Interviuri
INTERVIU Dumitru Codreanu : „Nu suntem un fel de pramatii politice”
Dumitru Codreanu este unul dintre cei mai longevivi oameni politici locali. Fost senator în legislatura 2000 – 2004 şi consilier judeţean din 2008, acesta a fost exclus în urmă cu aproape un an din partid. Sancţiunea i-a fost parţial ridicată, în sensul că a fost reprimit în formaţiune, dar nu pe poziţia anterioară de preşedinte al filialei PRM Botoşani. A devenit însă secretar executiv la nivel naţional, iar acum aşteaptă alegerile din organizaţie, programate pentru luna martie, unde ar putea candida din nou la prima funcţie. Asta şi pentru că, potrivit spuselor sale, dispune de timp, bani şi maşini pentru a conduce un partid.

„Preşedinte a fost numit, numit repet, dl. inginer Baban”

-    Care mai este statutul dvs. în partid? Aţi fost exclus, aţi revenit…
-    Da, se împlineşte acum în martie un an de zile de cînd am fost exclus din partid de către biroul permament de atunci, am făcut o contestaţie, contestaţia a fost aprobată ca să rămîn membru în cadrul filialei PRM Botoşani. Am fost suspendat din funcţia de preşedinte, preşedinte a fost numit, numit repet, dl. inginer Baban pe o perioadă de aproximativ un de zile cît se termină această suspendare şi de aceea în luna martie vor avea alegeri în filială pentru preşedinte, pentru că nici interimatul nu poate să ţină la nesfîrşit într-o filială cum este cea de la Botoşani, avînd în vedere şi rezultatele pe care noi le-am obţinut la alegerile parlamentare, prezidenţiale şi locale.

-    A avut cineva din filiala de la Botoşani un rol în excluderea de atunci a dvs.?
-    Da, presa!

-    Doar presa?
-    Presa, da! Pentru că într-o conferinţă de presă am răspuns la întrebarea unei colege a dumitale, întrebarea fiind cam următoarea: „mai există şi alt candidat pentru funcţia de preşedinte al PRM la nivel central sau se instalează dictatura lui Vadim?” Şi bineînţeles că în cadrul PRM nu există o dictatură a lui Vadim, există un partid, un organism viu, în care se intră, din care se iese şi am zis că da pentru că şi la ora actuală avem cadre militare, cadre tinere ş.a.m.d., dar am afirmat faptul că „ce s-ar face PRM fără Vadim?” şi asta este ceva normal. Ca drept dovadă, la congresul de anul trecut dl. preşedinte Vadim a fost reales preşedinte în unanimitate, fiind cel mai longeviv preşedinte de partid din România.

-    Dar bănuiesc că dl. Vadim n-a stat să citească ziarele din Botoşani.
-    Nu, nu, nu, i-a fost adus la cunoştinţă probabil de cei care fac sinteza presei la nivel central pentru că se urmăreşte şi activitatea noastră în teritoriu, a preşedinţilor, a secretarilor executivi, cum sunt eu la ora actuală şi atunci…

„Tebuie să dispui de timp, maşini cu care să te deplasezi, să dispui de bani”

-    N-aţi avut sentimentul că v-a săpat cineva de aici, din filială?
-    Nu cred, pentru că să fii un lider de partid şi dacă vrei să faci ceva într-o filială trebuie să dispui de timp, maşini cu care să te deplasezi, să dispui de bani.

-    Şi dvs. dispuneţi de toate lucrurile astea?
-    Eu lucrurile astea în toate campaniile le-am avut şi mulţumesc bunului Dumnezeu şi familiei mele că m-au sprijinit pentru a acţiona pentru filială, împreună cu colegii de partid, de ce să nu zic? Sunt o parte din ei care vin şi ei cu bani, cu maşinile pentru deplasări. Nu e influenţă, dar au venit cu nişte negocieri pentru a face materialele pentru propagandă extraordinar de bune. Unii dintre ei chiar dacă au plecat la PDL, nu vreau să-i dau numele că-i mare director acum, a negociat bine în campania electorală pentru obţinerea unor preţuri bune pentru a face acele materiale de propagandă. Am cheltuit şi eu şi colegi mei în cele trei campanii electorale aproximativ un miliard jumătate-două.

-    De ce durează atît de mult să se organizeze alegeri în filială?
-    E statutară treaba, un de zile. În intervalul de un an de zile de la sancţiune şi pînă la alegeri comitetul director poate să intervină şi să revoce hotărîrea de suspendare din funcţie a unui preşedinte.

