Interviuri
INTERVIU Florin Ţurcanu : „N-am săpat niciodată pentru această funcţie”

În primăvara abia încheiată Florin Ţurcanu a împlinit un an de cînd a preluat, la început cu titlu interimar, preşedinţia PNL Botoşani. Mandatul său este parcat de plecarea unei mulţimi de liberali de vază. Ei spun că s-au certat cu deputatul, acesta susţine că au părăsit partidul pentru că au vrut la putere. Dincolo de asta, Ţurcanu ba era în relaţii cordiale cu prefectul şi-l critica pe Ţâbuleac, ba nu prea mai are treabă cu Roman şi se tot întîlneşte cu şeful CJ. Toate acestea între două contre cu conducerea naţională a partidului şi între numeroase întîlniri cu PDL-işti în care a discutat „despre binele judeţului”.

„Liviu Câmpanu chiar cred că nu a mai vrut să fie preşedinte”

- În primăvară aţi împlinit un an de cînd aţi preluat preşedinţia organizaţiei judeţene. Cum e, mai uşor, mai greu, faţă de ceea ce vă aşteptaţi?
- Mai uşor, mai greu… Sincer să fiu, din punct de vedre personal cred că mult mai greu pentru că am acceptat această funcţie. Vreau să vă spun…

- Aţi acceptat-o? Nu aţi căutat-o, nu aţi dorit-o?

- Nu am căutat-o. Dacă Nicu Rebenciuc ar fi cinstit şi corect, ar spune că am avut o întîlnire la Intercontinental cu senatorul Liviu Câmpanu, înainte de alegeri, cînd a candidat Crin Antonescu împotriva lui Tăriceanu şi i-am spus lui Câmpanu du-te vicepreşedinte, eu nu vreau, mă pun ăştia secretar general la nivel naţional, dacă accept, accept, dacă nu, nu, să facem echipă că nu e bine să stricăm, să rupem… D-lui şi-a dorit acest lucru, a fost total împotriva lui Crin Antonescu şi cred chiar că nu a mai vrut să fie preşedinte pentru că a creat o dispută între el şi conducerea centrală. Eu chiar n-am săpat niciodată pentru această funcţie.

- Cel puţin imaginea creată asta a fost, că aţi lucrat la îndepărtarea d-lui.

- V-am spus, dacă Nicu Rebenciuc ar recunoaşte, poate să confirme acest lucru. Andronic ştie lucrul acesta, îl puteţi întreba că l-am sunat şi pe el şi l-au rugat să îl convingă pe senatorul Câmpanu să înţeleagă că este loc în partid pentru toţi.

- Dar, pînă la urmă, motivul principal al despărţirii dintre deputatul Florin Ţurcanu şi senatorul Liviu Câmpanu, care este în opinia dvs.?

- Eu nu ştiu personal ce s-a întîmplat. A început de cînd am… şi-a dorit d-lui să mă excludă din partid şi de acolo a început toată distracţia. Nu ştiu personal ce să zic, dar asta este. Eu n-am dorit şi n-am să doresc nimănui, avem un Dumnezeu deasupra noastră toţi şi Dumnezeu va vedea care şi cum a greşit.

„Cînd eşti la Putere nu pleacă, vin toţi că vor funcţii”

- Cum se face că în perioada în care era d-lui preşedinte de partid nu prea pleca lumea. De cînd aţi venit dvs. au plecat doi parlamentari, consilieri judeţeni…

- Faceţi o chestiune…

- Primarul de Săveni...

- Faceţi o diferenţă că d-lui cînd era, era la Putere şi oamenii nu pleacă de la Putere, pleacă din Opoziţie, să ne înţelegem… Lucrul ăsta e clar, o să vedeţi şi la PDL, cînd va intra PDL-ul în Opoziţie vor pleca oamenii şi din PDL, ca din toate partide. Cînd eşti la Putere nu pleacă, vin toţi că vor funcţii, vor avantaje, cînd eşti în Opoziţie… Şi eu nu cred cu au plecat foarte mulţi, fiind în Opoziţie.

- Din trei parlamentari mai sunteţi unul, care îi preşedintele partidului.

- Haideţi să ne înţelegem, nu-i vina mea. Nu-i vina mea că a plecat Nicu Rebenciuc, aşa s-a gîndit d-lui, a considerat că e mai bine la Putere, nu am eu nici o vină. Şi era mult mai uşor dacă eram trei parlamentari decît unul.

