Interviuri
INTERVIU Liviu Câmpanu : Aţi văzut politician divorţat să fie considerat trădător?

Liviu Campanu De vreo jumătate de an Liviu Câmpanu a devenit cel mai mediatizat parlamentar la nivel central. Funcţiile de lider al grupului de independenţi din Senat şi de vicepreşedinte naţional al nou înfiinţatului UNPR, l-au adus în atenţia televiziunilor de ştiri şi în paginile cîtorva dintre cele mai importante cotidiene. Ciudat lucru însă, activitatea sa la Botoşani este însă una care abia în partea a doua a primăverii, odată cu demararea la nivel judeţean a proiectului UNPR, a început să se resimtă. Despre PNL, Florin Ţurcanu, Daniel Moruzi, trădare şi divorţ citiţi în rîndurile următoate.


- Din cîte ştiu aţi avut posibilitatea să vă întoarceţi în PNL, aţi avut o ofertă chiar de la preşedintele Crin Antonescu. De ce aţi ales să mergeţi totuşi cu UNPR-ul mai departe?

- Dintr-un motiv foarte simplu: v-am spus că nu am resentimente faţă de nimeni, n-am resentimente faţă de colegii mei din PNL. Ar fi trebuit să facem o construcţie în care eu aş fi trebuit să lucrez cu nişte oameni în care nu aş mai fi avut încredere totală, avînd experienţa prin care am trecut. De asemenea, ei ştiind că o dată a fost posibil, încălcînd statutul, în alte condiţii, să scape de un preşedinte care la un moment dat a fost incomod, nici nu ar fi fost eficienţi pentru politica PNL-ului în condiţiile în care m-aş fi întors în PNL. Datorită acestei relaţii biunivoce am refuzat să mă întorc în PNL.

„Dacă eu mi-aş pune în cap să-i fac rău lui Florin Ţurcanu, chiar aş putea”

- Dvs. spuneţi că nu mai aveţi resentimente. Într-o conferinţă de presă Florin Ţurcanu spunea, referindu-se la dvs., că, de cînd aţi plecat, îl şicanaţi continuu şi încercaţi să îi faceţi rău.

- Dar Florin Ţurcanu ştie ce înseamnă a şicana? Pentru că aici eu am o problemă, deci pe mine nu mă interesează persoana Florin Ţurcanu. Nu mă înteresează nici măcar politicianul Florin Ţurcanu. Ba mai mult, de cînd am plecat eu din PNL, l-am văzut pe Florin Ţurcanu de două ori în Parlament, nu ne-am vorbit niciodată …

- Asta înseamnă că chiuleşte el sau dvs.?

- Nu, nu, asta înseamnă că el este la Camera Deputaţilor, iar eu sunt la Senat, nu ne interferăm. Dacă Florin Ţurcanu s-a referit că îi fac şicane cînd a trimis acum trei săptămîni doi oameni la mine să mă convingă să le conving pe d-na Aurelia Aroşoaie şi pe d-na Cristian Bahrin să îşi retragă plîngerile penale şi i-am spus că nu pot să fac asta că nu am nici o implicare în chestia asta şi i-am spus, de asemenea că, conform Codului Penal din România, o plîngere penală nu poate fi retrasă pentru că ea merge înainte şi am mai spus că niciodată nu pot să fac rău la cineva, dar fiind vorba de persoana Florin Ţurcanu n-am nici o chemare să fac bine, dacă la asta s-a referit, atunci are dreptate. În rest, nu am avut nici o interferenţă şi credeţi-mă, dacă eu mi-aş pune în cap să-i fac rău lui Florin Ţurcanu, chiar aş putea.

„Cu un prefect puternic cum este Cristian Roman, un subprefect nu poate face nimic”

- Aveţi aproape jumătate de an de cînd sunteţi la guvernare, dar chestia asta se simte mai mult la centru, la Botoşani mai puţin, aveţi subprefect şi atîta. Nu aveţi nici un director. De ce?

- Eu am spus de mai multe ori. Suntem la guvernare pe interes naţional, suntem la guvernare printr-un ministru care şi-a asumat acel comportament de onoare şi demnitate. Nu am acceptat să fim la guvernare pentru a da impresii personale, motiv pentru care, în afară de faptul că la Botoşani a fost numit subprefect, lucru care l-am dorit să fie simbolul …

- Dl.Moruzi este un simbol?

- Nu!

- Sau al cui simbol?

- Un simbol de prezenţă al grupului independenţilor şi ulterior al UNPR-ului în această zonă a puterii pentru că, haideţi să fim realişti, un subprefect cu un prefect puternic, şi o spun cu responsabilitate, cu un prefect puternic cum este Cristian Roman, nu poate face nimic, nici să te ajute, nici să te încurce. A fost un simbol al prezenţei independenţilor şi ulterior al UNPR-ului în această zonă.

„Am încercat să găsim din zona noastră relaţională un om care să poată fi numit pe această funcţie”

Campanu  - UNPR

- În alte judeţe independenţii sau, mă rog, UNPR-iştii, au posturi de directori de deconcentrate la ora acesta?

- Din cîte şitu eu, nu.

- Şi de ce se întîmplă lucrul acesta? De ce nu vă manifestaţi mai mult şi în plan local?

