Caritate la buricul gol şi cu sufletul plin: Happy Halloween pentru Nicu Pavil între lacrimi, dans, bostani şi Miss – VIDEO & GALERIE FOTO
Centrul Vechi al oraşului a prins din nou viaţă vineri seară, cu ocazia spectacolului caritabil Happy Halloween organizat pentru Nicu Pavil. În jur de 500 de botoşăneni, majoritatea din zona istorică a urbei, s-au strâns începând cu ora 17:00 la scena montată în Piaţa 1 Decembrie 1918, în apropierea monumentului închinat maiorului Grigore Ignat.
Muzică, dans şi MissTV cu mesaj din suflet
Timp de aproximativ o oră şi jumătate au alternat momentele de bucurie cu cele de tristeţe. Pe scenă au urcat trupe de dans locale, precum Glamour, solişti locali, printre care Oana Tăbultoc, dar şi fetele de la MissTV, care s-au bucurat de un mare succes, fiind primite cu urale şi chiuituri de spectatori. Îmbrăcate îndrăzneţ pentru un început de noiembrie, cu spatele dezgolit, tinerele au ţinut să adreseze un mesaj lui Nicu Pavil. „Îi dorim putere şi mentalitatea unui învingător pentru a depăşi momentele grele prin care trece (...). Mulţumim tuturor celor prezenţi aici pentru că, în final, tot ceea ce contează sunt lucrurile făcute din suflet, pentru suflet”, a transmis Ramona Chihaia.
Nicu! Nicu! Din câteva sute de piepturi, pentru o mamă înlăcrimată
Întrucât Nicu Pavil este plecat în Germania, acolo unde a efectuat în această săptămână un consult medical, pe scenă a urcat mama sa. Vizibil emoţionată, femeia a mulţumit printre lacrimi organizatorilor şi tuturor participanţilor pentru sprijinul acordat. „Muţumesc din suflet, sunt cu inima copleşită de durere şi nu-mi găsesc cuvintele acum. Vă mulţumesc din suflet. Dumnezeu să vă dea sănătate”, a afirmat Rodica Pavil. În acele momente oamenii strânşi lângă scenă au început să strige: Nicu! Nicu! făcându-i simbolic din mână băiatului. „Nu vreau să plângeţi, v-am promis că o să fim alături de dvs., uitaţi cât de mulţi au venit aici alături de noi”, i-a spus Andreea Buiuc, vicepreşedinte TSD Botoşani, coordonatorul spectacolului, mamei băiatului. Totodată, s-a dat citire unui mesaj din partea acestuia: „De când am început acest drum, pentru strângerea de fonduri necesare operaţiei foarte costisitoare, botoşănenii s-au arătat solidari cu suferinţa mea şi pe această cale doresc să le mulţumesc”.
Final romanes
Întregul spectacol s-a încheiat cum nu se putea mai nimerit dată fiind locaţia de desfăşurare a evenimentului. Pe scenă a urcat o formaţie romanes, cu manelist şi dansatoarele aferente, lucru care a încântat publicul. Dincolo de muzica ce le-a mers la suflet, cei prezenţi au trecut de la admirarea spatelui gol al fetelor de la Miss TV la privitul abdomenelor etnicelor. Asta chiar dacă adolescentelor rome le-au lipsit nişte parteneri pe măsură, un puştiulică încercând prin mişcări provocatoare să suplinească absenţa unui veritabil dansator.
Între bostani şi TSD-iste de epocă
Totul s-a derulat în prezenţa primarului Ovidiu Portariuc, într-un decor în care specificul zonei a fost combinat cu elementele proprii unei sărbători de Halloween. Astfel, balcoanele au fost ornate cu bostani luminoşi şi inscripţionate cu „Happy Halloween”, iar prin Piaţă s-au dispus baloţi de paie şi desene înfricoşătoare. De asemenea, membri ai Tineretului Social Democrat, organizatorul spectacolului, precum şi elevi de la Colegiul Economic Octav Onicescu, s-au îmbrăcat în costume de epocă, unii dintre tineri având şi feţele pictate. Pe parcursul spectacolului au mers printre oameni, oferindu-le dulciuri, mere şi nuci. Alţi tineri au trecut cu o urnă printre participanţi pentru a face donaţii destinate lui Nicu Pavil.
