Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO

Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.

”Sincer, aș fi preferat să fiu în echipa USR care va da un primar”

 


-    Dle Gheorghiță, a fost o adevărată discuție în USR vizavi de această candidatură la Primărie, inițial a fost nominalizat Gelu Graur, apoi dvs. În final, de ce nu Gelu Graur, ci dvs.?
-    Au fost alegeri interne, totul este pe bază de alegeri, totul este transparent. Gelu Graur a câștigat scrutinul pentru candidatura la Primărie, dar ceilalți colegi i-au acordat doar locul 5 pe lista candidaților la Consiliul Local și acest lucru nu i-a convenit, nu am înțeles de ce. El a invocat faptul că la celelalte partide așa se face, candidatul la Primărie este și primul pe lista de la CL...
 


-    Cam asta este practica, într-adevăr...
-    Asta este practica, doar că noi încercăm să facem politică altfel. Nu ne luăm după regulile celorlalte partide vechi care ne-au arătat ce pot face. Noi am încercat să facem totul legal, totul prin vot, totul transparent și așa s-a ajuns la un conflict din partea lui. Ne pare rău că nu a acceptat să fie, fiind doi, eu sunt pe poziția a doua, el a renunțat, a trebuit să candidez eu și mergem mai departe.

 

-    Dar de ce spuneți că a trebuit, nu vă doreați lucrul acesta?
-    Ba da, îmi doream lucrul acesta, dar sincer, aș fi preferat să fiu în echipa USR care va da un primar, l-aș fi sprijinit pe Gelu cu toate posibilitățile să câștige Primăria Botoșani. Adică, eu cred că el ar fi avut nevoie de mine în campanie și de ceilalți colegi, să-șlajutăm să câștige, e un om în plus, un om care contează.

 

-    Și dvs. pe ce loc sunteți pe lista de la CL?
-    Pe locul 1.


-    Păi, pare că a fost o regulă doar pentru Gelu Graur, cea cu locul 5.
-    Este adevărat, dar au fost alegeri, s-au dat voturi, au fost discuții ulterioare, au fost colegi care au vrut să vadă. Ei au văzut buletinele de vot, au văzut punctajele. Există transparență, nu avem nimic de ascuns.

 


”Ne-ar trebui un brand de oraș”

 

-    M-am uitat pe programul dvs. electoral și am văzut că militați, să spunem așa, pentru crearea unui brand de oraș. Cum vedeți acest brand de oraș, pe ce ar trebui el să se axeze?
-    Știu de unde a plecat ideea asta de brand de oraș. Intrând pe fiecare intrare din județ vedem stema județului cu patru personalități. Venim în oraș, în municipiu și nu găsim decât în foarte puține locuri informații despre personalitățile locale. Sunt localități, dacă ne uităm prin țară, care nu au personalitățile noastre culturale, valorile noastre culturale, dar reușesc să facă turism pe chestia asta. Ne-ar trebui un brand de oraș ca să promovăm pe partea de turism cultural, să promovăm municipiul nostru pentru că suntem în capătul țării și nu avem cu ce să-i atragem. Decât cu un festival, două și cam atât.

 

 

-    Aveți în minte și un slogan pentru Botoșani?
-    Nu, nu ne-am gândit la un slogan la momentul acesta, sperăm să putem face un slogan care să aibă impact, pe care să-l promovăm și în jurul căruia să avem cu adevărat un proiect fezabil cu care să aducem bani în primul rând, fără bani nu putem face nimic.

 

 

”E incontestabil ce a făcut el, ce se vede”, dar ”S-au făcut foarte, foarte puține lucruri”

 


-    Am văzut că aveți în același program de candidatură un punct special pentru a transforma Botoșaniul într-un smart-city, de la sisteme WI-FI în mijloacele de transport în comun până la un sistem de alertare a populației prin intermediul mijloacelor IT. Cum facem noi acest lucru și mai ales cu ce bani?

-    Toate discuțiile se poartă în jurul fondurilor europene în perioada asta. Au fost foarte mulți bani pe piața fondurilor, au fost foarte puțini accesați de Botoșani și de multe alte orașe...
   


-    Primarul spune că are contracte semnate în valoare de 85 de milioane de euro.
-    E ușor să spui, acum să vedem și rezultatele. E incontestabil ce a făcut el, ce se vede, unele dintre ele – bine, nu căutăm nod în papură - sunt lucruri pe care le-a făcut bune, dar sunt foarte puține lucruri făcute. Foarte puține, nu putem spune, în patru ani de zile am rămas aproape în loc. S-au făcut foarte, foarte puține lucruri, au fost bani foarte mulți și nu s-au luat, nu s-au depus proiecte. Uitați-vă pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene să vedeți câte orașe și câte municipii au accesat fonduri. Noi suntem printre ultimele. Avem nevoie de infrastructură, vor fi bani din 2021, vor fi vreo 81 – 82 de miliarde, bani pentru infrastructură, pentru mediu. Trebuie să profităm din plin de ei, dar nu cu cineva, cu un aparat care până acum nu a reușit... Nu vreau să critic, că o să pară un atac, dar avem nevoie de oameni profesioniști. Avem nevoie de oameni care să poată atrage banii ăia, ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm sau nu suntem în stare să-i luăm.

