Reportaj
FOTOREPORTAJ Pe ninsoare fără apă și căldură la Botoșani : Sute de botoșăneni dârdâie de frig la comanda Modern Calor

Toți pentru unul și unul pentru toți. Acest principiu funcționează de minune cel puțin pentru botoșănenii care locuiesc în ansamblurile de locuințe din Parcul Tineretului rămase din data de 2 aprilie 2015 fără apă caldă și căldură. Pentru că bun platnicii plătesc se pare pentru toți. Toți fiind răi platnicii în marea lor masă.

Iar oamenii cu facturile către Modern Calor achitate la zi chiar și-au sărit din pepeni după ce au urmări prognoza meteo. Și iată, că la o zi distanță vremea s-a înrăutățit iar Botoșani a fost lovit de lapoviță și ninsoare, vânt puternic și temperaturi scăzute. Frigul se resimte din plin și pentru oamenii din Parcul Tineretului care cel mai probabil stau înfofoliți sub pături și-și țin copiii îmbrăcați gros pentru a nu fi nevoiți să le cumpere medicamente.


Este și cazul unei familii cu copil mic, de numai doi anișori. Stâlpul casei arată nervos toate chitanțele pentru facturile achitate către societatea de termoficare a orașului. Robinetul pe care ar trebuie să curgă apa caldă gâlgâie și nu dă semne că s-ar trezi la viață. Caloriferele sunt deja bocnă. Copilul se joacă pe pat, liniștit, pentru că mintea lui e prea necoaptă pentru a pricepe că este supus acestui tratament oferit gratuit, de niște vecini inconștienți.


”Asta e ultima factură din 13 martie 2015 în valoare de 200 de lei. E ultima factură. Nu mi se pare deloc normal. Vecinii mei care nu au datorii sunt revoltați, iar cei care nu-și plătesc datoriile nu răspund la ușă. O să-i dăm în judecată, este cel mai simplu. Pentru că de ce au lăsat? La cablu, dacă trece o lună, două, rapid se întrerupe. La lumină la fel. Și de ce lasă să se ajungă la datorii de 60 de milioane? Dăm în judecată, cel mai simplu”, spune George Huțanu, botoșănean din Parcul Tineretului.

Revolta sa este împărtășită și de alte persoane de pe scara blocului. Șefa scării de exemplu, a tot încercat să bată la uși care se încăpățânează să rămână închise. În spatele lor, cei care au datorii de zeci de milioane de lei și care pândesc somațiile sau listele cu datorii pentru a le rupe ferfeniță. Nici gând însă să meargă pentru a începe să-și achite din datoriile care cad povară pentru umerii vecinilor. În incinta asociației de proprietari femeia căuta răspunsuri.
„Cum să mă duc eu la vecinul să-i spun să-și plătească datoriile? Cum să-i spun? Doar nu a încheiat contract cu mine. De la Modern Calor n-au venit niciodată. Să vină dom’le să le bată la ușă. Câți sunt? Zece locatari cu datorii foarte mari. Eu mă duc personal la domn director și-i spun unde lucrează. Ăștia care au datorii au câte 50 de milioane în casă. Eu au vrut să ne împrăștie, iaca ce au făcut”, spune femeia revoltată.

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:40317:Modern Calor și scandalul cu directoarea de la municipiu: Nu ne antepronunțăm ]]

Au venit la președinta asociației de locatari degeaba. Pentru că nici de aici nu pot căpăta vreun sprijin. Puținii care vin să aducă bani și la asociație sunt tot ei, cei care din puținul lor dau și pentru serviciile de utilități de care se bucură.
”Eu v-aș întreba pe dv. care sunteți în paralel cu situația noastră. Fac încasări de 8 lei, de 10 lei. Spuneți-mi dv. care sunteți din afară. Cu ce să-i ajut? Cu drag i-aș ajuta, dar n-am cum. Așa e peste tot. Noi trebuie să ne ajutăm unul pe celălalt, mi se adună datorii, dar trebuie să am bun simț față de vecinii mei”, spune și președinta asociației de proprietari.
Aceeași tactică a fost îmbrățișată anul trecut și de societatea aflată în subordinea Consiliului Județean, Nova Apaserv, care vinde botoșănenilor servicii de apă și canalizare. Amploarea scandalurilor mocnite mai ales din partea celor buni la plată i-a determinat pe șefii de la apă să renunțe la măsura drastică. Directorii de la Modern Calor însă n-au făcut-o.
Citește mai jos poziția celor de la Modern Calor:

