a pierdut numărul spectacolelor


Au fost atât de multe în toţi aceşti ani încât le-a pierdut numărul.


„Dacă le socotesc numai pe cele de la Filarmonică, unde sunt câteva zeci pe an, ies sute de spectacole”, afirmă Liviu Sorinel.


De-a lungul anilor a legat prietenii strânse cu câţiva dintre cei mai mari artişti ai României. A călătorit, a râs, s-a întristat şi a stat la aceeaşi masă cu cântăreţi precum Mihaela Runceanu, Sanda Ladoşi, Mădălina Manole, Silvia Dumitrescu, Anastasia Lazariuc, Natalia Guberna, Monica Anghel, Gabriel Dorobanțu, Octavian Ursulescu, Mihai Constantinescu, Ricky Dandel, Dorin Anastasiu.

 

A colaborat şi cu actori uriaşi ai teatrului şi filmului românesc, precum Draga Olteanu Matei sau regretaţii Jean Constantin şi Marin Moraru.


O prietenie de suflet cu Gabriel Cotabiţă


De Gabriel Cotabiţă a fost însă cel mai apropiat. La debutul lui Liviu în impresariat Gabi era pe val, aşa că era mai mereu cap de afiş.


„Eram aproape nedespărțiți în acea perioadă, îl iubeam şi-l iubesc şi acum ca pe fratele meu mai mare! Şi ne leagă şi acum multe amintiri frumoase”, spunea Liviu Sorinel pentru Click! în urmă cu doi ani.

 

gabriel cotabita


În 2015 Gabriel Cotabiţă a trecut prin cumpăna vieţii, iar la un moment dat părea că pierde bătălia. Dar şi-a revenit spectaculos. Era bine de câteva luni, dar nu avusese încă ocazia să urce din nou pe scenă. Şi atunci a intervenit Liviu Sorinel de la Botoşani! I-a propus să organizeze o serie de spectacole care să îi marcheze revenirea în luminile rampei.

 

Astfel, în martie 2016, artistul şi-a relansat practic cariera la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, la vreo 30 de ani după ce cântase pentru prima oară acolo. Spectacolul se intitula „Domnişoară, nu pleca”, după hitul artistului de după revoluţie. Au urmat apoi Paşcani, Suceava, Vaslui, Iaşi, Bacău… Gabriel Cotabiţă a revenit în atenţia publicului, în 2016 s-a recăsătorit, iar printre invitaţii de la nuntă s-a regăsit şi Liviu Sorinel.


Revoluţia l-a prins în turneu

 

Şi pentru că veni vorba de revoluţie, pe impresarul Liviu Sorinel 22 decembrie 1989 l-a prins în turneu. Era pe la Focşani cu toată trupa de artişti după dânsul.


”Deja erau în toi mişcările de stradă la Timişoara şi începuse nebunia la Bucureşti astfel încât se primise dispoziție de la autoritățile comuniste să fie interzisă orice fel de manifestare ce adună multă lume și am fost nevoiți să anulăm tot turneul. Gabi Cotabiță s-a întors de acolo spre Bucureşti cu maşina împreună cu Octavian Ursulescu în timp ce noi ceilalți care mai rămăsesem, printre care şi Gabriel Dorobanțu, plus orchestra, ne-am îndreptat spre Botoşani, aşteptând să se liniştească lucrurile”, declara Liviu Sorinel.


I-a plăcut mereu să spargă tiparele aşa că a încercat să ofere publicului botoşănean, dar nu numai, şi altceva în afara clasicelor concerte ale Filarmonicii. Şi astfel muzicienii de la Botoşani i-au acompaniat pe Felicia Filip, Iris, Dan Bittman, Paula Seling, Ianna Novac, Vlad Miriţă.  

 

octavian ursulescu


Napoli, miss, Venezia…


Şi-a diversificat tot mai mult activitatea şi a ajuns să organizeze şi pe cont propriu show-uri inclusiv cu artişti de renume internaţional, precum Francesco Napoli, miss-uri regionale la care printre invitaţi s-au regăsit noile figuri ale showbiz-ului autohton, de la Bianca Drăguşanu şi Victor Slav la Bogdan Vlădău şi inclusiv spectacole la Venezia, acolo unde a cântat şi botoşăneanul Mirel Manea.


„Pot colabora cu orice artist, depinde cum vorbeşti cu el. Trebuie să fii sincer şi să nu încerci să îl dezamăgești pentru că, dacă faci asta, se află. Cântăreţii se sună între ei când sunt contactaţi pentru un spectacol şi se interesează ce fel de impresar, ce fel de om eşti şi de aceea trebuie să fii fair-play cu ei”, spune Liviu Sorinel.


Mai nou, a început să organizeze spectacole şi pentru primării, de la Vaslui şi până la Vlăsineşti. A făcut-o şi dintr-o ambiţie personală, observând câţi bani se vehiculează la astfel de manifestări şi ce artişti vin. Şi de aceea, în august a organizat împreună cu Primăria Vlăsineşti Ziua Comunei, unde cu un buget la doar 60% din cel avut la dispoziţie de municipalitatea botoşăneană pentru „September Fest”, i-a adus în acel „capăt de lume” pe Anna Lesko, Connect-R, Fuego, Stela Enache, Doru Octavian Dumitru. Şi tot atunci a mai bifat o premieră: o soprană, Mediana Vlad, pe scena unui spectacol câmpenesc.  

 

venezia


Ce urmează?


Pentru noiembrie 2018 a perfectat un concert de excepţie al Filarmonicii alături de trupa Proconsul. Aşadar, staţi pe aproape.

 

loading...
Cotabiță a ridicat doamnele orașului în picioare la revenirea pe scenă: Am făcut o plimbare și m-am întors – VIDEO & GALERIE FOTO
”Magic Christmas” româno-italian la Botoșani în ”Broadway Style”, sute de oameni în picioare într-o sală umplută până la refuz – VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
”Zare de vânzare”, locul din Botoșani care s-a născut dintr-un MIRACOL: Și peste toată ecuația asta este Dumnezeu – GALERIE FOTO
Există două moduri de a-ţi trăi viaţa: ca şi cum nu ar exista miracole sau ca şi cum totul ar fi un miracol. Cuvintele îi aparțin lui Albert Einstein, geniul care, deloc întâmplător, își găsește loc și în povestea noastră.
DARUL unui preot pentru cei loviți de soartă: Locul unde oamenii străzii sunt îmbrăcați, spălați, tunși și fac și masaj – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Loading...
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
Loading...
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
„Le oferim elevilor de clasa IX-a să aleagă între cele patru profiluri, la fiecare profil câte două clase, mai puțin matematică – informatică unde vor avea trei clase. Vă mulțumesc. Cred că am explicat suficient de clar pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9447 lei
USD
Dolarul SUA
4.3575 lei
CHF
Francul elveţian
4.7586 lei
GBP
Lira sterlină
5.9367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8052 lei
XAU
Gramul de aur
254.8024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2407 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3868 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1424 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4926 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.1 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
6.6 o C
Darabani
3.2 o C
Saveni
6.0 o C
Ştefăneşti
6.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.