- Dar au fost care i-aţi dat şi afară: Ioan Ciobanu, d-na Aroşoaie de la Darabani...

- D-na Aroşoaie este la UNPR, d-na Bahrin la fel. Nu poţi să ţii în partid oameni care…

- Atunci nu erau la UNPR.

- Hai să fim serioşi, erau cu partidul care erau, umblau cu Câmpanu, nu ştiu pentru cine umblau. Nu poţi să ai funcţii în partid şi să faci muncă pentru alt partid, nu… Ei au vrut să plece exact ca Gabriel Oprişanu, mi-a spus mie în birou aici să îi dau binecuvîntare să plece.

- Şi i-aţi dat?

- Nu, i-am spus că, dacă pleacă, pleacă, e treaba lui. Eu nu pot să îi spun pleacă şi cînd o să vii înapoi eşti aşteptat cu uşa deschisă, nu.

- Şi mai pleacă cineva, a mai venit cineva după binecuvîntare?

- Au venit în partid. Şi astăzi am înscris un inginer de la OCOT, d-na doctor Puflea va veni şi se va înscrie în partid, am înţeles că a venit o asistentă şi a întrebat cînd mă poate găsi aici. Am primit semnale multe că doresc oamenii să se înscrie în partid.

„Dl.prefect mă suna şi mă chema”

- În ce relaţii mai sunteţi cu prefectul Cristian Roman? La un moment dat vă vizitaţi mai des, acum mai rar, aşa, vă văd pe acolo.

- Ne vizitam mai des doar că d-lui mă suna şi mă chema. Nu mă pot duce la prefectul judeţului… eu personal dacă mă dorea, mă chema.

- D-lui vă chema?

- Da, da.

- Şi pentru ce vă chema?

- Discuţii despre judeţ.

- Şi acum de ce nu vă mai cheamă?

- Consideră că nu mai are nevoie de deputatul Florin Ţurcanu să sprijine judeţul Botoşani. Poate apelează la alţi parlamentari care sprijină în totalitate judeţul Botoşani.

Florin Turcanu

- Apropos de întîlniri, avut nevoie şi aşa mai departe, cum se facă că dl.Ţâbuleac se întîlneşte mai des cu dvs. de la PNL decît cu parlamentarii de la PDL?

- Nu ştiu, de ce mă întrebaţi pe mine ce face dl.Ţâbuleac?

- Cu dvs. se întîlneşte, de asta.

- Se întîlneşte pentru că, odată ce am avut şi o înţelegere la nivel de… acum haideţi să… Noi avem o coaliţie cu PSD-ul, d-lui este preşedintele Consiliului Judeţean şi are nevoie să fie sprijinit în proiectele pe care le derulează pentru judeţul Botoşani, nu? Mai mult, acum toate spitalele au trecut în subordinea Consiliului Judeţean, adică are nevoie de sprijin şi cred că este corect şi normal să avem o colaborare corectă cu preşedintele Consiliului Judeţean, nu văd nimic ilogic şi imoral.

„Care firme sunt care nu au datorii la stat?”

- Nu e demagogie să spui că eşti dispus să locuieşti la Bucureşti într-o rulotă şi la Botoşani să stai într-o vilă?

- Nu este nici o situaţie de… neplăcută din punctul meu de vedere să locuiesc la Bucureşti într-o rulotă şi la Botoşani într-o vilă. Am luat o vilă în rate, am prelungit ratele de la trei la cinci ani pentru că afacerile merg foarte greu, nu ştiu… adică asta este…, chiar…

- Sunteţi lovit de criză?

- Am spus şi mai repet, sunt un om care recunosc: criza a afectat societatea la care eu sunt acţionar şi asta este, nu e nici o problemă.

- Sunt voci din PDL, cred că dl.Buhăianu mi-a spus că firma pe care o administraţi ar avea datorii la stat. Este adevărat?

- Da şi care e problema lui. Am în jur la 600 de milioane, plătesc lunar 150-200 de milioane, e foarte important că le înregistrez, care-i problema dacă are datorii? Care firme sunt care nu au datorii la stat? Este vreo problemă? Am să le plătesc, sunt datoriile firmei, plătesc lunar cît pot 150-200 de milioane, ce pot să fac?

- Se spune că unul din motivele pentru care am intrat în criză economică e faptul că arieratele la buget sunt foarte mari.

- Ei şi?

- Poieniţa are 600 de milioane, Petromidia are nu ştiu cîte miliarde şi aşa mai departe.

