Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO

Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.

”Sincer, aș fi preferat să fiu în echipa USR care va da un primar”

 


-    Dle Gheorghiță, a fost o adevărată discuție în USR vizavi de această candidatură la Primărie, inițial a fost nominalizat Gelu Graur, apoi dvs. În final, de ce nu Gelu Graur, ci dvs.?
-    Au fost alegeri interne, totul este pe bază de alegeri, totul este transparent. Gelu Graur a câștigat scrutinul pentru candidatura la Primărie, dar ceilalți colegi i-au acordat doar locul 5 pe lista candidaților la Consiliul Local și acest lucru nu i-a convenit, nu am înțeles de ce. El a invocat faptul că la celelalte partide așa se face, candidatul la Primărie este și primul pe lista de la CL...
 


-    Cam asta este practica, într-adevăr...
-    Asta este practica, doar că noi încercăm să facem politică altfel. Nu ne luăm după regulile celorlalte partide vechi care ne-au arătat ce pot face. Noi am încercat să facem totul legal, totul prin vot, totul transparent și așa s-a ajuns la un conflict din partea lui. Ne pare rău că nu a acceptat să fie, fiind doi, eu sunt pe poziția a doua, el a renunțat, a trebuit să candidez eu și mergem mai departe.

 

-    Dar de ce spuneți că a trebuit, nu vă doreați lucrul acesta?
-    Ba da, îmi doream lucrul acesta, dar sincer, aș fi preferat să fiu în echipa USR care va da un primar, l-aș fi sprijinit pe Gelu cu toate posibilitățile să câștige Primăria Botoșani. Adică, eu cred că el ar fi avut nevoie de mine în campanie și de ceilalți colegi, să-șlajutăm să câștige, e un om în plus, un om care contează.

 

-    Și dvs. pe ce loc sunteți pe lista de la CL?
-    Pe locul 1.


-    Păi, pare că a fost o regulă doar pentru Gelu Graur, cea cu locul 5.
-    Este adevărat, dar au fost alegeri, s-au dat voturi, au fost discuții ulterioare, au fost colegi care au vrut să vadă. Ei au văzut buletinele de vot, au văzut punctajele. Există transparență, nu avem nimic de ascuns.

 


”Ne-ar trebui un brand de oraș”

 

-    M-am uitat pe programul dvs. electoral și am văzut că militați, să spunem așa, pentru crearea unui brand de oraș. Cum vedeți acest brand de oraș, pe ce ar trebui el să se axeze?
-    Știu de unde a plecat ideea asta de brand de oraș. Intrând pe fiecare intrare din județ vedem stema județului cu patru personalități. Venim în oraș, în municipiu și nu găsim decât în foarte puține locuri informații despre personalitățile locale. Sunt localități, dacă ne uităm prin țară, care nu au personalitățile noastre culturale, valorile noastre culturale, dar reușesc să facă turism pe chestia asta. Ne-ar trebui un brand de oraș ca să promovăm pe partea de turism cultural, să promovăm municipiul nostru pentru că suntem în capătul țării și nu avem cu ce să-i atragem. Decât cu un festival, două și cam atât.

 

 

-    Aveți în minte și un slogan pentru Botoșani?
-    Nu, nu ne-am gândit la un slogan la momentul acesta, sperăm să putem face un slogan care să aibă impact, pe care să-l promovăm și în jurul căruia să avem cu adevărat un proiect fezabil cu care să aducem bani în primul rând, fără bani nu putem face nimic.

 

 

”E incontestabil ce a făcut el, ce se vede”, dar ”S-au făcut foarte, foarte puține lucruri”

 


-    Am văzut că aveți în același program de candidatură un punct special pentru a transforma Botoșaniul într-un smart-city, de la sisteme WI-FI în mijloacele de transport în comun până la un sistem de alertare a populației prin intermediul mijloacelor IT. Cum facem noi acest lucru și mai ales cu ce bani?

-    Toate discuțiile se poartă în jurul fondurilor europene în perioada asta. Au fost foarte mulți bani pe piața fondurilor, au fost foarte puțini accesați de Botoșani și de multe alte orașe...
   


