Interviuri
INTERVIU Marius Oroşanu : “Nu mai dau randament”

Liderul Impact la birouO(roşanu) M(arius). După iniţialele numelui, s-ar putea afirma că sunt ... OM! Un OM obişnuit. Iubit de unii şi urît de alţii, în egală măsură. Iubit de unii acum şi urît de aceeaşi mai tîrziu, în funcţie de interes. Un OM care face cu pasiune ceea ce face (bine sau rău) şi primeşte de la cei din jur cu aceeaşi pasiune. Un OM dependent prea mult de succese şi de aprecierea celor din jur, care se regăseşte greu în cazul unui eşec sau al nerecunoştinţei celor pentru care munceşte. Un OM bun (în general) şi altruist, dar foarte exigent şi prea dificil, cu care, sincer să fiu, eu nu m-aş putea intelege!!!

Astfel se auto-caracterizează în doar cîteva cuvinte, dar îndeajuns de sugestiv, Marius Leonardo Oroşanu, liderul Sindicatului Impact. Nimeni altul decît cel care timp de un deceniu a tot luptat din răsputeri pentru drepturile altora, a căror voci erau neauzite, nimeni altul decît cel pe care l-am văzut de atîtea ori, cu o portavoce în mînă în fruntea unor coloane formate din sute de oameni ieşiţi în stradă pentru a-şi cere drepturile şi nimeni altul decît cel al cărui nume a fost scandat de vocile a sute şi sute de oameni ...oameni care şi-au pus speranţele în el, oameni care i-au oferit un dar aparte: încrederea lor. Şi pe care nu i-a dezamăgit. Cortina cade însă după un deceniu, iar Marius Oroşanu părăseşte scena, uimind sau şocînd, sau, ca să-l citez mai bine pe el, „Iubit de unii acum şi urît de aceeaşi mai tîrziu în funcţie de interes”.

- Ce anume v-a determinat să renunţaţi la funcţia de preşedinte al Sindicatului Impact?

- Este o decizie pe care am luat-o de acum un an de zile, numai că aşteptam să fie un moment cît mai potrivit şi pentru membrii de sindicat, principalul motiv pentru care renunţ este că nu mă consider potrivit pentru a continua să conduc un sindicat de peste 1.000 de membri din punct de vedere şi fizic şi chiar psihic. S-a ajuns la o uzură fizică şi psihică foarte mare, munca la Sindicatul Impact este o muncă imensă pentru că ai zi de zi practic întîlniri cu circa 68-80 de oameni care vin şi se plîng de problemele care le au. E normal, că de asta există sindicatul, dar să primeşti zilnic atîtea persoane, conducerea are o uzură foarte mare, asta practic în 10 de ani. Ca o comparaţie pe care aş putea să o fac este cu o picătură care cade 10 de ani de zile continuu. Pînă la urmă distruge locul respectiv. Aş putea continua, dar fără nici un randament, sau cu un randament mult, mult sub ceea ce este nevoie. Decît să rămîn preşedinte de decor, prefer să las pe altcineva care să dea randament, chiar dacă nu poate de la început.

„Nu mai dau randament”

- Spuneaţi că de aproximativ 1 an de zile încercaţi să găsiţi momentul potrivit pentru a renunţa, ori păşim într-un an mai greu, trăim vremuri crîncene, nu credeţi că în faţa membrilor de sindicat daţi dovadă de laşitate?

- Membrii vor avea posibilitatea, cum au avut şi pînă acum, să mă judece, să mă înţeleagă sau să nu mă înţeleagă. Eu îi rog să înţeleagă că este o imposibilitate de a mea de a continua. Nimeni nu cunoaşte mai bine organismul şi puterea mea de a munci cum îmi cunosc eu. Pe de o parte la nivel general se spune că anul acesta va fi mai greu decît anii precedenţi, pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, eu chiar cred că nu va mai fi nici un an la fel de greu cum a fost 2009. Să nu uităm că în 2009 aveam drepturi cîştigate printr-un contract care a fost atacat în instanţă, deci aveam să apărăm acest contract. Am rămas să ducem acel proces pînă la capăt pentru a apăra drepturi semnificative pentru membri. Cînd s-a terminat acesta a urmat procesul foarte important pentru funcţionari publici, cu nişte drepturi în cuantum mai mare, după aceea s-a ajuns în situaţia de a executa ce am cîştigat, Contractul Colectiv de Muncă şi lipsa banilor şi a urmat acea serie de prin aprilie şi pînă prin decembrie, cu luna şi protestele. Dacă plecam atunci se spunea că plec cînd e mai greu că degeaba am obţinut drepturile dacă se anulează contractul, de fiecare dată a existat un moment care m-a reţinut în a pleca.

