Blog
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?

Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...

15% din ”creierele coapte” încă mai așteaptă banii promiși de dl. Dan


Vă amintesc că în urmă cu opt ani, 15% dintre botoșănenii teoretic copți la creier, că doar aveau 18 ani, au votat un partid pentru că un nene le-a promis la televizor că o să le dea câte 20.000 de euro la fiecare. Partidul a dispărut, la fel și banii. Nici televiziunea nu mai e de mult. Patru ani de zile însă niște traseiști au mâncat banii statului în Parlament ca membri PP-DD, în timp ce peste 22.000 de botoșăneni așteptau poștașul să le aducă geanta cu 20.000 de euro.

 

O să vină banii când o să învie Elodia


Peste alți doi ani, senzaționalul OTV-ist, băgat într-un tomberon în propria emisiune și televiziune, a candidat la prezidențiale. Trăgând nădejde că, dacă nu și-au luat ăia 20.000 de euro după parlamentare, poate o să și-i primească măcar după prezidențiale, botoșănenii l-au votat în disperare pe ”dl. Dan” și l-au propulsat pe locul 3 după Iohannis și Ponta. Dl. Dan a plecat însă câțiva ani cu ceva treabă sau ”l-au ascuns” ca să nu îi supăr pe toți cei cuprinși de nostalgii OTV-iste, așa că banii încă îi mai caută. Ca și pe Elodia de altfel.

 

Voi ați auzit de Doru Palade?


Am trăit de la Botoșani creșterea și descreșterea aproape până la dispariție a Partidului România Mare. Unirea cu Republica Moldova, execuții publice pe stadioane, pușcării pentru corupți, oameni trimiși la canal erau trâmbițate toată ziulica de trompetele partidului. PRM-iștii au devenit a două forță în Legislativ, dar nu au cumpărat nici măcar zăbrele pentru închisoarea promisă, iar Prutul a rămas în continuare graniță. Scopul lor fusese atins: pe naivitatea unora ajunseseră în Parlament.


Pe acel val PRM-ist botoșănenii au trimis în Parlament, în perioada de maximă a expansiune a României Mari, inclusiv un bucureștean care s-a pensionat chiar în timpul mandatului. N-a interesat însă pe vreun votant cine e pe listă, toți visau ”România Mare”, ”România Tare”, execuții și pușcării.


Doru Palade îi spune, are 83 de ani acum. Știți că Botoșaniul a avut un parlamentar cu acest nume?


Patru ani, cât teoretic a reprezentat Botoșaniul în Parlament, a avut apariții meteorice printre oamenii care i-au făcut rost de o pensie specială babană.

 

Patrioții care devin colegi cu ”marii corupți” pe care promiteau să-i bage la zdup


Pe spatele unor oameni creduli – și mă rezum doar la acest termen pentru că nu-i frumos să jignim oamenii pentru opțiunile politice – la fiecare patru ani apare o specie aparte de politicieni cu un discurs extremist, xenofob, rasist, intolerant, radical religios, care exploatează fără jenă lipsa de cultură politică a unei părți a poporului, îi îmbie capul cu texte demne de NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), pe spatele efuziunii maselor urcă în Parlament, unde în patru ani se risipesc pe la PNL și PSD devenind colegi tocmai cu ”marii corupți” pentru care promiteau ”execuții pe stadioane”. Iar partidul dispare asemeni voturilor.

 

Dragul Feo


Ca și în 2000, 2004 ori 2012, nici în 2020 pe mulți botoșănenii pur și simplu nu i-a interesat ce nume sunt pe listă. Astfel că au trimis în Parlament inclusiv un onorabil domn care la sfârșitul mandatului va avea venerabila vârstă de 82 de ani, comunist de vază în timpul ”socialismului multilateral dezvoltat”. Rămas fără funcții prin județ, în ultimii 20 n-a prea mai dat prin Botoșani. A schimbat însă partidele ca pe șosete: PSDR, PNG, Partidul Popular, Partidul România Noastră (da, există și chestia asta pe ”eșichierul politic românesc”), a apărut și pe la nu știu ce minoritate, pentru ca la senectute să simtă mirosul AUR-ului și să dea lovitura vieții sale politice...

 

O lovitură pe care botoșănenii și România o vor plătit timp de patru ani cu vreo 10.000 de euro pe lună. Cam atât cheltuiește Statul Român cu un parlamentar. Bonus, pensia specială de după, care vine ”pe loc” fiindcă omul are deja peste un deceniu de când e pensionar.

 

Votul costă, inteligența asimptomatică la fel.

