Interviuri
INTERVIU Constantin Conţac : „Lumea mănîncă la c… ca să o spun pe româneşte”
Încet-încet Constantin Conţac revine pe scena politică botoşăneană. Nu joacă însă chiar în faţa spectatrilor, ci coordonează piesa din culise. Tocmai a convenit cu şefii de la centru ai Uniunii Naţionale pentru Progresul României să coordoneze activitatea filialei de la Botoşani, însă nu intră efectiv în partid şi nici nu participă la aţciuni concrete ale acestuia. La un an şi jumătatea de la plecarea din Consiliul Judeţean şi din PSD, fostul lider social-democrat nu l-a uitat nici pe Mircea Geoană, despre care spune că l-a dat afară din partid, dar nici pe prefectul Cristian Roman. Pare tentat, dar nu din cale afară, doar de o funcţie în administraţie. Asta poate şi pentru că, în ciuda crizei, afacerile îi merg mai bine ca niciodată.
„Am dus oameni care n-o fost văzut Bucureştiul niciodată”

-    Reveniţi în politică, aşa cum se zvoneşte, sau nu?
-    Nu, deocamdată nu revin. Am promis şi susţin UNPR-ul, am întrebat dacă ei au formulată o ideea privitoare cine va fi viitorul preşedinte în 2014 şi mi-au spus Cristian Diaconescu, au confirmat toţi că el va fi următorul candidat la preşedinţie. Am spus că o să-i ajut şi cît o să pot să îi dau relaţii care să fie şi solide, dar şi credibile, am să-i ajut.

-    Şi ajutorul în ce o să conste, în fonduri, în logistică?
-    Nu. Bălăşcău acum să ştii că s-a vorbit foarte mult, tot timpul, de fonduri. Eu să ştii că nu chiar, vai de mine, am dat bani la partid. Eu am avut altă chestie. De exemplu, cînd am mers la Bucureşti, care nu s-a realizat pe vremea pînă la mine la partid, nici nu ştiau unde îi Bucureştiul membrii de partid din judeţ că mergeau numai vîrfurile care erau parlamentari, alde cutare, cutare, cutare, nu mai dau nume, eu i-am dus pe toţi să vadă şi centru, să poată să participe la discuţii şi mai plăteam autobuzul dus-întors că îmi era frică să merg cu un autobuz nelegal dacă în caz de accident trebuia să am bilet şi nu’ş ce, dădeam şi eu o masă seara că eu am dus oameni care n-o fost văzut Bucureştiul niciodată, n-o fost stat la hotel niciodată şi i-am cazat la hotel. Am făcut nişte servicii dintr-astea, dar nu chiar prea ieşit din comun. Şi-am mai plătit nişte nenorociţi dintr-ăştia care toată ziua mă băteau la cap şi stăteau cu mîna întinsă. Ei, şi acuma, dacă mă duc un post de televiziune seara, este femeia aceea care e cînd mă vede la televizor stă la uşă, cînd ies de acolo mă prinde, într-o oră ajunge de oriunde Şi ce să fac? Se ţine de mine pînă acasă.
„Spun cu mîna pe Biblie că e mai bun Băsescu decît Geoană”

-    Şi oferta aţi primit-o de la centru sau a fost iniţiativa dvs.?
-    Nu. Eu am intrat în nişte relaţii în 2009, după ce m-au dat afară din partid şi tot, am susţinut candidatura preşedintelui Băsescu împotriva lui Geoană. Era şi normal, Geoană şi-a bătut joc de mine în halul ăsta cu gaşca lui şi astăzi spun cu mîna pe Biblie că e mai bun Băsescu decît Geoană. Eu cunosc foarte bine la oameni, e mai bun, e mai bun!
-    Aşa rău cum îl face toată lumea?
-    Chiar aşa rău cum îl face toată lumea el e mai bun decît Geaonă. Geoană a fost un pervers, n-o spun niciodată adevărul, numai cu minciuni a umblat, numai a dus pe toţi cu preşuleţul şi nu… El e coautor la distrugerea bugetului cînd a fost la guvernare şi a susţinut liberalii. Au dat bani… Şi dacă se dădea măcar echitabil în toată ţara, dar s-au dat la cîţiva lideri de-ai noştri care erau în coastă lui şi care toată ziua erau ei la…, dar nu vrea să-i pomenesc. Şi eu am rămas fidel acestei susţineri pentru că consider că un om la vîrsta mea nici nu-i frumos să umble cu, ştiu eu, cînd la un partid, cînd la altul. Eu am rămas susţinător al acestei formaţiuni politice care s-a creat din independenţi şi care s-a transformat în partid. Eu nu mai pot să merg la un partid pentru că, vă daţi seama, ce-ar fi. Şi aşa atunci cînd ne-a trecut Simirad şi nu’ş ce cu Partidul Moldovenilor am ajuns la PSD să mă duc la alt partid să mă vorbească lumea că-s ciolănar. Mie nu îmi trebuie, eu nu m-am dus la alt partid sau dacă am fost la Consiliul Judeţean n-am făcut pentru bani, eu am făcut că am crezut, chiar am avut un crez al meu, că pot să fac ceva. Ei, m-am convins că prea mulţi rechini erau, nu prea am făcut. Am mai făcut cîte ceva, dar nu prea s-a putut. M-am luptat foarte mult cu ei, dar nu se putea.

