Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO

Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.

Ca atare, primul politician din serialul ”Vreau primar” este Gheorghe Ciubotaru, expert contabil judiciar, candidat al Partidului Mișcarea Populară.


”Ideea și grandoarea acestui parc de agrement era în ideea și în viziunea liberalilor de atunci”

 

-    D-le Ciubotaru, reveniți cu o candidatură la municipiul Botoșani după 20 de ani. Îmi amintesc că în 2000 ați candidat cu un program intitulat ”ABC pin PNL”.
-    Exact!

 

-    Au trecut două decenii de atunci. Ce a rămas nerezolvat în orașul Botoșani din acel program?
-    Multe lucruri au rămas nerezolvate, dar hai să vorbim întâi despre cele rezolvate. Atunci am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu. Mă bucur că s-a realizat.

 

-    Exact acolo voiați să îl faceți și dvs.?
-    Nu locul, dar ideea și grandoarea acestui parc de agrement era în ideea și în viziunea liberalilor de atunci. Sigur, eu 21 de ani am fost liberal, mă bucur că tot pe mandatul unui liberal s-a și încheiat acest parc deosebit și a fost dat și în folosință și funcționează și aduce bani bugetului local.
Cât despre lucrurile nerezolvate, tot din programul meu, și atunci vorbeam de drumurile din pământ.

 

”De aici plecând și până la cheltuirea banilor cu distrugerea teatrului, într-un cuvânt trebuie clar știute condițiile în care s-au făcut plățile”

 


-    Sunt cam multe și astăzi.
-    Într-adevăr, în ultimul timp prin lozinca ”Facem ce trebuie”, au început administratorii orașului să facă un drum pe ici, pe colo. Nu știu de ce calitate, dar electoral sigur prinde.
Vă arăt programul în care scria despre Teatrul Mihai Eminescu că trebuie renovat. S-a început renovarea, s-au aprobat finanțările, s-au stagnat.

 

-    S-au pierdut, s-au reobținut...
-    S-au promis, s-au reobținut, s-ar putea să le și retragă, au niște termene și niște clauza în contractare. Păcat că de atâția ani botoșănenii sunt lipsiți de Teatrul Mihai Eminescu și cred că trebuie rezolvată problema urgent. Așa cum spuneam și cu recuperarea cheltuielilor nelegale făcute acolo.

 

-    Ați afirmat și acest lucru și la acțiunea electorală de sâmbătă. Aveți dubii cu privire la modul în care s-au cheltuit banii acolo?
-    Cu siguranță. Am mari dubii. Am cerut un raport despre toate costurile efectuate la teatru începând cu proiectul, care a costat în jur de 600.000 de lei. Știu că acel proiectant nu a mai vrut să îl refacă, dacă tot s-a constatat că a fost greșit, pentru că voia alți bani, ceea ce este absurd la o asemenea sumă la un proiect. De aici plecând și până la cheltuirea banilor cu distrugerea teatrului, într-un cuvânt trebuie clar știute condițiile în care s-au făcut plățile. Era simplu să facă un raport, există o fișă a furnizorilor de investiții, aveau toate plățile acolo de la începutul reparației până astăzi, putea să facă un raport și să spună: am cheltuit atât pentru aia, atât pentru cealaltă, constructorul s-a împotmolit din următoarele motive. De unde au fost banii, din bugetul local, au fost bani europeni?

 

-    Dvs. de la cine ați solicitat această situație?
-    Cine poate să facă un raport la zi decât administratorii în funcție? Și avem doi candidați la Primărie care ar fi putut face acest raport fără discuție.

 

-    Ați primit acest raport?
-    Nu.

 

-    Dar când l-ați solicitat?
-    Exact la lansarea candidaturii, într-o conferință de presă. A scris presa, am mai cerut o dată la o emisiune televizată, am repetat-o la un post de televiziune. Din păcate, nu s-a dorit acest lucru, cu toate că am văzut o fițuică cu realizările primarului Flutur. Din marile realizări am constatat Parcul Cornișa, care să spunem că l-a dat în folosință, nu chiar l-a realizat.


