Interviuri
INTERVIU Florin Ghiorghiţă : „Numai şobolanii părăsesc corabia la greu”
După o pauză de cîteva luni în care a întrerupt aproape orice colaborare cu mass- media locală, Florin Ghiorghiţă a revenit la sentimente mai bune şi a reluat relaţia cu ziariştii. Motivul pentru care a fost supărat pe presă, discuţii despre investiţiile din municipiu, dar şi ce planuri de viitor are pentru cariera sa politică, redăm într-un amplu interviu cu viceprimarul Florin Ghiorghiţă, realizat de Botoşăneanul.ro. Totul la un deceniu de Primărie pentru fostul membru ApR şi PRM.
„Singurul lucru pe care ni l-a spus dl.primar a fost să avem grijă de declarăm”


- Mai sunteţi supărat pe ziarişti?
- Nu am fost niciodată supărat pe ziarişti, poate pe atitudinea unora dintre ei şi mai ales pe modul de reflectare a celor ce declaram. Au fost momente cînd declaram ceva şi apărea în presă cu totul altceva şi din cauza asta chiar am avut unele probleme. Acesta a fost singurul meu motiv de a renunţa la un moment dat la relaţiile cu presa şi poate am vrut să demonstrez unora dintre ziarişti care scriau că sunt dependent de imagine şi de interviuri şi nu este chiar aşa. Şi mă simţeam foarte bine cînd nu aveam în fiecare zi cel puţin o jumătate de oră sau o oră pentru presă. Dar pînă la urmă suntem pe o funcţie publică, trebuie să dăm relaţii la presă, indiferent că ne convine sau nu, este o relaţie normală care trebuie să se desfăşoare între noi şi presă. Am greşit şi eu, probabil cu greşit şi unii ziarişti, pentru asta mi-am cerut şi scuze faţă de cei care consider ei că poate la un moment dat am greşit şi sper într-o colaborare foarte bună de acum înainte.

- S-a tot vehiculat la acea vreme că vi s-ar fi interzis de primar să nu mai vorbiţi cu presa.
- Nu, sub nici o formă, nu. Deci nu a existat niciodată măcar o singură astfel de discuţie, singurul lucru pe care ni l-a spus dl.primar a fost să avem grijă de declarăm, adică să declarăm în cunoştinţă de cauză, pentru că de multe ori apar declaraţii aşa cum  spuneam, care nu sunt redate cel mai fidel, sau poate se înţelege greşit sau poate chiar cîteodată se dădeau declaraţii în necunoştinţă de cauză a unui viceprimar despre compartimentul celuilalt viceprimar, sau poate despre anumite proiecte care nu ar fi trebuit să apară la un moment dat şi atunci ne-a rugat să fim toţi trei corelaţi, adică să ştim măcar ce spune unul, ce spune celălalt, ca să nu cădem în ridicol la un moment dat. Acesta a fost singurul lucru, în nici un caz nu a fost o interdicţie din partea d-lui, sub nici o formă.

- Şi ce anume v-a determinat să reveniţi asupra deciziei de a relua relaţiile cu presa?
- Dvs. poate ştiţi mai bine decît oricine că a fost un an de muncă şi mai ales un an cu probleme foarte multe, cu bani foarte puţini, cu destul de multe greve, poate şi probleme politice, administrative, care au creat o stare de surescitare pînă la urmă la fiecare dintre noi. Eu zic că, concediul mi-a prins foarte bine şi după ce m-am şi odihnit, m-am întors mai calm, mai lucid şi chiar cred că mi-a prins foarte bine, şi de asta zic că am revenit la o relaţie normală aşa cum am avut-o de 10 ani cu presa.
„Şi în casă cînd îţi demolezi pereţii (…) mai înjuri meseriaşii pentru că se mişcă greu”

- Vă place cum arată oraşul?
- Îmi place că este şantier în oraş, acesta este principalul lucru pe care pot să îl apreciez. Nu îmi place în unele locuri pentru că se întîrzie destul de mult ceea ce trebuie făcut. Din fericire pentru noi avem foarte multe proiecte cu foarte mulţi bani europeni şi aşa cum am promis încă din 2004, cînd am intrat la actuala conducere, am zis că oraşul va deveni un şantier şi va fi un şantier. E bine că se lucrează, e bine că avem proiecte de sute de milioane de euro dacă le punem toate capăt la capăt, cu investiţii enorme şi majoritatea cu bani europeni, fără a aloca bani din bugetul local. Sunt lucrări care trebuiau făcute de 20-30 de ani în urmă, sau mă rog de-a lungul timpului, lucrări care nu s-au făcut şi noi încercăm să le facem într-un timp cît mai scurt. Aţi văzut şi primarul a fost ales „Europeanul lunii” pentru cele mai multe fonduri europene atrase într-o comunitate locală. Îmbucurător este faptul că nu ne vom opri aici, din contră chiar am semnat contractele pentru cele de pe Axa 1 şi organizăm licitaţiile şi toată zona centrală a oraşului se va moderniza. Va fi mult, mult mai frumoasă şi mult mai bine realizată din punct de vedere tehnic şi atunci faţa oraşului într-adevăr se va schimba şi spunem noi în bine. Totodată, vor fi finalizate şi proiectele actuale, aici mă refer la şoselele de centură care la ora actuală creează cel mai mare disconfort în oraş şi aici mă refer la Zona Industrială, Împărat Traian şi Petru Rareş la care lucrează două firme, una care mă rog nu prea este învăţată să lucreze în oraş şi au apărut unele probleme corelate cu întîrzierile celor de la ISPA, una dintre ele cu probleme financiare care să dea Domnul să şi le rezolve să poată să continue, dar măcar să ne lase poate contractăm cu altcineva, să scoatem restul de executat la licitaţie cu altcineva să le putem finaliza.

Ghiorghita

Acolo unde am avut o firmă serioasă din Botoşani care lucrează şi e învăţată să lucreze, acolo zona spre Lebăda, am văzut cu toţii cît de repede au evoluat, sunt în avans deja cu lucrările şi e foarte posibil ca pînă la finalul anului să închidem zona respectivă şi am schimbat într-adevăr în bine intrarea în oraş. Totodată, chiar dacă mulţi nu cred, proiectul cu zona de agrement este într-un stadiu foarte avansat, din păcate nu pot să spun cine, dar a întîrziat partea de proiectare şi în momentul în care avem totul finalizat, contractul va fi semnat cît de repede. Şi nu este din vina ministerului, nu este din vina Primăriei, este din vina unui proiectant care a întîrziat nepermis de mult ceea ce i s-a cerut. Şi în momentul în care îl vom avea vom semna contractul şi aici şi într-adevăr putem spune după aia, aşa cum acum ne gîndim să ne ducem la Braşov sau la Gura Humorului să mergem la un bazin, aşa se vor gîndi alţii din alte judeţe să vină la Botoşani. Botoşaniul va deveni un pol de interes. Într-adevăr şi în casă cînd îţi demolezi pereţii sau vrei să îţi faci curat sau dai tencuiala jos de pe pereţi, este o stare de disconfort, nu mai poţi să dormi în casă, te duci şi dormi la vecini, mai înjuri meseriaşii pentru că se mişcă greu, pentru că oricît de bine s-ar mişca ţi se pare că se mişcă prea greu şi atunci într-adevăr apare starea de disconfort, dar dacă şi mai întîrzie cum este cazul unor societăţi care lucrează şi la ora actuală atunci cu siguranţă apar întîrzieri.

