Breaking news
Soluție finală în dosarul ”Păcănele”: Înalta Curte dizolvă mai multe firme, patronii puși să plătească sume uriașe de bani la stat

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) s-a pronunțat în decursul zilei de joi în dosarul ”Păcănele” în care erau judecați mai mulți patroni cu afaceri în domeniul jocurilor de noroc, dar și foști inspectori și un polițist. Toți inculpații au fost fie achitați, fie condamnați cu suspendare.

Judecătorii instanței supreme au admis atât apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava, cât și cel depus de inculpaţii Costel Calistru, Viorel Dănuţă, Silviu Spiridon și de firmele SC Trans Expres SRL, SC DV Consulting  SRL, SC Panayotiss SRL și SC Marsesi SRL Neamț, împotriva sentinţei penale 8/17 ianuarie 2020 a Curţii de Apel Suceava.

 

Inspectorul de la ”Jocurile de Noroc”, trei ani cu suspendare


Ioan Teodorescu, fost inspector la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În baza art.91 Cod penal, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. De asemenea, s-a dedus din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive a acestuia, de la data de 15.11.2015 la data de 11.03.2016. Totodată, i s-au confiscat sumele obținute prin infracțiune:  23.600 lei și 3.050 euro.

 

Calistru, 1 an și puțin peste cu suspendare


Costel Calistru a fost condamnat la 1 an, 1 lună și 20 de zile închisoare, tot cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită și pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

 

Dănuță, aproape doi ani și jumătate cu suspendare


Viorel Dănuță a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare, de asemenea cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită și desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.


Silviu Spiridon, un om de afaceri din Neamț, a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendare și o amendă de 10.000 lei pentru pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită și pentru infracţiunea de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.

 

Firmele, dizolvate de instanță


Pedepse au fost aplicate și companiilor careau  desfășurat afaceri nelegale în domeniul jocurilor de noroc.


Astfel, SC DV Consulting SRL a fost obligată la plata unei amenzi de 100.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de desfăşurare fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc.


Ba mai mult, ICCJ a aplicat inculpatelor persoane juridice SC Trans Expres SRL, SC DV Consulting  SRL, SC Panayotiss SRL și SC Marsesi SRL Neamț pedeapsa complementară a dizolvării persoanei juridice.

 

Calistru pus să plătească peste 180.000 lei la pachet cu o firmă


De asemenea, Costel Calistru a fost obligat ca în solidar cu SC Panayotiss SRL Botoșani să achite prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava 180.781 lei, reprezentând: taxa de licenţă de 20.000 euro, taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc de 2.600 euro x 7 aparate şi taxa de viciu de 400 euro x 7 aparate, la care se adaugă accesoriile fiscale aferente, calculate începând cu data de 14.11.2015, până la data plăţii, cu titlu de despăgubiri civile.

 

Dănuță, obligat să achite aproape 2 milioane alături de două firme


Viorel Dănuță a fost obligat în solidar cu inculpata SC DV Consulting SRL Botoşani, la plata prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a sumei de 1.596.166,6 lei, reprezentând: taxa de licenţă de 20.000 euro, taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc de 2.600 euro x 114 aparate şi taxa de viciu de 400 euro x 114 aparate, la care se adaugă accesoriile fiscale aferente, calculate începând cu data de 14.11.2015, până la data plăţii, cu titlu de despăgubiri civile.

 

Totodată, omul de afaceri a primit o pedeapsă similară și pentru SC Trans Expres SRL, suma fiind de 365.971 lei, reprezentând: taxa de licenţă de 20.000 euro, taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc de 2.600 euro x 21 aparate şi taxa de viciu de 400 euro x 21 aparate, la care se adaugă accesoriile fiscale aferente, calculate începând cu data de 14.11.2015, până la data plăţii, cu titlu de despăgubiri civile.