„O primă încercare, un prim pas”
În final s-au strâns 1.860 de lei, urnele fiind deschise în prezenţa mamei şi a naşilor băiatului. „Nicu, îţi promitem că vom face tot posibilul, d-nă vă primitem că asta a fost o primă încercare, un prim pas”, i-a spus Andreea Buiuc. Nicu Pavil are 21 de ani şi luna aceasta a descoperit că are o tumoră situată între nervul auditiv şi nervul creierului mic. Are nevoie de o operaţie în Germania, care după consultaţiile din această săptămână a fost estimată la 40.000 de euro, bani de care el şi familia sa nu dispun. Cei care vor să îl ajute pot face donaţii în conturile deschise pe numele Pavil Vasile Nicolae: BCR : RON : RO09RNCB0312126445850001 EURO: RO79RNCB0312126445850002. De unde daţi un bănuţ Dumnezeu să vă de-a înzecit. Numerele de contact sunt: 0751563609 -mama(Rodica); 0755837153- tata (Nicu). Detalii pe: nicupavil.blogspot.ro/ VEZI ŞI: Bostănărie de partid pentru Nicu Pavil,TSD- istele devin medievale – GALERIE FOTO [[galerie-foto]] CITEŞTE ŞI: Strigăt de ajutor de la un botoşănean de 20 de ani – AFLĂ-i povestea
Pitit pe o stradă micuță din Botoșani, un iaz aproape necunoscut botoșănenilor păstrează amintirile a cel puțin trei generații. Povești care, din când în când, ies la suprafață asemenea unor mesaje în sticlă, spre a fi dăruite celor care nu au aflat încă.
În cele două luni de izolare, instituțiile de cultură din Botoșani, ca peste tot în țară și în lume, au încercat să suplinească expozițiile, concertele, spectacolele de teatru, deschizând către public un culoar virtual.
Peste 10.000 de români, majoritatea clujeni, dar și directori și oameni de afaceri din Botoșani, s-au întors în anii 80, preţ de o seară, ajutaţi de o Sabrina ilegal de sexy pentru cei 51 de ani ai săi, un gentleman de la Modern Talking, un Milli Vanilli în mare formă, un Ottawan plin de energie și un Silent Circle ca la prima tinerețe.
Băiatul care purta haine femeiești și făcea pe oricine să zâmbească avea nume de sfânt. Botoșănenii îl știau după poreclă, italianul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, însă numele lui real era Constantin Vîrlan. Povestea lui o știu puțini oameni, care l-au cunoscut îndeaproape și au avut grijă de el, pe vremea în care trăia. S-au preocupat ca acest băiat al străzii să fie îngropat creștinește, așa cum merită fiecare persoană din lumea asta.
Sunt extrem de mici, gingași și necesită o atenție deosebită din partea cadrelor medicale de pe Secția de Neonatologie. Sunt ei, bebelușii prematuri, ținuți în incubator și câteva luni în șir.
Gheorghe Iavorenciuc, sensibilul incurabil care s-a regăsit mai degrabă printre iubitorii de frumos, decât în politică. A ieșit din viața publică și a rămas în umbră lucrând la visul lui care i-a devenit realitate după trei ani de muncă.
Ideea a pornit de la o străfulgerare de moment: ce ar fi dacă…? A prins contur și după câteva telefoane s-a concretizat în poate unul dintre cele mai frumoase cadouri ce putea fi făcut unor copii speciali. Fetele de la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani au din această vară o piscină în curte în care se distrează și se răcoresc în zilele caniculare.
Majoritatea oamenilor dezvoltă aproape involuntar o atitudine ostilă când văd uniforma albastră a polițiștilor. În trafic cu precădere, pentru că în alte situații oamenii legii sunt percepuți drept salvatori. Sunt cei sunați întotdeauna atunci când ceva merge rău.
În timp ce unii gătesc doar în familie, există și persoane care o fac în cantități industriale. Iar cei care se hrănesc din aceste bucate sunt de ordinul sutelor.
