Interviuri
INTERVIU C.Buhăianu : Ada Macovei mi-a fost şef de cabinet, de asta ne sînt legate numele

Săptămîna aceasta au fost schimbaţi 26 de directori de unităţi şcolare, iar unul din numele cel mai des pronunţate pentru cele întîmplate a fost Cătălin Buhăianu. Asta, bineînţeles, s-a întîmplat la nivel neoficial. Peste şase zile PDL Botoşani împlineşte patru luni de cînd nu are preşedinte, sute de bugetari îşi pierd locurile de muncă şi alte sute sau poate chiar mii au ajuns să fie plătiţi sub salariul minim pe economie. Despre acestea şi despre altele am stat de vorbă cu deputatul Cătălin Buhăianu, membru în Parlamentul României de şase ani de zile, împărţiţi egal între PSD şi PDL.

- Am să încep cu o problemă de actualitate. Au fost schimbaţi vreo 20 şi ceva de directori de şcoli săptămîna aceasta. Ce rol aţi avut în aceste shimbări?
- N-am avut nici un rol în schimbarea directorilor unităţilor de învăţămînt. Surprinzător pentru toţi cîrcotaşii, care consideră că am o implicare directă în activitatea Inspectoratului Şcolar, este o problemă falsă şi cred că motivul schimbării acelor directori au fost rezultatele care le-au obţinut ca şi manageri de instituţie, nimic altceva. Probabil că lumea nu înţelege că o colaborare bună cu autorităţile locale reprezintă un punct forte al managerilor de unităţi şcolare. Indiferent de culoarea politică eu cred că acel director de şcoală trebuie să colaboreze foarte bine cu autoritatea locală pentru că depinde într-o oarecare măsură de bugetul Consiliului Local.

- Şi atunci de unde acest zvonuri? De ce nu se zvoneşte că a avut un rol deputatul Stelică Strugaru în schimbarea directorilor de şcoli?
- Relaţia în timp pe care am avut-o cu d-na Ada Macovei, fiind şeful meu de cabinet o perioadă de timp, a făcut ca numele meu să fie legat puţin mai direct de cel al Adei Macovei, dar asta nu înseamnă că cineva îşi poate permită să intervină în activitatea Inspectoratului Şcolar, indiferent că îl cheamă Buhăianu Cătălin sau eu ştiu cum...

„Şi anul trecut cînd am numit directorii de şcoli, teoretic şi aceia puteau fi membri PDL”

- Totuşi, coincidenţă sau nu, o parte dintre cei numiţi acum sînt membri PDL. De exemplu, d-na Dodiţă, soţia şefului de le pensii, a devenit director de şcoală.
- Da, dar d-na Dodiţă, ca să respectăm adevărul istoric, a fost director la Şcoala nr.4 Botoşani, care a fost desfiinţată. În urma discuţiei avute cu domnia sa, ea şi-a prezentat demisia, refuzînd să accepte pierderea personalităţii juridice a Şcolii 4 şi arondarea pe lîngă Şcoala 11 Botoşani. Şi nu cred că există vreo persoană care să îi conteste calităţile de manager ale d-nei Dodiţă. Personal nici n-o cunosc.

- Vă întreb ca om care aţi activat în învăţămînt: fac bine aceste schimbări în fiecare an, în preajma noului an şcolar, cîte 10, 20, 30 de directori de şcoli înlocuiţi?
- Problema este că, şi anul trecut cînd am numit directorii de şcoli, teoretic şi aceia puteau fi membri PDL, deci mergînd pe acest raţionament al coloraturii politice, n-am fi avut motive să gîndim schimbarea acelor directori, dar cred că motivele care au stat la baza demiterii lor sau a nu li se prelungi delegaţia de manager la acele unităţi de învăţămînt au avut la bază motive strict educaţionale şi de management.

„Conducerea centrală a considerat că este doar o joacă demisia d-lui Flutur”

- De ce nu se pune un şef interimar la PDL Botoşani? Sînt aproape patru luni de acum de cînd staţi fără preşedinte.
- Da, e o situaţie mai delicată cea a organizaţiei Botoşani. Acest lucru trebuie privit puţin mai atent, nu neapărat datorită funcţionării partidului ca un întreg şi de ce spun chestia asta? Pentru că în această perioadă am reuşit să cîştigăm alegerile locale de la Răchiţi şi nu oricum, ci din primul tur...

