Blog
Pușcăria Botoșani

Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

 

Ce treabă are asta cu Botoșaniul?


Uite că are!


Fiindcă tocmai de acolo, din celălalt capăt al țării, a fost detașat să lucreze la Botoșani comandatul Poliției Caraș-Severin.


Neoficial, se știe deja că omul nu va munci nici măcar o singură zi pe la noi. Își ia concediu de odihnă, apoi e posibil să o rezolve de un medical și preferă să iasă la pensie.


Numai să nu vină la Botoșani!


Încet dar sigur Botoșani devine un fel de ”Batalion Disciplinar”. Doar că aici nu mai sunt trimiși ofițerii, subofițerii și soldații care au nesocotit ordinele militare, ci șefii de prin țară care au călcat pe bec.


Comandantul Poliției Caraș-Severin este doar un exemplu dintr-o listă care se lungește de la o zi la alta.


La un moment dat a fost trimis să lucreze la Botoșani un director APIA de prin Transilvania. Nici el nu a poposit măcar o zi la Botoșani. A preferat să se ”îmbolnăvească” și să recurgă la tot felul de tertipuri numai să nu fie nevoit să ajungă prin dragul nostru județ.


Prin 2017 a fost trimis tot la Botoșani directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila. Omul chiar a venit pentru jumătate de an la noi, iar la sfârșit ajunsese să îl amenințe pe ministrul Sănătății ca nu cumva să îndrăznească să îi prelungească șederea prin această minunată parte de țară.


Vă dați seama ce a ajuns Botoșaniul? Un fel de sperietoare pentru toți șefuleții de prin țară: ”dacă nu ești cuminte, te trimit la Botoșani!”


Și, să fim bine înțeleși, toți cei enumerați mai sus erau trimiși la Botoșani să conducă instituții, nu să curețe WC-uri.

 

Sigur, este o practică întâlnită la nivel guvernamental, atunci când nu poți demite un director, inspector șef etc., îl detașezi la celălalt capăt al țării. Problema este că Botoșani e tot mai des ”celălalt capăt al țării”, un fel de Siberia a rușilor sau un Bărăgan al deținuților politici de pe vremea comuniștilor.


Cum oare am reușit să ne transformăm într-un județ de care fuge toată lumea, de care unii oameni nici măcar nu vor să audă, în care nu vor să vină nici măcar pentru o zi? Ce s-a întâmplat cu tărâmul acesta în care s-au născut geniile României din ultimii 200 de ani?


Astăzi, când România își hotărăște soarta, poate ar trebui să ne gândim mai mult ca oricând la întrebarea ”cum am ajuns în halul ăsta?” și, mai ales, să încercăm măcar să găsim răspunsul la o altă întrebare: ”cum ieșim din starea asta?


Pentru că nu suntem responsabili doar pentru noi, ci și pentru generațiile viitoare.


Revenim de unde am plecat...


Capitala județului Caraș-Severin este Reșița, un oraș cu doar 65.509 locuitori. Municipiul Botoșani are ceva peste 100.000. Județul Caraș-Severin are doar 274.277 locuitori. Botoșani are undeva la 400.000.


Teoretic așadar, pentru un șef de instituție, inclusiv pentru un comandant de Poliție, ar trebui să fie, dacă nu o onoare, măcar un pas înainte preluarea conducerii unei instituții din Botoșani. Dar nu este.


Aceasta și pentru că de la Reșița la Botoșani sunt 656 de kilometri. Pe autostradă distanța ar fi parcursă în vreo șase ore.


Dar noi nu avem autostradă...

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Ștefan Mandachi, lângă un monument dedicat morţilor pe șosele: Ei sunt mâhniţi că au murit patru oameni într-un an. La noi au murit 10 într-o zi
SCANDAL de la șefia Poliției: Este o bătaie de joc pentru IPJ Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store

logo botosaneanul

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
A doua cetățenie și rezidențiatul prin investiții! Termen scurt, programe oficiale, serviciu complet. Grenada, Malta, Portugalia, Vanuatu, SUA etc.Du-te la <a href=right-invest.com>right-invest.com</a>!
5 decembrie 2019, 22:07
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9022 lei
USD
Dolarul SUA
4.5747 lei
CHF
Francul elveţian
4.9405 lei
GBP
Lira sterlină
5.4884 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4671 lei
XAU
Gramul de aur
275.3601 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2427 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2474 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1696 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4092 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2057 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6588 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.3 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.