„Alegerile trebuie să se desfăşoară democratic în cadrul filialei PRM”

-    Şi mai candidaţi sau nu?
-    Deocamdată, la ultimul congres am fost ales ca secretar executiv al partidului, deci sunt printre primele 40 de cadre ale partidului, sunt în biroul lui Vadim şi am să văd la alegerile din martie dacă o parte din colegii noştri o să dorească să mai candideze, să candideze, voi candida, dacă nu ne gîndim, sau cel puţin eu personal m-am gîndit măcar la două-trei candidaturi ca să fie treaba democratică şi alegerile trebuie să se desfăşoară democratic în cadrul filialei PRM. Avem în vedere faptul că la anul sunt alegerile locale şi noi trebuie să terminăm odată cu aceste interimat, să ne apucăm de treabă, indiferent de cine va fi, Baban, Codreanu, Ionescu, Popescu, Stratulat, cine va fi, să ne apucăm de treabă în mod serios, cu toate că nici acum nu stăm degeaba. Ca drept de dovadă, ne preocupă şi candidatura de la Corni şi nu numai să obţinem un rezultat cît de cît bun sau mai bun decît în celelalte alegeri locale avînd în vedere conjunctura prielnică iarăşi, cum a fost anul 2000, pentru PRM.
Codreanu 2
Cu toate intervenţia PP-ului acela, PUNR-ului şi care mai sunt aicea, dar probabil şi cu certitudine populaţia Botoşnaiului, că la ea mă refer că eu sunt botoşănean şi lucrez şi stau în municipiul şi în judeţul Botoşani, populaţia Botoşaniului îşi va reveni într-un fel sau altul vis-a-vis de alegerea în campaniile electorale a celor care probabil mai fac cîte ceva şi pentru judeţ. Eu mă consider un consilier judeţean, împreună cu inginerul Niţură, oamenii care facem şi intervenim atunci cînd sunt aruncate prin proiectele de hotărîre ale preşedintelui sau a celor doi vicepreşedinţi, o nedreptate pentru locuitorii judeţului. Nu mă interesează, eu nu am afaceri, eu nu umblu după firme care să intre la licitaţii prin spate sau prin dos pentru a obţine nişte bani publici de la Consiliul Judeţean, ci, din contră, ştiţi că m-am implicat în controlul acela de la Memorialul Ipoteşti nu din punct de vedere al specialităţii mele, ci din punctul de vedere al modului în care se cheltuiesc banii publici.

„Nu suntem nişte… dintr-astea politice”

-    Că aţi adus aminte de CJ, cum e? O dată votaţi alături de consilierii de la PDL, o dată de cei de la PSD, o dată de cei de la PNL, nu aveţi o strategie?
-    Da, da, da, nu suntem nişte… dintr-astea politice, nu ştiu cum se cheamă cuvîntul ăsta, că nu pot să-l exprim că nu-mi permit…

-    Cu „C” parcă…
-    Cu „C” ceva, da… dar noi votăm proiectele de hotărîri care sunt benefice pentru locuitorii judeţului, indiferent de ce parte sunt promovate şi susţinute. Deci nu suntem un fel de pramatii politice, da? Dacă o luăm însă şi pe partea cealaltă, două voturi ale noastre nu prea contează pentru multitudinea celorlalte voturi, felul cum se îmbină ele, PDL cu PNL ş.a.m.d., nu prea contează cele două voturi ale noastre, dar noi votăm cu proiectele care sunt pentru oamenii din judeţ.

-    Ce sentiment v-a încercat cînd aţi văzut acele imagini cu preşedintele partidului la evacuarea sediului?
-    Nu pot să vă spun de imagini că eu am fost prezent acolo.

„Dl.preşedinte şi-a ieşit un pic din fire”

-    Păi ştiu, de asta vă întreb, nu vi s-a părut o reacţie exagerată?
-    În calitate de secretar executiv am fost chemat la şedinţa biroului permanent în dimineaţa zilei respective, pe la ora 9. La ora 8, cînd am ajuns acolo, am văzut că e mare vînzoleală. Am întrebat despre ce-i vorba, „băi se pare că au venit ăştia să evacueze sediul”. Eu am avut o impresie că e o glumă, că nu se poate, că s-au făcut nişte demersuri, se ajunsese la nişte înţelegeri şi la un moment dat a apărut Poliţia, o trupă mare de Poliţie a venit peste noi acolo, în frunte cu o d-nă, nu ştiam cine era şi încă vreo trei, probabil ăia erau avocaţi şi a început d-na aia să ţipe „vă rog să evacuaţi pentru că trebuie să intrăm la inventarierea bunurilor din sală” ş.a.m.d. Dvs. să fi fost în locul preşedintelui, în timpul unei şedinţe să vină cineva şi să-ţi spună „ieşi afară!”. E drept, dl.preşedinte şi-a ieşit un pic din fire cu asta, au fost nişte bruscări acolo, nişte împingeri, nişte cuvinte jignitoare adresate unuia, altuia, pentru că nici poliţiştii n-au tăcut din gură. Codreanu consilierAm întîlnit unul care era comisar, mi s-a părut că era el un fel de şef ce era acolo şi un subaltern al şefului respectiv a zis „nu sînteţi de la putere, ieşiţi afară, clar!”. L-am întrerupt „băi tată, tu ştii cum te exprimi aici”, „da’ ce-am greşit dom’ne”, „eu sunt din Botoşani”, „şi eu sunt din Galaţi”, „şi dacă eşti din Galaţi cum poţi să spui nu eşti la putere şi te evacuăm? Acum două săptămîni strigai ieşi afară javră ordinară preşedintelui ţării şi acum vii şi execuţi un ordin al preşedintelui?” Dar, după umila mea părere de moldovean născut în Flămînzi, nu ăsta a fost scopul, cum de altfel şi acţiunea de la Argeş nu a avut scopul de a-l evacua pe Vadim sau de a-l aresta pe Nicolescu, scopul puterii a fost acela de a devia privirea opiniei publice de la alte lucruri importante care se întîmplau. Să ţineţi minte că în aceeaşi zi în care noi am fost evacuaţi din sediu în Parlamentul României se discuta legea învăţămîntului care prevede că, dacă sunt trei copii de naţionalitate maghiară să li se facă şcoală. Ori la ora actuală, copiii noştri, dacă sunt mai puţin cu 1 de 20, li se desfinţează şcoala şi merg copiii pe drumuri, prin păduri, pe cîmpuri ş.a.m.d. pentru că satele României sunt răspîndite. Este corect? Este omeneşte? Nici între cele două războaioe mondiale nu s-a întîmplat aşa ceva, punea lumea din satul respectiv, preotul, primarul şi cine mai era şi făceau şcoală pentru copii ca să înveţe, ori la ora actuală ne aduce într-un stadiu de incultură şi sărăcie, că altfel nu-i pot să spun, încît noi la viitoarele alegeri, copiii noştri cînd vor vota, să stea cu capul în joc şi să voteze ceea ce le dictează în conformitate cu dictatura sau reînceperea dictaturii în România.