 

 

-    OK, acest smart-city pe care îl vedeți dvs., pe ce axă, pe ce proiect, că avem POR, POCU, POCA, POC, sunt o mulțime de programe, v-ați gândit efectiv pe ce axă, că așa ca literatură sună foarte frumos, toată lumea vrea să avem smart-city.
-    Da, este adevărat, dar așteptăm deschiderea granturilor acum și o să vedem pe care putem. Știm că sunt niște fonduri pe dezvoltarea infrastructurii și pe infrastructura, asta ne gândim să încercăm să modificăm partea de canalizare care are mari probleme, vedem la fiecare ploaie că sunt probleme.

 

marcel gheorghita

 


”După patru ani nici nu știu dacă e de plâns sau de râs”

 


-    Aici ține de Consiliul Județean, de Nova Apaserv care este o societate la care acționar majoritar este CJ.

-    Este adevărat, dar știți foarte bine că vorbim de municipiul Botoșani și aici suntem toți împărțiți, locuim toți și suntem implicați. Nu putem să lăsăm: bă, e treaba lor și lăsăm să-și facă ei treaba.

 

-    Da, dar nici nu pot să dau cu var în apartamentul vecinului.
-    Putem colabora și putem să le zicem: hai să facem, este treaba voastră, dar hai să facem, vă dăm noi informațiile, hai să colaborăm și să facem treabă. Ei și-au împărțit, nu știu, nu s-au înțeles, nu reușesc să colaboreze cât de bine ar trebui.

 

-    Bine, sunt și tot felul de ambiții politice la mijloc probabil.
-    Probabil, acum după patru ani nici nu știu dacă e de plâns sau de râs, ei zic că ăla nu m-a lăsat, ăla m-a blocat, ăla nu știu ce. Aș fi preferat să citesc în campanie electorală: da, uite, împreună cu oponenții mei am făcut aia, am făcut aia, am făcut aia. Ei se acuză că nu m-au lăsat să fac, nu am făcut din cauza lor, genul ăsta. De ce nu s-au gândit înainte? Bă, dacă-l blochez pe ăla nu se face, dacă el mă blochează pe mine, nu se face. Hai să ne unim și să facem pentru unii sau alții, facem pentru binele orașului, pentru municipiu.

 

 

”Să creăm locuri de muncă și cu ocazia asta tinerii prind experiență și crește nivelul profesional al lor și nivelul salarial al orașului”

 


-    Am să revin la această unire de care vorbiți, dar nu pot să trec peste faptul că v-ați referit în program și la învățământul profesional despre care ați afirmat și aici trebuie chiar să citesc cuvânt cu cuvânt: „nu mai e văzut ca fiind foarte sexy”.
-    (Râde) Da.

 

-    Ce ați vrut să spuneți cu asta?
-    Da, în rândul elevilor, adolescenților, cumva învățământul profesional e văzut ca un învățământ nu foarte calificat. Adică cei care nu prea reușesc să învețe la școală, se duc să învețe o meserie. Din păcate, exact meseriile astea acum constituie baza pieței de muncă. Ori școlile profesionale s-au cam închis și multe din meserii s-au pierdut. Și vă spun în cunoștință de cauză, pentru că eu colaborez cu firme și predau, sunt lector, pe partea de inginer instalații electrice, cursuri de electricieni în construcție. Mai fac lucruri practice și uneori și teoretice și știu că vin foarte mulți tineri care vor să învețe o meserie și nu au posibilitatea la școală, nu se mai fac cursuri.

 

-    Bine și ce pot face în sensul acesta Primăria sau Consiliul Local?
-    Pot să sprijine, să ia contact cu firmele care activează în anumite domenii și noi avem aici câțiva jucători mari pe piața confecțiilor metalice în domeniul instalațiilor electrice sau a tablourilor electrice să zicem, unde și-ar putea face rost de forță de muncă, exact de pe băncile școlii, deci ar fi un aport între școlile profesionale și respectivele firme.

 

-    Da, dar nu cred că Primăria poate să facă programa pentru școli.
-    Nu, primăria poate fi un intermediar, exact ca și la celelalte discuții, poate fi liantul între cele două părți. Să nu aducem ruptura, să creăm locuri de muncă și cu ocazia asta tinerii prind experiență și crește nivelul profesional al lor și nivelul salarial al orașului. Și sperăm că rămân aici, nu mai pleacă în afară, chiar dacă salariile sunt mult mai atractive afară, dar ești acasă.