-    Primarul spune că are contracte semnate în valoare de 85 de milioane de euro.
-    E ușor să spui, acum să vedem și rezultatele. E incontestabil ce a făcut el, ce se vede, unele dintre ele – bine, nu căutăm nod în papură - sunt lucruri pe care le-a făcut bune, dar sunt foarte puține lucruri făcute. Foarte puține, nu putem spune, în patru ani de zile am rămas aproape în loc. S-au făcut foarte, foarte puține lucruri, au fost bani foarte mulți și nu s-au luat, nu s-au depus proiecte. Uitați-vă pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene să vedeți câte orașe și câte municipii au accesat fonduri. Noi suntem printre ultimele. Avem nevoie de infrastructură, vor fi bani din 2021, vor fi vreo 81 – 82 de miliarde, bani pentru infrastructură, pentru mediu. Trebuie să profităm din plin de ei, dar nu cu cineva, cu un aparat care până acum nu a reușit... Nu vreau să critic, că o să pară un atac, dar avem nevoie de oameni profesioniști. Avem nevoie de oameni care să poată atrage banii ăia, ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm sau nu suntem în stare să-i luăm.

 

 

-    OK, acest smart-city pe care îl vedeți dvs., pe ce axă, pe ce proiect, că avem POR, POCU, POCA, POC, sunt o mulțime de programe, v-ați gândit efectiv pe ce axă, că așa ca literatură sună foarte frumos, toată lumea vrea să avem smart-city.
-    Da, este adevărat, dar așteptăm deschiderea granturilor acum și o să vedem pe care putem. Știm că sunt niște fonduri pe dezvoltarea infrastructurii și pe infrastructura, asta ne gândim să încercăm să modificăm partea de canalizare care are mari probleme, vedem la fiecare ploaie că sunt probleme.

 

marcel gheorghita

 


”După patru ani nici nu știu dacă e de plâns sau de râs”

 


-    Aici ține de Consiliul Județean, de Nova Apaserv care este o societate la care acționar majoritar este CJ.

-    Este adevărat, dar știți foarte bine că vorbim de municipiul Botoșani și aici suntem toți împărțiți, locuim toți și suntem implicați. Nu putem să lăsăm: bă, e treaba lor și lăsăm să-și facă ei treaba.

 

-    Da, dar nici nu pot să dau cu var în apartamentul vecinului.
-    Putem colabora și putem să le zicem: hai să facem, este treaba voastră, dar hai să facem, vă dăm noi informațiile, hai să colaborăm și să facem treabă. Ei și-au împărțit, nu știu, nu s-au înțeles, nu reușesc să colaboreze cât de bine ar trebui.

 

-    Bine, sunt și tot felul de ambiții politice la mijloc probabil.
-    Probabil, acum după patru ani nici nu știu dacă e de plâns sau de râs, ei zic că ăla nu m-a lăsat, ăla m-a blocat, ăla nu știu ce. Aș fi preferat să citesc în campanie electorală: da, uite, împreună cu oponenții mei am făcut aia, am făcut aia, am făcut aia. Ei se acuză că nu m-au lăsat să fac, nu am făcut din cauza lor, genul ăsta. De ce nu s-au gândit înainte? Bă, dacă-l blochez pe ăla nu se face, dacă el mă blochează pe mine, nu se face. Hai să ne unim și să facem pentru unii sau alții, facem pentru binele orașului, pentru municipiu.

 

 

”Să creăm locuri de muncă și cu ocazia asta tinerii prind experiență și crește nivelul profesional al lor și nivelul salarial al orașului”

 


-    Am să revin la această unire de care vorbiți, dar nu pot să trec peste faptul că v-ați referit în program și la învățământul profesional despre care ați afirmat și aici trebuie chiar să citesc cuvânt cu cuvânt: „nu mai e văzut ca fiind foarte sexy”.
-    (Râde) Da.

 

-    Ce ați vrut să spuneți cu asta?
-    Da, în rândul elevilor, adolescenților, cumva învățământul profesional e văzut ca un învățământ nu foarte calificat. Adică cei care nu prea reușesc să învețe la școală, se duc să învețe o meserie. Din păcate, exact meseriile astea acum constituie baza pieței de muncă. Ori școlile profesionale s-au cam închis și multe din meserii s-au pierdut. Și vă spun în cunoștință de cauză, pentru că eu colaborez cu firme și predau, sunt lector, pe partea de inginer instalații electrice, cursuri de electricieni în construcție. Mai fac lucruri practice și uneori și teoretice și știu că vin foarte mulți tineri care vor să învețe o meserie și nu au posibilitatea la școală, nu se mai fac cursuri.

 

-    Bine și ce pot face în sensul acesta Primăria sau Consiliul Local?
-    Pot să sprijine, să ia contact cu firmele care activează în anumite domenii și noi avem aici câțiva jucători mari pe piața confecțiilor metalice în domeniul instalațiilor electrice sau a tablourilor electrice să zicem, unde și-ar putea face rost de forță de muncă, exact de pe băncile școlii, deci ar fi un aport între școlile profesionale și respectivele firme.