George avea vreo 16 ani când în Brăila, oraș în care se mutase tatăl său grec, venise circul Kratel din Cehia. A fost vrăjit de lumea magică a acrobaților și animalelor dresate că nu a mai vrut să plece de acolo și s-a angajat. Era extrem de pasionat, dar probabil că nu a bănuit vreodată că din mintea și mâinile sale va ieși un parc de distracții care va marca Botoșaniul și o bună parte a României.
Sărbătorile Pascale înseamnă pentru mulți dintre noi timp petrecut cu familia, mers la Înviere, ciocnit ouă roșii. În schimb, pentru personalul din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), sărbătorile sunt o perioadă dificilă și asta pentru că sute de persoane ajung la spital din varii motive, unele mai întemeiate, altele ilare.
Nu de puține ori dăm importanța cuvenită doar medicilor sau asistenților și uităm de unele persoane care zilnic au grijă de pacienți chiar dacă în mod diferit, muncesc din greu și poate nu se bucură de aprecierea celorlalți. Astăzi, este despre ele, infirmierele de la Spitalul Județean Mavromati.
Sri Lanka. O privire rapidă pe Wikipedia, pentru că numele sună cunoscut, dar detaliile lipsesc. Este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în Oceanul Indian cu capitala în Colombo. Țara are o populație de aproximativ 21 de milioane de locuitori. 44 dintre sri lankezi au ajuns tocmai la Botoșani, la 10.000 de kilometri distanță de casă aduși, într-un paradox dulce-amărui, de un italian. Iar de aici, începe farmecul acestui articol.
Botoșănenii, fie că sunt bolnavi sau nu, sună cu încredere la 112. Vorbim despre o încredere dusă uneori la extrem. Și astfel, din nefericire, medicii botoșăneni se confruntă cu tot mai multe afecțiuni închipuite ale pacienților.
Unii copii își doresc cel mai nou telefon apărut pe piață, alții nici măcar nu știu cum arată. Unii copii muncesc pentru a se întreține, alții nici nu știu ce înseamnă asta. Sunt copii și copii, unii mai fericiți decât alții, ”cu sau fără copilărie”.
Comuna „maternitate” de unde a pornit primul focar de pestă porcină africană din județul Botoșani este în continuare sub asediu. Cei care o apără sunt vizibili de la depărtare, dușmanul este însă unul nevăzut, sperie localnicii, fie că vorbim despre pădurile cu copaci anemici sau propriile cotețe unde oamenii și-au crescut porcii.
Penitenciarul Botoșani este locul unde se descoperă multe talente, abilități, aptitudini. Da, desigur, este și un loc al oamenilor răi, dar care se pot transforma în ființe umane altruiste, conștiente de ceea ce au făcut în trecut… sau nu. Astăzi am ales să ne concentrăm pe partea pozitivă a poveștii despre tot ce înseamnă detenție.
15 ianuarie 2019 - Ziua Culturii Naționale, dar și ziua în care se împlinesc 169 de ani de la nașterea la Botoşani a poetului nepereche, Mihai Eminescu. Poate pare surprinzător, dar există botoșăneni și mai cu seamă tineri care habar nu au cine a fost Mihai Eminescu.
Orașul nostru rămâne din ce în ce mai gol și trist. Sute de botoșăneni au plecat spre Italia, Germania sau Anglia după sărbători, pentru a-și croi un trai mai bun. În fiecare an, luna ianuarie este cea mai tristă pentru botoșănenii care sunt nevoiți să se despartă de casă pentru a-și relua activitatea la locul de muncă, care din păcate, este la mii de kilometri de cei dragi.
Hai sa o lasam balta cu "prostiile astea venite din Occident (cu izvor protestant). Spun jurnalistii ca s-au strans 1800 de lei. Este de rasul curcilor. Daca ar da numai spaga din "contracte" si aici ma refer doar la cate o persoana), politicienii ar foi strans mai mult.
Un kitsch cum numai pzd-istele puteau sa faca! Mai bine puneau bani mana de la mana si-i dadeau dar de, prostul nu-i prost destul daca nu-i fudul. Mortariuc e in nota obisnuita de prostie, a ajuns sa se ascunda dupa fustele balabustelor.
„Cea mai importantă valoare pe care trebuie să o protejăm și este în sarcina noastră, este viața. Pentru viața acestor oameni și pentru condițiile decente pe care trebuie să le aibă, trebuie să depunem tot efortul pentru c ...