”Aceste autobuze în stații (...) trepidează cu un câine la vaccin”

 

O altă mare nerealizare ar fi legată de autobuzele astea, care dragă Doamne este o victorie inimaginabilă. Autobuzele astea reprezintă o pacoste pentru că au un consum extraordinar de mare, au 50 l/100 km în oraș. Cu nouă curse pe zi al unui autobuz se consum o tonă de combustibil zilnic. Asta ne mai trebuia, o tonă de motorină arsă în Botoșani, care cândva era un oraș verde, care avea tei pe bulevard, în care ieșeai cu plăcere la o plimbare pe bulevard și în parcul Eminescu în mirosul de tei. Puteai socializa, puteai face lucruri frumoase. Ce este rău la aceste autobuze, pe lângă faptul că în stații trepidează cu un câine la vaccin, este faptul că noi le plătim în cinci ani cam 180% și nu sunt ale noastre, deci nu ne rămân nouă.

 

-    Este practic o chirie.
-    Păi este un leasing operațional. Cred că trebuia făcut un leasing financiar, care înseamnă cu totul altceva, se făcea schimbul de proprietate și puteam asigura în continuare un transport civilizat, elegant în zona metropolitană, deci în oraș și în afara orașului.

 

-    Deci spuneți că ceea ce a făcut actualul primar nu este în regulă. Cum rezolvați dvs. problema dacă veți deveni primar?
-    Aș fi rezolvat-o cu autobuze electrice așa cum s-a rezolvat în țara noastră în multe orașe, cu fonduri europene. E râsul lumii, a ieșit directorul de la SC Eltrans SA și a spus că «bani europeni». Nu sunt bani europeni! Sunt proprietatea unui SRL de apartament din București, vă dau și adresa dacă vreți, e pe Victoriei 8, etajul 1 și are datorii 500 de Isuzu-uri. În bilanțul la 31 decembrie are datorii egale cu valoarea a 500 de Isuzu-uri la prețul de procurare, nu de vânzare. El acum le-a închiriat cu 180%, îi rămân tot lui, le închiriază mai departe și asta înseamnă bani europeni. Nu este nici un ban european, nu este nici un proiect european, este o minciună.

 

-    Proiectul european este cel de reabilitare a căilor de rulare și de dotare a orașului cu tramvaie noi, dar durează câțiva ani implementarea.
-    Reprezentantul Eltrans, care ar fi trebuit să știe despre ce este vorba, a mințit populația și a spus că sunt pe bani europeni. Nu! Sunt ale unui SRL care a făcut un împrumut extern, rămâne dator în continuare pentru 500 de Isuzu. Nu a vândut numai Botoșaniului, a vândut și Constanței. Citiți presa din Constanța să vedeți ce spune despre catastrofa asta de autobuz.


”Problema Centrului vechi nu este una simplă, de a da cu var, de a aduce repede terase și investitori să vândă la terase”

 

-    Despre ”catastrofa” din Centrul Vechi poate ar trebui să vorbim pentru că am văzut că aveți un program pentru rezolvarea sau mă rog încercarea de a soluționa această eternă problemă.
-    Am vorbit de ”Centrul vechi cu odinioară”, așa se chema postarea mea și am vrut să arăt că problema Centrului vechi nu este una simplă, de a da cu var, de a aduce repede terase și investitori să vândă la terase ceva sau să facă magazine de tot felul. Nu! Ca să poți face o treabă serioasă în Centrul Vechi trebuie să asiguri în primul rând securitatea și siguranța celor care fac business-uri acolo. Dar pentru asta nu trebuie să spui: scoatem romii de aici și îi îngrădim undeva. Aceasta este o prostie, ce a făcut Baia Mare, Oradea și cine a mai făcut. Eu m-am gândit la o chestiune foarte, foarte serioasă: la un proiect european pentru construcția unui cartier nou care să devină un centru cultural, un parc de distracții și agrement în zona opusă actualului parc, cu specific romani, cu activități tradiționale, cu un muzeu pentru această etnie care n-a dus-o ușor. Cine crede că au dus-o ușor... Păi romii au fost robi, au fost legați cu lanțul de pământ.