„Pe Ţâbuleac ce să-l întreb, dacă nu are nimic, ce să-l întreb?”

-    Şi acum credeţi că mai puteţi face ceva?
Eu cred că UNPR… Dar trebuie să conducă cineva şi ţara şi cred că cineva, pînă la urmă, trebuie să îşi mai pună şi contribuţia. Cred că, cu greutăţile care sunt acuma, cu tăierea din salarii, cu bugetarii, cred că se poate reveni la o formă normală. Nu se poate fără bugetari, dar nici în halul ăsta. Nu se poate fără asistenţă socială, dar nu în halul ăsta, nu se poate fără susţinere financiară prin acel ajutor de şomaj, dar nu în halul acesta. Adică, de la 10%, la 15% să dai 60% de acuma e ieşit din comun. Adică fiecare vrea şi spune „dom’ne, dacă mă votezi, mă susţii, îţi dau”. Nu se poate! Eu n-am promis şi cînd am fost n-am promis „asta facem, asta facem”. Că îi întreb acum pe primari „ei, cine v-a mai dat vreun leu?” Cît le-am dat eu lor... nu i-am întrebat? Sigur, era Curte de Conturi şi le spuneam să aibă grijă că, pînă la urmă, iluminatul în comune eu l-am făcut, apa tot eu am tras-o, majoritatea tot eu le-am făcut, şcolile le-am renovat pe toate, acum ăştia le închid. Da, ce poată să-mi spună mie că nu am făcut? Eu am făcut, dar n-am făcut cum trebuie şi n-am avut cu cine să mă înţeleg. Îţi aduce aminte cît m-am luptat eu şi deja umblau topometriştii pe drumul de la Tîrgu Frumos la Botoşani?

Contac senior
Ştii cînd m-a dus la Iaşi şi tu ai scris şi toţi scriau că nu am vrut să semnez cînd cu Fenechiu şi era Câmpanu şi prefectul a semnat? Şi acum prefectul zice că se ocupă de drumul de la Tîrgu Frumos, dar atunci cînd eu vroiam să fac şi eram gata-gata cine l-a scos? El l-a scos! El ar trebui acum să se ducă în faţa oglinzii şi să îşi dea pumni în cap pentru că a blocat atunci judeţul. Şi au mai fost chestii dintr-astea şi cu Suceava, şi cu altele. Vii acum şi zici că trebuie să faci, dar cînd eu am spus? Cînd strigam „să facem un drum de la capăt la capăt” - n-am nimic cu Achiţei, chiar mi-a părut rău când l-au schimbat, dacă îl pune acum e foarte bine – dar vroiam să spun „dom’ne facem un drum de la capăt”, Achiţei striga „nu, să facem pe tronsoane”. Nu ştiu dacă ţii minte, prin şedinţele de Consiliu ce striga el „tronsoane, o bucăţică de aici”. Că el… avea fiecare, avea şi el o bucăţică, el nu mai ţinea cont de interesul general. Eu am vrut să fac treabă bună, ei acuma nu pot să facă. Din punctul acesta de vedere îl compătimesc pe Ţâbuleac că, dacă ar fi avut condiţiile mele, poate mă întrebam cu dînsul mereu „ce ai făcut faţă de mine?” Dar ce să-l întreb, dacă nu are nimic, ce să-l întreb?

„Eu sunt oleacă de patriot aşa în mine, oleacă de naţionalist”
-    Deci o să susţineţi partidul acesta, dar n-o să fiţi şi membru?
-    Nu. Rămîn susţinător şi-o să susţin partidul. Şi-o să ajut cît pot.

-    Dar nu depuneţi adeziune?
-    Nu dom’ne, da’ adeziune înseamnă să fii membru de partid şi nu, nu. O să-l susţin.

