Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO

După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

”Colegii, în urma unor discuții extrem de aplecate, au hotărât că sunt cea mai bună opțiune pentru a candida la președinția CJ”

 

 

-    D-na senator, înainte de a discuta despre programul dvs. de candidat la președinția Consiliului Județean, voiam să vă întreb cum ați intrat în această cursă pentru că inițial nu ați participat la competiția internă din partid, nu v-ați depus candidatura în partid, pentru obținerea nominalizării.
-    Așa este, eu am spus în momentul în care colegii s-au înscris în această competiție internă că îmi doresc să îmi duc mandatul de senator până la capăt, însă colegii, în urma unor discuții extrem de aplecate, au hotărât ca să spun așa, că sunt cea mai bună opțiune pentru a candida la președinția CJ. Iar eu, în calitate de lider, un lider responsabil, spun eu, mi-am asumat această candidatură.

 

 

-    Deci a fost mai mult dorința dvs. sau dorința colegilor ori s-au întâlnit pe undeva pe la jumătatea drumului?
-    S-au întâlnit la jumătatea drumului în urma unei analize venită și din județ și din zona domnilor primari și din zona colegilor parlamentari.

 

 


”În fiecare localitate a județului avem nevoie de condiții de trai „la sat, ca la oraș”.

 

 

-    M-am uitat în programul dvs. pe care-l propuneți botoșănenilor și am să încerc să citesc chiar cuvânt cu cuvânt: „obiectivul principal este ca în 4 ani să aducem condiții de trai la sat, ca la oraș”. Este un obiectiv mai mult decât îndrăzneț, trai la oraș ar însemna electricitate peste tot, gaze, apă, canalizare. Cum îl faceți?
-    Este un program pentru județul Botoșani, pentru 4 ani de zile, nu pentru un an, este un plan de dezvoltare și am venit în această campanie electorală și de precampanie, cu discuții extrem de aplecate în fiecare zonă a județului. Am spus foarte clar, venim cu puterea exemplului, venim cu faptele pe care le-am făcut până în acest moment în fiecare localitate și implementarea programelor noastre, având succes indiferent de zona primarilor, indiferent că erau primari de la PSD sau de la PNL, acest model de bună practică din acest mandat, vreau să-l continui și în perioada următoare. Categoric avem nevoie de investiții la nivelul modernizării infrastructurii rutiere, avem nevoie de continuarea investițiilor în ceea ce privește aducțiunea de apă și canalizare la nivelul județului și bineînțeles că avem nevoie în continuare de modernizarea școlilor, a grădinițelor, a zonelor, să spunem sanitare din județ. Da, în fiecare localitate a județului avem nevoie de condiții de trai „la sat, ca la oraș”.

 


-    Dar ați făcut o estimare a investițiilor? Cred că suma este colosală, ca să aducem ruralul la nivelul orașului?
-    Bine, în cei 4 ani de mandat, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu fiecare candidat, noi am ales candidații noștri cu foarte mare atenție la nivelul fiecărei localități și fiecare primar și-a propus obiective așa cum a fost și în 2016. Iar experiența ne spune, dacă acele obiective propuse în 2016, astăzi sunt realizate cred că în proporție de 80 – 90%, iar celelalte sunt în curs de finalizare, așa putem să ne atingem și obiectivul generos pe care ni-l propunem la nivel de județ. De fapt, 2020 – 2024 va fi un parteneriat extrem de riguros între echipa de profesioniști de la CJ – parlamentari – fiecare primar din județul Botoșani.

 

 

”Luăm modelul de bună practică din București și-l aducem aici, la nivelul județului Botoșani”

 

 

-    Am văzut, aveți un program „Pachetul Firea pentru Botoșani” cu prevederi de la ”Ghiozdanul școlarului din Botoșani” până la ”Persoanele cu dizabilități au o șansă la viață”. Nu pot să nu întreb, ce treabă are Firea cu Botoșaniul?
-    Are, pentru că luăm modelul de bună practică din București și-l aducem aici, la nivelul județului Botoșani. Garanția implementării cu succes a acestor programe o reprezintă numărul foarte mare de bucureșteni care au primit acest sprijin din partea Primăriei Generale. Și sunt peste 150.000 de bucureșteni care au accesat aceste programe, eu am discutat cu d-na primar general care mi-a pus la dispoziție proiectele de hotărâre, am selectat ce se pliază pe zona Consiliului Județean, pentru că nu toate proiectele implementate în București se pliază la nivelul CJ, o parte vor fi implementate la nivelul Primăriei municipiului Botoșani. Iar în județ, acolo unde se va impune, vom face parteneriate între CJ și primarii localităților.