 

Spiridon de la Neamț, peste 180.000 de lei cu Marsesi


Silviu Spiridon a fost la rândul său obligat să suporte în solidar cu inculpata SC Marsesi SRL suma de 180.781, reprezentând: taxa de licenţă de 20.000 euro, taxa aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc de 2.600 euro x 7 aparate şi taxa de viciu de 400 euro x 7 aparate, la care se adaugă accesoriile fiscale aferente, calculate începând cu data de 14.11.2015, până la data plăţii, cu titlu de despăgubiri civile.

 

Cine a scăpat


”Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate care nu sunt contrare prezentei decizii”,


Se arată în hotărârea ICCJ.


Aceasta înseamnă că polițistul Ionuț Stărică, avocata Aura Stărică și Dragoș Pânzariu Constantin, fost comisar la Garda Financiară, au rămas achitați, așa cum a hotărât Curtea de Apel Suceava în urmă cu doi ani.


Pentru toți inculpații din Botoșani s-a decis prestarea unor munci neremunerate în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Botoşani sau în cadrul Muzeului Judeţean Botoşani.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
DECIZIE în dosarul „păcănele”! Val de achitări pe probe (i)legale, afaceriștii puși să plătească sume URIAȘE
Polițist, inspector, patroni - reținuți sau puși sub interdicție de DNA în ”Dosarul Păcănele” – LISTA