-    Lumea o să se întrebe, dar ce cîştigi de aici? Sau vrei aşa, numai din suflet?
-    Eu fac… da, din suflet, da. Ştii ceva? A dispărut patriotismul în ţara asta. Poate, părerea mea, e că-s şi naţionalist oleacă, poate oleacă… Că mi-i şi frică să spun că ăştia te iau şi îţi zice că eşti naţionalist, dar eu nu sunt de acord cu multe lucruri şi ţin la Botoşaniul ăsta, ţin. Eu m-am luptat pentru Botoşani să-l duc înapoi, nu să mă ascund şi să nu îmi deie nimeni nimic şi am arătat că nu este aşa cum se vorbeşte despre Botoşani că-s cei mai săraci, că-s cei mai nu’ş ce şi nu mai ştiu. Am avut şi valorile noastre culturale, şi am avut şi succesele noastre, dar, în fine, eu sunt oleacă de patriot aşa în mine, oleacă de naţionalist că, pînă la urmă, aici m-am născut şi aici îi ţara mea, nu mă duc în altă parte, dar în fine… Astăzi dacă spui chestii din astea altfel eşti înţeles cu toate că, văd că pe francezi nu-i întreabă nimeni cît sunt de naţionalişti şi cît de urît se poartă cu noi şi cum se poartă, dar asta-i, un popor mare îşi face de cap, unul mic n-are ce face. Noi nu suntem chiar mici, dar n-ar trebui să fim acolo.

„Din punct de vedere al afacerilor, stabilitatea cea mai bună e acum”
-    Suntem destui de mulţi, mai ales în Europa de Est, dar vroiam să vă întreb cînd vă mergeau mai bine afacerile, cînd eraţi implicat şi în politică, şi în administraţie sau acum cînd mai sunteţi implicat în politică doar eventual indirect, mai sprijiniţi un partid?
-    Din punct de vedere al afacerilor, stabilitatea cea mai bună e acuma. Pentru că, într-un fel s-au clarificat treburile, adică se licitează. Eu am mers totdeauna la licitaţii. Licitaţiile, totuşi, dacă eşti bun, ţi le respectă Justiţia. Mai sunt şi cazuri în care…
-    Justiţia abia, nu cel care scoate prima oară la licitaţie.
-    Au mentalităţi cum le au, dar la Justiţie, pînă la urmă, îi pune la punct. Şi toate le-am cîştigat în Justiţie. Vorona am cîştigat-o prin Justiţie, Mihălăşeniul prin Justiţie, celălalt, ce-am mai făcut prin Justiţie, Vorniceniul prin Justiţie, acuma Suceava toate în Justiţie.

-    Cheltuiţi ceva bani cu avocaţii.
-    Nuuu, dar nu am. Eu am caietul de sarcini şi oamenii mei, şi am un jurist la mine, aici care se ocupă de treaba asta. Dacă spune că şoseaua e de 7 metri şi eu merg în cadrul celor 7 metri, nu poa’ să spună nimeni că am mers pe arătură, că nu are cum, nu ştiu dacă mă înţelegi. Ei, am avut unul care de pe locul 4 la licitaţie a luat lucrarea şi eu din cauză că-l cunosc pe Simirad am abandonat să fac lucrarea, dar îia de pe locurile 2 şi 3 au făcut contestaţie şi iaca că se judecă şi acuma.

„Noi lucrăm pe datorii sau pe credite bancare”
-    Apropos de contestaţii şi de licitaţii, cum reuşiţi totuşi că lucraţi, de exemplu, la drumul de la Vorona pe datorii de vreo 30 de miliarde de lei vechi şi să fiţi profitabil în continuare?
C Contac-    Auzi… din punct de vedere economic, situaţiile nu se pot analiza. Noi lucrăm pe datorii sau pe credite bancare şi am luat credite bancare, am luat şi am negociat în contracte cu operatori de materiale de construcţii serioşi, ne-am creat şi o credibilitate în faţa beneficiarilor noştri şi, de exemplu, bitumul îl plătim la 60 de zile, motorina la 60 de zile. Dacă s-a întîmplat că n-am putut să plătesc la 60 de zile şi plătesc la 90 de zile, nu mi-au pus penalizări pentru că, totuşi, am făcut eforturi şi am plătit. O lucrare, dacă am făcut-o, nu mi-a dat banii, dar în şase luni tot… La Botoşani e situaţia asta, de exemplu, la alte lucrări sunt bani. Şi la Botoşani proiectele din fonduri structurale, Mihălăşeni, au plătit.