„Munca în agricultură nu te îmbogăţeşte, dar nu te lasă să mori de foame”

-    Cum se împacă la dvs. agricultura cu administraţia şi politica?
-    Ca persoană fizică, ca om, da?

-    Cum vreţi dvs.
-    Le îmbin foarte bine fiindcă munca în agricultură nu te îmbogăţeşte, dar nu te lasă să mori de foame. Politica o fac din plăcere şi-mi place ceea ce fac şi probabil că aţi observat că în toate şedinţele CJ am o intervenţie, două, trei, altfel nu se poate, avînd în vedere că eu citesc absolut toate materialele care sunt în mapa respectivă, nu aşa cum spunea dl.preşedinte că sunt consilieri care nici măcar nu se uită prin materiale. Or fi, probabil nu-s de la noi de la PRM, ci din altă parte. Eu îmi fac bine treaba în toate ramurile activităţii mele.

Interviu realizat de Sergiu Bălăşcău
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
Codrene esti o fosila imputita,retardat betiv.Ai uitat cum ai fost in coma jegosule.Moartea te cauta pe acasa baboiule mos isteric schiop si imputit.AGRAMATULE
3 octombrie 2011, 16:18
oameni de tot cacatul care faceti umbra de pomana pamantului!slabi si fara consistenta! nu ajutati cu nimic natiunea.
31 ianuarie 2011, 21:24
Politica e o ...curva !PRM-ul,nu este un partid politic ?De ce nu spune nimic dl.Codreanu,despre colaborarea PRM cu PSD -ul ?De ce omite sa spuna despre sanatatea noastra si atitudinea sa-in legatura cu sanatoriul Guranda ?Dar despre pensii si salarii ?Are treaba multa dl.Codreanu !Mizeaza pe faptul,ca e inca sanatos si ....are o ocupatie !
31 ianuarie 2011, 07:05
Lăsaţi-o naibii! toti sunteţi o apa si- un pamânt. Nişte mincinoşi, hoţi, demagogi, ipocriţi şi numai pentru binele vostru. Ăştia-s politicienii români.
29 ianuarie 2011, 16:49
NU ,SIGUR NU SINTETI NISTE PRAMATII POLITIKCICE,DAR SIGUR SINTETI EXPIRATI DE TOT PRECUM FASOLELE PESEDEILOR!!!!!FACETI-VA BAGAJELE SI ALATURI DE TOTI POLITRUCII DIN TOATE PARTIDELE CE ATI PROFITAT DE TARA ASTA TIMP DE 20 DE ANI,PREGATITI-VA SA INTRATI IN MOMINT CA NUMAI ACOLO VA E LOCUL SCIRBE DE POLITICIENI DE TOATE CULORILE
29 ianuarie 2011, 11:20
Sondaj
Ați fost vara ce s-a încheiat la Parcul Cornișa?
Declaraţia zilei
„Consider că am ajuns la maturitatea politică în care să pot ajunge la CJ să fac mult mai mult pentru județ decât au făcut toți ceilalți în cei 30 de ani care au trecut de la revoluție”,Costel Șoptică, președinte ...
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7524 lei
USD
Dolarul SUA
4.3164 lei
CHF
Francul elveţian
4.3241 lei
GBP
Lira sterlină
5.4550 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9864 lei
XAU
Gramul de aur
207.4267 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2452 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4292 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9196 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2618 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1840 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6362 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.