Marius Orosanu la cel mai mare miting organizat la Botosani in ultimul an

„Singurul lucru care mi-ar schimba decizia ar fi o presiune din partea unei autorităţi”

- Susţineţi că este vorba despre o uzură fizică şi psihică, pe de altă parte sunteţi printre puţinii sindicalişti care au demonstrat cu pot organiza acţiuni de protest de amploare. Aţi fost cumva presat de persoane sus puse să renunţaţi?

- Nu, sub nici o formă. Deci acum ştiţi, eu spun acum că nimic pe lume nu mai poate să îmi schimbe decizia, dar dacă ceva la modul strict ipotetic ar putea să schimbe decizia luată, ar fi tocmai o presiune a unei autorităţi, fie director de instituţie, fie preşedinte de Consiliu Judeţean. Adică eu chiar sper că membrii mă cunosc pentru că timp de 10 ani am luptat cu autorităţi care erau mult mai dure decît actualele. L-am avut pe dl. Aniculăese, în luptele din 2002-2003 şi care era genul de persoană care ţinea minte şi nu ierta nimic, la modul enorm de corect şi cu toate acestea am dus numeroase procese cu asistenţii maternali. L-am avut pe dl. Conţac care şi el cînd vrea să fie autoritar şi vrea să fie să facă presiuni, ştie să o facă, dar nu a fost cazul. Am avut autorităţi de un nivel mult, mult mai puternic din punct de vedere al presiunii decît actualele autorităţi, deci sub nici o formă nimeni nu are nici o legătură cu această decizie.

„Nu exclud varianta intrării în politică”

- Intenţionaţi să intraţi în politică?

- Deocamdată în acest moment nu este cazul, eu mai am de dus mandatul la Cartel Alfa pe care îl continui de la 1 februarie cu funcţia de preşedinte unde voi fi pînă în noiembrie 2011.

- Dar după noiembrie 2011, vă vom putea vedea în politică?

- Îmi este greu să spun ce va fi atunci. În acest moment nu ştiu, dar nici nu exclud pe viitor o implicare fie pe o structură din organizaţie neguvernamentală, ceva gen Pro Democraţia, de apărare a intereselor cetăţenilor la modul mai larg, fie o implicare pe o zonă politică, fie o activitate liberală. Dar ce mi-aş dori cu adevărat să fac vreodată, ar fi să intru în avocatură, dar cred că este foarte greu de făcut pasul acesta, dar nu exclud să iau în calcul şi această variantă, deci dacă ar fi să îmi creionez o carieră, acest domeniu ar fi prioritar, politica ar rămîne pe locul 3”.

„Eram mulţi şi eram uniţi”

Marius Orosanu in actiune- După 10 ani de activitate care consideraţi că ar fi cea mai mare realizare a dvs. pentru membrii de sindicat?

- Cel mai mare succes cred că este faptul că am reuşit să fac alături de colegii din biroul executiv dintr-un sindicat de 100 de oameni în 1999, cînd l-am preluat, să ajungă la un sindicat de circa 1.500 de membri şi foarte important, toată această perioadă de cînd am preluat organizaţia, în asistenţa medicală din Botoşani a existat un singur sindicat şi principala noastră realizare este că am reuşit să unim toţi angajaţii din domeniul asistenţei sociale, ceea ce nu se întîmplă în toate judeţele din ţară. Sunt unele instituţii locale cu 500 de salariaţi şi au cîte 2-3 sindicate, dar aici discutăm de 1.500 de salariaţi cu funcţii diferite, aveam toată gama de categorii profesionale şi cu toate acestea a fost un singur sindicat în toată această perioadă, e cea mai mare realizare. Poate am mai greşit cîteodată, dar nu s-a dezbinat sindicatul. Mai mult, în 10 ani de zile cred că am avut 8 sau 9 retrageri din sindicat, iar din cele 8,9 retrageri vreo 6-7 au revenit ulterior, ceea ce pentru mine înseamnă enorm de mult şi practic asta a dus la celelalte succese, faptul că am reuşit să facem proteste de mare amploare şi să cîştigăm drepturi a fost tocmai prin faptul că eram mulţi şi eram uniţi.

„Cei care vor veni să nu trădeze”

- Şi care ar fi cel mai mare eşec, ceva ce vă reproşaţi?

