Interviuri
INTERVIU Ada Macovei : „Sunt deranjant de tînără'

Prima femeia care conduce învăţămîntul botoşănean este probabil şi prima într-un nealcătuit încă top al şefelor de instituţii ca mediatizare şi comentarii. Tocmai şi de aceea Ada Macovei a ales de curînd să îşi mai rărească din apariţiile publice. Inspectorul şcolar general are 33 de ani şi ocupă funcţia din 2009, cu o întrerupere de cîteva zile, în toamna anului trecut, cînd în urma unei hotărîri a instanţei Horia Negrescu a trebuit reinstalat pe acest post. În prealabil, timp de cinci ani a activat ca expert în educaţie, tot la Inspectoratului Şcolar Judeţean, în cadrul Proiectului pentru Învăţămînt Rural finanţat de Banca Mondială şi Guvern. Este doctor în chimie, iar din 2008 este consilier judeţean.

„Sînt prima femeie care conduce sistemul de învăţămînt botoşănean”

- De ce aţi ales să vă luaţi această pauză de apariţii în mass-media?
- Cred că şi cu această pauză apar cel puţin la fel de frecvent ca înainte, dacă nu şi mai frecvent. Avem purtător de cuvînt în cadrul Inspectoratului Şcolar începînd de anul acesta, anul trecut nu a fost posibilă lăsarea acestei sarcini unui inspector. Sînt liberi la a transmite mesaje din interiorul instituţiei şi inspectorii generali adjuncţi şi inspectorii de specialitate atunci cînd au probleme punctuale de soluţionat. Nu ştiu dacă se poate numi cu adevărat pauză, doar, eu ştiu, evitarea sufocării publicului cu acest nume care a ajuns să fie atît de interesant şi de bine vîndut.

- Cum a devenit atît de interesant şi de bine vîndut?
- Nu ştiu.

- A cui este meritul?
- Probabil deranjează foarte mult pentru că, după cum ştiţi, sînt prima femeie care conduce o instituţie cu 7.000 de oameni şi anume Inspectoratul Şcolar. Pe lîngă faptul că este un număr foarte mari de angajaţi în sistemul de învăţămînt, de aproape 7.000, iar familiile lor, cu siguranţă, sînt interesate de ceea ce se întîmplă în sistem, prin sistemul educaţional a trecut absolut toată lumea într-o etapă a vieţii astfel încît învăţămîntul este şi rămîne o temă, mai mult decît de interes public şi de interes general, rămîne o temă de actualitate. Este clar că sînt prima femeie care conduce sistemul de învăţămînt botoşănean şi la o vîrstă care poate să fie deranjant de fragedă, aşa cum mi-au spus foşti colegi. Sînt deranjant de tînără, cu alte cuvinte. Probabil că am prins şi o etapă nu tocmai favorabilă, e vorba de acest an şi jumătate de mandat în care s-au întîmplat, pe lîngă lucruri pozitive şi demne de remarcat, şi o serie de situaţii neplăcute pentru mine ca manager de sistem şi pentru angajaţii din învăţămînt. Este vorba de reducerile de personal, de schimbări de mentalitatea în rîndul cadrelor didactice, a managerilor de şcoli, chiar în echipa corpului de inspectori.

„Sînt lucruri care au mers prea departe în sistemul de învăţămînt”

- Şi să înţelegem că sînt oameni care au ieşit din sistem şi care acum se răzbună?
- Nu, poate fi oricine şi nu cred că este interesant cine sînt cei care comentează şi cine sînt cei dispuşi la a face rău în mod gratuit. Este mai important că sînt destul de multe aceste persoane, destul de agresive, iar de multe ori nivelul de pregătire al acestora nu este pe măsura aşteptărilor mele, lucru care reiese din calitatea slabă a scrisului în comentariile care apar pe net.

- Numai în această vară au existat trei scandaluri în învăţămînt care s-au terminat cu plîngeri la Parchet, lucru care în mandatele precedente nu se întîmplau poate în maxim patru ani...
- Care nu s-au întîmplat, de fapt.

- S-au care nu s-au întîmplat deloc, eu am vrut să fiu mai fin. Invariabial se asociază aceste lucruri cu imaginea şefului din educaţie.
- Sîntem porniţi pe o reformă care, cu sau fără mine, trebuie înfăptuită. Sînt lucruri care au mers prea departe în sistemul de învăţămînt şi care erau cunoscute şi arhicunoscute şi de elevi, şi de părinţi, de întreg corpul profesoral, cu privire la tentativele şi la modalităţile clare de fraudare ale examenelor naţionale, iar faptul că de anul acesta nu s-a mai permis fraudarea examenului de bacalaureat sau, mai mult decît atît, am încercat pe toate căile şi mijloacele posibile să diminuăm acest fenomen, cred că este un lucru care a deranjat, care, cu siguranţă, a făcut furori prin sistem.

„10% din total nu este o schimbare majoră în ceea ce priveşte managamentul unităţilor de învăţămînt”

- De ce se schimbă atît de mulţi directori la începutul fiecărui an de învăţămînt? Numai ultima oară au fost 20 şi ceva.
- 20 din 150, nu este un procent...