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
ASTĂZI la Botoșani: Polițist găsit împușcat cu arma din dotare
Incident șocant petrecut în această dimineață.
Punct final în uriașul proces al Baroului Bota: După mai bine de un deceniu de anchete și procese nu a fost condamnat nimeni - Ni s-au furat 10 ani și jumătate din viață
Procesul mamut intentat mai multor membri ai Baroului Bota, în principal pentru practicarea fără drept a meseriei de avocat, s-a terminat astăzi la Curtea de Apel Suceava după șase amânări ale pronunțării.
Eforturi disperate pentru salvarea fetiței de 2 ani rănită în explozie
Echipajul de terapie intensivă mobilă solicitat pentru fetița cu arsuri a dus o luptă contracronometru pentru a-i salva viața.
Fetiță de 2 ani arsă pe față și pe mâini când era singură acasă, a fost transportată de urgență la spital – FOTOGALERIE
O fetiță de 2 ani a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini după ce în camera unde se juca a izbucnit un incendiu. Când s-a produs evenimentul, copila era singură în casă.
Dosar la Parchet pentru o importantă firmă de transport din Botoșani: 7.000 de morți trimiși în călătorii, patronii au refuzat să arate actele
Una dintre cele mai importante companii de transport persoane din Botoșani este vizată de o amplă anchetă a procurorilor botoșăneni.Suspiciunile privitoare la activitatea desfășurată de această firmă au apărut în urma unei sesizări.
Meciuri grele între șefa de la Județ și ONG-istul din spatele protestului: Sunteți locuitor al acestor comunități? – VIDEO
Organizatorii protestului au mers în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ pentru a participa la o discuție cu președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.
Scandal cu gesturi obscene: Bărbat încătușat de jandarmi chiar de lângă protestatari – FOTOGALERIE
 Incident petrecut vineri chiar în timpul protestului pentru drumul județean Mileanca – Coțușca.
Zeci de oameni, protest la CJ pentru modernizarea unui drum județean - Visăm drumuri asfaltate, dar vă faceți voi palate – VIDEO & GALERIE FOTO
În jur de 25 de mașini se află la această oră în centrul orașul în cadrul unui protest organizat pentru asfaltarea DJ 293 Mileanca – Coțușca, cel puțin teoretic de către cetățenii din cele două comune.
Consiliul Județean caută sponsori și apelează la bunăvoința primarilor ca să organizeze parada datinilor și obiceiurilor de iarnă
Reacțiile virulente apărute în spațiul public imediat după anunțul făcut de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Botoșani privind anularea Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă ”Din străbuni, din oameni buni” a provocat o reacție rapidă a Consiliului Județean, căruia CJCPCT i se subordonează.
Mulțumiți-i lui Ciolacu și legilor lui idioate: După aproape 50 de ani la Botoșani NU se mai organizează Parada Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă
După aproape 50 de ani de când este organizat, evenimentul cel mai popular care avea loc la Botoșani înaintea sărbătorilor de iarnă a fost anulat.Un eveniment la care participau în fiecare an mii de botoșăneni. 
Bărbat găsit mort pe un câmp sub o încărcătură de azbociment
Un bărbat în vârstă de 39 de ani și-a pierdut viața după ce a fost prins sub o căruță încărcată cu plăci de azbociment. Tragedia s-a produs pe un câmp din comuna Nicșeni.
Protecția Consumatorilor a închis unul dintre magazinele Lidl de la Botoșani, clienții evacuați de urgență – VIDEO & GALERIE FOTO
Controlul celor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) este în acest moment în plină desfășurare.
Dan Alexa și-a anunțat plecarea de la FC Botoșani, după meciul cu Sepsi: Nu se mai poate continua așa
La finalul partidei, Dan Alexa s-a declarat extrem de dezamăgit de rezultatul final, dar și de prestația elevilor săi.
SEARA ACEASTA: Avarie uriașă la magistrala de la Leorda, Dorohoi a rămas fără apă, municipiul Botoșani afectat și el
În aceste momente echipajele de intervenție ale SC Nova Apaserv se află pe teren pentru o avarie de amploare care s-a produs la principala magistrală care alimentează mare parte din județul Botoșani.
ULTIMA ORĂ: Avarie la o conductă principală, ”cartierul milionarilor”, un oraș și cinci comune au rămas fără apă
Din cauza unei avarii apărute pe conducta de aducțiune Botoșani – Flămânzi, cu localizare în sensul giratoriu Alfa Land, SC Nova Apaserv SA anunță că a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei.
Florin Țurcanu, primele cuvinte după ieșirea din închisoare
Chiar în ziua în care Tribunalul a respins contestația Parchetului local și a păstrat decizia din iulie a Judecătoriei de eliberare condiționată, Florin Țurcanu a ieșit din Penitenciarul Botoșani.
Florin Țurcanu eliberat condiționat din Penitenciarul Botoșani după 10 luni de detenție
Fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu poate merge acasă, la familie.
BOMBĂ în dosarul Alexandra: Averea doctoriței a fost mutată pe soț, polițiștii au aflat când au vrut să instituie sechestru
Tranzacția a fost făcută la aproximativ trei săptămâni de la momentul în care medicul de la Secția de Obstetrică și Ginecologie a fost declarată suspect în dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov.
PROTEST în fața Poliției Botoșani: Așteptăm un arest preventiv, un control judiciar ceva – VIDEO
Grupul de persoane care iese în stradă de mai bine de o lună de la decesul Alexandrei Ivanov s-a mutat în fața Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
ASTĂZI: O nouă rundă de audieri la Poliție, anchetatorii încearcă să mențină procedurile departe de public – VIDEO&FOTO
Un număr de patru persoane sunt programate spre a fi audiate astăzi, 20 septembrie 2023 de inspectorul Poliției Botoșani, delegat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru această etapă a urmăririi penale.
Corect … “M”…
7 ianuarie 2022, 12:00
Cred că e primul caz în istorie când se da pedeapsă cu suspendare pentru infracțiunile de dare și luare de mita
7 ianuarie 2022, 07:59
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este inadmisibil ce s-a întâmplat și cer scuze publice din partea organizatorilor, Instituția Prefectului și Garnizoana Militară”,Doina Federovici, președintele CJ Botoșani ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4.5 o C
Dorohoi
-3.9 o C
Bucecea
-4.8 o C
Darabani
-4.3 o C
Saveni
-4.0 o C
Ştefăneşti
0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.