Breaking news
Răscoală pe 1 ianuarie, sute de oamenii cer demisia primarului baricadat în casă şi apărat de jandarmi: Ieşi afară, javră ordinară – VIDEO & GALERIE FOTO

Când o ţară întreagă se distrează, o bună parte a locuitorilor unei comune din judeţul Botoşani au ieşit la un protest fără precedent.

Sărbătorile i-au fost fatale

Şi asta cel puţin în privinţa motivului care i-a determinat să iasă în stradă. Sătenii din Corni sunt nemulţumiţi peste măsură de faptul că administraţia locală nu a organizat nici o petrecere publică cu ocazia trecerii în noul an. Oamenii erau obişnuiţi ca la final de an să aibă loc măcar o manifestare cu formaţii de urători şi interpreţi de muzică populară. Într-o mulţime de alte comune, de la Hilişeu şi până la Pomârla, primăriile au pus la cale astfel de acţiuni, însă la Corni păstrătorii tradiţiilor populare nu au avut nici un sprijin din partea Primăriei şi au trebuit să se descurce singuri.

A preferat bandele din Vorona

Mai mult, pe 31 decembrie au mers cu uratul la Primăria Corni, însă nu au găsit pe nimeni, fiindcă primarul „ar fi fugit” la Vorona. Supăraţi din cale afară, cornenii s-au strâns pe 1 ianuarie în număr mare şi au mers la casa primarului Dorel Dorneanu pentru a-i cere demisia.


„Să-i fie ruşine primarului! Toţi banii din sponsorizări au ajuns în buzunarul lui şi în alte sate! Primarul a ştiut să se ocupe de comună şi de locuitorii ei doar în perioada alegerilor, de fapt a ştiut să facă doar promisiuni. Cu aşa conducători, mai bine fără. Ruşine primarului şi conducerii Primăriei!!”, şi-a spus oful unul dintre protestatari.

„N-a avut în viaţa lui atâţia colindători”

Altul ne-a relatat că acesta s-ar afla acasă şi că îi pândeşte de pe geam, refuzând însă să îşi facă apariţia în faţa oamenilor. În schimb, au apărut jandarmii.


Oamenii fac vacarm cu pancarte, scandări, pocnitori, claxoane şi strigă: „Ruşine, Ruşine să vă fie”, „Demisia! Demisia!”, „Dorneanu nu uita, Primăria nu-i a ta”, „Ieşi afară, javră ordinară”, „Hoţii! Hoţii!”


La protest iau parte chiar şi bande de urători, unii remarcând de altfel că, „n-a avut în viaţa lui atâţia colindători”. Pentru ca tacâmul să fie complet, s-a făcut şi un foc.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Se întâmplă la Botoșani: Un primar din județ s-a luat la ceartă cu-n puștan pentru o mașină - AFLĂ motivul
Curvăsărie politică : în vară primar PDL, în toamnă la PNL, acum îi la PSD - GALERIE FOTO

 