- Şi d-lui cît a plătit la buget? Hai să verificăm, adică sunt vinovate firmele care înregistrează venituri şi nu dovedesc să le plătească. Am ieşit de iarnă, pe timp de iarnă fabricile de pîine merg cum merg, da? Pe timp de vară tot timpul la sfîrşitul anului aveam 300 de milioane, în decembrie am plătit la zi, eram 300 de milioane în luna decembrie. Ianuarie, februarie, martie, s-au mai adunat, am mai plătit, lunar am plătit 150-200 de milioane, cît am putut. O să plătesc pe vară. Foarte important este că înregistrez veniturile şi cheltuielile şi o să le plătesc. Firma are 40 de angajaţi, sunt cheltuieli, nu poţi aşa simplu. «Are datorii!» na… Să o închidă, să o falimenteze dacă au datorii, să scape de ea.

„Voi fi obligat să candidez la Consiliul Judeţean”

- Spuneaţi acum vreo două-trei săptămîni că vă gîndiţi să vă retrageţi pentru că politica vă face rău în ceea ce priveşte afacerile. Vorbeaţi serios?

- Foarte serios am vorbit şi le-am zis şi la colegii mei, dacă nu voi simţi în 2012 că am o echipă solidă în spatele meu iau în calcul să mă retrag din politică.

- Dar echipa nu trebuie să o faceţi dvs.?

- Da, dar nu sunt copii mici să îi pun ca la grădiniţă, fiecare ce are de făcut. Ei trebuie să se implice… pentru că eu voi fi obligat să candidez la Consiliul Judeţean.

- Obligat de cine?

- Pentru că nimeni nu îşi asumă această candidatură.

- Nimeni din partid?

Florin Turcanu- Nimeni. Şi dacă nu am o echipă solidă şi puternică care să mă sprijine să cîştig Consiliul Judeţean sau, dacă nu îl cîştig, să îl pierd onorabil, nu mă duc aşa ca să mă aflu în treabă. Şi ştiţi cum e, cînd îi bine toţi sunt părtaşi, cînd e rău unul singur, preşedintele e vinovat şi atunci ori suntem o echipă… Şi mă deranjează şi discuţiile astea pe sub masă, că îşi doresc… Îi întreb, d-le care vă doriţi, am nevoie de candidaţi la Parlament, am nevoie de candidaţi la primării. Am auzit că la preşedinte sunt doi, trei, patru care vor, la muncă puţini. Nu am nici o problemă, chiar nu ţin, le-am spus tot timpul. Am informat şi Bucureştiul că nu mă ţin cu mîna de scaunul de preşedinte la Botoşani, dacă au o variantă mai bună, nu am nici o problemă. Voi scăpa să cheltui 100, 100 şi ceva de milioane dacă nu mai sunt preşedinte.

- Ăştia îi cheltuiţi…

- Da, lunar, datorită faptului că sunt preşedinte.

- Pe ce îi cheltuiţi?

- Pe cheltuielile care sunt de făcut.

- Cu sediu sau cu ce?

- Contribuţii, contribuţia filialei, sunt cheltuieli.

- Dar nu se plătesc cotizaţii deloc, adică plătiţi numai dvs. din buzunar?

- Se plătesc cît se plătesc, dar la cîte cheltuieli sunt nu acoperă nimic.

„Sorescu o să fie obligat să candideze”

- Spuneaţi că, pentru preşedinţia CJ sunteţi aproape obligat să candidaţi, pentru municipiul cine oare e aproape obligat să candideze?

- La ora la care vorbim avem trei variante: Sorescu, Cătălina Lupaşcu, Cilibiu. Mai vedem… dar la ora actuală Sorescu o să fie obligat să candideze. Dacă îşi asumă, dacă nu, vom vedea. Deja am împărţit, Sorescu şi Cătălina Lupaşcu au preluat conducerea colegiilor din Botoşani, unul un colegiu şi unul un colegiu.

- Unde vă vedeţi, nu peste doi ani că atunci sunt alegeri, peste patru ani?

- Cum adică…?

- Adică tot în politică sau doar în afaceri?

- Eu vreau să mă văd sănătos şi restul nu contează ce am să fac. Oricum, afaceri sunt obligat să fac.

- De cine? Sunteţi obligat să candidaţi, să faceţi afaceri…

- Afaceri trebuie să fac pentru că trebuie să trăiesc, să creez venituri. Şi dacă Dumnezeu o să mă ajute în politică, am să rămîn, dacă nu, nu. În politică este un loc incert.