„Au mai apărut şi astea cu zona monumentelor, cu arheologii”
- Apropos de întîrzieri vroiam să vă întreb de ce întîrzie atît de mult investiţiile în Botoşani, exemplu Centrul Vechi care avea termen de finalizare în această toamnă, se urmăreşte împingerea acestora în an electoral?
- Nu, sub nici o formă, interesul nostru şi al firmelor este să terminăm cît mai repede pentru că şi ei cu cît lungesc perioada cu atît trebuie să dea salarii la oameni. Şi atunci nici lor nu le convine, economic vorbind nu mai rămîn cu nici un fel de profit, pentru că licitaţiile la fonduri europene, ceea ce ai licitat cu aia te duci mai departe şi aşa e lucrarea, sub nici o formă nu poţi să apari cu note de renunţare. Şi atunci nici nouă, nici lor nu le-ar conveni să amîne. Din păcate proiectantul cînd face un proiect la Botoşani, şi în alte părţi se întîmplă la fel am văzut, fac un proiect la viteză, vin şi licitează partea de proiectare cu bani foarte puţini, îl fac la viteză şi îl fac destul de superficial. În momentul în care ei de exemplu în Centrul Vechi au intrat şi aveau acolo consolidare la unele imobile, de fapt la consolidare au văzut că le-au intrat sute de metri cubi de beton sau lucrări mult, mult mai ample decît ceea ce era prevăzut iniţial în proiect şi atunci vrei, nu vrei apar întîrzieri, perioade moarte în care nu poţi lucra, sau fel de fel de modificări de proiect. Au mai apărut şi astea cu zona monumentelor, cu arheologii, am descoperit cuptoarele respective şi ne-au blocat destul de mult acolo activitatea, iar s-a făcut un proiect la cuptoarele respective pentru că am vrut să poată fi vizitate şi a fost un proiect prost făcut şi care nu le punea absolut deloc în valoare, pînă la urmă s-a luat decizia să le astupăm şi să marcăm doar locul respectiv. Sunt timpi morţi pe care din păcate lumea îi resimte, eu zic că ar trebui o implicare mai mare din partea unora, poate şi societăţile au avut unele probleme şi financiare şi de personal care din punctul meu de vedere nu sunt normale.

„Traian Băsescu nu a fost niciodată un brand la Botoşani”

- Ce anume v-a determinat să vă anunţaţi candidatura la preşedinţia organizaţiei municipale PDL în condiţiile în care la alegerile pentru europarlamentare şi prezidenţiale aţi obţinut rezultate mult sub cele de la alegerile locale?
- Într-adevăr eu mi-am manifestat intenţia de a candida. De ce să nu spunem drept, un partid sau o activitate nu se părăseşte la greu, cel puţin acesta este principiul meu. Ar fi foarte uşor acum pentru toată lumea să ne dăm deoparte şi să lăsăm pe alţii să îşi rupă gîtul, cam aşa se discută în politică şi atunci dacă unii au preferat acum să spună că nu candidează pentru nici o funcţie, o să rămînă simplu membru, să nu creadă că cineva o să îi ridice o statuie. Ghiorghita 2Chiar şi noi care conducem să nu credem că ne ridică cineva o statuie, din contră ne asumăm toate riscurile, toate eşecurile guvernării la un moment dat şi fiecare dintre noi resimţim pe plan politic acest lucru. În schimb, în momente de criză trebuie să fim mai uniţi decît în momente de bine, pentru că la bine vine toată lumea şi dacă eşti bun într-adevăr, o dovedeşti în momente de genul acesta. Eu spun că noi ne-am cuplat şi ne-am organizat foarte bine la alegerile locale şi cu toate că la alegerile parlamentare noi în Botoşani am cîştigat două colegii şi probabil îl cîştigam şi pe al treilea, dar din păcate dl.Ionescu a murit şi am avut nişte pierderi destul de importante pe colegiul respectiv care era cel mai bun colegiu din Botoşani. Politic vorbind nu am avut probleme, chiar şi europarlamentarele au fost rezultate să spunem undeva în media ţării, eram undeva mai sus de mijlocul clasamentului, în schimb la alegerile prezidenţiale am avut o problemă mare poate şi pentru că Traian Băsescu nu a fost niciodată un brand la Botoşani. Tot politic vorbind acesta a fost momentul şi astea au fost condiţiile, să nu credeţi că noi nu ne-am implicat sau nu am încercat să ne organizăm mai bine, am făcut-o dar asta a fost la Botoşani. S-au făcut destule analize au fost probabil şi alţii mai îndreptăţiţi decît noi să le facă, noi ne-am asumat la un moment dat şi acea răspundere prin demisia d-lui Flutur, eu am rămas la conducerea organizaţiei municipale pentru că altfel probabil s-ar fi restructurat tot partidul şi la un moment dat nu mai avea cine să organizeze absolut nimic. În schimb biroul a rămas, vor fi organizate din  nou alegeri şi probabil dacă am făcut ceva sau vom face vom vedea la următoarele alegeri.