ASTĂZI la Botoșani: Polițist găsit împușcat cu arma din dotare
Incident șocant petrecut în această dimineață.
Punct final în uriașul proces al Baroului Bota: După mai bine de un deceniu de anchete și procese nu a fost condamnat nimeni - Ni s-au furat 10 ani și jumătate din viață
Procesul mamut intentat mai multor membri ai Baroului Bota, în principal pentru practicarea fără drept a meseriei de avocat, s-a terminat astăzi la Curtea de Apel Suceava după șase amânări ale pronunțării.
Eforturi disperate pentru salvarea fetiței de 2 ani rănită în explozie
Echipajul de terapie intensivă mobilă solicitat pentru fetița cu arsuri a dus o luptă contracronometru pentru a-i salva viața.
Fetiță de 2 ani arsă pe față și pe mâini când era singură acasă, a fost transportată de urgență la spital – FOTOGALERIE
O fetiță de 2 ani a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini după ce în camera unde se juca a izbucnit un incendiu. Când s-a produs evenimentul, copila era singură în casă.
Dosar la Parchet pentru o importantă firmă de transport din Botoșani: 7.000 de morți trimiși în călătorii, patronii au refuzat să arate actele
Una dintre cele mai importante companii de transport persoane din Botoșani este vizată de o amplă anchetă a procurorilor botoșăneni.Suspiciunile privitoare la activitatea desfășurată de această firmă au apărut în urma unei sesizări.
Meciuri grele între șefa de la Județ și ONG-istul din spatele protestului: Sunteți locuitor al acestor comunități? – VIDEO
Organizatorii protestului au mers în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ pentru a participa la o discuție cu președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.
Scandal cu gesturi obscene: Bărbat încătușat de jandarmi chiar de lângă protestatari – FOTOGALERIE
 Incident petrecut vineri chiar în timpul protestului pentru drumul județean Mileanca – Coțușca.
Zeci de oameni, protest la CJ pentru modernizarea unui drum județean - Visăm drumuri asfaltate, dar vă faceți voi palate – VIDEO & GALERIE FOTO
În jur de 25 de mașini se află la această oră în centrul orașul în cadrul unui protest organizat pentru asfaltarea DJ 293 Mileanca – Coțușca, cel puțin teoretic de către cetățenii din cele două comune.
Consiliul Județean caută sponsori și apelează la bunăvoința primarilor ca să organizeze parada datinilor și obiceiurilor de iarnă
Reacțiile virulente apărute în spațiul public imediat după anunțul făcut de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Botoșani privind anularea Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă ”Din străbuni, din oameni buni” a provocat o reacție rapidă a Consiliului Județean, căruia CJCPCT i se subordonează.
Mulțumiți-i lui Ciolacu și legilor lui idioate: După aproape 50 de ani la Botoșani NU se mai organizează Parada Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă
După aproape 50 de ani de când este organizat, evenimentul cel mai popular care avea loc la Botoșani înaintea sărbătorilor de iarnă a fost anulat.Un eveniment la care participau în fiecare an mii de botoșăneni. 
Bărbat găsit mort pe un câmp sub o încărcătură de azbociment
Un bărbat în vârstă de 39 de ani și-a pierdut viața după ce a fost prins sub o căruță încărcată cu plăci de azbociment. Tragedia s-a produs pe un câmp din comuna Nicșeni.
Protecția Consumatorilor a închis unul dintre magazinele Lidl de la Botoșani, clienții evacuați de urgență – VIDEO & GALERIE FOTO
Controlul celor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) este în acest moment în plină desfășurare.
Dan Alexa și-a anunțat plecarea de la FC Botoșani, după meciul cu Sepsi: Nu se mai poate continua așa
La finalul partidei, Dan Alexa s-a declarat extrem de dezamăgit de rezultatul final, dar și de prestația elevilor săi.
SEARA ACEASTA: Avarie uriașă la magistrala de la Leorda, Dorohoi a rămas fără apă, municipiul Botoșani afectat și el
În aceste momente echipajele de intervenție ale SC Nova Apaserv se află pe teren pentru o avarie de amploare care s-a produs la principala magistrală care alimentează mare parte din județul Botoșani.