- Cu acuzaţiile aferente de furt electoral.

- Ei, aşa toată lumea, în momentul cînd cîştigi din primul tur, se găseşte cineva care să te acuze. Eu vreau să văd dacă au în spate şi dovezi foarte clare că altfel putem discuta de acuze, fără nici un fel de probleme, de o parte şi de alta. A nu avea preşedinte legitim în această perioadă face rău membrilor de rînd ai partidului şi se creează o stare de incertitudine şi de confuzie în rîndurile partidului, lucru care nu este de dorit avînd în vedere şi contextul în care România parcurge această perioadă de criză, e o problemă destul de delicată de gestionare a acestei situaţii şi toate aceste aspecte negative de gestionare a crizei sînt repercutate, prin actul de guvernare, asupra PDL.

- Şi dacă spuneţi că face rău această stare de provizorat, de ce nu i se pune capăt?
- Este decizia Biroului Permanent Central şi nu...

- Da’ ei poate nu ştiu că nu este preşedinte la Botoşani...?
- Ba da, ştiu foarte bine. Şi noi, la rîndul nostru, în calitate şi de parlamentari, am prezentat de cîte ori am avut ocazia conducerii partidului şi... probabil că nu s-a crezut că ceea ce dl.Flutur prin demisia sa, pe care a considerat-o absolut normală, conducerea centrală a considerat că este doar o joacă. Probabil că de aici s-a adoptat această poziţie de a nu lua nici o decizie asupra organizaţiei Botoşani.

„Decizia de a ne retrage de la guvernare este total în consens cu ceea ce un membru adevărat de partid trebuie să gîndească”

Catalin Buhaianu

- Şi pînă la urmă cine conduce acum filiala? Trebuie să semneze, eu ştiu, state de plată, tot felul de lucruri, raportări, documente...
- Într-o oarecare formulă, deci e ceea ce s-a discutat... E trezorierul partidului care are drept de semnătură în bancă şi poate gestiona fondurile, iar tot ceea ce există ca decizie politică în acest moment ne întîlnim la partid şi toţi cei care facem parte din structura judeţeană de conducere, luăm prin consens... Evident că şi dl.Flutur, care cel puţin de două-trei ori pe săptămînă este prezent la partid, ne consultăm şi stabilim o decizie corectă, dacă ea e necesar de luat în această perioadă.

- Apropos de Cătălin Flutur, d-lui a spus în această săptămînă că în Colegiul Director a votat pentru depunerea mandatului de către actualul Guvern. Subscrieţi la o asemenea idee?
- Este o decizie total corectă din perspectiva partidului şi nu a persoanelor care îşi doresc să ajungă miniştri sau să gestioneze fondurile guvernamentale. Din punct de vedere al partidului, decizia de a ne retrage de la guvernare este total în consens cu ceea ce un membru adevărat de partid trebuie să gîndească pe considerentul că mult trîmbiţatele măsuri, planuri alternative ale PSD şi PNL de redresare economică imediată şi că reducerea numărului de bugetari nu reprezintă o soluţie, micşorarea pensiilor nu reprezintă de asemenea o soluţie, impozitarea altor venituri, creşterea TVA şi aşa mai departe, toate aceste măsuri din punctul de vedere al PSD şi PNL nu reprezintă o soluţie, aveam posibilitatea să demonstrăm tuturor românilor că ceea ce face PSD şi PNL fac în această perioadă este strict campanie electorală. Cred că era un moment bun în a încerca să demonstrăm că nu PDL este 100% vinovat şi nu PDL este vinovat pentru faptul că majoritatea românilor sînt obişnuiţi să fie asistaţi social şi să nu muncească.