- Şi au mai fost vreo 20 şi anul trecut.
- Da, este un număr normal din punctul nostru de vedere pentru că, pe de o parte, au fost cîteva cereri de pensionare, pe de altă parte au fost cîteva cazuri în care directorii au renunţat din diferite motive şi am chiar două sau trei exemple de cadre didactice care suferă de boli cumplite şi care au renunţat din acest motiv la funcţia de director şi dacă le vedem din cele 23 cîte sînt, de fapt, înlocuiri, ele nu sînt decît undeva pînă în 10-12, iar la 10% din total nu este o schimbare majoră în ceea ce priveşte managamentul unităţilor de învăţămînt şi al IŞJ-ului.

Ada Macovei

"Nu mai mult de 35% dintre directori sînt PDL"

- Reproşul general este că aceste schimbări sînt politice, adică pleacă nişte oameni de la partidele din opoziţie şi vin nişte oameni de la partidul de la putere.
- Da, sînt reproşuri, din punctul meu de vedere, gratuite pentru că nimeni n-a încercat... Eu nu pot face lucrul acesta şi nimeni n-a încercat să facă un sondaj în rîndul directorilor să vadă care este realitatea. Din datele pe care le avem, nu mai mult de 35% dintre directori sînt PDL, ceilalţi cu siguranţă că aparţin altor formaţiuni politice. Este puţin probabil, mai ales în mediul rural, ca directorii de şcoală să nu aparţină unei formaţiuni politice.

- Aţi făcut un recensămînt politic sau...?
- Nu, am încercat la ultima şedinţă pe care am avut-o cu directorii, pe o foaie de hîrtie albă, la ieşirea din sală fiecare să treacă cu litere de tipar, ca să nu poată fi nimeni bănuit de nimic, doar dacă face dintr-un partid politic sau nu şi acolo, prin, eu ştiu... la o primă privire cam asta a reieşit.

- Datele respective sînt verificate?
- Nu.

- Adică, pînă la urmă vă bazaţi pe sinceritatea sau nesinceritatea acestor persoane.
- Da, da. Foarte puţine cadre didactice sînt consilieri locali ai unor partide, iar ceilalţi pot să aibă carnet de membru de partid, să nu fi activat niciodată, să fie activişti politici fără carnet de membru de partid sau, pur şi simplu, să servească interesele şcolii şi nu ale unui partid politic.

Inspectorul Siminiceanu – „Dacă postul nu există, nu se poate reintegra”

- Anul trecut, în preajma deschiderii anului de învăţămînt, au fost disponibilizate şi cîteva cadre din Inspectorat. S-au deschis procese şi unele au şi cîştigat. Nu înseamnă că aţi greşit atunci?
- Nu, nu înseamnă că am greşit. Au fost trei inspectori care au atacat Inspectoratul Şcolar, doi care nu au dorit reintegrarea, ci doar plata drepturilor, iar unul dintre ei am înţeles că are o hotărîre judecătorească pe care încă nu o avem la Inspectoratul Şcolar, care nu a ajuns încă, probabil că este în stadiu de redactare. Din presă am văzut că s-ar fi dispus reintegrarea d-lui. Este vorba de o reintegrare pe un post care nu mai există pentru că atunci, în 2009, din cele două posturi de învăţători a rămas unul singur şi din cele două posturi de inspectori pentru resurse umane a rămas unul singur. Fiind vorba de detaşare în interesul învăţămîntului, legea nu poate obliga pe nimeni altcineva, iar legea nu poate decide care dintre inspectori să rămînă, fiind vorba de detaşare în interesul învăţămîntului. Celor doi inspectori, ambii fiind cu concurs, şi d-na Robu, şi dl.Siminiceanu, măsura aplicată a fost una legală. Ambele contracte manageriale au fost încetate prin reorganizarea instituţiei, prin faptul că a rămas un singur post pentru învăţămîntul primar din cele două existente, iar la momentul acestei reorganizări, de aici încolo, din momentul în care a rămas un singur post, este în competenţa inspectorului şcolar general să numească prin detaşare în interesul învăţămîntului una din cele două persoane sau alta.

- Dar faptul că instanţa a dat dreptate inspectorului Siminiceanu înseamnă că el trebuie reîncadrat, înseamnă că el nu trebuia dat afară, dincolo de existenţa sau inexistenţa unui post la ora actuală.
- Nu, înseamnă că trebuie reintegrat, dar nu există postul şi dacă postul nu există nu îl putem reintegra pe un post care nu există. Deci, dacă postul nu există, nu se poate reintegra, iar dacă se poate face reintegrare pe acest post care deja există înseamnă că o instanţă de judecată dă o soluţie favorabilă unui om în detrimentul altuia, ceea ce nu este corect şi nu este legal.

„Nu cred că am afectat în nici un fel imaginea partidului”

- Sînteţi şi consilier judeţean şi sînteţi susţinută aici, la IŞJ, de partidul de guvernămînt. Spuneaţi că sînteţi oarecum afectată de comentariile apărute în presă vis-a-vis de activitatea dvs. Vi s-a reproşat vreodată la partid acest lucru? Eu ştiu, că toate aceste comentarii s-ar răsfrînge asupra imaginii partidului la Botoşani.
- Nu.