 

-    Da, dar nu cred că Primăria poate să facă programa pentru școli.
-    Nu, primăria poate fi un intermediar, exact ca și la celelalte discuții, poate fi liantul între cele două părți. Să nu aducem ruptura, să creăm locuri de muncă și cu ocazia asta tinerii prind experiență și crește nivelul profesional al lor și nivelul salarial al orașului. Și sperăm că rămân aici, nu mai pleacă în afară, chiar dacă salariile sunt mult mai atractive afară, dar ești acasă.

 

 

”Mai avem dubele parcate peste tot, care la fel sunt folosite exact pe post de magazie”

 

 

-    Trebuie să recunosc că am văzut în programul dvs. un lucru care cu siguranță mi-a plăcut: eliminarea garajelor care ocupă foarte mult din domeniul public în Botoșani, unu. Și a doua problemă pe care o generează este că posesorii lor, sau mă rog, concesionarii, depinde de la caz la caz, nici măcar nu le folosesc pentru automobile, depozitează acolo tot felul de mărfuri, le-au transformat în niște boxe. Ca idee este foarte bună, dar cum îi scoatem pe oamenii respectivi din garaje?

-    Trebuie văzut caz cu caz, trebuie cercetat. E o luptă de durată, dar cred că va avea aplicabilitate pentru că nu e doar în cazul garajelor, mai avem dubele parcate peste tot, care la fel sunt folosite exact pe post de magazie, ca și garajele, și ocupă locuri care ar trebui folosite de cetățenii orașului din apropierea lor. Ori văd că nimeni nu are grijă, există o Hotărâre de Consiliu Local în care se spune că nu au voie să parcheze, să ocupe locuri de parcare cu utilitare, autobuze, microbuze, nu are cine să controleze. Ori sunt prea buni prieteni și nu vor să se deranjeze unul pe altul, ori nu-și fac treaba.

 

-    Dar sunteți conștient că atunci când v-ați trecut acest lucru în planul pentru Botoșani pierdeți sute de voturi de la oamenii care au aceste garaje.
-    Da, ne asumăm, dar să știți că nu o să fie o acțiune în forță, să spunem: da, tu ai marfă, ți-l dărâmăm. O să încercăm să avem o înțelegere cu ei, să încercăm să-i relocăm sau să găsim alte soluții, amiabile. Nu neapărat să le închidem contractele, concesiunile și să le dărâmăm că nu au autorizație sau... încercăm să le dăm alternative.
 

 

marcel gheorghita usr plus

 


”Conturile false nu sunt ale USR-ului. Avem niște membri”

 

 

-    USR-ul mi se pare că are o problemă de asumare la Botoșani și mă gândesc la acele conturi false pe Facebook pe care le tot folosiți. De ce nu aveți curajul să spuneți direct lucrurile acelea și apelați la acest tertip, să-i spunem?
-    Știu că ni se reproșează de multe ori, conturile false nu sunt ale USR-ului. Avem niște membri, eu ca președinte nu pot să-i iau pe fiecare să-l întreb: e al tău contul? Ce face fiecare în timpul lui este problema lui, atât timp cât nu aduce prejudicii imaginii noastre, nu avem nicio problemă. Dar să ținem cont că suntem în mileniul III, foarte multe informații circulă pe rețele de socializare și noi trebuie să fim pregătiți și împotriva atacurilor. Nu putem sta nemișcați împotriva atacurilor altora din exterior.

 

-    Știți cum e, atunci când vine o formațiune politică nouă, te aștepți să vină așa cu pieptul deschis la luptă și să nu recurgă la astfel de practici.
-    Haideți să vedem în presa locală, nouă ni se atribuie câteva conturi, două, trei, cinci. Tot citesc și eu din discuții, dar vă spun că sunt candidați independenți care au mult mai multe decât noi sau partidele tradiționale.
 


-    Acum, într-adevăr, în precampania electorală au apărut o mulțime, dar la USR era o practică mai veche, nu au apărut recent.
-    Haideți să vedem conturile lor, vă spun că sunt făcute de foarte mult timp,dar că au fost reactivate acum. Exact în scop electoral sunt făcute pentru a denigra anumite persoane sau anumite formațiuni.

