FOTOREPORTAJ Botoşani mândria Moldovei : Nebunie fotbalistică, de la oameni căţăraţipe antene, la Iftime şef de galerie - Pe ei, pe mama lor – VIDEO
Prima victorie pe teren propriu a echipei fanion a judeţului şi recâştigarea primului loc în Liga I au creat o frenezie generală la Botoşani. În jur de 6.000 de spectatori au asistat la partida derby a Moldovei FC Botoşani – Sporting Club Vaslui 1 – 0, iar alţii au luat cu asalt blocurile din jurul arenei.
"Dacă e fotbal, e fotbal"
De pe la balcoane, de pe acoperişurile caselor, de pe la antene şi ferestre oamenii au ţinut să fie alături de formaţia favorită. Golul marcat de Claudiu Codoban în minutul 80 a aruncat în aer Stadionul Municipal. Ultimele zece minute din poartidă au fost urmărite în picioare. Dacă cei peste 300 de membri ai Dark Hooligans s-au dezbrăcat până la jumătate, agitându-şi tricourile şi eşarfele în aer, la tribuna VIP Valeriu Iftime, preşedintele consiliului de administraţie de la FC Botoşani, a devenit lider de galerie. Acesta a ţipat cât a putut de tare, incitându-i pe toţi din zonă să facă atmosferă. „Mi-a crescut barba la meci, nu mai înţeleg nimic (…). Am cântat, am cântat, adică chiar te entuziasmează şi golul şi emoţiile nu te pot ţine, oricât ai fi de serios. Eu nu pot să stau cum stau ăştia prin Spania unul lângă altul şi nu clipesc. Eu iau prietenul cu tot cu masă, cu pahare, sar în sus, îl pup, îl dau jos de la birou, ce să mai… Dacă e fotbal, e fotbal. Încă nu cred că fotbalul poate fi teatru, cum fotbalul nu poate fi operă, fotbalul este o altă manifestare”, a afirmat Valeriu Iftime.
Până la final a fost însă începutul, când Dark Hooligans a creat o coregrafie unicat pentru Botoşani. Astfel, la câteva secunde după fluierul de start, din aproximativ 200 de plăcuţe s-a scris „Botoşani mândria Moldovei”, mesaj înconjurat de aproximativ 300 de steaguri roşii, albe şi albastre agitate la Peluza Ion Bordeanu. Pentru reuşită fiecare membru al galeriei a avut cât un număr şi a trebuit să se aşeze pe un anumit loc. Scandările au fost în consonanţă cu evenimentul: Haideţi pe ei, Haideţi pe ei, Haideţi pe ei, pe mama lor; Ce băieţi mişto, ne place să bem / Să sărbătorim, cu bere şi vin / Cum doar noi o ştim; Hai băieţi să le arătăm / Ce fotbal ştim să jucăm; Pe stadioane eu am fost crescut / Inima în bate pentru un singur club / Toţi moldovenii să ţină capul sus. Cu 14 puncte şi profând de partidele în minus ale Astrei şi Stelei, FC Botoşani rămâne lider în Liga I timp de aproximativ trei săptămâni, până la reluarea campionatului. VEZI ŞI: ACUM: Derby-ul Moldovei: victorie pentru Botoşani care urcă pe locul 1 - FC Botoşani - FC Vaslui LIVE TEXT – VIDEO 1 – 0 FINAL [[galerie-foto]] VEZI ŞI: ACUM: Dark Hooligans a răscolit oraşul: Moldova e a noastră - FOTO&VIDEO
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere, ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
Sunt botosanean si vad ca acum Fc-u are o galerie numeroasa. dar in liga a 2-a avea 10 oameni acasa la meciuri. Si resprect pentru acei oameni care veneau meci de meci, pe orice conditie meteo pentru a sustine echipa. Acum majoritatea sunt suporteri falsi, care stiu de Botosani de cand e in liga 1, dar noi suporteri adevarati am fost cu ei din divizia C. Forta Botosani
cum dau de dumitale d.le ake sunt din bucuresti si am facut parte din galeria lui Dinamo acum sunt stabilit in botosani ...am multe sugestii pt voi suntetzi la inceput io nu mai merg la meciuri ca am o varsta dar va pot spune cate ceva despre fenomenul ultras respect
Domnule"nu din bt" stim ca nu toata lumea are esarfe sau fulare....vreo 50 60 intre noi avem....recunosc faptul ca multi dintre noi nu au dar nu ii pot obliga pe oameni ca si lider ca sa isi achizitioneze o esarfa sau un fular..o sa vedeti ca in timp, cam toti cei care o sa vina la galerie o sa aiba esarfe...va multumesc de ideea adresata.O ZI BUNA
vad in una din poze ultrasi de la fc botosani mergand pe strada fara fulare sau esarfe...pai nu se poate bai nene tricoul nu este indeajuns luati va fulare cu insemnul clubului ca nu suntetzi la protestul din invatamant!! costa doar 15 ron...fara suparare
„Cea mai importantă valoare pe care trebuie să o protejăm și este în sarcina noastră, este viața. Pentru viața acestor oameni și pentru condițiile decente pe care trebuie să le aibă, trebuie să depunem tot efortul pentru c ...