 

gheorghe ciubotaru

 

Noi trebuie să vedem de unde au plecat, cu ce cultură – și au o cultură proprie dezvoltată acolo unde au fost – și trebuie să le creăm condiții. E foarte simplu, nu facem ce este în Parcul Tineretului, nu facem blocuri cu nu știu câte etaje pentru ei. Trebuie locuințe cu un singur nivel, care să le asigure un spațiu suficient în care să și desfășoare toate meseriile lor, că au începând de la potcovărie până la olărit, argintării și câte și mai câte meserii au și să facem un lucru frumos în care să aibă și sală de conferințe, tot ce trebuie. Romii, când or avea ceva de făcut, să vină cu drag în Botoșani într-un cartier frumos, elegant, cu reguli și cu plăcere din partea lor în așa fel încât și cei din Parul Tineretului și cei din Centrul Vechi să vrea să locuiască acolo și să își dezvolte activități lucrative din care să își câștige și existența. Eu m-am gândit la un 20 de hectare că se poate face.

 

-    Dar are municipalitatea 20 de hectare? Ca să faci un proiect european trebuie să fii proprietar pe terenul respectiv.
-    Municipalitatea, la momentul de față, are în jur de 56 de hectare agricol.

 

-    Compact?
-    Nu e compact, dar acolo unde spun eu are în jur de 20 de hectare.

 

-    La Rediu?
-    La Rediu, pe stânga, vis-a-vis de păduri și mai are și pe dreapta, unde se poate reabilita locul unde a fost groapa de gunoi, cum s-a reabilitat și unde s-a făcut Alfa Land, poate știți că acolo a fost groapa de gunoi.

 

”Trebuie restructurarea Primăriei, să facem trei direcții care să se ocupe numai de proiecte”

 

-    Da, da, în anii 80.
-    Deci se poate orice. Trebuie voință politică, trebuie muncă și trebuie restructurarea Primăriei, să facem trei direcții care să se ocupe numai de proiecte. Întinerite aceste proiecte cu oameni noi, tineri, care știu limba engleză, care vin pregătiți din facultăți. Poți colabora chiar cu universitățile care lucrează cu fondurile europene și cu siguranță acest proiect se va face. Poate nu de către mine, dacă nu o să ies eu primar, dar sper să ies.

 

-    Marea problemă a Centrului Vechi știți care este? Că se vorbește despre Centrul Vechi doar la patru ani de zile, când sunt alegeri. Noi avem redacția Botoșăneanul aici de cinci ani și jumătate și eu nu văd picior de politician, nu cu lunile, cu anii, dar toată lumea vorbește despre Centrul Vechi. Bașca, acum în Consiliul Local se discută foarte mult despre această investiție din spatele Bisericii Uspenia și vorbesc despre această investiție niște oameni pe care nu i-am văzut niciodată în Centrul Vechi.
-    Despre Centrul Vechi orice politician ar spune lucruri frumoase. I-am văzut chiar și acum pe ăștia cu ”faptele concrete”: «să redăm Centrul Vechi botoșănenilor». Păi Centrul vechi a fost aici, în Botoșani, tot timpul, nu l-a luat nimeni, numai că un edil ar fi trebuit să spună: «hai să facem ceva în Centrul Vechi». Și atunci se găsea cred și soluția aceasta, de a face ceva și pentru romi pentru că romii sunt tot români, sunt cetățeni cu o cultură și cu o experiență de viață aparte și trebuie să le respecți tradițiile și să îi duci într-un mediu în care să se simtă bine și să își câștige și existența cinstit.

 


”Pentru două pachete de țigări, locul acela de parcare este al tău. Nu se poate așa ceva!”

