”Cozonacul se face cu mac și nucă. Macul se fierbe în lapte cu zahăr și se strecoară și se pune separat. Nuca se dă prin mașina de tocat. Coca de cozonac este aceeași numai că se face cu produse bio. Mă refer la ouăle din cuibar, laptele era de vacă, nu cumpărat. Compoziția pentru cozonacul făcut în Bucovina sau oriunde în altă parte este aceeași. Diferă umplutura și dacă pui multă cremă, când spun multă cremă mă refer la nucă, mac, stafide, rahat. Când eram mici voiam cozonacul pufos, bine crescut, cozonacii erau copți în cuptorul afară cu lemne. Pasca era tot din produse bio, brânza era de vaci. Acum bunica nu mai are vaci, dar trăiește, are 90 de ani, și tot gătește. Își gătește singură cozonacul, pasca, face ouă roșii.”
Liliana Mincă, președintă ALDE Botoșani și vicepreședintă ANPC
Medici și asistenți aleși în Consiliul de Etică de la Spitalul „Mavromati” – LISTA
Oana Sava
May 01, 2024
Polițiștii botoșăneni, la datorie în minivacanță
Redacția Botoșăneanul
May 01, 2024
Sărbători pe patul de spital: Sute de botoșăneni internați la „Mavromati”
Oana Sava
May 01, 2024
Febra cumpărăturilor: Polițiștii locali au patrulat prin piață și au dat patru amenzi
Oana Sava
May 01, 2024
Cinema City din Iulius Mall Suceava deschis în prima zi de Paște: Programul complet
Redacția Botoșăneanul
May 01, 2024