 

 

”Mai avem dubele parcate peste tot, care la fel sunt folosite exact pe post de magazie”

 

 

-    Trebuie să recunosc că am văzut în programul dvs. un lucru care cu siguranță mi-a plăcut: eliminarea garajelor care ocupă foarte mult din domeniul public în Botoșani, unu. Și a doua problemă pe care o generează este că posesorii lor, sau mă rog, concesionarii, depinde de la caz la caz, nici măcar nu le folosesc pentru automobile, depozitează acolo tot felul de mărfuri, le-au transformat în niște boxe. Ca idee este foarte bună, dar cum îi scoatem pe oamenii respectivi din garaje?

-    Trebuie văzut caz cu caz, trebuie cercetat. E o luptă de durată, dar cred că va avea aplicabilitate pentru că nu e doar în cazul garajelor, mai avem dubele parcate peste tot, care la fel sunt folosite exact pe post de magazie, ca și garajele, și ocupă locuri care ar trebui folosite de cetățenii orașului din apropierea lor. Ori văd că nimeni nu are grijă, există o Hotărâre de Consiliu Local în care se spune că nu au voie să parcheze, să ocupe locuri de parcare cu utilitare, autobuze, microbuze, nu are cine să controleze. Ori sunt prea buni prieteni și nu vor să se deranjeze unul pe altul, ori nu-și fac treaba.

 

-    Dar sunteți conștient că atunci când v-ați trecut acest lucru în planul pentru Botoșani pierdeți sute de voturi de la oamenii care au aceste garaje.
-    Da, ne asumăm, dar să știți că nu o să fie o acțiune în forță, să spunem: da, tu ai marfă, ți-l dărâmăm. O să încercăm să avem o înțelegere cu ei, să încercăm să-i relocăm sau să găsim alte soluții, amiabile. Nu neapărat să le închidem contractele, concesiunile și să le dărâmăm că nu au autorizație sau... încercăm să le dăm alternative.
 

 

marcel gheorghita usr plus

 


”Conturile false nu sunt ale USR-ului. Avem niște membri”

 

 

-    USR-ul mi se pare că are o problemă de asumare la Botoșani și mă gândesc la acele conturi false pe Facebook pe care le tot folosiți. De ce nu aveți curajul să spuneți direct lucrurile acelea și apelați la acest tertip, să-i spunem?
-    Știu că ni se reproșează de multe ori, conturile false nu sunt ale USR-ului. Avem niște membri, eu ca președinte nu pot să-i iau pe fiecare să-l întreb: e al tău contul? Ce face fiecare în timpul lui este problema lui, atât timp cât nu aduce prejudicii imaginii noastre, nu avem nicio problemă. Dar să ținem cont că suntem în mileniul III, foarte multe informații circulă pe rețele de socializare și noi trebuie să fim pregătiți și împotriva atacurilor. Nu putem sta nemișcați împotriva atacurilor altora din exterior.

 

-    Știți cum e, atunci când vine o formațiune politică nouă, te aștepți să vină așa cu pieptul deschis la luptă și să nu recurgă la astfel de practici.
-    Haideți să vedem în presa locală, nouă ni se atribuie câteva conturi, două, trei, cinci. Tot citesc și eu din discuții, dar vă spun că sunt candidați independenți care au mult mai multe decât noi sau partidele tradiționale.
 


-    Acum, într-adevăr, în precampania electorală au apărut o mulțime, dar la USR era o practică mai veche, nu au apărut recent.
-    Haideți să vedem conturile lor, vă spun că sunt făcute de foarte mult timp,dar că au fost reactivate acum. Exact în scop electoral sunt făcute pentru a denigra anumite persoane sau anumite formațiuni.

 

 

”Sună a clișeu, doar că noi am spus, că vrem să facem politică aplecată, politică altfel”

 


-    Am să dezvălui un mic secret, v-am sunat joi (10 septembrie – n.r.) să vă propun realizarea acestui interviu și mi-ați spus că sunteți în județ, în campanie. Ce caută candidatul de la Primăria Botoșani, în campanie în județ?
-    Ha! Noi cei de la USR suntem ca o familie, ne împărțim sarcinile cu adevărat, ne luăm anumite sarcini, dar atât timp cât sunt disponibil și pot să ajut și pe colegii din județ și pot să discut la urma-urmei cu oamenii, câștigul este mult mai mare. Pentru că orice om contează și discuția cu orice om din stradă contează. Și eu cred că reușesc să vorbesc pe limba oricărui om din orice mediu. Pentru că și eu am crescut într-o familie oarecum modestă, am avut oameni, am avut colegi din diferite medii sociale și am reușit să mă înțeleg cu oricine din apropierea mea.

