Reportaj
FOTOREPORTAJ Liberalii au făcut pomana porcului cu preşedinte şi deputată, vin fiert şi peşte 
Angajaţii de la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare a Ovinelor şi Caprinelor (SCDOC) Popăuţi împreună cu liderii PNL Botoşani au participat vineri la amiază la prima ediţie a manifestării „Porcul de Crăciun”. După cum o spune şi numele, cei prezenţi acolo au luat parte la tradiţională pomană a porcului.


statiunea de cercetare popauti

 "Am considerat că este bine să creez o atmosferă mai destinsă pentru salariaţi"

Un purcel de vreo 150 de kilograme a fost tăiat şi pus afară pe o masă, iar pe la 11:30 s-a trecut la scoatarea şoricilor. În curtea instituţiei a fost adus şi un grătar unde imediat a început să se preparare mâncarea specifică sărbătorii de Ignat. Responsabilă principală a fost o salariată cu şorţ roşu şi sigla USL. Pomana porcului a fost completată cu cârnaţi, brânză, peşte, ţuică fiartă şi vin fiert, unele dintre acestea produse la Staţiunea de Cercetare Popăuţi, altele la ferma directorului Ionică Nechifor.
„Iniţiativa este a mea, m-am gândit încă de acum două luni de zile să fac ceva frumos pentru salariaţii din Staţiunea de Cercetare Popăuţi ca la sfârşit de an, un an cu multe evenimente, şi bune, şi rele. Am considerat că este bine să creez o atmosferă mai destinsă pentru salariaţi şi bineînţeles că avem şi invitaţi pentru că aşa este mai bine”, ne-a declarat Ionică Nechifor.