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:40329:Somații cu miros de revoltă în Parcul Tineretului, datorii de miliarde, cetățeni cu 0 lei ]]

Gabriela ERDIC
 

[[galerie-foto]]

Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
Loading...
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
Loading...
REPORTAJ dinăuntrul durerii: Drama pacienților de la Mavromati loviți de cea mai grea boală - Forța trebuie să vină din tine
Dimineața zilei de 21 noiembrie 2018, Secția de Oncologie a Spitalului Județean Mavromati... O liniște apăsătoare domnește pe holuri și în saloane. Pentru cei mai mulți dintre pacienți este liniștea dinaintea furtunii. În timp ce un bărbat tocmai și-a dat sfârșitul în salon, alți zeci de pacienți se luptă cu o boală nemiloasă – cancerul. 
Liceul „din provincie” care a făcut 500.000 de euro în trei ani: Trebuie să supravieţuim, dacă nu facem ceva, în câţiva ani noi dispărem - GALERIE FOTO
Veste mare pentru liceul din cel mai sudic orăşel al judeţului: proiectul „Optimizarea instruirii practice în context european” depus în cadrul Programului Erasmus Plus a fost admis la finanţare.
Omul – spectacol: peste 1.000 de show-uri de la Botoşani şi până la Venezia, din comunism şi până în mileniul 3 cu cei mai mari artiști ai României
Spre sfârşitul anilor ’80 făcea cursuri la Şcoala Populară de Arte. Aşa l-a cunoscut pe Ion Ilie, pe atunci director al Filarmonicii de Stat Botoşani, care observându-i ideile de spectacole şi simţindu-i înclinaţia spre impresariat i-a propus să vină pe acest post la prestigioasa instituţie de cultură.
Afaceri cu cerul! Preotul faianțar - electrician care a ridicat o casă nouă unei familii rămasă fără acoperiș deasupra capului - VIDEO & GALERIE FOTO
O poveste emoționată vine de la capătul județului. În comuna Călărași o familie a rămas fără casă în primăvara acestui an din cauza unu incendiu.
Aventură la spălătoria care-ți curăță mașina până te apucă nervii: ori interior, ori exterior că-i greu amândouă
S-a încălzit brusc, de la zăpadă am trecut repejor la ”mâneci scurte”, așa că merg și eu ca tot omul să schimb anvelopele. Și zic apoi, ”hai să o și spăl”. Gravă eroare!
REPORTAJ în România nimănui și copiii sacrificați ai județului: Două fete care vor să învețe, retrase de mamă de la școală – GALERIE FOTO
La fix 40 de kilometri distanță de municipiul Botoșani se află comuna Cordăreni. Undeva dincolo de Dorohoi, drumul cu mașina este unul anevoios, nu din cauza a cine știe ce obstacole, ci doar a gropilor care fac distanța până acolo să fie parcursă în mai bine de o oră.
Loading...
inpuff.ro%20
Declaraţia zilei
"Donarea de sânge este un gest umanitar, un gest de solidaritate față de cei care au nevoie de sânge, un gest benevol și de aceea le mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat în această acțiune"Dan Șlincu, directorul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8024 lei
USD
Dolarul SUA
4.4395 lei
CHF
Francul elveţian
4.5257 lei
GBP
Lira sterlină
5.7281 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9880 lei
XAU
Gramul de aur
240.4606 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2493 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4215 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9261 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3365 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1907 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6429 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.