 

 

doina federovici

 

 

Da, sunt proiecte care aduc plus valoare locuitorilor, avem nevoie de programe sociale pentru categoriile vulnerabile, avem nevoie de sprijin financiar pentru mămicile care nasc copii. Da, mi-am propus ca din fonduri județene și bineînțeles europene să sprijinim educația, inclusiv prin oferirea acestui ghiozdan cu rechizite școlare la începerea fiecărui an școlar. Și de această dată am discutat și cu președinți de consilii județene din țară care au implementat aceste programe, mi-au pus la dispoziție hotărârile implementate în acest moment, hotătâri care ulterior au fost verificate de Curtea de Conturi și sumele care au fost direcționate către aceste programe, au fost corecte. Așadar locuitorii din Botoșani vor avea câteva soluții, bune spun eu, care vin în sprijinul lor.

 

 

-    Poate duce bugetul CJ asemenea cheltuieli, ați făcut un calcul? Că bugetul Bucureștiului este incomparabil.
-    Repet, dacă nu vom fructifica la maximum fondurile județene, fondurile guvernamentale cu cele europene, categoric județul nu poate suplini această sumă. Dar, să nu uităm că intrăm în noul exercițiu financiar european 2021 – 2027, vom fructifica fiecare axă de finanțare astfel încât proiectele și programele pe care le-am propus să devină realitate. Nu întâmplător la nivelul CJ eu am venit cu cea mai bună echipă de specialiști care vor lucra pentru județul Botoșani. Iar pe zona fondurilor europene îl am alături pe dl Cristi Nistor, este managerul GAL-ului Valea Bașeului de Sus, de la Săveni, un specialist în fonduri europene. În altă ordine de idei, pe toate domeniile de activitate, sănătate, învățământ, infrastructură, administrație, avem oameni foarte bine pregătiți care vor face față cu succes acestei provocări.

 

 

-    Gabriela Firea a trimis inclusiv pensionari în Grecia, în concediu. La Botoșani aveți? Nu am văzut, într-adevăr, în acest program...
-    Am spus adineauri că din programele implementate de d-na primar general Gabriela Firea, am selectat acele programe, acele proiecte care se pliază la nivelul unui Consiliu Județean. Pentru că Primăria poate implementa un gen de proiecte, Consiliul Județean cu totul și totul alte proiecte.

 

 

”Ce am preluat noi în 2016, doar dacă ne raportăm la drumurile județene, am găsit o linie trasă pe harta județului”

 

 

-    Credeți că ultimii 4 ani la CJ au fost 4 ani de regres, de stagnare sau de progres?
-    Au fost 4 ani cu foarte multă muncă, au fost 4 ani aș putea spune și cu piedici și dacă ar fi să mă raportez la perioada următoare, toată activitatea CJ și a unităților subordonate va avea o revigorare, o revitalizare, dacă îmi permiteți. Sunt extrem de determinată ca împreună cu specialiștii care sunt în acest moment în aceste instituții subordonate, să stăm coerent la masă și fiecare funcționar public, fiecare angajat, să înțeleagă că, ceea ce este în fișa postului trebuie dus la îndeplinire, în timpul real, nu cu întârzieri, nu cu scuze, nu cu acel clasic „nu se poate”. Trebuie găsite soluțiile.

 

 

-    Vi se reproșează de către unii dintre contracandidații dvs. faptul că nu vă asumați cei 4 ani de conducere ai dlui Macaleți la CJ. Până la urmă el a făcut totuși parte din PSD, chiar dacă relația cu dvs. și cu alți lideri ai partidului nu a fost una dintre cele mai fructuoase.
-    Depinde ce se înțelege prin acest „nu îmi asum”. Nu, echipa social democrată de la nivelul județului Botoșani, indiferent că vorbim de primari, de președintele CJ, de cei doi vicepreședinți, astăzi într-adevăr doar unul, de echipa de parlamentari, a lucrat doar pentru locuitorii din județul Botoșani. Doar pentru dezvoltarea comunităților locale. Dacă au fost carențe de implementare a unor proiecte la nivelul județului, nu au ținut în mod deosebit de conducerea executivă a județului. Gândiți-vă că, CJ în 2008 – 2012 a fost condus de PDL. 2012 – 2016 PNL și 2016 – 2020 PSD. Ca să fim corecți prin prisma funcției de președinte. Ce am preluat noi în 2016, doar dacă ne raportăm la drumurile județene, am găsit o linie trasă pe harta județului. Am găsit proiecte aflate într-un stadiu incipient.