ULTIMA ORĂ: Avarie la o conductă principală, ”cartierul milionarilor”, un oraș și cinci comune au rămas fără apă
Din cauza unei avarii apărute pe conducta de aducțiune Botoșani – Flămânzi, cu localizare în sensul giratoriu Alfa Land, SC Nova Apaserv SA anunță că a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei.
Florin Țurcanu, primele cuvinte după ieșirea din închisoare
Chiar în ziua în care Tribunalul a respins contestația Parchetului local și a păstrat decizia din iulie a Judecătoriei de eliberare condiționată, Florin Țurcanu a ieșit din Penitenciarul Botoșani.
Florin Țurcanu eliberat condiționat din Penitenciarul Botoșani după 10 luni de detenție
Fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu poate merge acasă, la familie.
BOMBĂ în dosarul Alexandra: Averea doctoriței a fost mutată pe soț, polițiștii au aflat când au vrut să instituie sechestru
Tranzacția a fost făcută la aproximativ trei săptămâni de la momentul în care medicul de la Secția de Obstetrică și Ginecologie a fost declarată suspect în dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov.
PROTEST în fața Poliției Botoșani: Așteptăm un arest preventiv, un control judiciar ceva – VIDEO
Grupul de persoane care iese în stradă de mai bine de o lună de la decesul Alexandrei Ivanov s-a mutat în fața Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.
ASTĂZI: O nouă rundă de audieri la Poliție, anchetatorii încearcă să mențină procedurile departe de public – VIDEO&FOTO
Un număr de patru persoane sunt programate spre a fi audiate astăzi, 20 septembrie 2023 de inspectorul Poliției Botoșani, delegat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru această etapă a urmăririi penale.
mai sunt primari care ...nu s-au asteptat la asa ceva...pe motiv că nu sunt bani.Problema aici e că pentru alţii din altă comună au existat..şi pentru băştinaşi nu...şi-apoi mai sunt prime grosuţe pentru angajatii primăriei....poate dac-ar exista proteste mai dese s-ar face şi canalizări,etc dar fără ,,umflări" ale facturilor de cost...
3 ianuarie 2017, 19:54
mai sunt primari....care la asta nu s-au gandit...înseamnă că nu-şi cunosc localitatea....sau asteptau fonduri de sus pentru urători?!...sunt şi firme..sponsorizări,etc..inseamnă că sunt şoareci de internet:)))))şi practic nu ştiu nimic
3 ianuarie 2017, 19:27
Ăsta cu obiceiurile este doar un pretext pentru ca primarul să demisioneze deoarece este incompetent și minciunos. Oamenii s-au strâns și și-au spus oful, nu neapărat din cauza nepăstrării tradițiilor ci din cauza că asta a constituit ultima picătură ce a umplut paharul. Și dacă tot ne-a lăsat în curul gol, nesprijinind nicio idee de evoluție în sat, sau nici o realizare, să ne mai îngrădească și sigur lucru rămas de la strămoși? Oricât de neînțeles ar fi motivul obiceiurilor, ține totuși de cultură. Și e o dată pe an!Lumea s-a săturat să mai închidă ochii la scuze eterne și prost justificate la ceea ce s-a promis și nu s-a făcut, la lipsa de politețe și limbajul urât folosit când mergi în primărie să rezolvi o treabă, vorba aceea și ești trimis în pizda mă-tii dacă pui orișicare întrebări. Cine plătește impozite în sat și comună, cine dă bună ziua, cine se cacă și cine bea cafeaua?Într-adevăr suntem vai de capul nostru, suntem și nebuni, nimic nou pe tapet...dar nu suntem bețivi și bătuți în cap, și nici nu am fost mituiți cu o pungă de zahăr sau cu o sticlă de ulei, pentru că acestea nici măcar nu au existat. Și oricum, onoarea nu se socoate în asta, ori nu e o regulă că de primești ceva în campanie, trebuie să ții nepărat cont și să votezi. Lumea e infuențabilă, dar există un liber arbitru.Țara se duce naibii, și comuna la fel. Nimic nou. Și totuși, lumea a avut puterea să meargă în stradă și să se exprime, cu un limbaj mai mult sau mai puțin potrivit, făcând acțiuni mai mult sau mai puțin potrivite cu scopul de a schimba ceva. Sau de a tăia puțin craca de sub ”primar”, care și-a bătut joc în nenumărate rânduri și care poate pe hârtie, are justificate diverse sume de bani, dar care în realitate s-au împărțit între el și consilieri și au ajuns în averea familiei...lui. Fapt cunoscut bine și vizibil.Rușine lui, și celor care judecă în neconștiință de cauză! Și ferice celor care au parte de o soartă mai bună.