- Pentru că n-am discutat în coaliţie aceste aspecte cu PDL-ul. Probabil că, la un moment dat, dacă se va pune problema, vom discuta şi aceste lucruri. După cum bine ştiţi, la nivel naţional independenţii au ministrul Apărării, au unul dintre secretarii de stat de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, dl.Gheorghe Emacu, au un secretar de stat la Agricultură, dl.Rădulescu, au un subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, dl.Ioan Sterian şi preşedintele ANL-ului, dl.Iftime. Aceştia sunt oamenii noştri la nivel naţional.

- Aţi adus aminte mai înainte de subprefectul Daniel Moruzi. Cum a ajuns el să fie susţinut de independenţi pentru ocuparea respectivului post?

- Foarte simplu. Am încercat să găsim din zona noastră relaţională un om care să poată fi numit pe această funcţie. Trebuia să îndeplinească, din punctul meu de vedere şi al colegilor noştri, două calităţi: să fie o persoană tînără, energică, iar din punct de vedere legal trebuia să îndeplinească şi a treia calitate, să fie funcţionar public. Dl.Moruzi s-a amprentat pe aceste trei lucruri pe care ni le-am dorit, motiv pentru care astăzi este prefect.

„Băi, trădătorul acesta şi-a lăsat nevasta şi a plecat”

- Subprefect !

- Subprefect.

- Inclusiv presa centrală a pus numirea d-lui în funcţie pe seama relaţiilor de prietenie pe care familia dvs. le are cu familia Moruzi.

- Presa centrală a pus aceste motive în prim plan preluînd presa locală. Ştiţi foarte bine lucrul acesta (rîde). Iar în ceea ce priveşte relaţiile mele de afaceri cu familia Moruzi, daţi-mi voie să fiu foarte clar. Vorbim de o afacere la care soţia mea este asociat cu soţia lui Florian Moruzi (patronul de la Casa Pîinii şi Casa Dulce – n.r.), deci cumnata subprefectului şi vorbim de o afacere din care pînă în momentul de faţă, deşi funcţionează de doi ani de zile, nici unul din asociaţi nu a luat un leu dividend.

- Dar despre ce afacere este vorba, în ce domeniu?

- Este o firmă care se numeşte „Sweet & Soft” şi se ocupă de producerea de dulciuri şi comercializarea lor.

- UNPR este privit în unele medii politice ca un partid de trădători întrucît iniţiativa formării lui vine dinspre o serie de parlamentari care au părăsit alte partide. Cum combateţi dvs. această etichetă care încearcă unii să v-o pună?

Liviu Campanu - interviu- Foarte simplu, adică fiecare poate să spune despre oricine absolut orice. E la îndemîna oricăruia să înjure. Din nefericire, e la îndemîna la foarte puţini indivizi să vină şi cu argumente. Aceste denumiri de „trădători”, „dezertori” sunt folosite cu foarte mare uşurinţă de oameni care sunt familiarizaţi cu aceşti termeni, oameni care probabil, comportamental, le folosesc, absolut uzual. Aţi văzut pe cineva din lumea politică divorţat să fie considerat trădător? Nu am văzut despre nici unul care a divorţat, din politică, să se spună „băi, trădătorul acesta şi-a lăsat nevasta şi a plecat”.

- Faceţi referire la un fost coleg de partid?

- … Pentru că acest lucru (rîde) … pentru că acest lucru, nu este speculat politic. Cînd pleci dintr-un partid în altul, chiar dacă fugi de păduchi, chiar dacă fugi de purici, chiar dacă fugi să-ţi salvezi viaţa, şi a ta şi a altor membri de partid, cînd spun viaţa o spun eufemistic, ei, atunci ţi se spune că eşti trădător. D-le, cînd eşti într-un mediu plin de purici şi de păduchi, încerci să ieşi de acolo, dacă nu poţi strivi păduchii.

„Începînd de la a fi primar la Darabani şi terminînd cu poziţia de la Cotroceni, mă văd absolut oriunde”

- Întrebarea era: cîţi oameni ar mai fi fugit de păduchi, purici şi ce mai spuneţi dvs., dacă UNPR-ul ar fi fost o formaţiune în opoziţie?

- Foarte mulţi, foarte mulţi şi vă voi garanta acest lucru. Şi chiar vă voi putea dovedi acest lucru, dar lăsaţi-mă să nu fac premoniţii politice.

- Unde vă vedeţi peste trei-patru ani?

- Peste trei-patru ani îmi doresc să fiu între prieteni.

- Nu, din punct de vedere politic vă întrebam ... şi în afară că vreţi să fiţi sănătos şi alte dintr-astea, că asta şi eu vreau.

- Din punct de vedere politic mă văd oriunde. Nu vreau să fiu acuzat de lipsă de modestie, nu vreau să fiu acuzat, ca mulţi oameni politici, că fabulează, şi am spus: începînd de la a fi primar la Darabani şi terminînd cu poziţia de la Cotroceni, mă văd absolut oriunde în următorii patru ani.

- Nu sunteţi modest deloc.

- Nu, nu sunt deloc modest, deci mă văd oriunde pe acest eşichier în următorii patru ani.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.