„Cînd nu-ţi convine ceea ce îţi oferă statul ai posibilitatea să activezi în domeniul privat”

- Vis-a-vis de aceste măsuri clar nepopulare, cum vă mai uitaţi în ochii bugetarilor botoşăneni? Unora li s-a redus salariile şi cu mai mult de 25%, alţii au rămas fără loc de muncă...
- Eu am o părere strict personală vis-a-vis de activitatea bugetarilor. Respectîndu-le din capul locului meseria şi profesia fiecăruia, dar în momentul în care statul îţi acordă o anumită posibilitate de a lucra în sistemul bugetar pe o anumită grilă de salarizare, în momentul în care nu-ţi convine ceea ce îţi oferă statul ai posibilitatea să activezi în domeniul privat. Dacă nu te satisface salariul de la stat, mergi în privat şi acolo, pe baza competenţelor, a profesionalismului şi a ceea demonstrezi patronului, poţi să ai un salariu decent şi mult mai mare, care să şi corespundă cerinţelor tale existenţiale. De altfel, nu cred că problema banilor este pusă pe primul plan, ci mai exact „la ce bani cîştig, ce anume trebuie să fac” şi asta este o mentalitate greşită şi în urma procesului de reducere a personalului din învăţămînt. În şcoala unde sînt eu titular vă spun că am rămas oarecum surprins de decizia coelgilor mei de a renunţa pur şi simplu la serviciu şi de dorinţa lor de a intra în şomaj decît să accepte să fie plătiţi cu jumătate de normă de la stat şi jumătate de normă din veniturile extrabugetare ale instituţiei. E un lucru care ne dă şi nouă de gîndit.

- Poate e mai mare ajutorul de şomaj şi de asta trebuie regîndit sistemul.
- Beneficiezi de acel ajutor de şomaj pe o perioadă limitată de timp, pe cînd un  job pe care îl ai...

- Ce salariu avea respectivul profesor?
- Da’ nu-i vorba de profesor, era vorba de personal auxiliar.

„M-am întîlnit în ultimele două săptămîni de cel puţin trei ori cu preşedintele CJ”

Catalin Buhaianu - PDL- Nu, păi vroiam să vă întreb dacă dvs. aţi fi lucrat pe respectivii bani?
- Eu cînd m-am angajat în învăţămînt în 1996, cînd am venit în Botoşani şi m-am încadrat, salariul meu de sportiv de performanţă pe care îl cîştigam la nivel de Divizia A era de trei ori mai mare decît salariul de profesor. Am acceptat să vin în Botoşani, să vin acasă, să îmi exercit meseria de profesor tocmai în ideea în care, exercitîndu-mi acea meserie şi făcînd-o cu profesionalism, ajung la un moment dat să îmi creez un culoar pentru eventuale oportunităţi care se ivesc din acea profesie pe care am avut-o.

- Tot am ajuns la sport. V-aţi mai văzut în ultimele două-trei luni, aţi mai vorbit cu preşedintele Consiliului Judeţean după ce nu s-a alocat nici un ban pentru sport şi de acolo să se ducă mai departe la Pro Volei?
- Pentru media ar fi o chestie senzaţională să nu mă întîlnesc, dar ca parlamentar m-am întîlnit în ultimele două săptămîni de cel puţin trei ori cu preşedintele Consiliului Judeţean pe diverse teme, altele decît cele sportive. Evident că oamenii maturi trec peste divergenţele care au fost la un moment dat şi nu neg acest lucru şi consider că e mult mai importantă relaţia de colaborare dintre un parlamentar şi preşedintele CJ decît relaţia d-lui Ţâbuleac cu dl.Buhăianu pe probleme punctuale de susţinere a activităţii sportive, a oricărei echipe.

„Ţurcanu putea să se mute în rulotă vis-a-vis de Parlament, în parc”

- Spuneaţi prin primăvară că o să-l monitorizaţi pe deputatul Florin Ţurcanu...
- Da...