 

 

-    Ei spuneau că v-au lăsat la cheie drumul strategic.
-    Știu, știu ce au spus și atunci vorbim de o echipă de proiect și nu vorbim de o echipă oarecare, echipa de proiect a lucrat aproape 2 ani de zile să pună la punct proiectul și să facă acest proiect viabil, astfel încât finanțarea să nu fie pierdută.

 


”Liberalii se laudă cu proiectele PSD Botoșani, se laudă că au un proiect cu 100 de soluții. Dacă îi întâlniți, vă rog să-i întrebați, care este soluția 32, soluția 91, soluția 56? Veți constata cu stupoare că nu vor ști”

 

 

-    Lucrările încă nu au început și acesta cred că ar trebui să fie un punct important pentru fiecare candidat la președinția CJ.
-    Categoric eu mi-am propus să ducem mai departe proiectele care sunt în derulare la acest moment și sunt suficiente la nivelul județului, proiecte care din diverse motive au stagnat. Iată că zilele acestea, în sfârșit, s-a terminat contestația pe drumul județean Coțușca – Ghireni, știți foarte bine, acel tronson de drum a fost câștigat, firma a intrat în insolvență, a fost re-licitat ulterior, s-au contestat firmele între ele și a fost dat în sfârșit ordinul de reîncepere a lucrărilor. Iată că și pe tronsonul de drum județean Dimăcheni – Corlăteni, acea porțiune de drum de 2,5 km, în sfârșit s-au terminat contestațiile. La începutul lunii noiembrie vor fi stabiliți câștigătorii pentru cele cinci tronsoane de drum care fac parte din drumul strategic, cei 106 km. Aceste obiective de investiții trebuie să continue, trebuie să fie finalizate. Și, pe de altă parte avem proiecte noi pe care ni le dorim să le implementăm la nivelul județului și pun o întrebare simplă colegilor din PNL: de ce nu ne spun în ce stadiu se află cele 6 proiecte depuse de CJ la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru modernizarea a șase tronsoane de drum județean care traversează localitățile din zonă? Am fost în această campanie în toate localitățile județului, m-am întâlnit cu mii de oameni. Cred că sunt singurul candidat care am reușit să ajung în fiecare localitate și sincer vă spun, au fost localități unde m-am întâlnit cu oamenii și de două sau trei ori. Liberalii în acest moment se laudă cu proiectele echipei PSD Botoșani, am înțeles, se laudă, au un proiect cu 100 de soluții. Dacă îi întâlniți, vă rog să-i întrebați, care este soluția 32, soluția 91, soluția 56. Veți constata cu stupoare că nu vor ști pentru că acel material de campanie a fost scris doar de echipa de consultanți dintr-un birou și nu vor ști ce să răspundă.

 

 

-    Dvs. câte soluții aveți?
-    Cert este că acestea sunt 7 proiecte depuse la nivelul CNI, aceste proiecte ar fi trebuit în acest moment să fie măcar pe lista de sinteză. Cert este că sunt aproape 3 luni de zile de când sunt depuse și ele zac acolo într-un sertar. Deci dacă dlor blochează în acest moment proiectele de investiții mature depuse, care au nevoie de finanțare în perioada următoare, mă întreb: cum vor dori dlor să dezvolte județul, cum vor dori dlor să răspundă nevoilor reale ale botoșănenilor?

