Șopârlele care mănâncă pizza, usturoiul din laptele matern și rata de creștere a unghiilor s-au numărat printre tematicile abordate într-o serie de studii mai puțin obișnuite ce au fost recompensate cu Premiile Ig Nobel din acest an, decernate joi, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Boston, informează DPA și Agerpres.
Premiile Ig Nobel – acordate anual de revista de umor științific Annals of Improbable Research – au ajuns la cea de-a 35-a ediție și recompensează realizări științifice neobișnuite care „îi fac pe oameni să râdă și apoi să gândească”.
Gala anuală, care anul acesta a avut ca temă digestia, a atras aproximativ 1.000 de spectatori și a beneficiat din nou de prezența unor laureați ai premiului Nobel.
O echipă din Nigeria, Togo, Italia și Franța a câștigat premiul Ig Nobel pentru nutriție cu un studiu care a examinat preferințele unor șopârle pentru anumite tipuri de pizza.
În domeniul pediatriei, cercetătorii dintr-o echipă americană au fost recompensați pentru un studiu despre efectele consumului de usturoi de către mame asupra sugarilor alăptați.
Regretatul om de știință american William Bean a primit premiul pentru literatură pentru că a înregistrat cu meticulozitate rata de creștere a uneia dintre unghiile sale timp de 35 de ani.
Cercetătorii germani Fritz Renner și Jessica Werthmann au câștigat premiul pentru pace întrucât au demonstrat că alcoolul poate ajuta, uneori, la îmbunătățirea abilității de a vorbi limbi străine. Fritz Renner a declarat că ideea le-a venit în timp ce stăteau de vorbă la un pahar în timpul unei conferințe la Viena.
Sursa https://www.hotnews.ro