- Aţi mai făcut lucrul acesta?
- E atîta populism şi atîta demagogie în declaraţiile d-lui Ţurcanu încît a trecut dintr-o latură a responsabilităţii pe care funcţia i-o conferă într-un ridicol absolut prin faptul că aruncă vorbe de genul „mă mut într-o rulotă în faţa Parlamentului şi renunţ la hotel”. Ori vedeţi că nici în ziua de azi nu s-a mutat în acea rulotă. Putea să se mute în rulotă vis-a-vis de Parlament, în parc şi nu avea nici un fel de problemă dacă avea de gînd acest lucru. Se dă mare agricultor şi vine cu tot felul de iniţiative în domeniul agricol, zootehnic şi aşa mai departe, dar în spatele acestor vorbe frumoase stau foarte multe business-uri ale domniei sale în cîrdăşie cu tot felul de asociaţii profesionale, agricole şi se fac tot felul de presiuni, inclusiv asupra directorilor de instituţii deconcentrate pentru a încerca să favorizeze într-un fel sau altul anumite persoane din anturajul lui. Aş putea veni şi cu exemple concrete, le voi face publice în momentul în care dl.Ţurcanu va ridica mănuşa pe care i-am aruncat-o.

„Cînd voi alege să mă despart de PDL voi renunţa la politică”


- Aveţi şase ani de Parlament. Care consideraţi că este principala realizare strict ca parlamentar? Una singură...
- În această destul de lungă activitate parlamentară am reuşit să fac multe lucruri bune pentru parlamentari, pentru învăţămîntul botoşănean şi aş exemplifica faptul că în comuna Stăuceni, în satul Tocileni există o şcoală care anul trecut a fost reabilitată de la zero.

- Şi aţi adus dvs. fondurile sau cum?
- Evident. Sîntem în procedură de achiziţie a şcolii de la Şoldăneşti, comuna Blîndeşti, o şcoală retrocedată şi să o readucem în circuitul şcolar, în patrimoniul Consiliului Local, fără a avea o implicaţie politică sau afinităţi. Sumele de bani pe care Ministerul Educaţiei le-a alocat judeţului Botoşani pentru plata restanţelor către constructori, contracte încheiate pe vremea...

- Nu mai aduceţi aminte de restanţe astea, că sînt uriaşe.
- Sînt uriaşe, dar nivelul sumelor aprobate de minister în prima fază a fost cu mult mai mic faţă de ceea ce s-a primit în final. Fiind cadru didactic, am încercat să îmi canalizez activitatea preponderent pe domeniul educaţional şi este bine aşa pentru că, aşa cum şi neamţul gîndeşte o activitate strict în profesia pe care o are şi este specializat şi noi trebuie să gîndim activitatea în domeniul în care am fost pregătiţi, ca profesori, ca medici...

- PDL o să mai stea la guvernare, eu ştiu, cel mai probabil vreo doi ani, dvs. cît o să mai staţi în PDL?
- Nu mi-am pus niciodată problema să plec din PDL. Odată plecat din Partidul Social Democrat, şi vă spun că n-am făcut-o cu inima largă, ci forţat de împrejurări, cei care mă cunosc ştiu foarte bine care au fost motivele plecării mele din PSD. De fapt, am şi declarat-o, nu plecam dacă nu aveam acel conflict în 2007 cu preşedintele organzaţiei de atunci. În momentul în care voi alege să mă despart de PDL voi renunţa la politică.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
11 septembrie 2010, 16:27
incompetentul la incompetenta trage, este vreo alta varianta in ultimii ani, la cei de la putere ? toata toapa a ajuns deputat sau senator si aduce alti handicapati pusi pe furta dupa ei. Rezultatul? DEzastrul national pe care il traim cu totii, cu legi aberante, negandite si care se amesteca in alt stufaris de legi date de incompetentii dinaintea astora, haos peste haos, deasupra lor troneaza incompetentii si infumuratii care nu raspund ptr. actele lor.
11 septembrie 2010, 12:42
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am construit cât de mult am putut, am întemeiat o familie frumoasă, am sprijinit multe alte familii, am dezvoltat o localitate. Acum, după ce cred că am lăsat ceva în urma mea pe unde am trecut, consider că este momentul să î ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8408 lei
USD
Dolarul SUA
4.2716 lei
CHF
Francul elveţian
4.5537 lei
GBP
Lira sterlină
5.4099 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9808 lei
XAU
Gramul de aur
249.0787 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2485 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3664 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9857 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1657 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1818 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6497 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.