 

 

”Solicit dlor care sunt astăzi la guvernare să deblocheze aceste proiecte și să nu pună piedici în viitoarea activitate a Consiliului Județean”

 

 

-    Dar totuși PSD a fost trei ani la guvernare. nu s-au putut depune mai din timp acele proiecte să se obțină finanțare în perioada în care aveați guvernarea?
-    Nu, pentru că tocmai v-am explicat, în 2016 am găsit o linie trasă pe harta drumurilor județene, s-au modernizat două tronsoane de drum județean, mă refer la Manoleasa – Zahoreni – Borolea, este un drum finanțat prin PNDL II, sunt 10 km acolo, sunt finalizate lucrările pe drumul județean care face legătura între Cristinești și Ibănești. Sunt celelalte patru tronsoane de drum la care se lucrează în acest moment. Vorbim de modernizare, nu de turnare de covoare asfaltice. Dacă ar fi să ne raportăm la covoarele asfaltice care s-au turnat pe drumurile județene, vorbim de 215 km, pe diverse porțiuni de drum județean. Am încercat în fiecare zonă, și în nord și în sud și în est și în vest, acolo unde s-a reușit ca indicatorii tehnico-economici, ca toate procedurile să fie finalizate, acolo s-a investit și lucrările sunt finalizate. Revin la cele 7 proiecte, solicit dlor care sunt astăzi la guvernare să deblocheze aceste proiecte și să nu pună piedici în viitoarea activitate a Consiliului Județean. Și dacă-mi permiteți să vă mai dau un simplu exemplu: am fost în comuna Brăești, în satul Dolina. PNDL II a fost pentru toți primarii din județul Botoșani, inclusiv pentru primarul liberal din comuna Brăești...

 

 

-    A fost și pe la PSD...
-    În ultimii opt ani, nu. Am constatat cu stupoare că a fost finalizat drumul și ce să vedeți? Surpriză! Dl primar a uitat să treacă în proiect rigolele din fața porților cetățenilor. Vă rog să mergeți în satul Dolina și să vedeți 10 km. de drum comunal asfaltat, rigolă pe o bucată de șanț, iar în fața porții oamenii nu au cum să intre și să iasă din curte. Și ceea ce este mai interesant, dacă mai mergeți o porțiune de drum veți constata că acolo unde stau liberalii s-a putut să se facă pod la poartă. Sunt lucruri reale...

 


-    Asta este o poveste pe care o auzim și chiar vedem într-o mulțime de localități drumuri făcute până în poarta notabilităților locale.
-    Am văzut săptămâna trecută cu ochii mei, este strigător la cer să asfaltezi atâția km de drum comunal și să uiți să pui în proiect rigola, tocmai unde? În fața porții omului.

 

 

”Dl Cătălin Flutur am văzut ce declarații face în ultima perioadă, este foarte disperat, Cosmin Andrei va câștiga Primăria municipiului Botoșani”.

 

 

-    Dl Cătălin Flutur spunea într-un interviu acordat ziarului Botoșăneanul în urmă cu vreo două săptămâni că simte uneori că USL-ul trăiește la Botoșani și făcea referire directă la dvs. și la senatorul Șoptică.
-    Dl Cătălin Flutur am văzut ce declarații face în ultima perioadă, este foarte disperat, Cosmin Andrei va câștiga Primăria municipiului Botoșani și vom avea și majoritate în viitorul Consiliu Local. Am văzut că în permanență clamează faptul că a fost împiedicat în cei 4 ani, de echipa de consilieri locali, uitând faptul că peste 1.400 de hotărâri de Consiliu Local au fost votate în majoritate de echipa social-democrată, iar cele 1.400 de hotărâri de CL privesc dezvoltarea municipiului. Dlui uită să le spună botoșănenilor că a stat 4 ani de zile închis în birou, nu a ieșit niciodată să discute cu oamenii, nu are niciun proiect finalizat și mai mult decât atât, sunt ferm convinsă că botoșănenii îl vor sancționa la vot. Revenind la întrebarea dvs., total fals. Imaginați-vă că domnia sa este disperat, dacă are probleme interne în PNL să și le rezolve acolo și să nu încerce să arunce această anatemă către PSD.

 

 

doina federovici psd

 

 

-    Mai aveam o întrebare, peste trei săptămâni unde vă vedeți muncind pentru botoșăneni?
-    Categoric la CJ, pentru că și în precampanie și în campanie m-am întâlnit cu mii de botoșăneni, am discutat cu ei, am preluat toate problemele, am venit cu modelul de bună practică. Nu întâmplător le-am arătat tuturor botoșănenilor ce a făcut PSD la guvernare în acest mandat și ceea ce este cel mai important, le arătăm botoșănenilor ce facem în următorul mandat. Este o diferență clară îmtre noi și ceilalți contracandidați, soluțiile noastre sunt clare, sunt zece măsuri pe care eu mi le-am propus la nivelul județului, extrem de bine definite, pornind de la sănătate, educație, infrastructură, partea de utilități.