 

-    Am văzut că ați făcut un calcul în calitatea dvs. de economist cu experiență și v-a ieșit că unii botoșăneni plătesc 130 de lei pe an pentru un loc de parcare, iar alții 6.200 lei pe an (concesionarea unui loc de către o persoană fizică, respectiv plata cu ora, totul calculat anual – n.r.). Ce aveți de gând să faceți: să ieftiniți, să scumpiți?
-    Am și scris: consultație publică pentru aplicația ”Am parcat”. În orașele mari și în orașele din Europa există această aplicație, cu telefonul ți-ai achitat parcarea în orice loc liber. Noi în momentul de față avem 7.000 de parcări, uninominale să le spunem așa, contractate pe 100 de lei pe an. Pe an, rețineți! Deci, pentru două pachete de țigări, locul acela este al tău. Nu se poate așa ceva! Unde trăim? Ce facem cu ceilalți 50.000 de oameni care au mașini? Nu au unde parca. Deci, dacă eu mă duc la tine și totul este rezervat, chiar dacă sunt plecați la țară sau în concediu, eu n-am voie să parchez ca să stau la tine o oră să beau o cafea. E corect? Nu-i corect! Vrei rezultate! Aplicația aceasta ar rezolva problema. De ce? Oricine parchează oriunde este loc liber. Plus că ar trebui rezolvată și problema parcărilor și numeric.

 

-    Și cum egalizăm prețurile, diferența aceasta de la 130 la 6.200 de lei?
-    Deci aplicația rezolvă problema pentru că nu mai este o parcare pe an, ca să faci o comparație între 120 și 6.000, este o parcare pe moment. Oriunde ai parcat, ai plătit. Peste tot este loc public.

 

”Deci arhitecții aceștia ai noștri când au dat autorizații de construcție nu s-au gândit cum arată?”

 

-    Am înțeles, dar poate că ar trebui să discutăm și despre acele garaje concesionate de prin anii 90 pe o sumă modică, jignitoare și în care oamenii nu își prea lasă mașinile. Au devenit un fel de boxe, de depozite și oamenii de fapt își lasă mașinile în fața lor.
-    Și acolo au boxe, au reparații.

 

gheorghe ciubotaru

 

-    La problema aceasta a garajelor v-ați gândit? Ocupă și foarte mult spațiu, sunt și insalubre, au fost și o mulțime de incendii produse.
-    Dar cum arată?! Nu puneți problema cum arată? Deci arhitecții aceștia ai noștri când au dat autorizații de construcție nu s-au gândit cum arată?

 

-    Mie îmi amintesc de Auschwitz-Birkenau când le văd.
-    Ați fost acolo?

 

-    Am fost în 2016, am scris și un reportaj de la fața locului.
-    Cred că în 2016-2017 am fost și eu. Deci, în primul rând nu arată bine. În al doilea rând acolo s-ar putea face și altceva, chiar dacă sunt proprietate. Cum le-am vândut terenurile le putem și răscumpăra.

 

-    Chiar n-au fost vândute, au fost concesionate în mare parte.
-    Foarte multe sunt proprietate. La un moment dat au fost vândute de primărie pe te miri ce și oamenii atunci și-au făcut și beciuri acolo și cramă și tot ce vrei, de asta nu mai intră mașinile acolo.

 


”Stau surprinzător de bine, oamenii și-au amintit de ceea ce am propus eu în anul 2000”

 

-    Să trecem puțin la partea politică. Văd două probleme pe care le-ar putea avea candidatura dvs. Una ar fi aceea că PMP-ul îl are ca lider ”de facto” pe Traian Băsescu, care nu a fost niciodată iubit la Botoșani. Adică PMP-ul, cu excepția alegerilor de anul trecut când s-a dus undeva la 7%, la Botoșani, indiferent pe cine a avut președinte, a avut undeva la 2-3%. Cum faceți dvs. să creșteți procentul acesta?
-    Eu am făcut un sondaj înainte de începerea campaniei electorale, deci în prima zi de campanie știam exact rezultatul sondajului. Sondajul l-am făcut personal cu o echipă care a cules datele din șapte cartiere, am mers pe 104 chestionare și am făcut un sondaj să vedem cum stă și partidul și Gheorghe Ciubotaru. Stau surprinzător de bine, oamenii și-au amintit de ceea ce am propus eu în anul 2000, băieții aceia tineri și frumoși care au fost vreo 5.000 la Casa Sindicatelor, vreo 7.000 pe stadion, când am lansat candidaturile și i-am adus pe N5, pe Moromeții, pe Sweet Kiss și niște formații de hip-hop care erau în vogă pentru tineri. Tinerii aceia n-au votat atunci, nu au fost la vot pentru că nu puteau să meargă la vot pentru că nu aveau 18 ani, dar acum tinerii aceia au 35 de ani, au familii.