 

loading...
VIDEO ÎNFIORĂTOR: Comuna din Botoşani unde oamenii nu ştiu cine estepreşedintele României şi unde cred că Dan Diaconescu le-a mărit pensiile
Botoșani a clipit la parlamentare! Niște anonimi au smuls mii de voturi de la botoșăneni și au zdrobit politicieni cu pretenții

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Loading...
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Loading...
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Un articol util. Un reminder. Bineînțeles, nu va avea vreun impact în conștiința celor care susțin cu înverșunare partidele sus-menționate. Dacă o fi nimerit din greșeală careva din acea categorie, cu siguranță nu a înțeles nimic. Argumentele autorului depășesc posibilitatea lor de înțelegere - nu putem avea pretenția ca ei să știe ce e aceea xenofobie, de pildă. Ei știu doar că-s patrioți, credincioși, oameni de-ai bisericii, susținători ai referendumurilor inutile și discriminatorii datorită cărora se evaporă banii ce le-ar fi asigurat, poate, un covor asfaltic în fața casei. Sau un spital în care să nu ardă - că tot e în vogă subiectul. Urlă acum chiar ei, acești votanți amintiți în articol, că-i Voiculescu (Ministru al Sănătății de doar o lună!) de vină că nu sunt spitale moderne în țară. Măi, evlavioși cinici și ipocriți, cine a investit în catedrale și nu în spitale?! Cine a cheltuit o sumă de 40 de milioane de euro pe un referendum care nu schimba absolut nimic și care oricum e primitiv pentru standardele secolului XXI?! Voi știți că suma aceasta reprezintă 30-35% din totalul investiției într-un spital de oncologie pediatrică?! Cine v-a promis vouă nu știu câte spitale regionale în 2016?! Și tot în aceeași manieră - discursuri cu tentă extremistă, bazate în special pe tematici religioase, că asta vă place vouă să auziți și atât puteți înțelege. Cred că bat câmpii degeaba, fiindcă tot oamenii trecuți prin școală vor citi aceste rânduri și ei știu deja aceste lucruri.Sunt stupefiat că la finalul anului precedent, marea majoritate a botoșănenilor au arătat că vor să stagneze. De fapt, mai rău, vor să revină la timpurile regretabile, marcate de neajunsuri, discriminări și cenzură. Dacă în cazul votanților PSD, cunoscând numărul colosal de tineri care s-au stabilit în alte orașe, respectiv alte țări, nu mă surprinde neapărat procentul - pensionarii și bugetarii au întotdeauna o singură opțiune de vot - în situația celor de la AUR, bag mâna-n foc că nici 1% din botoșănenii care i-au votat nici n-au știut pe cine pun ștampila. Ei au mers la urne îmbălsămați (virtual) de videoclipurile lui Simion și Șoșoacă, de artificiala lor luptă cu sistemul (apropo, toți penalii ce dețin posturi de televiziune și radio îi au toată ziua invitați prin studio), de urletele lor demente în fața unor dușmani imaginari și, bineînțeles, de folosirea credinței și a patriotismului ca pretext de manipulare (cunoaștem pattern-ul, nu-i așa?!).Fără doar și poate, aceeași situație va fi și peste câțiva ani. Ar fi în stare să voteze și o piatră, un vreasc sau o frunză uscată. Important e ca șeful de la București să le spună că-s iubitori de țară, credință și neam. Și că îi iubește fiindcă-s patrioți. Așa de patrioți încât nu-și cunosc propria limbă. Și că luptă cu sistemul fictiv, bineînțeles.Chiar în această seară îmi apăruseră pe o rețea de socializare reluarea emisiunii de pe un post de televiziune ce-l are invitat permanent pe Simion. Acolo, o doamnă, reacționează exclamativ, în secțiunea alocată comentariilor: „De la BOTOȘANI: Să nu cumva să îndrăzniți să o îndepărtați pe doamna Diana din partid!!!”.Doamnă, deși, iarăși, știu că-i un scenariu irealizabil, dar pentru posteritate, vă răspunde, cu mâhnire, un botoșănean care a fost nevoit să se stabilească în alt oraș din cauza celor care au nenorocit județul votând în felul în care o faceți dumneavoastră: Îndepărtați-vă de urne data viitoare! La fel și ceilalți care au încredere în astfel de anomalii.
8 februarie 2021, 00:54
Daca avem o menajera la butoane, ne dam imediat seama de ,,anvergura” judetului...
4 februarie 2021, 08:56
Romania, salade de boeouf.
3 februarie 2021, 23:52
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.9 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
18.2 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
18.9 o C
Ştefăneşti
19.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.