 

 

-    Fiecare cu numărul lui, nu? Dv. zece, alții o sută, nu?
-    Zece măsuri clare, concise, cu programe pentru fiecare comunitate în parte. Nu vorbim de himere, nu vorbim de 100 de soluții la nivelul județului Botoșani. Liberalii, în momentul în care au venit la guvernare anul trecut, în noiembrie, de anul trecut din noiembrie și până astăzi nu au adus niciun proiect la nivelul județului. Să-mi arate mie PNL că are...

 

 

”Dl Șoptică și dl Orban au încercat să cumpere primarii din județul Botoșani aruncându-le sume la rectificarea bugetară”

 

 

-    Am ajuns pe locurile 2 – 5 la rectificări bugetare, la alocări de fonduri, astea sunt totuși cifre reale.
-    Da și am văzut cum săptămâna trecută dl Șoptică și dl Orban au încercat să cumpere primarii din județul Botoșani aruncându-le sume la rectificarea bugetară, aruncând sume mult înalte către primarii liberali și bineînțeles nu au exclus nici zona social-democrată, crezând că în acele zone vor cumpăra primarii. Vreau să vă mai spun altceva. Așteaptă toți copiii din județul Botoșani și cadrele didactice și părinții, așteaptă tabletele școlare. Să-mi explice mie dl Șoptică și dl Orban și dl Flutur, bineînțeles, de ce copiii astăzi nu au tablete și de ce au găsit bani în buget să achiziționeze tablete pentru alegerile locale. Erau tablete și anul trecut, la alegerile prezidențiale, nu mai sunt bune? 230.000 de tablete cumpărate acum, în stare de pandemie pentru alegerile locale iar pentru cei 250.000 de copii cărora le-au promis tablete din luna aprilie, nici până în acest moment nu au reușit.

 

 

-    Dar copiii au început să meargă la școală efectiv, alegerile fără tablete nu prea mai pot avea loc, în condițiile actuale.
-    Am văzut mesajele domniilor lor, înțelegem că după alegeri se întrerupe școala. Și mă întreb, în ce direcție se îndreaptă educația copiilor noștri? Sunt mamă și am o fetiță în clasa a VIII-a, va avea primul examen major din viața sa și...

 

 

-    Să nu spuneți că nu are tabletă!
-    Și mă întreb cum se va desfășura acest an școlar, cum vor performa copiii noștri pentru că în acest moment la școală copiii nu au măscuțe, nu sunt dezinfectanți, toată această zonă este descoperită. Cum au bani, mai puțin pentru educație, mai puțin pentru dezvoltarea comunităților locale? Au împrumutat sume uriașe în ultimele 10 luni, aceste sume de bani nu le regăsim absolut nicăieri. dar nici nu vin în fața oamenilor onest să le spună: aici sunt banii împrumutați, aici i-am direcționat.

 

 

”Să găsească soluții și pentru majorarea pensiilor și pentru salarii și pentru alocații”

 


-    S-a împrumutat și pe vremea guvernării PSD.
-    Categoric, orice stat european se împrumută, orice stat din lumea asta se împrumută, dar când faci comparabilitatea cât a împrumutat PSD-ul în trei ani și jumătate versus dublu cât au împrumutat ei în zece luni.

 

 

   Dar ei au prins o criză cu care mapamondul nu s-a mai confruntat în ultima sută de ani.
-    Nu a spus nimeni că nu este criză. Așa cum noi, de exemplu anul trecut am găsit sumele necesare în buget să dublăm alocațiile pe acel amendament, așa era de exemplu și de datoria lor, să adune specialiștii la masă, să ia modelul de bună practică de la PSD și să găsească soluții și pentru majorarea pensiilor și pentru salarii și pentru alocații și pentru nevoile reale nu doar ale botoșănenilor, ci ale tuturor cetățenilor din România.

 

 

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.