Cum a ajuns să se taie porcul la o staţiune a ovinelor

Cât despre tăierea unui porc într-o staţiune de ovine şi caprine...
„Este o sărbătoarte de Ignat şi prin tradiţie, din obiceiurile străbune, în această zi se taie porcul şi se numeşte pomana porcului. Are şi altă semnificaţie: se mai spală şi din păcate prin sângele scurs de la porcul respectiv în ziua de Ignat se mai curăţă şi din păcatele acumulate de-a lungul anului”, a explicat Ionică Nechifor.
Printre alţii, au gustat din preparatele cât se poate de proaspete, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, deputatul Roxana Anuşca, vicepreşedintele CJ Botoşani, Gheorghe Sorescu, primarul de Răchiţi Gheorghe Iacob, directori de la Nova Apaserv şi Parcuri Industriale.
Atmosfera a fost întregită de cunoscutul lăutar Cozmiţă Lascarache, de colindători şi urători. Totodată, pe mai mulţi butuci au fost aşezate pernuţe, numai că participanţii au preferat să stea în picioare. (S.B.)
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
FAZA ZILEI : Dispute la Primărie pe pomana porcului şi tăiatul elefantului – VIDEO
[[banner]]
CITEŞTE ŞI:
 SCRIE SCRIITORUL : Ignat de criză
DARUL unui preot pentru cei loviți de soartă: Locul unde oamenii străzii sunt îmbrăcați, spălați, tunși și fac și masaj – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un apartament micuț situat la parterul unui bloc de pe Aleea Zorilor „a luat naștere” Centrul Social „Strop de Alinare”. Sunt ajutați oamenii nimănui, care își duc viața pe străzile Botoșanilor.
S-au săturat de restricții! Revoltă în Piața Revoluției, sute de oameni în stradă, jandarmii au interzis accesul și altora, s-au ars măști și fumigene – GALERIE FOTO & VIDEO
După șase ani de zile de la ultimul protest „al străzii” organizat în municipiu, Botoșaniul a dat în clocot iarăși. Cei mai mulți dintre cei care au ieșit să protesteze față de măsurile și restricțiile pandemice care parcă nu se mai opresc, s-au organizat pe rețele de socializare. Protestul a fost autorizat pentru 100 de persoane, în realitate în Piața Revoluției au ajuns de cinci ori mai multe.
Parlamentar „sub acoperire”! Președintele PNL „deghizat”, raid prin instituții: Unități încuiate cu paznic în trening, acces interzis, oamenii ținuți în frig pe afară – VIDEO & FOTO
Din birourile persoanelor cu funcții din județ sau de pe la București, realitatea de zi cu zi pe care o trăiesc oamenii când se confruntă cu diverse probleme în instituțiile publice este mai puțin cunoscută. Sau deloc. Iar ceea ce Botoșăneanul, cel puțin, a arătat în nenumărate rânduri, și anume că pandemia convine de minune aparatului de stat, chiar se reflectă în realitate.
La ”Buletine” e DEFECT de mână: să nu permiți cărții să expire că te plimbă funcționărimea până dai de acru
Să nu îndrăzniți zilele acestea să vă faceți buletin nou! Încercați doar dacă vreți să vă bateți joc de timpul vostru. Sau, mai bine spus, numai în cazul în care sunteți dispuși să (re)deveniți mingea de ping-pong a autorităților.
REPORTAJ: Incursiune în noapte după oamenii nimănui, primarul a coborât într-un canal adânc, diversiune pentru „a scăpa” de echipajul Poliției Locale – GALERIE FOTO&VIDEO
Acțiunile prin care se încearcă convingerea persoanelor fără adăpost din municipiu să meargă într-un loc acoperit pe vremuri de ger nu au fost inventate sâmbătă seara, la finele săptămânii trecute. Au loc aproape an de an, echipajele Poliției Locale efectuând un periplu prin oraș, în locurile cunoscute, pentru a încerca să evite pierderi de vieți omenești din rândul oamenilor străzii.
30 de ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Paisie, marele duhovnic al românilor: MĂRTURISIRI emoționante ale preoților botoșăneni – GALERIE FOTO
Astăzi, 18 octombrie, se împlinesc 30 de ani de când Părintele Paisie Olaru s-a mutat la cele veșnice.
Litoralul negru în pandemia albă: o japcă de patru stele de la plajă până la terasă - Pentru fete părăsite avem locuri gratuite VIDEO & GALERIE FOTO
Dacă vă gândiți să mergeți pe litoralul românesc ca să auziți marea, scoateți-vă rapid chestia asta din cap. Fiindcă pe mirobolantul mal românesc al Mării Negre se aude orice, numai valurile produse de Black Sea nu se fac auzite. Sunt acoperite de maneliști, vânzători ambulanți, motoare turate la maxim. Dar mai ales de multă nepăsare și nesimțire a unor oameni care au primit de la divinitate un cadou de neprețuit pe care își fac nevoile.
Viața fantastică a botoșăneanului născut într-un palat: Crescut de soldați, și-a adus acasă o prințesă și toată viața a trăit într-o poveste – FOTO & VIDEO
Pe 6 august împlinește 83 de ani. Este printre ultimii actori din Generația de Aur a teatrului botoșănean. Un destin care bate orice scenariu, o viață ca un spectacol, un actor care ne oferă o lecție de viață: dincolo de orice personaj de pe scenă există o poveste.
Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Loading...
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Loading...
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
Vai, ce pupincurism....Toti analfabetii ne conduc si ne pastoresc, ne pastoresc la propriu. Si-l vad si pe ala de la garda, care acum este director la Nova, care nu stie decat sa fie sef. De fapt nu stie sa munceasca, de asta vaneaza doar functii de sef.
25 decembrie 2013, 22:28