 

 

-    Ați vorbit adineauri despre faptul că ar trebui ca forțele politice să încerce să-și dea mâna măcar în privința proiectelor importante. Cu cine o să-și dea mâna USR după alegerile locale?
-    Noi am declarat și o să vedeți și pe viitor că vom sprijini orice proiect bun, legal, bine făcut, în folosul comunității. Deci miza electorală este de fapt bunăstarea orașului și creșterea calității vieții cetățenilor în oraș, nu să fie cutare nu știu ce mare personalitate politică. Toți politicienii locali trebuie să înțeleagă că sunt aleși de către cetățeni și trebuie să-i reprezinte pe ei, pe cetățeni. Nu pentru salarii, nu să facă trafic de influență sau să-și rezolve problemele lor.

 


-    Da, în teorie foarte bine...
-    Sună a clișeu, doar că noi am spus, că vrem să facem politică aplecată, politică altfel. De asta suntem zi de zi pe stradă, de asta discutăm cu oamenii și încercăm să le spunem. Și foarte mulți reacționează pozitiv, își dau seama: da, sunteți băieți tineri, pregătiți, vreți să faceți. Hai că de data asta vă sprijinim, că ne-am săturat.

 


”Nu mi-am făcut niciodată planuri pentru funcția de viceprimar”

 

 

-    OK și dacă va iniția un consilier sau un primar PSD un proiect, îl veți susține?
-    Ce spuneam, dacă proiectele sunt în folosul comunității, desigur. Nu contează culoarea politică, că e roșu, că e galben, că e verde, că e portocaliu, nu contează. Vrem să facem treabă pentru Botoșani nu pentru mine sau pentru colegii mei de la USR.

 

 

-    Dacă vorbim de posibile alianțe după data de 27 septembrie, înseamnă că ar trebui să intrați în CL sau CJ. Care este obiectivul realist al USR la CJ și la Municipiul Botoșani?
-    Obiectivul nostru este să avem cinci consilieri locali și patru la CJ.

 

 

-    Încercam să calculez în procente, este optimist ceea ce vă propuneți.
-    Da, dar știți ce se întâmplă? Ne bazăm pe unele sondaje, ne bazăm pe unele rezultate și țineți cont că suntem într-o alianță și acum în alianță vom mai câștiga câte un consilier. De asta ne și bazăm pe cifrele astea. Noi ne dorim mai mult, dar haideți să fim realiști, pe acolo cred că suntem.

 


-    Aveți planuri personal pentru funcția de viceprimar?
-    Nu mi-am făcut niciodată planuri pentru funcția de viceprimar, eu sunt inginer, lucrez în domeniul privat, deocamdată sunt în concediu pentru campania electorală, mă întorc la serviciu când voi termina cu campania pentru că și ei au nevoie de mine cum și eu am nevoie de un job.

 

 

 

Comandat de UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200251

 

 

 

loading...
Gelu Graur a fost exclus din USR, pentru lipsă de respect!
Candidatul USR la Primărie și-a propus să scoată cinci consilieri la alegeri

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Loading...
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Maria Cristina Nicolau: Cea mai frumoasă femeie este cea naturală, să fii tu și să nu pari altceva decât ești – GALERIE FOTO
Cântă de aproape 20 de ani și o face cu îndrăzneală, cu încredere și cu o forță artistică ieșită din comun, o forță care a impresionat juriile, fie că vorbim despre competițiile adolescenței, fie că ne amintim de scena de la X Factor.
”Mama” lui Mircea Bravo s-a născut la Botoșani, actrița din spatele unui personaj care a cucerit milioane de români: E o formă de umor de mare bun simț - GALERIE FOTO&VIDEO
”Am văzut și am lucrat cu mari talente. Dar așa ceva n-am mai întâlnit. E talent în stare brută", spunea despre ea unul dintre cei mai mari regizori români.
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
Loading...
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
După ce v-ați făcut poze in fata sediului PSD cu Budai și Federovici ne-am dat seama ce fel de politica faceți .
17 septembrie 2020, 12:03
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Eu am fost dintotdeauna liberal și nu am ascuns chestiunea asta. Și vreau să vă spun că astăzi demonstrăm încă o dată că indiferent de culoarea politică suntem împreună pentru a dezvolta această piață de weekend....
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9473 lei
USD
Dolarul SUA
4.1999 lei
CHF
Francul elveţian
4.5309 lei
GBP
Lira sterlină
5.7880 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8197 lei
XAU
Gramul de aur
238.6026 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2382 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4085 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0693 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3177 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1955 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6653 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
9.7 o C
Bucecea
10.1 o C
Darabani
8.9 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
11.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.