- Aveţi susţinere în continuare?
- Cu siguranţă, nu cred că am afectat în nici un fel imaginea partidului. V-am mai spus, la 6 comentarii răutăcioase din 2.000 de vizualizări nu cred că este un număr semnificativ.

- În ce relaţii mai sînteţi cu preşedintele Consiliului Judeţean. Vă întreb acest lucru datorită faptului că la unele şedinţe de CJ, la anumite proiecte, aţi fost unul dintre consilierii PDL care ori v-aţi opus iniţiativelor d-lui, ori aţi avut iniţiative contrare cu ale d-lui.
- Relaţiile consilierului judeţean Ada Macovei în raport cu preşedintele Consiliului Judeţean au fost şi vor rămîne întotdeauna acele de colaborare pentru că, la urma urmei, trebuie să lucrăm cu toţii în interesul cetăţenilor judeţului. Ada - ISJAsta nu înseamnă că voi accepta vreodată să ridic mîna fără să trec prin prisma experienţei şi prin prisma propriei judecăţi acel proiect de hotărîre, nu înseamnă că nu mă voi opune cînd voi considera că nu pot să fiu de acord cu anumite lucruri. Şi vă reamintesc de acel caz, care cu siguranţă că va reintra în atenţia colegilor mei din Consiliul Judeţean, de alocare de fonduri pentru Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni, cînd, printre alte multe zeci de miliarde, au fost ascunse şi acele 3 miliarde pentru asigurarea căldurii la Grupul Şcolar Şendriceni şi am refuzat să privez judeţul de atîţia bani doar pentru a-mi atinge interesul de a asigura copiilor din Şendriceni confortul termic.

„Florin Ignat a votat împotriva intereselor grupului şcolar”

- Apropos de Consiliul Judeţean, mi-am adus aminte acum că a existat la un moment dat un proiect de hotărîre privitor la Darabani şi implicit la grupul şcolar de acolo. Directorul de acolo, Florin Ignat, care este şi consilier judeţean, a votat contrar dvs. şi într-o lună, două şi-a pierdut funcţia de director.
- A, nu, nu, n-a votat contrar intereselor mele, a votat contrar intereselor comunităţii din care făcea parte.

- Asta este părerea dvs., părerea d-lui era alta.
- Nu, nu, a votat împotriva intereselor grupului şcolar. Deci, a votat o reducere de cheltuieli la Darabani în interesul altor localităţi, iar el era directorul Grupului Şcolar din Darabani, cel care este finanţat prin bunăvoinţa Consiliului Local şi, bineînţeles, în limita fondurilor pe care le are Consiliul Local.

- Nu a fost o răzbunare din partea dvs. faptul că în cîteva săptămîni şi-a pierdut postul?
- Nu şi l-a pierdut, i-a încetat contractul de management, iar directorul pe care l-am numit cu siguranţă că este unul capabil şi care se va descurca.

„În 2013 probabil voi fi la catedră liniştită”

- O să candidaţi la alegerile din 2012?
- Este prea devreme să mă pronunţ acum.

- Atunci, poate îmi spuneţi unde vă vedeţi peste doi-trei ani, tot aşa, prin luna octombrie. În 2013, de exemplu...
- În 2013 sau 2012?

- În 2013.
- Nu m-am gîndit aşa departe, sînt mulţi ani pînă atunci. Probabil voi fi la catedră liniştită şi ocupîndu-mă de copilul meu, care, cu siguranţă, va fi atunci mai mare şi va avea mai multă nevoie de sprijin în redactarea temelor, portofoliilor pentru şcoală şi aşa mai departe.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Esti deranjant de incompetenta in primul rand si in al doilea rand...arati de 48 de ani, nicidecum 33!
18 octombrie 2010, 08:47
ESTE DERANJANT DE P....
17 octombrie 2010, 22:17
CE EXPERIENTA , CE VALOARE ARE ACEASTA FATUCA ?? PENTRU ASTA, PD-L-ul TREBUIE ASPRU SANCTIONAT DE ELECTORAT. CHIAR SE JOACA CU VIETILE CELOR 7000 DE ANGAJATI ?? ESTE DOVADA CEA MAI ELOCVENTA DE LIPSA DE RASPUNDERE A PD-L-istilor. CE SA INVETE ELEVII DE LA ACEASTA FATA, FARA EXPERIENTA, FARA MORALA (Buhaianu), toti fac misto la adreasa ei, chiar asa de imatura este gandirea membrilor PDL ??? NU EXISTA LA INSPECTORATUL SCOLAR UN MODEL DE OM PENTRU A FI NUMIT IN FRUNTEA ACESTEI INSTITUTII FUNDAMENTALE A JUDETULUI ?? EU ZIC CA CEI CARE NUMESC INSPECTORUL SCOLAR, SA SE TRAZEASCA PANA NU E PREA TARZIU. NU DE AMBITII COPILARESTI AVEM NOI NEVOIE ACUM.
16 octombrie 2010, 15:11
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.