Reportaj
FOTOREPORTAJ Botoşani mândria Moldovei : Nebunie fotbalistică, de la oameni căţăraţipe antene, la Iftime şef de galerie - Pe ei, pe mama lor VIDEO
Prima victorie pe teren propriu a echipei fanion a judeţului şi recâştigarea primului loc în Liga I au creat o frenezie generală la Botoşani. În jur de 6.000 de spectatori au asistat la partida derby a Moldovei FC Botoşani – Sporting Club Vaslui 1 – 0, iar alţii au luat cu asalt blocurile din jurul arenei.
FC Botosani Sporting Club Vaslui atmosfera

"Dacă e fotbal, e fotbal"

De pe la balcoane, de pe acoperişurile caselor, de pe la antene şi ferestre oamenii au ţinut să fie alături de formaţia favorită. Golul marcat de Claudiu Codoban în minutul 80 a aruncat în aer Stadionul Municipal. Ultimele zece minute din poartidă au fost urmărite în picioare. Dacă cei peste 300 de membri ai Dark Hooligans s-au dezbrăcat până la jumătate, agitându-şi tricourile şi eşarfele în aer, la tribuna VIP Valeriu Iftime, preşedintele consiliului de administraţie de la FC Botoşani, a devenit lider de galerie. Acesta a ţipat cât a putut de tare, incitându-i pe toţi din zonă să facă atmosferă.
„Mi-a crescut barba la meci, nu mai înţeleg nimic (…). Am cântat, am cântat, adică chiar te entuziasmează şi golul şi emoţiile nu te pot ţine, oricât ai fi de serios. Eu nu pot să stau cum stau ăştia prin Spania unul lângă altul şi nu clipesc. Eu iau prietenul cu tot cu masă, cu pahare, sar în sus, îl pup, îl dau jos de la birou, ce să mai… Dacă e fotbal, e fotbal. Încă nu cred că fotbalul poate fi teatru, cum fotbalul nu poate fi operă, fotbalul este o altă manifestare”, a afirmat Valeriu Iftime.VEZI ŞI:
 ACUM: Galerie oaspete cu ultraşi dezbrăcaţi şi aghezmuiţi - FOTO&VIDEO

"Să sărbătorim, cu bere şi vin"

Până la final a fost însă începutul, când Dark Hooligans a creat o coregrafie unicat pentru Botoşani. Astfel, la câteva secunde după fluierul de start, din aproximativ 200 de plăcuţe s-a scris „Botoşani mândria Moldovei”, mesaj înconjurat de aproximativ 300 de steaguri roşii, albe şi albastre agitate la Peluza Ion Bordeanu. Pentru reuşită fiecare membru al galeriei a avut cât un număr şi a trebuit să se aşeze pe un anumit loc. Scandările au fost în consonanţă cu evenimentul: Haideţi pe ei, Haideţi pe ei, Haideţi pe ei, pe mama lor; Ce băieţi mişto, ne place să bem / Să sărbătorim, cu bere şi vin / Cum doar noi o ştim; Hai băieţi să le arătăm / Ce fotbal ştim să jucăm; Pe stadioane eu am fost crescut / Inima în bate pentru un singur club / Toţi moldovenii să ţină capul sus.
Cu 14 puncte şi profând de partidele în minus ale Astrei şi Stelei, FC Botoşani rămâne lider în Liga I timp de aproximativ trei săptămâni, până la reluarea campionatului.
VEZI ŞI:
 ACUM: Derby-ul Moldovei: victorie pentru Botoşani care urcă pe locul 1 - FC Botoşani - FC Vaslui LIVE TEXT – VIDEO 1 – 0 FINAL
[[galerie-foto]]
VEZI ŞI:
 ACUM: Dark Hooligans a răscolit oraşul: Moldova e a noastră - FOTO&VIDEO 