 

-    Și le mai plac lor Sweet Kiss, hip-hop și Moromeții?
-    Cu siguranță că muzica hip-hop le-a rămas în amintire. Și copilăria și anii de liceu tot timpul îi ții minte și cred că o bună pate din electoratul meu este în segmentul acesta de vârstă, 34 – 40 de ani. Un alt segment sunt înțelepții orașului și cred că un înțelept în fruntea orașului le-ar prinde bine pentru că aș face ”Consiliul Înțelepților” și aș conduce orașul împreună cu ei. Din fiecare carter o să am una-două persoane trecute prin viață, cu experiență. Înțelept nu înseamnă neapărat cu părul alb ca mine, poate să însemne și mai tânăr. Și cred că, cu acest Consiliu al Înțelepților, care se va întâlni lunar, bilunar sau o dată la două luni, vom descoperi toate probleme din toate colțurile orașului și atunci venim cu proiecte clare în Consiliul Local, iar în Consiliul Local vom veni și cu ei în bănci și să vedem dacă nu o să se aprobe lucrurile care trebuie făcute în orașul Botoșani.
Și politic, am spus-o dintotdeauna: eu am fost 21 de ani membru PNL.

 


”Cine este traseistul: eu, Gheorghe Ciubotaru sau ei?”

 


-    Asta voiam să vă întreb: nu credeți că riscați să vi se pună eticheta de traseist. Pentru că, atunci ați candidat pentru PNL, apoi ați fost la PP-DD, apoi ați avut o tentativă sau nu știu cum să-i spun de a prelua la un moment dat Partidul Conservator...
-    Atât, dar n-am avut...

 

-    Și acum sunteți la PMP. Nu știu dacă ați fost membru PDL.
-    N-am fost membru PDL, dar am activat în cadrul PDL-ului într-o perioadă, vicepreședinte al comisiei națională de politică externă și drepturi cetățenești.

 

-    Aici avem nevoie de un răspuns de 40 de secunde că se termină interviul.
-    Imediat. Am fost liberal 21 de ani. Și secretar general opt ani, și vicepreședinte opt ani și chiar președinte o perioadă și președintele comisiei de cenzori. Am plecat din această poziție pentru că nu eu sunt traseistul, partidul a devenit traseist. Uitați-vă la PNL dacă nu este traseist: s-a unit cu ApR-ul la un moment dat, care venea din FSN, s-a unit cu PSD-ul, cu care a făcut USL.

 

-    Aceea mi s-a părut cea mai sinistră construcție politică de după 89.
-    Am scriu și eu un articol așa și atunci am ajuns la întrebarea: sunt de Dreapta sau de Stânga? Pentru că la un moment dat erau în ALDE european și într-o noapte Crin Antonescu s-a dus la Partidul Popular European. Deci unde sunt ei? Cine este traseistul: eu, Gheorghe Ciubotaru sau ei?

 

 

 

Comandat de PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200020

 

 

 

loading...
Poate cel mai atipic candidat: A venit cu trotineta îmbrăcat într-un tricou cu poza sa - Ne mutăm în PrimărieGALERIE FOTO
Gheorghe Ciubotaru: Consultare publică pentru aplicația ”AM PARCAT”!

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
Loading...
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
Ai dreptate, dar ieri au fost 38 de grade.
1 septembrie 2020, 09:37
Frumos interviu, dar candidadtul chiar nu a gasit o camasa cu maneci lungi ? sau era si in pantaloni scurti ?
1 septembrie 2020, 08:00
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am crezut că greul a fost în primăvară, însă virusul SARS-CoV-2 ne-a demonstrat că ne-am înșelat amarnic. A atacat mult mai agresiv în toamnă, iar spitalele noastre sunt acum supraaglomerate. Peste 1.200 de români se zbat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.6 o C
Dorohoi
0.8 o C
Bucecea
0.5 o C
Darabani
1.7 o C
Saveni
0.6 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.