- Cînd aţi vorbit ultima oară cu Crin Antonescu şi despre ce? Dacă ne puteţi spune…

- Am vorbit la Bucureşti, nu mai ştiu, acum două-trei săptămîni cînd am fost la Bucureşti despre situaţia la nivel naţional, despre Botoşani, pentru că am avut nişte scrisorele trimise pe acolo de o parte din colegii mei, că nu ştiu ce doreau ei.

- Reclamaţii?

- Aşa, un fel de… Şi omul m-a asigurat, mi-a spus «d-le, stai liniştit că pot să trimeată cît or să trimită, că nu se pune problema».

- Erau semnate?

- Nu ştiu, nici nu am vrut să le văd, pe mine nu mă interesează… doi-trei sau patru- cinci colegi, îi ştiu care, dar nu mă interesează, n-are rost să…

- Fac parte din conducerea organizaţiei?

- Poate fac… poate fac.


Interviu realizat de Sergiu Bălăşcău

FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
INTERVIU Constantin Iftime: Mi-au dat o chițibișcă, are 40 de metri pătrați. Cum pot să organizez eu acolo un muzeu al comunismului? - VIDEO
Sunt aproape cinci ani de când poetul, prozatorul, jurnalistul și eseistul Constantin Iftime încearcă să înființeze la Botoșani Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism. Deși pare de neînțeles într-un oraș cu atâtea relicve PCR-iste, Asociația CulturEst la care și-a unit eforturile împreună cu Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, nu reușește să găsească o hală industrială pentru amenajarea obiectivului.
Ciobanica de TURCANU ar trebui sa/si lege o franghie de gat si sa se priponeasca la DRACSANI, poate o vedem si pe asta...porki care da lapte.
13 iunie 2010, 17:10
d-l Turcanu minte ca intotdeaunase inseala daca crede ca cineva va mai lupta ca el sa ajunga presedinte al CJ au musct-o multi ,sau saturat de minciunile lui ,echipa veche e dezamagitaSINGURA SANSA ESTE SA GASEASCA ALTI FRAERIcine credeti ca va mai aduce voturi pentru S:R:L: turcanu?atit timp cit a transformat partidul in SRL? -RAMONA....VISEAZA FRUMOS
13 iunie 2010, 14:42
M-am inscris o singura data intr-un partid, in 1999, si partidul era PNL.Dl Turcanu va trebui sa demonstreze ca este adevarat ce spune, asa cum in curand va trebui sa justifice cu probe, si nu cu vorbe, multe alte lucruri.Cat despre inscrierile in partidul d-lui, am auzit ca in capul listei este Mos Craciun, Iepurasul de Pasti il asteapta la usa iar Scufita Rosie umbla bezmetica sa se inscrie."Somnul ratiunii naste monstri"
12 iunie 2010, 22:31
M-am inscris o singura data intr-un partid, in 1999, si partidul era PNL.Dl Turcanu va trebui sa demonstreze ca este adevarat ce spune, asa cum in curand va trebui sa justifice cu probe, si nu cu vorbe, multe alte lucruri.Cat despre inscrierile in partidul d-lui, am auzit ca in capul listei este Mos Craciun, Iepurasul de Pasti il asteapta la usa iar Scufita Rosie umbla bezmetica sa se inscrie."Somnul ratiunii naste monstri"
12 iunie 2010, 22:28
Relu Tarzioru a plecat pentru ca a vazut ca n-are sanse sa scoata banii imprumutati deputatului porkofil, Sorescu sta pentru ca mai asteapta ca dep. sa-i dea niste bani !!!Slabe sanse. in rest minciuni, minciuni de Dracsani......Doctorul Vlad nu vine la voi porky,? ca sa te vindece pe tine, pe Iavorenciuc si pe cei care au ramas in preajma ta !!!
12 iunie 2010, 15:40
Sondaj
Ați fost vara ce s-a încheiat la Parcul Cornișa?
Declaraţia zilei
„Un aliment incorect administrat unui bolnav spre exemplu poate ucide. Există posibilitatea ca alimentul să fie medicament și să vindece persoana respectivă sau să fie dușman, un fel de toxină mai ales dacă are o afecțiune ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7536 lei
USD
Dolarul SUA
4.3072 lei
CHF
Francul elveţian
4.3279 lei
GBP
Lira sterlină
5.4061 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9826 lei
XAU
Gramul de aur
206.8906 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4328 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9096 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2569 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1842 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6365 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.