Blog
O minciună grosolană cât un preşedinte la Consiliul Judeţean
Scriu aceste rânduri sub impresia momentelor trăite astăzi la lansarea candidaţilor USL la alegerile locale. Fiind deja oficial campanie electorală ne-am propus să evităm orice comentariu la adresa vreunei acţiuni politice, însă nu pot trece totuşi nepăsător, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat, peste cea mai grosolană minciună care mi-a fost dat să o aud de la startul actualei campanii.
Trecând peste dezacordurile dintre subiect şi predicat şi alte chestiuni de acest gen cu care oricum ne-a obişnuit, Florin Ţurcanu a spus la Casa Sindicatelor în faţa a vreo 600 de oameni şi a repetat apoi la Popăuţi un mare neadevăr şi anume că Mihai Ţâbuleac ar fi tratat cu zâmbete problema regionalizării.
Sunt o mulţime de mărturii, sunt emisiuni, sunt zeci de articole în presă, există înregistări video chiar şi pe acest site în care şeful actual al CJ ia, împotriva partidului din care face parte, poziţie faţă de intenţiile de regionalizare. Îmi amintesc chiar cum, pe această temă, a afirmat cândva că am fi penibili şi am ajunge să spunem că Eminescu s-a născut la Iaşi sau la Suceava dacă reorganizarea administrativ-teritorială se va înfăptui. S-a luat de prefect, de Flutur de la Suceava, pentru ca Botoşani să rămână judeţ în continuare.
Nu se poate să vii acum, după numai câteva luni şi să minţi într-un asemenea hal doar pentru că vrei tu să iei locul omului. Cineva odată şi odată trebuie să-l oprească pe acest individ. Este pur şi simplu inadmisibil! Nu poţi să îţi construieşti o campanie electorală minţind, minţind şi iarăşi minţind. Botoşănenii trebuie să ştie exact cum stau lucrurile.
Nu poţi să spui că noul ministru al Sănătăţii este naşul tău, când el nu este. Nu poţi să spui că Nechifor e ca şi secretar de stat la Ministerul Agriculturii, iar ministrul Agriculturii, chiar de lângă tine, să spună că nu a auzit de aşa ceva, că nici măcar nu i s-a făcut o propunere.
Nu vreau să mă refer la acuzele cu şpaga de 10% pentru actualul şef al CJ fiindcă nu mi-am propus să îl apăr deoarece are destui pupători de serviciu. Vreau să spun doar că eu sunt obşinuit ca, atunci când scriu ceva, să am şi probe pentru chestia aia, iar Ţurcanu nu a prezentat vreo probă. Mai departe sunt doar două variante: ori nu le are şi, ca de obicei, aberează şi vorbeşte prostii, ori dacă le are, atunci poate fi acuzat de tăinuire deoarece nu sesizează organele în drept.
Bine, la Ţurcanu nu e ceva nou, anul trecut, după ce a tăiat prin consilierii judeţeni primarii PSD de la bani, l-a acuzat apoi pe Ţâbuleac că a lăsat primarii PSD fără fonduri.
Deşi sunt convins că, dacă îi spune cineva de Abraham Lincoln, crede că e un fotbalist ceva, am să închei cu una dintre celebrele maxime ale fostului preşedinte SUA:
Poţi să păcăleşti câţiva oameni tot timpul şi toţi oamenii o perioadă, dar nu poţi să păcăleşti toţi oamenii tot timpul.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Contre în şoaptă Ţâbuleac – Gheorghe Flutur pe regionalizare
Ţâbuleac dă de pământ cu regionalizarea PDL - VIDEO

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Turcanu Presedinte...cel mai tare cel mai mare conducator pe care l-a avut Botosani!!!Tabuleac nu uita...Turcanu nu-i oaia ta!!!
14 mai 2012, 13:46
pentru Maria , e bine ca uiti de Dl Flutur ca e de la PDL ca acest PDL a taiat salarii si pensii si ei toti s-au facut oameni.....esti de-a lor viciata pana-n dinti
14 mai 2012, 11:53
Imi vine foarte greu dar voi vota Mihai Tibuleac la CJ. Turcanu a stricat tot ce a fost bun nu numai la el in partid dar si in PSD. Eu nu-l mai suport pe omul acesta!
14 mai 2012, 10:34
Domnule Balascau,deputatu o sa zica cam asa:A Lincoln este un tovaras de-al sau din capitala,prieten bun cu seful FMI.
14 mai 2012, 08:29
imi place articolul .e greu sa spui adevarul.De sustinut ,sustin USL,darcum sa votez turcanu ?!!Nu pot...are cite clase are,il vad cu cercelul in ureche si pistol la briu...atit,deci cum sa-l votez?De PDL sa nu aud ,darcind il vad pe Flutur vad chiar un primar,un om politic...(uit ca e de la PDL),cind ma uit la portariuc vad un tinar care are de invatat si atit... Ce sa votez?!!!!!
13 mai 2012, 22:43
Maxima menționată la finalul articolului se potriveste foarte bine si pentru mass media botoșaneană, că este presă scrisă, online sau TV. De ce ? Deoarece de câteva luni încoace nu faceți altceva decât să ridicați în slăvi actuala administrație. Este dreptul vostru dar, dacă aveți coloană vertebrală ar trebui ca după 10 iunie să nu schimbați barca. Să vă asumați victoria sau eșecul cu demnitate. Nu am un respect deosebit față de Turcanu, cum nu am nici față de Țibuleac, dar valul de vot negativ și ura față de actuala administrație este atât de puternică încât nu contează cine reprezintă USL-ul sau cum îl reprezintă. Cu certitudine va câștiga alegerile locale. Toate articolele pozitive comandate în ziare nu fac altceva decât să irite alegătorii. Vom tră și vom vedea. Dacă mă înșel, îmi scot pălăria în fața dumneavoastră (virtual) într-un comentariu la articolul care va preciza câștigătorii alegerilor locale.
13 mai 2012, 20:02
Sunt de acord cu dv. prin acest articol. Am simtit, am inteles. De votat trebuie sa votam. Scrie in drepturile cetateanului.si asa punem gheata la cap ca sa luam o decizie. Care o fi?Depind de individ, de cum selecteaza informatiile.
13 mai 2012, 19:30
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.