„Ei s-au dus toţi ca blegii afară”
-    Lumea spune că aţi cîştigat licitaţiile astea în instanţă după ce l-aţi sprijinit pe Băsescu la prezidenţiale.
-    Lumea mănîncă la c… ca să o spun pe româneşte să audă toată ţara. Nu e adevărat. Tu crezi că Băsescu se bagă în treburile astea? Ei uite că eu chiar am să spun un lucru. Lumea multă îl acuză pe Băsescu, dar nu e aşa. Eu am stat şi la Iaşi, şi la Caracal, cînd am fost acolo la cetate, Băsescu la nimeni n-o spus dom’ne. Şi acela Solomon a fost lîngă mine şi nu l-au arestat? Nu-i adevărat! Lumea a luat-o aşa înainte cu Băsescu. Băsescu vreă să facă ordine, dar nu poate. Nu poate, că Parlamentul vezi ce face? Şi eu te întreb, că se spune că a furat Roberta. O fi furat Roberta, dar cei care trebuiau să păzească de ce au ieşit afară din sală şi n-au stat la numărătoare? Vezi, noi venim şi spunem că hoţu-i hoţ, dar cel ce trebuie să păzească hoţul doarme. Păi cine-i de vină? Hoţu-i hoţ de felul lui, dar cel ce a dormit nu-i de vină? Adică eu asta întreb. Eu întotdeauna nu m-am dus, băi gata, a fost unul isteţ şi v-a tras în ţeapă, v-a tras. Voi aţi ieşit toţi ca blegii din sală? Ăştia au spus că a fost vot corect? Ce mai să facă reconstituire, înscenări dintr-astea se fac multe acuma, aţi văzut ce se face. Nu-i corectă treaba, nu-i ţin partea că e bine sau rău, dar nu-i corect. Ei trebuiau să lase chestorii, şi liberalii şi socialiştii, să îi lase în sală la numărătoare şi, chiar dacă erau doua voturi ale lor împotrivă, dar erau acolo şi votau şi le luau la numărat şi ştiau „băi fraţilor aici suntem, acum anunţăm presa”, dar ei s-au dus toţi ca blegii afară şi ăia înauntru…
-    Am înţeles că nu vă mai doriţi nici o implicare în politică, dar o funcţie administrativă v-ar mai tenta?
-    Nu, ţi-am spus că nu. Ţi-am spus că mi-au spus că mă pune acolo. În fine, rămîne să mai mă gîndesc. Eu deocamdată am refuzat-o pentru că nu ştu ce-o să aducă viitorul şi nici n-aş vrea să mă complic în nişte situaţii că, după cum se mai vorbeşte prin tîrgul ăsta mă îngrozesc de ce au mai făcut alţii şi nu vreau să mai intru şi eu pe acolo că cine ştie ce scandaluri mai am. Tu nu ştiu, nu auzi? Auzi mai multe ca mine.

Interviu realizat de Sergiu Bălăşcău
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
intai invata sa scrii romaneste, apoi incearca sa/ti ascunzi ofuscarea personala, de troglodit platit la stat, care asteapta leafa o data pe luna si eventualele spagi de la cetatenii de aici, apoi afla ca parerile tale chiar nu au importanta, cata vreme domnul Contac a demonstrat ca are valoare, si in politica si in afaceri, chit ca iar crapa de ciuda jegosii ca tine. Cu ce sunt mai valabili si mai buni, actualii falimentatori ai judetului? ce au facut astia pana acum? ce fac acum ptr. botosaneni? se vede mai bine daca ai judeca cu capul, ori pe tine te caracterizeaza"goliciunea mintii".
28 noiembrie 2010, 12:58
Noroc cal mai bagati voi in seama ,ca in rest pe politica e un nimeni , dar stie ca se mai poate roade vreun ciolan si atunci profita de voi ca sa fie bagat in seama. Lupul unde a mancat o oae se intoarce si a doua oara , dar domnia sa ar fi bine sasi vada de afaceri ca la asta se pricepe si stie sa fenteze legile tari pentru asi infunda buzunarele parca ar avea viata vesnica . Un papagal de vita veche, un nimeni pe scena politica mai bine siar fece acel partid de pomina al celor prosti .
28 noiembrie 2010, 11:28
da asa da bine mai zici ,si nici un interes nu ai ,chiar asa? te-a apucat dragul si dorul de a ajuta partidul asta de o,oooooooo % nu? da stai sa te credem,numai ca unii dintre noi stiu care este miza ta,vezi ca te trag si astia in piept ,iti papa banutul si tot acolo ajungi,ai sa vezi!
27 noiembrie 2010, 14:21
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.