 

 

”Sună a clișeu, doar că noi am spus, că vrem să facem politică aplecată, politică altfel”

 


-    Am să dezvălui un mic secret, v-am sunat joi (10 septembrie – n.r.) să vă propun realizarea acestui interviu și mi-ați spus că sunteți în județ, în campanie. Ce caută candidatul de la Primăria Botoșani, în campanie în județ?
-    Ha! Noi cei de la USR suntem ca o familie, ne împărțim sarcinile cu adevărat, ne luăm anumite sarcini, dar atât timp cât sunt disponibil și pot să ajut și pe colegii din județ și pot să discut la urma-urmei cu oamenii, câștigul este mult mai mare. Pentru că orice om contează și discuția cu orice om din stradă contează. Și eu cred că reușesc să vorbesc pe limba oricărui om din orice mediu. Pentru că și eu am crescut într-o familie oarecum modestă, am avut oameni, am avut colegi din diferite medii sociale și am reușit să mă înțeleg cu oricine din apropierea mea.

 

 

-    Ați vorbit adineauri despre faptul că ar trebui ca forțele politice să încerce să-și dea mâna măcar în privința proiectelor importante. Cu cine o să-și dea mâna USR după alegerile locale?
-    Noi am declarat și o să vedeți și pe viitor că vom sprijini orice proiect bun, legal, bine făcut, în folosul comunității. Deci miza electorală este de fapt bunăstarea orașului și creșterea calității vieții cetățenilor în oraș, nu să fie cutare nu știu ce mare personalitate politică. Toți politicienii locali trebuie să înțeleagă că sunt aleși de către cetățeni și trebuie să-i reprezinte pe ei, pe cetățeni. Nu pentru salarii, nu să facă trafic de influență sau să-și rezolve problemele lor.

 


-    Da, în teorie foarte bine...
-    Sună a clișeu, doar că noi am spus, că vrem să facem politică aplecată, politică altfel. De asta suntem zi de zi pe stradă, de asta discutăm cu oamenii și încercăm să le spunem. Și foarte mulți reacționează pozitiv, își dau seama: da, sunteți băieți tineri, pregătiți, vreți să faceți. Hai că de data asta vă sprijinim, că ne-am săturat.

 


”Nu mi-am făcut niciodată planuri pentru funcția de viceprimar”

 

 

-    OK și dacă va iniția un consilier sau un primar PSD un proiect, îl veți susține?
-    Ce spuneam, dacă proiectele sunt în folosul comunității, desigur. Nu contează culoarea politică, că e roșu, că e galben, că e verde, că e portocaliu, nu contează. Vrem să facem treabă pentru Botoșani nu pentru mine sau pentru colegii mei de la USR.

 

 

-    Dacă vorbim de posibile alianțe după data de 27 septembrie, înseamnă că ar trebui să intrați în CL sau CJ. Care este obiectivul realist al USR la CJ și la Municipiul Botoșani?
-    Obiectivul nostru este să avem cinci consilieri locali și patru la CJ.

 

 

-    Încercam să calculez în procente, este optimist ceea ce vă propuneți.
-    Da, dar știți ce se întâmplă? Ne bazăm pe unele sondaje, ne bazăm pe unele rezultate și țineți cont că suntem într-o alianță și acum în alianță vom mai câștiga câte un consilier. De asta ne și bazăm pe cifrele astea. Noi ne dorim mai mult, dar haideți să fim realiști, pe acolo cred că suntem.

 


-    Aveți planuri personal pentru funcția de viceprimar?
-    Nu mi-am făcut niciodată planuri pentru funcția de viceprimar, eu sunt inginer, lucrez în domeniul privat, deocamdată sunt în concediu pentru campania electorală, mă întorc la serviciu când voi termina cu campania pentru că și ei au nevoie de mine cum și eu am nevoie de un job.

 

 

loading...
Gelu Graur a fost exclus din USR, pentru lipsă de respect!
Candidatul USR la Primărie și-a propus să scoată cinci consilieri la alegeri

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Loading...
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
După ce v-ați făcut poze in fata sediului PSD cu Budai și Federovici ne-am dat seama ce fel de politica faceți .
17 septembrie 2020, 12:03
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Dacă nu vii la vot, nu ai voie să vorbești. Eu acum cred că pot să vorbesc, deși o să mă pitrocească mulți la care le-am spus că nu sunt buni de primar”, Valeriu Iftime, președinte Camera de Comerț, Industrie și ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8705 lei
USD
Dolarul SUA
4.1828 lei
CHF
Francul elveţian
4.5108 lei
GBP
Lira sterlină
5.3758 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9696 lei
XAU
Gramul de aur
249.1178 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2481 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3383 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9469 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1243 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6542 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.5 o C
Dorohoi
17.7 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
18.3 o C
Saveni
17.6 o C
Ştefăneşti
24.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.