Aici sunt cîteva. Principalul este că nu am prevăzut momentul sfîrşitului meu la conducerea sindicatului din timp astfel încît să pot să îmi formez unul, doi, trei oameni care să poată oricînd să conducă după aceea fără o perioadă foarte mare de tranziţie. Deci recunosc că astăzi sunt persoane de bună credinţă care vor poate să ocupe o funcţie în sindicat, dar nu sunt persoane pregătite suficient de mult profesional cît să facă faţă la standardul la care a ajuns Sindicatul Impact în ziua de astăzi şi standardul s-a ridicat foarte mult, în schimb, cei care vin pot să aibă mai multă diplomaţie şi pot să cîştige ce nu am reuşit noi printr-o politică mai dură. Poate cei care vor veni vor compensa şi vor cîştiga prin diplomaţie, sper să aibă diplomaţie, dar să nu trădeze, este lucrul pe care o să îl cer şi în adunarea generală, cel care ajunge la conducere să nu trădeze. Asta înseamnă să nu vîndă sindicatul conducerii ca să zic aşa şi al doilea lucru să nu se dezbine sindicatul, dacă cele două vor fi îndeplinite atunci cu siguranţă sindicatul acesta are viitor.

Cea mai proastă colaborare am avut-o cu dl Aniculăese”

- În cei 10 de ani activitate dintre toţi şefii care s-au perindat la Consiliul Judeţean cu cine aţi colaborat cel mai bine, evident în mod indirect?

Aş prefera la întrebarea asta să răspund după data de 16..(rîde)... Da, e o realitate faptul că dl. Aniculăese cel mai puţin. La dl. Conţac aş împărţi perioada în două. A fost o perioadă de început a colaborării, care a fost foarte dificilă şi a fost o perioadă în care ne-am cunoscut mai bine şi am colaborat foarte bine. Cu dl. Ţâbuleac nu a fost o colaborare directă, deci nu am avut multe discuţii directe, dar a prins un an groaznic de greu din punct de vedere al bugetului alocat de către cei de la Bucureşti,. Din acest punct de vedere îi reproşăm enorm de multe, dar nu pot să scot în evidenţă şi faptul că a avut un rol pentru direcţie la ce se putea face la nivel de Botoşani. A avut totuşi un rol benefic pentru salariaţi, dacă vreţi din toate relele care puteau să fie a găsit o soluţie de supravieţuire pentru angajaţi, aşa că aş pune aşa într-un echilibru, Conţac pe perioada de sfîrşit şi pe Ţâbuleac pe perioada mandatului său actual.

