Blog
O iubire imposibilă
Botosaneanul sigla 3 Mai întâi au fost Aniculăese cu Egner. Primarul se întorcea de prin Olanda şi povestea la ziarişti că acolo totul e aşa de descentralizat încât şi regia de apă e la Primărie. „Altceva n-a văzut în Olanda?” întreba ironic şeful CJ-ului.
Apoi au fost Conţac şi Flutur. „Când vin dimineaţa la serviciu lumina la biroul dlui primar Flutur e stinsă, abia pe la 9 vine la serviciu”, relata şefului CJ-ului din experienţa sa în administraţie. „Mai ştiţi ceva de dl Conţac?” întreba cu un zâmbet în colţul gurii Flutur când Conţac din ditamai preşedinte de CeJeu şi PSD-eu ajunsese iarăşi... director la Transporturi Auto.
Apoi au fost Ţâbuleac şi Flutur. Ooooo, aici am putea scrie un roman, dar nu ştim cine l-ar citi. Oricum, memorabilă rămâne aia cu „tu nu ştii că în viaţă unul f... (scuzaţi, da cam aşa s-a zis), iar altul gâfâie”.
Totul pentru ca acum să îi avem pe Ţurcanu şi Portariuc. Dincolo de o alianţă nefirească, făcută sută la sută doar pentru acapararea puterii, dincolo de un milion de lucruri care îi despart, cei doi au avut aşadar parte şi de o tradiţie nefastă de luptă surdă a orgoliilor.
Chiar şi fără aceasta coabitarea (ca să folosim un termen la modă) dintre cei doi era imposibilă. Şi am spus-o încă din campania electorală, când Ţurcanu a apărut la un loc cu Portariuc doar la lansarea candidaţilor şi apoi spre final, într-un... comunicat.
Uitaţi-vă la ei! Găsiţi măcar un singur element care să îi unească?
Sunt total diferiţi, unul are şi acum domiciliul din Suliţa, celălalt tocmai a anunţat că îşi aduce nevasta din Iaşi. Unuia i se luminează faţa dacă îi pomeneşti ceva de vreo fermă, celălalt recită din cărţile de economie, e un teoretician desăvârşit, mai greu e cu practica... Unul felicită FC Botoşani de pe şezlong de la Neptun, celălalt bagă BUG Mafia pe Facebook...
Conflictul dintre PNL şi PSD este, de fapt, conflictul dintre Ţurcanu şi Portariuc. Este o dispută dintre două ambiţii copilăreşti în care fiecare vrea să arate că de fapt el e mai şef decât celălalt. I-aţi auzit vreodată pe Baltă sau pe Ciofu să spună ceva despre PNL-işti ori pe Sorescu sau pe Şoptică să zică una şi alta despre PSD-işti? I-a mai dat Grigoraş un 4 lui Ponta, dar la mintea lui de RVG-ist şi la câţi morţi a adus pe litoral poţi să-i ceri ceva...? Verginel a ameninţat cu un miting, dar vizat era tot Ponta, nu vreun PSD-ist de pe la Botoşani. Iliuţă doar a răspuns la atacurile primarului... Aaaa, a zis şi Doiniţa ceva de „Apă”, dar a precizat că vorbeşte în nume personal.
Disputa dintre Portariuc şi Ţurcanu (observaţi că le-am inversat numele tura asta, la aşa ambiţii...) este atât de inteligentă pe cât a fost bătaia din primăvară pe conferinţele judeţene de partid, când fiecare formaţiune s-a întrecut în a o face cât mai pompoasă, opulentă, asurzitoare, cu cât mai mulţi oameni, cât mai mulţi primari racolaţi de la PDL, cu boxe cât mai puternice şi alte dintr-astea.
Sigur, minunat ar fi să avem o dispută de genul: atâtea drumuri am asfaltat eu, atâtea tu. Sau, eu am făcut rost de atâţia bani pentru drumul Botoşani – Suceava, tu ai adus atâţia. Eu am creat atâtea locuri de muncă (scuze dl primar, ştiu că amintirile din campanie dor), tu ai creat atâtea.
În loc de astea toate avem parte de un circ scump (nici într-un caz ieftin) pe banii noştri, iar la 13 luni de la alegeri constatăm că marea realizare a primarului este un sens giratoriu şi ăla supradimensionat, iar a preşedintelui CJ că schimbă iar conducerea de la spital fiindcă şefii ăştia pe care tot el i-a pus nu-s în stare de nimic. În rest, cele 2.000 locuri de muncă rămân un banc bun, alea 1.044 de locuinţe un banc şi mai bun, iar pentru aia cu câinii... întrebaţi sutele de botoşăneni cum rămâne. Partea cealaltă nu ştiu cât mai lipseşte până ce „Botoşani – judeţul în care vreau să trăiesc” se va transforma în „Botoşani – judeţul în care mai trăiesc eu şi încă vreo doi”.
Definitoriu şi totodată amuzant pentru relaţia PNL – PSD este tratamentul la care sunt supuşi jurnaliştii care le-o mai dau peste nas. În urmă cu un an, când îi spuneam lui Portariuc că nu are cum să facă 1.044 locuinţe în patru ani şi că nu are nici măcar teren, revoluţionarul preşedinte de partid Marcu ne făcea PDL-işti. Acum, dacă ai cumva tupeul să pui la zid un PSD-ist, te fac PNL-ist. Şi invers, liberalii te fac PSD-ist. Întrebarea e: dacă noi eram PDL-işti când îi spuneam lui Portariuc că nu are cum să facă 1.044 locuinţe la 7.000 euro bucata în patru ani de mandat, acum când tot nu are teren şi zice cu guriţa lui că nu mai face decât o sută de locuinţe din alea 1.000, ce mai e? PDL-ist sau PNL-ist? Dacă atunci când îi spuneam lui Ţurcanu că n-are cum să facă hotel şi să dea mâncare la alegerea pacientului la spital eram PDL-işti, acum când se anunţă disponibilizări, tăieri de drepturi băneşti şi altele asemenea la spital, ce e şeful CJ-ului. PDL-ist sau PSD-ist?
Cred că mai degrabă ambii sunt „doar” politicieni.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Marcule, al cui mesager eşti? Al lui Ponta?Al lui Geoană?... Sau al banului?

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
despre iubiri numai de bine, manca-i-ar necuratul sa-i manance de mincinosi
31 iulie 2013, 17:58
Asa este, din nefericire! Felicitari jurnalistului pentru acest articol realist.
31 iulie 2013, 13:52
Asa este, din nefericire! Felicitari jurnalistului pentru acest articol realist.
31 iulie 2013, 13:51
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.