Blog
Pușcăria Botoșani

Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Ce treabă are asta cu Botoșaniul?


Uite că are!


Fiindcă tocmai de acolo, din celălalt capăt al țării, a fost detașat să lucreze la Botoșani comandatul Poliției Caraș-Severin.


Neoficial, se știe deja că omul nu va munci nici măcar o singură zi pe la noi. Își ia concediu de odihnă, apoi e posibil să o rezolve de un medical și preferă să iasă la pensie.


Numai să nu vină la Botoșani!


Încet dar sigur Botoșani devine un fel de ”Batalion Disciplinar”. Doar că aici nu mai sunt trimiși ofițerii, subofițerii și soldații care au nesocotit ordinele militare, ci șefii de prin țară care au călcat pe bec.


Comandantul Poliției Caraș-Severin este doar un exemplu dintr-o listă care se lungește de la o zi la alta.


La un moment dat a fost trimis să lucreze la Botoșani un director APIA de prin Transilvania. Nici el nu a poposit măcar o zi la Botoșani. A preferat să se ”îmbolnăvească” și să recurgă la tot felul de tertipuri numai să nu fie nevoit să ajungă prin dragul nostru județ.


Prin 2017 a fost trimis tot la Botoșani directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila. Omul chiar a venit pentru jumătate de an la noi, iar la sfârșit ajunsese să îl amenințe pe ministrul Sănătății ca nu cumva să îndrăznească să îi prelungească șederea prin această minunată parte de țară.


Vă dați seama ce a ajuns Botoșaniul? Un fel de sperietoare pentru toți șefuleții de prin țară: ”dacă nu ești cuminte, te trimit la Botoșani!”


Și, să fim bine înțeleși, toți cei enumerați mai sus erau trimiși la Botoșani să conducă instituții, nu să curețe WC-uri.

 

Sigur, este o practică întâlnită la nivel guvernamental, atunci când nu poți demite un director, inspector șef etc., îl detașezi la celălalt capăt al țării. Problema este că Botoșani e tot mai des ”celălalt capăt al țării”, un fel de Siberia a rușilor sau un Bărăgan al deținuților politici de pe vremea comuniștilor.


Cum oare am reușit să ne transformăm într-un județ de care fuge toată lumea, de care unii oameni nici măcar nu vor să audă, în care nu vor să vină nici măcar pentru o zi? Ce s-a întâmplat cu tărâmul acesta în care s-au născut geniile României din ultimii 200 de ani?


Astăzi, când România își hotărăște soarta, poate ar trebui să ne gândim mai mult ca oricând la întrebarea ”cum am ajuns în halul ăsta?” și, mai ales, să încercăm măcar să găsim răspunsul la o altă întrebare: ”cum ieșim din starea asta?


Pentru că nu suntem responsabili doar pentru noi, ci și pentru generațiile viitoare.


Revenim de unde am plecat...


Capitala județului Caraș-Severin este Reșița, un oraș cu doar 65.509 locuitori. Municipiul Botoșani are ceva peste 100.000. Județul Caraș-Severin are doar 274.277 locuitori. Botoșani are undeva la 400.000.


Teoretic așadar, pentru un șef de instituție, inclusiv pentru un comandant de Poliție, ar trebui să fie, dacă nu o onoare, măcar un pas înainte preluarea conducerii unei instituții din Botoșani. Dar nu este.


Aceasta și pentru că de la Reșița la Botoșani sunt 656 de kilometri. Pe autostradă distanța ar fi parcursă în vreo șase ore.


Dar noi nu avem autostradă...

 

loading...
Ștefan Mandachi, lângă un monument dedicat morţilor pe șosele: Ei sunt mâhniţi că au murit patru oameni într-un an. La noi au murit 10 într-o zi
SCANDAL de la șefia Poliției: Este o bătaie de joc pentru IPJ Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store

logo botosaneanul

Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Loading...
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Loading...
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
A doua cetățenie și rezidențiatul prin investiții! Termen scurt, programe oficiale, serviciu complet. Grenada, Malta, Portugalia, Vanuatu, SUA etc.Du-te la <a href=right-invest.com>right-invest.com</a>!
5 decembrie 2019, 22:07
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.8 o C
Dorohoi
17.8 o C
Bucecea
18.1 o C
Darabani
17.4 o C
Saveni
18.7 o C
Ştefăneşti
18.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.