„Sub nici o formă nu voi pleca în alt partid”
- Peste doi ani la locale mai candidaţi?
- E prea devreme să vorbesc acum despre aşa ceva, e mult prea devreme, vom vedea în funcţie de rezultatele de atunci. Vroiam să vă spun un lucru şi îl afirm cu cea mai mare tărie, sub nici o formă nu voi pleca în alt partid vreodată indiferent cît de greu va fi, indiferent dacă va fi să îmi închei cariera politică sau să ies din viaţa politică, sub nici  o formă nu voi pleca la un alt partid, în nici un caz PSD, PNL…

- Chiar şi cu riscul de a vă asocia imaginea cu PDL care este într-o continuă scădere în sondaje?
- Cădere în sondaje au toate partidele în momentul în care guvernează şi mai mult decît atît într-un moment de criză majoră. Vedem în toată Europa ce se întîmplă şi în Germania şi în Anglia, Spania, vedem manifestaţii zilnice chiar cu mult mai violente decît în România şi în multe alte ţări, nu mai spun Grecia. Sunt momente foarte grele pe care trebuie să ni le asumăm şi aşa cum am spus numai şobolanii părăsesc corabia la greu, nu vreau să plec, chiar dacă vom pica oricît de mult, pînă la urmă rostul nostru este să muncim să dovedim că pe plan local ne facem treaba în totalitate. Că ne asociază la un moment dat numele de guvernare este şi normal, dar sperăm şi noi la mai bine, poate de la anul o să îşi revină şi poate vom începe să creştem. Şi PSD-ul era la un moment dat destul de jos, era la 16,17% şi uite că au ajuns la alegeri la 30 şi ceva la sută. Totuşi suntem un partid puternic, cu o structură foarte bună de primari, de preşedinţi de consilii judeţene şi alegerile pot fi organizate destul de bine. Şi omul pînă la urmă cînd vede că tu în comunitatea ta te-ai străduit şi ai făcut ceva chiar dacă ai avut bani puţini, la noi în comunitate s-au atras foarte multe fonduri europene şi dacă oraşul va arăta bine, în 2012 cînd vor fi alegerile probabil vom fi realeşi, dacă nu, probabil că vor veni alţii care vor face mai mult.


- Cum mai merge echipa dvs. de fotbal?
- Echipa de fotbal în campionat merge destul de bine pentru că din 9 meciuri avem 9 victorii, nici un egal, nici o înfrîngere, golaveraj foarte bun. Este o echipă făcută în totalitate din tineri şi copii din Botoşani, nu am vrut sub nici o formă să aducem importuri sau plombe de prin alte părţi chiar dacă se credeau mari vedete sau mari jucători, am vrut să facem o echipă din Botoşani. Să joace din plăcere, să formeze un grup compact şi dacă la anul vom promova poate vom reuşi şi alte condiţii. Să încercăm o promovare poate în Divizia C.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC


Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Mare prostie a facut ca a inceput sa faca din nou declaratii ! Ainceput sa se vada ca nu a invatat nimic din trei mandate de viceprimar si ii este gindul numai la afaceri ! Cum poti sa afirmi ca Primaria a dat subventii pentru Eltrans ca sa cumpere tramvaie ? Destinatia banilor de subventie este bine stabilita de lege si in nici un caz nu este pentru achizitii de tramvaie ! Nu-i convine prelungirea traseului la tramvai de la capatul lui 1 la capatul lui 2 fiindca ii afecteaza interesele de la Microbuzul . Ce are PDL scazuta imaginea ca partid , dar cu el la conducerea organizatiei municipale chiar ca nu va exista .
24 octombrie 2010, 11:51
asa a facut el cind a plecat din PRM
24 octombrie 2010, 11:14
24 octombrie 2010, 08:05
POATE OMUL VREA SA SE PRIVATIZEZE, DE CE NU-L LASA PRESA IN PACE ? Are toate conditiile, a facut nu un pic, ci mai mult cheag, ar fi cazul sa investeasca in locuri de munca pentru contribuabilii care au contribuit la cheagul lui. LASATI PATRONUL SA GANDEASCA.
23 octombrie 2010, 05:27
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.