Apartamentul tocmai fusese eliberat de foștii chiriași, însă pentru a se muta actualii au avut nevoie de o curățenie generală și au preferat să apeleze la profesioniști.
Serviciul (ne)prestat i-a costat 1.000 de lei ,iar rezultatul a fost unul care a determinat-o pe Claudia S. să apeleze la instituțiile statului pentru a-și recupera banii.
Tânăra a sesizat Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) și Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani pentru suspiciuni de înșelătorie și evaziune fiscală.
Vizată ar fi o firmă de curățenie care-și promovează serviciile pe site-ul dreamcleaning.ro.
Claudia s-a adresat și redacției dorind să-și expună experiența personală pentru a nu fi afectați și alți consumatori.
Claudia S.
„După achitarea unui avans de 800 lei și plata finală de 1.000 lei, serviciul oferit s-a dovedit a fi neconform, iar apartamentul nu a fost curățat în mod corespunzător. În ciuda încercărilor repetate de a soluționa problema, persoana de contact a refuzat să răspundă la mesajele mele și nu a eliberat niciun document fiscal. Mai mult, după investigații suplimentare, am descoperit că firma figurează cu zero angajați și există suspiciuni de evaziune fiscală, precum și utilizarea neautorizată a numelui firmei de către persoane care nu mai au legătura cu firma”,
Curățenie doar la suprafață, acuză persoana păgubită. Care ar fi vizitat apartamentul împreună cu o doamnă pe nume Daniela, din partea firmei de curățenie. Și căreia i-ar fi indicat locurile care păreau mai murdare, la o primă vedere.
Dorința a fost ca apartamentul să fie curățat total, inclusiv mobilierul care a fost lăsat liber de foștii chiriași. Și, de asemenea, aparatele electrocasnice care să poată fi utilizate de noii chiriași, în siguranță.
Claudia S.
„Când a venit să vadă apartamentul înainte să ne zică prețul, i-am zis că vreau să facă tot apartamentul pentru că urmează să ne mutăm cu lucrurile noastre și să fiu sigură că s-a șters peste tot, că atunci eu când pun lucrurile, să știu că a fost făcut curățenie. Și i-am dat niște exemple: de exemplu erau niște sertare în bucătărie care erau pătate, de ketchup, de cine a fost înainte și i-am dat așa niște exemple și fix punctele alea le-au făcut, pentru că s-au gândit că eu fix la punctele alea o să mă uit când verific și fix punctele alea le-au făcut și restul nimic”,
Curățenia ar fi durat o zi întreagă, iar la final noua chiriașă ar fi fost invitată să verifice dacă este mulțumită. La prima vedere, da. Pe măsură de despacheta lucrurile și deschidea sertare sau dulapuri, Claudia și-a dat seama că de fapt curățenia ar fi fost una chiar de suprafață. A început să facă poze și să le trimită Danielei, de la firma de curățenie.
Claudia S.
”Praful în sufragerie nu era șters pe niciun raft, pe televizoare era praful de un deget, am găsit gândac în dulapul din cameră, unde ușa era deschisă, deci nu e ca și cum nu puteau să-l vadă. Nu au făcut nimic, nici măcar WC-ul la baie. Eu când am intrat în apartament să verific apartamentul, una dintre ele era în baie și spăla ceva și celelalte o așteptau la ușă. Și mi s-a părut suspect, dar pentru că nu mă așteptam să urmeze o problemă de genul ăsta, nu am băgat prea tare de seamă, ele au zis că mai șterg încă o dată WC-ul pentru că se stropește tare când se trage apa. Dar ea era și încălțată și era și cu un spray în mână, cum ar veni, ea spăla încă o dată WC-ul. Și eu după aia, când m-am uitat a doua zi, într-adevăr WC-ul nici măcar nu era spălat, colacul pe dedesubt era tot murdar”
A solicitat remedierea problemelor sau returnarea banilor.
Cum niciuna dintre dorințe nu i-a fost îndeplinită s-a considerat victima unei înșelăciuni și ca atare a sesizat instituțiile statului.
Daniela, de la firma de curățenie a fost contactată telefonic și a răspuns apelului jurnaliștilor Botoșăneanul.
Ba chiar a explicat situația din propriul punct de vedere.
A povestit că la respectivul apartament a lucrat de la 8:30 dimineața până la ora 18:00 alături de alte trei femei angajate la firma ei.
Iar plângerile ar fi venit după două zile, interval în care se putea face mizerie din nou.
Daniela, administratorul firmei
„A venit după două zile. Eu prima zi când mi s-a spus că s-au omis niște chestii, suntem oameni, am sunat-o a doua zi dimineață, i-am spus că revenim să facem lucrurile care nu s-au făcut acolo, adică s-au omis la frigider, dar sus pe frigider s-a șters. Nu s-a luat, cum îi zice, era silicon. Eu nu stau să-ți dezlipesc ție siliconul, vă dați seama, nu? Nu știu ce era de la proprietari, nu știu ce era acolo, nu puteam să dezlipesc siliconul. Dar dacă ferească Dumnezeu se întâmpla ceva trebuia să cumpăr frigider, nu? Și la cuptorul de microunde, partea de sus s-a omis grăsimea. Am spus că vom reveni și vom șterge, adică nu era o chestie, cine știe ce”,
În ziua în care au fost solicitate pentru remedierea problemelor cu zonele rămase necurățate în apartament erau plecate la altă lucrare în afara județului.
A încercat să programeze pentru a doua zi, însă clienta nu ar fi fost de acord.
Daniela, administratorul firmei
„Doamna nu a mai vrut să remediem, că ea voia în ziua aia. I-am spus: scumpă doamnă, suntem la altă lucrare, doar vom merge, vom remedia. În seara când am terminat curățenia, doamna a venit la apartament. I-am spus: vă rog frumos, uitați-vă peste tot. A intrat în casă, ce trebuie să fac? Eu am zis: v-am chemat să vă uitați. Deci v-am chemat să vă uitați, să vedeți tot, tot, tot, tot. Deci nu contează, și la orice mic, ați mai găsit un praf. Uite, acolo nu mi-a plăcut. Ne întorceam, remediam, nu era o problemă”,
Femeia a explicat că este pe piață de aproximativ un an. interval în care a făcut curățenie în apartamente, case sau sediile unor mari companii de la Botoșani.
Și nu a mai avut nicio plângere de la clienți. Iar în cazul de mai sus ar fi încercat să emită factură și chitanță, dar ar fi fost refuzată.
Plângerea de la Protecția Consumatorilor este confirmată de șeful acestei instituții care susține însă că persoana care a reclamat nu are documente suficiente care să justifice prestarea serviciului.
Mirel Rogalschi, comisar șef CJPC
„Nu are niciun fel de document, are o chitanță, factură ceva, dar de pe firma respectivă. Este depusă de două zile (mijlocul săptămânii trecute, n.r.) reclamația și este în curs de cercetare, să vedem dacă putem identifica operatorul economic și cum putem să rezolvăm problema. Dacă nu avem niciun document, în mod normal ar trebui să se claseze”
La acest moment se încearcă identificarea firmei și contactarea administratorilor, dacă va fi posibil.
Spiritul Crăciunului adus pe holurile Spitalului de Copii de un preot botoșănean
Redacția Botoșăneanul
Dec 12, 2024
Gabriela Erdic
Dec 12, 2024
Ce să faci dacă sistemul tău de încălzire nu face față gerului iernii
Redacția Botoșăneanul
Dec 12, 2024
Cum să alegi cea mai bună folie de protecție pentru telefonul tău
Redacția Botoșăneanul
Dec 12, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile