Blog
Remember Ţâbuleac, destinul de partid al omului cu alarma din PDL
Seara trecută încercam să fac un top al celor mai mediatizaţi oameni din administraţia locală a ultimilor patru ani. N-am mai terminat clasamentul fiindcă tot dând căutări pe site am (re)descoperit că unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai fostei guvernări a fost chiar reprezentantul PDL din Consiliul Judeţean. Sigur, acesta este un lucru ştiut, însă ieşirile publice ale lui Mihai Ţâbuleac din ultimii patru ani apar într-o cu totul altă lumină acum, după ce USL i-a ras pe foştii portocalii în mai toată ţara. 
Septembrie 2009, despre finanţarea sistemului de protecţia a copilului
“Autorităţile centrale au mai mult plăcerea de a hotărî cu privire la normări şi scheme de personal şi ne lasă pe noi să rezolvăm problema finanţării. Cu privire la finanţare, nu s-a făcut ceea ce trebuia să se facă”.
Ianuarie 2010, despre alegerile din PDL
 „E un lucru bun că se fac alegeri. Trebuiau făcute mai de mult. Organizarea de alegeri este un fenomen care ar trebui să fie la ordinea zilei în partidele politice”.
Aprilie 2010, despre noul statut PDL
„Se face o discriminare în modalitatea de a ajunge în acelaşi organism al partidului (…). Numai dacă împărăţia îţi aprobă tu poţi candida. Este absolut neconstituţional”.
Iunie 2010, despre modul de lucru al Guvernului
„Am văzut că erau cam mulţi, de un contract ca al nostru se ocupau vreo 3-4 de acolo. I-am întrebat direct ce le mai trebuie şi mi-au spus că nu trebuie nici pe verticală, nici pe orizontală, ci pe cant (…). Azi mi-au spus că este rezolvată problema, am şi documente în sensul acesta, iar cînd s-au dus la Bucureşti iar au găsit nişte chichiţe (…). Boala României este birocraţia excesivă. Asta reprezintă principalul motiv pentru că există o criză dureroasă şi tot de aici ar trebui să vină şi soluţia”
Septembrie 2010, despre planul anticriză
 Măsura reducerii salariale „s-a aplicat ca o pedeapsă”
„E greşit că s-au tăiat cote identice de 25% din toate salariile celor din sistemul bugetar pentru că măsura corectă era să se facă o restructurare a aparatului, absolut necesară din punctul meu de vedere, şi se genera în felul acesta atît o economie şi o eficientizare a activităţii. S-a aplicat măsura ca o pedeapsă şi nu ca un demers pentru îmbunătăţirea situaţiei din punct de vedere financiar. Mai concret, în momentul în care ai tăiat salariile la toţi cei din aparatul bugetar, primul efect este deposedarea de motivaţie şi descurajarea tuturor salariaţilor, ori lucru ăsta trebuia evitat”.
„România ia măsuri după măsuri în defavoarea cetăţenilor”
„Într-un moment ca acesta în care România ia măsuri după măsuri în defavoarea cetăţenilor pentru că le cere finanţatorul, respectiv FMI, avem o sumă alocată cu titlul nerambursabil, de către UE, de aproximativ 30 de miliarde de euro şi eu consider că această sumă este suficientă pentru eliminarea oricărei crize din comunitatea românească şi pentru aducerea în stare de inutilitate a oricărei măsuri de austeritate, cu o condiţie: autorităţile de management ale programelor de absorbţie ale fondurilor europene, care sînt în totalitate în subordinea şi în structura Guvernului, să facă cu adevărat management de proiect şi nu un arbitraj al factorilor implicaţi în lucrările de investiţii”.
„Dl.prim ministru nu a înţeles mesajul meu”
„Eu i-am spus acest lucru direct primului ministru atunci cînd a venit prin Botoşani şi i-am dat ca soluţie concretă să cheme o dată pe săptămînă sau o dată la două săptămîni, o dată pe lună, dar nu mai tîrziu, toţi reprezentanţii autorităţilor de management şi să-i întrebe «ce aţi făcut în ultima perioadă pentru fiecare proiect în parte?». Pentru că ei nu fac nimic, stau la Bucureşti şi aşteaptă ca lucrurile să se rezolve de la sine. Ei, lucrurile nu se rezolvă de la sine, iar dl.prim ministru nu a înţeles mesajul meu pentru că s-a dus la Bucureşti şi a dat dispoziţie ca lunar prefecţii să îi prezinte un raport de progres cu privire la absorbţia fondurilor europene. Total greşit!”
„Sectorul Rădăuţi Prut – Ştefăneşti, care reprezintă o ruşine pentru Ministerul Transporturilor”
„Recent Ministerul Transporturilor a fost acuzat în legătură cu rata foarte scăzută de absorbţie a fondurilor europene pe Programul Operaţional Sectorial specific. Există acolo alocată o sumă, din cîte ştiu, de aproximativ 4 miliarde de euro, din care nu s-a absorbit mai nimic, în situaţia în care, în România, drumurile naţionale, cele gestionate de Ministerul Transporturilor, sînt într-o stare jalnică. Uitaţi-vă numai ce se întîmplă în judeţul Botoşani. Acolo soluţia potrivită e următoarea: marile proiecte de construcţii de autostrăzi şi de coridoare pan-europene să se realizeze prin parteneriat public-privat cum s-a făcut în toate ţările în care se trăieşte mult mai bine decît în România şi banii de la UE să se dirijeze spre acele sectoare de drum european unde nu este posibil acest parteneriat, cum este sectorul Botoşani – Tîrgu Frumos, cum este sectorul Botoşani – Ştefăneşti, cum este sectorul Rădăuţi Prut – Ştefăneşti, care reprezintă o ruşine pentru Ministerul Transporturilor pentru că acolo nu s-a făcut niciodată vreo lucrare de modernizare şi iată a ajuns în momentul acesta graniţă a Uniunii Europene”.
Martie 2011, despre reducerea paturilor în spitale
"Asistăm de fapt la o agresiune a Ministerului Sănătăţii faţă de interesele cetăţenilor judeţului şi este foarte dificil pentru noi, pentru managerii de spitale, pentru personal de a presta un serviciu de calitate pentru populaţie în condiţiile în care suntem ameninţaţi zi de zi că ni se desfiinţează spitale sau că ni se reduc paturile pentru bolnavi".
"Văd că nimeni nu vrea să ia în considerare adevăratul indicator care trebuie luat şi anume starea de sănătate a populaţiei, numărul de bolnavi, Toţi calculează numai după numărul de paturi, numai după numărul de spitale şi nu ştiu ce… numărul de interese".
Aprilie 2011, despre alegerile din PDL
„Este foarte bine că se desfăşoară acest proces de alegeri interne în cadrul PDL. A fost foarte rău că o perioadă lungă de timp, mai bine de trei ani de zile, în PDL nu s-au desfăşurat alegeri şi n-am văzut cu ochi bun acest lucru, dar, mă rog, s-a pus capăt acestui neajuns, s-a corectat şi iată că acum se desfăşoară alegerile. Un partid, fie că e la putere, fie că e în opoziţie, trebuie întotdeauna să fie pus la punct şi să aibă structurile şi regimul de funcţionare puse de acord cu prevederile legale. Legea spune că structurile trebuie să se desemneze prin alegeri”.
Exemplele ar putea continua ore întregi, cu, de exemplu, luările de poziţie extrem de dure la adresa încercării de reorganizare administrativ-teritorială a ţării. Şi asta pentru că, timp de patru ani, am avut de-a face cu un membru PDL (că PDL-ist îmi este totuşi greu să-i spun lui Ţâbuleac) care a sancţionat punctual mai toate măsurile importante ale Guvernului, precum şi ceea ce se întâmplă în partid. Cum au ignorat însă acuzaţiile opoziţiei, dar şi semnalele presei, PDL-iştii au făcut acelaşi lucru şi cu criticile provenite din propria formaţiune. În loc să le analizeze la rece, cu obiectivitate, să se vadă dacă oamenii respectivi chiar au sau nu dreptate, s-a preferat să se înjure opoziţia, jurnaliştii să fie făcuţi „antenişti”, „subiectivi” şi în alte moduri, iar vocile critice din partid să fie suprimate. De aceea, tot ce s-a întâmplat pe 10 iunie atât în judeţ, cât şi în ţară nu cred că ar trebui să mai mire prea multă lume.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Şeful CJ, dezlănţuit la adresa Guvernului şi a lui Emil Boc

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Tibuleac are meritul ca a erodat din interior PDL-ul.Bravo lui.Acum sa treaca la USL si sa faca ceva util.Sa curete stalpii de afisele din campanie.
15 iunie 2012, 09:16
Normal ca nu ar trebui sa mire pe nimeni ca dl. Tabuleac nu a mai fost ales in primul rand pt ca a avut un contracandidat mult mai bun decat el.Afara cu mincinosii si hotii!!!!
14 iunie 2012, 11:01
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.9 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.