 

 

 

loading...
Pachetul social „GABRIELA FIREA” pentru protejarea sănătății familiilor și copiilor a fost lansat la Botoșani de candidații PSD Doina Federovici și Cosmin Andrei
Doina Federovici: Persoanele vârstnice și botoșănenii cu dizabilități vor beneficia de sprijinul necondiționat al Consiliului Județean în mandatul meu

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
Loading...
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Sa ne fereasca Dumnezeu si sa ne apere de aceasta femeie falsa la C.J Botosani
25 septembrie 2020, 14:56
Doamne, fereste-ne si ne pazeste pe noi, nu ne pedepsi pana-n sfarsit! Scoate-ne Doamne din robia PSD!
25 septembrie 2020, 14:48
Aceasta duamna este disperata. Fara functie politica, fara partid este ce? Studii? Profesie? CV? Stie cineva? Functionar la stat de cand se stie, habar nu are sa vorbeasca bine romaneste(auzi, discutie aplecata..)nu stie nimic din ce ar trebui sa stie un aspirant la o astfel de functie, dar o doreste. Pentru palmares(oricum nu stie ce e aia). Dar am descoperit dragi botosaneni ce o recomanda: BROSA.
25 septembrie 2020, 13:30
Nu știu cum mai are curajul sa vorbească după ce la slugarit pe puscariasul Dragnea, pe Viorica ,pe obositul Ciolacu și pe toți slugarnicii care ii garantează funcțiile pentru care a alergat toată viața. PSD-ul și-a ales o varianta proasta rău pentru aceste alegeri.
25 septembrie 2020, 13:04
ati uitat distinsule de ...vinde-mi berea neamule, da-mi cărnița mult îmi place și bagă tomberonul in salvare...
25 septembrie 2020, 12:32
Super specialiști și-a ales: mecanici, șoferi, agricultori, textiliști, suflători in sticla... după chipul și asemănarea ei de menajera.
25 septembrie 2020, 11:44
Ma minunez, citind asemenea inepții dar, nu ar trebui, știu foarte bine ca postacii de serviciu își fac treaba, trebuie sa își câștige sumele promise. Am o singura întrebare pentru acești indivizi care comentează : Dați exemplu un singur lucru pe care l-a făcut dl. candidat Soptica în 8 ani de naveta la București, în calitate de parlamentar, pentru acest județ? Sper ca ati înțeles, un singur exemplu...
25 septembrie 2020, 11:25
tot nu am inteles cine candideaza la primaria Botosani ? Firea sau Federovici ?
25 septembrie 2020, 09:30
Merg la vot pentru a scapa de camarila PSD-ista care a umplut judetul de neamuri cu fini si cumatri pusi pe functii bine platite din bani publici.
25 septembrie 2020, 09:24
Rămâne sa aleg între doi profesori: profesorul de fizica Soptica sau profesorul de matematica Hunca.
25 septembrie 2020, 09:20
fara Viorici, Olgute, Ciolaci, Doinite, fara cei care umblau sa modifice legile justitiei sa-si scape infractorul de puscarie !!!
25 septembrie 2020, 09:18
Tantea asta vrea sa ne aduca pachetul fiirea-sarma,adica fara caldura si fara apa calda,ca in Capitala.Multumim.
25 septembrie 2020, 09:13
Doar imita ce zic alții, face poze și cam atât... zero barat! Conform pregătirii.
25 septembrie 2020, 08:49
Duduia asta e in alt film. Va continua sa facă ce a făcut Macaleti, adică nimic. Asta e trecutul si viitorul Botoșaniului:0 Asta va fi cu PSD la conducere si cu aceasta cucoana in fruntea CJ. Nu cred ca asta vor botoșănenii.
25 septembrie 2020, 08:38
jalnică faptură...ngîî, ngîî...nu știu nimic, dar vreau voturi...
25 septembrie 2020, 08:31
Dacă ieșim cu toții la vot putem scapa definitiv de epoca Dragnea Dancila Doinita .
25 septembrie 2020, 08:25
,,Discuții aplecate”...))) pe bune, cât de aplecate? Cât te aplecai tu în fața pușcăriașului? Ai măcar 4 clase? Doamne, ferește-ne!
25 septembrie 2020, 07:40
Asta-i neagra peste tot.
25 septembrie 2020, 07:32
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.5 o C
Dorohoi
11.6 o C
Bucecea
11.3 o C
Darabani
12.0 o C
Saveni
11.5 o C
Ştefăneşti
10.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.