2 ianuarie 2017, 17:15
"Hahahahahaha!!! S-au trezit taranii fara pomana! Pai ce, mascatii aia nu puteau dansa decat organizati de Primarie? Si oricum, daca nu ma insel, primarul a fost ales in iunie 2012, atunci le placea de el :))"Tinere, primarul a fost ales in anul precendent, 2015 . Observ ca nu faci diferenta din "om de la tara" si tarani si asta este o grava problema. Datinile si obiceiurile sunt pastrate din tata in fiu, din mosi stramosi. Tu, cetatean de la oras, tu te bucuri de traditia cultivata in aceste comune! Nu ai sa vezi tu "oraseni" jucand calul, facand o banda sau participand la asfel de traditii.
2 ianuarie 2017, 15:48
Dincolo de tampeniile celor "dresati" precum cainii de lupta in a ataca tot ce le iese in cale, cred ca e o manipulare cu tenta politica. Daca tot exista asemenea energii neconsumate, propun ca la proxima viscoala acest "nervosi" sa se adune in fata primariei cu lopeti si sa ajute la dezapezire acolo unde e nevoie. Ori cand e vorba de munca e de preferat barul, iar munca sa o faca cei de la ISU, jandarmi si militari MApN.
2 ianuarie 2017, 15:29
alea-s costume treaditionale ?????? vai de capu lor
2 ianuarie 2017, 08:09
Sa nu ti se sprijine obiceiul tau de taran, asta e mare problema. O problema e si cu demiterea primarului caci se pare, din comentariile facute prin tot felul de locuri, ca iubitorii "tulburarii linistii publice" de Anul Nou (cica e traditie) ar dori sa semneze dar nu prea stiu sa scrie. Ghinion!!!
2 ianuarie 2017, 03:38
Hahahahahaha!!! S-au trezit taranii fara pomana! Pai ce, mascatii aia nu puteau dansa decat organizati de Primarie? Si oricum, daca nu ma insel, primarul a fost ales in iunie 2012, atunci le placea de el :))
1 ianuarie 2017, 22:16
Vrem demisia neam săturat sa nu se facă nimic niciodată toți suntem dispuși sa semnam pt demisia primarului
1 ianuarie 2017, 19:02
complot, fără să vrei ai fost cel mai tare, unii au dorit demisia primatului, asa este, au dreptate. vorbim de o primata, in sensul evolutiei...bravo, au nimerit-o. spunea o slugă pe aici cum ca erau beti protestatarii. uitati-va la fotografii, oameni in toata firea, cu copii de mâna, oameni linistiti. nu era nimeni beat, iar dovada sunt jandarmii, care nu au dat nicio amenda, nu au intervenit în forta, totul a fost u n protest pasnic.
1 ianuarie 2017, 18:27
Dar in 89 eram betii la revolotie??
1 ianuarie 2017, 18:04
Dar in 89 eram betii la revolotie??
1 ianuarie 2017, 18:03
mai bt, foarte posibil ca aproape nimeni nu era baut, altfel îi dădeau foc la casă. erau treji, erau politicosi, dar revoltati. si da, este o problemă, pentru prima dată în istorie nu se organizează joc la corni. desi sponsori au fost. mai bt, este adevarat zvonul potrivit căruia dl primar, feciorul si ginerele lui au batut un urator? eu nu cred, spun ca dl primar este civilizat. si mai circulă un zvon, cum ca dl cepoi a dat sponsorizare pentru joc, dar nici asta nu cred. asa vorbeste facebook ul
1 ianuarie 2017, 17:50
Ce să crezi? Unii sau gândit și au acționat să ceară demisia primatului. Lăsați politica că nu e de voi oameni de rând.
1 ianuarie 2017, 17:08
Asta era problema lor cea mai mare ? Cati dintre ei nu erau bauti ?
1 ianuarie 2017, 16:22
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am discutat cu liderii de sindicat două probleme. Una care se referă la direcţiile de sănătate publică şi angajaţii Ministerului Sănătăţii; cea de-a doua, care se referă la angajaţii TESA din spitale, care au, unii dintre ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
3.9 o C
Dorohoi
3.0 o C
Bucecea
3.2 o C
Darabani
2.3 o C
Saveni
3.8 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.