Orașul ASCUNS: Locul misterios din urbea Botoșanilor, iazul de poveste de la marginea străzii, despre care botoșănenii nu știu mai nimic: ”Și acum este un beci acolo, nimeni nu știe de el…” – GALERIE FOTO & VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
Publicul are nevoie de povești, cultura de bani: O pandemie care unește, dar nu înlocuiește aplauzele
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Anii 80 nu ajung la Botoșani nici în... 2020: cum să faci un concert retro cu 10.000 de oameni din toată țara și încasări de 2 milioane – VIDEO & GALERIE FOTO
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de  sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
„Italianul”, băiatul nimănui și al tuturor, înmormântat de Primărie și de câteva persoane cu suflet bun, condus pe ultimul drum de sărmani – GALERIE FOTO & VIDEO
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
FOTOREPORTAJ pe secția cea mai sensibilă de la Mavromati, bebeluși născuți cât o sticlă – GALERIE FOTO
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
ACASĂ la Leon Dănăilă: Copiii de la ţară trebuie să vadă că nu trebuie să ai antecedente foarte elevate ca să ajungi în Academie - FOTO&VIDEO
Academicianul speră ca modelul său să inspire, să dea speranţă copiilor şi părinţilor care trec pragul casei sale din Darabani.
Un botoșănean a mutat o casă din Bucovina în Botoșani și a făcut un colț de rai pe care-l pune la dispoziție GRATUITGALERIE FOTO & VIDEO
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
REPORTAJ: Casa de copii cu piscină - distracție în apă, dar și camping cu cortul – GALERIE FOTO
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
O zi în MAȘINA Poliției pentru un civil! MISIUNE de patrulare în orașul liniștit, cu miros de tutun, de la furt la apel pentru geamuri sparte la mașină – GALERIE FOTO VIDEO
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
Loading...
REPORTAJ în bucătăria unde se gătesc TONE de ciorbe pentru sute de botoșăneni– GALERIE FOTO
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
Jumătate de viață în rulotă - omul care aduce bâlciul de 50 de ani: De la o mașină de vată de zahăr la un parc de distracții de calibru
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Noaptea de Înviere în camera de gardă cu fel și fel de bolnavi: FĂRĂ ouă roșii si cu Lumină adusă uneori chiar de pacienți
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere,  ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
REPORTAJ: Femeile (ne)observate din spitale care sunt cel mai aproape de bolnavi: Una a fost luată acasă de-un pacient
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Zeci de sri lankezi aduși la Botoșani de un om de afaceri italian: Le-a dat loc de muncă, casă și masă, dar și câte un nume românesc – FOTO & VIDEO
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
Loading...
REPORTAJ: Ambulanța a ajuns bătaia de joc a unora: Medici chemați să salveze saci de gunoi, agresați sau confundați cu taximetriștii: Veniți și vi-l luați că e mort
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
IATĂ mâinile unui copil din Botoșani! POVESTEA puștiului care la 11 ani culege urzici pentru a-și ajuta mama și frații orfani de tată - GALERIE FOTO
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
REPORTAJ în comuna păzită de cadrele MAI de cel mai feroce dușman invizibil: oamenii stau treji noaptea, animalele băgate în „groapa comună” – FOTO&VIDEO
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
CÂT de mult te schimbă pușcăria: de la trafic de persoane, la quilling și lecții pentru adolescenți – REPORTAJ din Penitenciarul Botoșani – GALERIE FOTO
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
Eminescu? – „Nu știm cine a fost…” REPORTAJ în orașul poetului nepereche „uitat” de tinerii botoșăneni
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Lacrimi, îmbrățișări lungi, dar și încurajări, căci STRĂINĂTATEA îi așteaptă: Sute de botoșăneni pleacă spre alte țări după sărbători – GALERIE FOTO
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
Sunt botosanean si vad ca acum Fc-u are o galerie numeroasa. dar in liga a 2-a avea 10 oameni acasa la meciuri. Si resprect pentru acei oameni care veneau meci de meci, pe orice conditie meteo pentru a sustine echipa. Acum majoritatea sunt suporteri falsi, care stiu de Botosani de cand e in liga 1, dar noi suporteri adevarati am fost cu ei din divizia C. Forta Botosani
28 august 2013, 21:09
cum dau de dumitale d.le ake sunt din bucuresti si am facut parte din galeria lui Dinamo acum sunt stabilit in botosani ...am multe sugestii pt voi suntetzi la inceput io nu mai merg la meciuri ca am o varsta dar va pot spune cate ceva despre fenomenul ultras respect
26 august 2013, 23:06
Domnule"nu din bt" stim ca nu toata lumea are esarfe sau fulare....vreo 50 60 intre noi avem....recunosc faptul ca multi dintre noi nu au dar nu ii pot obliga pe oameni ca si lider ca sa isi achizitioneze o esarfa sau un fular..o sa vedeti ca in timp, cam toti cei care o sa vina la galerie o sa aiba esarfe...va multumesc de ideea adresata.O ZI BUNA
26 august 2013, 14:34
vad in una din poze ultrasi de la fc botosani mergand pe strada fara fulare sau esarfe...pai nu se poate bai nene tricoul nu este indeajuns luati va fulare cu insemnul clubului ca nu suntetzi la protestul din invatamant!! costa doar 15 ron...fara suparare
26 august 2013, 13:19
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Cea mai importantă valoare pe care trebuie să o protejăm și este în sarcina noastră, este viața. Pentru viața acestor oameni și pentru condițiile decente pe care trebuie să le aibă, trebuie să depunem tot efortul pentru c ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8742 lei
USD
Dolarul SUA
4.0186 lei
CHF
Francul elveţian
4.5297 lei
GBP
Lira sterlină
5.4736 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8638 lei
XAU
Gramul de aur
238.3750 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2335 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3591 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0974 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1593 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1863 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.8 o C
Dorohoi
-4.1 o C
Bucecea
-3.0 o C
Darabani
-6.6 o C
Saveni
-3.9 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.