Interviu realizat de Gabriela Erdic

Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
INTERVIU în oglindă: Paula Berențan – Tiberiu Manolache, noii subprefecți ai Botoșanilor: De ce s-a considerat că sunt persoana potrivită? / Întâi trebuie să ne așezăm la locurile noastre VIDEO
Suflu proaspăt în două importante funcții de la județ: doi tineri cu mai puțină notorietate în viața publică și administrativă botoșăneană au intrat în echipa de conducere a Prefecturii alături de „veteranul” Dan Nechifor, prefectul județului.
În OGLINDĂ, de la cititor la autor: Cărţile au un fel anume de a te chema, ele îşi aleg cititorii / Să scriem ceea ce e purtător de conținut, nu doar conținut purtător de mesaj
Botoșăneanul.ro vă aduce astăzi în Oglindă doi autori. Doi creatori care, înainte de a semna pe copertă, au fost cititori-scotocitori de carte. O călătorie pe care le-o propunem și pe care o dorim de folos multor cititori care visează ca, într-o zi, să devină autori.
INTERVIU Mirel Manea: Destinul eu mi l-am făcut / Muzica nu are bariere și nici granițe - VIDEO
Ce s-ar mai putea spune despre un botoșănean care a cântat în orașe pe care mulți dintre noi nu le vedem decât prin filme? Ce am mai putea afla nou după sute de articole și emisiuni? Și totuși, între un concert la Atena și unul al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, am încercat să îl descoasem pe Mirel Manea, prim-trompetistul care a cântat de la Vatican până la New York și de la Roma până la Monte Carlo. Ce am aflat puteți vedea în interviul de mai jos.
Florentin Țuca: Nu avem de-a înfrunta un ”anti-Eminescu” fățiș, dar, în atmosferă, se simte că Eminescu deranjează în continuare
Florentin Țuca este avocat, dar mai presus de toate este un om de Cuvânt. Format în școala românească de Drept, perfecționat printre rafturile literaturii de calitate, și-a probat omenia și deopotrivă prietenia cu o osârdie rar întâlnită în instanțele românești, fără a se abate de la litera și, vom vedea, nici de la spiritul legii.
Gellu Dorian: Eminescu înseamnă în primul rând Botoșani, orașul în care s-a născut, a fost botezat, a făcut primii pași, a spus primele cuvinte
"La ce bun Cultura în vreme de restriște spirituală?", ne-am putea întreba astăzi, parafrazând celebra zicere a lui Friedrich Hölderlin, de acum mai bine de un secol și jumătate.
Contestată sau admirată, Iustina Irimia Cenușă, din postura de director: Singura afiliere pe care o am este dragostea față de cultura tradiționalăVIDEO & FOTO
Pentru unii observatori mai fini, numirea cântăreței de muzică populară pe postul de director interimar al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a fost cumva previzibilă.Alții, în schimb, au asociat saltul în carieră al artistei drept înregimentare politică.
Ada D'Albon, nepoata lui Sadoveanu, între debutul de la Botoșani și viața în exil: Nimeni nu a îndrăznit să trăiască ce am trăit noi / Am fost foarte singură la Botoșani, extrem de singură! - FOTOGALERIE
O poveste de viață fascinantă, construită pe un fir care se confundă deseori cu istoria unui timp greu încercat.
Loading...
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Loading...
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
Incep prin a spune ca rareori se pot gasi oameni atit de dedicati unui ideal, iar daca e sa fim obiectivi in mod sigur Marius Lenardo Orosanu a reusit sa se apropie de acel ideal, sindical, e adevarat. Stiu ca adeseori si-a sacrificat familia si a reusit sa ridice standardele in ce priveste activitatea sindicala. Totusi nu e mai putin adevarat ca a fost inconjurat de citiva oameni care l-au sprijinit si l-au apreciat si chiar ajutat uneori, dintre acestia as putea sa-i enumar pe Irina, Camelia, Catalin si poate chiar si Sebastian Lemni. Acestia din urma insa au fost de cele mai multe ori tacuti si invizibili pentru presa , dar cel mai grav este ca nici membrii de sindicat nu le prea stiu meritele. Ei au facut echipa cu Marius iar unele din sucesele atribuite uneori doar acestuia au fost posibile si datorita eforturilor celor din jurul sau. E adevarat ca nu l-am auzit vreodata sa spuna ca singur a cistigat toate bataliile, poate mai degraba mesajul ca doar EL a facut foarte multe a fost inoculat opiniei publice si in special membrilor de citiva dintre liderii informali ai gupei sindicale "asistenti maternali" care nu de putine ori l-au idolatrizat pe Marius, cel putin aceata a fost impresia mea.Daca EL vrea sa se retraga ar trebui sa i se respecte aceasta dorinta iar cei ce-i vor succeda la conducerea sindicatului sper sa fie macar 1/4 dedicati muncii pentru aceasta organizatie pe cit a fost acest OM MARIUS.Chiar daca am avut si unele divergente eu nu pot decit sa il RESPECT pe acest OM si sa ii doresc succes in noua profesie, dar si sa sper sa nu fie chiar profund dezamagit de prestatia celor ce ii vor lua locul in fruntea acestui sindicat, caruia dealtfel ii doresc viata lunga.
9 ianuarie 2010, 21:25
dnul marius...tot respectul si multumim din suflet ptr ceea ce ati facut ptr noi. JOS PALARIA IN FATA DVOASTRA!!! este decizia dvoastra si va o respectam. o sa ne lipsiti.(va asigur ca o sa sughitati multa vremea de acum incolo,la cat o sa ne lipsiti si cat o sa va pomenim :) ). VA MULTUMIM!!!
9 ianuarie 2010, 13:38
Domnule Marius prin comportamentul dumneavoastra si atitudinea de respect pe care le-ati avut de-a lungul timpului fata de fiecare salariat ,ati dat dovada ca sunteti cu adevarat OM.Va multumim pentru aceasta deoarece in ziua de azi,a fi OM este o rara avis!!!Toate cele bune,sanatate si zile luminoase!!
9 ianuarie 2010, 14:34
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În bazele noastre de date pe care le gestionăm apare un UAT care nu generează deșeuri, nu generează. Deci, operatorul care acționează pe zonă spune că zero. Este vorba despre comuna Concești. E singura comună care nu ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9461 lei
USD
Dolarul SUA
4.7286 lei
CHF
Francul elveţian
4.9311 lei
GBP
Lira sterlină
5.7088 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4869 lei
XAU
Gramul de aur
273.0029 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2398 lei
AUD
Dolarul Australian
3.2198 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.6612 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1999 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6650 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.4 o C
Dorohoi
24.5 o C
Bucecea
24.8 o C
Darabani
24.0 o C
Saveni
24.9 o C
Ştefăneşti
22.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.