Mai Geovani.... ai mari probleme, sunt salariat la Popauti si pot sa-ti spun că am luat si avans pe luna decembrie. La cercetatori , da..... sunt restante, dar nu la toti, ce-i care muncesc cu adevarat in cercetare au luat banii, din pacate pt tine fiindca esti doar cu numele de cercetator, nu poti să primesti. Munceste si tu ca noi si o sa vezi ca apar si banii. Rusine pt tine ca ai nenorocit Statiunea.
23 decembrie 2013, 15:17
Unde sunt cercetatorii ca nu se vad ? doar 3 ciobeni adusi cu forta ?Nu iti este rusine sa vii la ziare si sa minti ca esti cu salarii la zi ca toti o duc ca-n rai ? salariile nu le-ai dat din aprilie directore mincinos. Faci pomana porcului cu porcul de la tombola de la expozitie si pe care nu l-ati mai dat nimanui.Lumea stie toate minciunile pe care ni le bagi pe gat la T.V si prin ziare. RUSINE MARE..//
23 decembrie 2013, 08:09
USL-istilor nostri dragi pe care i-am votat le dedic următorul colind: http://www.youtube.com/watch?v=BlRkWP7o2tkSe vede pe fata lor ca foamea-i mare! Să nu facă indigestie că ăștia nu știu să se oprească. Poate in următorii 3 ani (cat a mai ramas pana la urmatoarele) alegeri isi vor astâmpăra foamea.
22 decembrie 2013, 20:12
Titlul de mai sus ar trebui inlocuit cu un altul: Dezmat liberal la StatiuneaPopauti Liberala.Pentru ca, de o bucata de vreme, ea nu se mai ocupa de cercetare pentru ameliorarea rasei de oaie Carakul, ci pentru ferma lui Ionica si ai lui fartati.Doamne, oare mai avem un Tepes?
22 decembrie 2013, 19:28
Elena, frustarile tale sunt mari, pamantul de la Statiune nu se imparte cum probabil doreai. Surpriza o sa fie pt tine fiindca nimeni nu v-a mai ciunti Statiunea. De ce nu vaintrebati toti, cine a adus Statiunea in aceasta situatie?,care sunt criminalii care si-au batut joc de ea pana in acest moment. De ce nu vorbiti de cum a fost gestionat pamantul pana-n prezent si cum altii au stors ca pe o lamaie tot ce continea bun. Cercetatori au ramas 4 , foarte buni si au fost prezenti dar nu aveti ochi sa-i vedeti fiindca au fost dispute int re voi .Astazi nu este loc pt putori,betivi si nepriceputi, rezultatele o spun din ulatea perioada( 20 de ani). Deranjeaza , asa este insa aveti rabdare,ce austricat altii in 24de ani , nu pori realiza in 6 luni.
21 decembrie 2013, 15:00
A fost pomana porcului,urmeaza impartirea pamantului de la Statiunea Popauti.O sa fie in aceeasi formatie vor imparti statiunea cum au impartit soriciul."Vreau si eu o bucata!!!!!!!!!!!!!!!!' striga un distins membru de partid.Sa speram ca povestea asta va avea si un hapyy-end si se va face dreptate .Adrian Nastase va fi mic copil pe langa sacalii care au preluat judetul.Trebuie sa avem rabdare pentru ca toate au un sfarsit.
21 decembrie 2013, 08:19
Era zi le lucru,dar fiind Vineri şi în Postul Crăciunului nu se pune...mai lipsesc de acolo bărboşii cu patrafir să binecuvânteze evenimentul....
21 decembrie 2013, 06:39
.......nechifor si cu turcanu au PORCITIZAT statiunea! nu ati mai aDUS OAMENI CU MASINILE RFG-ULUI.Omul trebuie sa fie OM si porcul fript! Deocamdata porcul s-a tinut de cuvant.
20 decembrie 2013, 22:40
Azi nu e zi lucrătoare la bugetari?
20 decembrie 2013, 22:00
lieralii?Atitia au mai ramas dupa epurarile care s-au facut in partid?Doar trei?Cu cine vor lupta la baioneta cu psd-ul?
20 decembrie 2013, 20:24
Intr-o tara normala ,acest lucru ar constitui un fapt banal. In Romania de azi este o sfidare ordinara la adresa bunului simt. In 1989 , in urma unei lovituri de stat a fost asasinat Ceausescu , cel care vizitase in toamna anului 1989 Statiunea Popauti care se mandrea la acea data cu: 15000 de oi, nuclee de diverse culori care asteptau sa fie omologate,atelier de prelucrare a pielicelelor , loturi semincere, programe de cercetare, materie cenusie de calitate, adica cercetatori. Dupa peste 20 de ani de guvernare "inteleapta" a urmasilor pcr-isti din esaloanele 3 si 4, oile "comuniste au "sucombat",mai sunt circa 1000 de oi "democrate" ,loturile semincere "nema," dotari" nema", perspective sumbre si ce e mai trist avem o statiune experimentala fara cercetatori sau parca mai sunt 2-3, dar nu i-am observat eu in imaginile prezentate! Rusine sa va fie!!!
20 decembrie 2013, 19:54
Cercetatorii trimisi acasa iar politrucii sunt la gratar. Jalnic !!
20 decembrie 2013, 19:29
IN ACEST ARTICOL SE GASESTE POZA ANULUI 2013 ???CARE O FI,UN INDICIU ,, 2+1,,LA CATE SAU INTAMPLAT IN JUDETUL BOTOSANI. FELICITARI DOMNUL SERGIU,PENTRU MATERIALUL DE PROPAGANDA. DAR URMEAZA ,,DELETE,,. MULTUMESC
20 decembrie 2013, 18:47
Ce "rau"o duc unii..!! Noroc ca i-am votat sa ne arate ce "bine"stiu dinsii sa conduca judetul. RUSINICAAAAAA!!!
20 decembrie 2013, 16:24
DOMN SEF ,FOTOGRAFIILE SUNT SUGESTIVE PENTRU OPINIA PUBLICA. CE O FI IN SUFLET ACELUI GRUP DE CIOBANI CARE PRIVESC ,A PAGUBA PE CARE O LASA FRUNTASI P-NL-ISTI,CARE NU SE MAI SATURA,AFISANDU-SE PESTE TOT,CA...... PENTRU ASTA SAU LUPTAT SA-L PUNA PE NECHIFOR LA STATIUNEA POPAUTI???????CINE TAIE AZI UN PORK,MAINE INCLUDE STATIUNEA IN DECLARATIILE DE AVERE,SA DEA BUNUL DUMNEZEU SA NU FIE ASA,DAR???
20 decembrie 2013, 14:12
ce bine seamana personajul din spate cu cel din fata nu?
20 decembrie 2013, 14:09
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.6 o C
Dorohoi
23.7 o C
Bucecea
22.9 o C
Darabani
23.2 o C
Saveni
24.1 o C
Ştefăneşti
20.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.