Blog
Nu-i nici o curvă, doar îşi face meseria

Botosaneanul sigla verticalAnul 2000, la Botoşani...

PSD-ul îi trimitea în Parlament pe Mihai Baltă, Gheorghe Marcu, Viorica Afrăsânei. Şerban Mihăilescu tocmai îşi încheiea mandatul şi pleca în alt judeţ. Costică Macaleţi îşi începea şi el un scurt mandat de deputat terminat la Prefectură.
Constantin Conţac lăsa baltă Partidul Moldovenilor şi începea să urce administrativ în Consiliul Judeţean şi politic la PSD.
La PNL candidau Corneliu Popescu la Senat şi Gheorghe Ciubotaru la Deputaţi.
PD-ul de atunci tocmai suferise o lovitură de palat şi îl îndepărtase pe Cătălin Flutur.
PRM-ul ieşea în faţă cu Dorin Ciuştea vice la CJ şi Dumitru Codreanu la Senat.

Anul 2012, la Botoşani...

PSD se bate la Parlament cu Mihai Baltă, Gheorghe Marcu este încă senator, Viorica Afrăsânei conduce după unii Prefectura, după alţii e „cancelar” şi atât. Costică Macaleţi e încă deputat şi sunt zvonuri că s-ar întoarce prefect.
„Micky Şpagă” candidează din nou, doar că a schimbat partidul, nu-i PSD, e UNPR, dar este sub aceeaşi umbrelă a USL-ului.
Constantin Conţac candidează la Parlament, independent...
Corneliu Popescu şi Gheorghe Ciubotaru candidează şi ei din nou, doar că nu la PNL, ci la partidul lu’ „domnu’ Dan”.
Tot la PP-DD candidează şi fostul lider PRM, Dumitru Codreanu, la doar câteva luni după ce făcea în toate felurile poporul otevizat.
Ar mai fi candidat poate şi Dorin Ciuştea, fost PRM, fost PNG-CD, fost PP, fost PNL, dar pentru el s-a stricat telecomanda la OTV.
PD, cu un „L” în coadă e condus de Cătălin Flutur.

Au trecut 12 ani de zile, mai mult de jumătate din perioada postrevoluţionară, şi constatăm cu tristeţe că oferta politică este aceeaşi, aceeaşi, aceeaşi. Doar că ambalajul, adică partidele diferă, dar candidaţii sunt mai mereu aceiaşi. Aparent piaţa politică este într-o continuă diversificare, în realitate sunt însă eternii candidaţi sau parlamentari de serviciu. Iar unii dintre cei enumeraţi aveau deja în 2000 un deceniu de politică. Lumea politică nu a produs mai nimic nou, de anvergură, timp de 12 ani şi mai bine. Am putea spune Ovidiu Portariuc, dar şi el este fiul fostului consilier judeţean Gheorghe Portariuc, cu state vechi la PSD. Sau Andrei Dolineaschi, dar şi el a fost propulsat de la cabinetul lui nenea Micky cu Şpaga.
Partidele se mai schimbă, se fac-desfac noi alianţe, la câte un ciclu electoral apare câte un balon de săpun gen ApR, PRM, Noua Generaţie sau PP-DD, care se sparge repejor după alegeri, dar candidaţii rămân aceiaşi, este ca şi cum sunt aceiaşi 100 de jucători care se tot transferă la zece echipe. Aparent opţiunile se schimbă, în realitate rămân aceleaşi pentru că şi echipele şi partidele tot de oameni sunt făcute, iar oamenii aceştia sunt aceiaşi.
A face politică la Botoşani a ajuns să fie un fel de meserie, nişte oameni trăiesc exclusiv prin asta şi din asta, şi-au format un soi de castă aproape impenetrabilă, din care intruşii sunt imediat daţi afară ori dacă sunt acceptaţi trebuie să fie amanta lui şefu’ sau cărătorul de geantă al lui "mister president" ăl mare de la capitală. Profesioniştii din diferite domenii nu mai au loc şi cred că nici nu mai au chef să se bage. Lumea politică s-a autoizolat, este tot mai departe de lumea reală, a noastră, a tuturor celor care, până la urmă, îi votăm. Suntem simple cifre, pe spatele nostru se fac mereu nişte calcule, nişte grafice, din care ies nişte procente pe spatele cărora unii, puţini, rămân în lumea lor, iar noi cei mulţi în lumea noastră. Rămânem ceea ce generic se numeşte „electorat”, cel atât de des invocat, dar întotdeauna ignorat.
Fiecare cu lumea lui...
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Ovidiu, opreşte-te! Primăria Botoşani nu e Ferma Vlăsineşti!

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Fratilor, din ce an este editorialul asta? 2000, 2012? Iar comentariile, din ce an? Ca se povesteste de anul 2000, apoi de 2012, apoi de Flutur care este Primar (?), pleaca si vine din Germania in interesul botosenenilor (?) Eu stiam ca in 2012 Primarul Botosanilor este unul Portariuc, iar Flutur face bine supusilor botoseneni din postura de Director la Locativa. Cu deplasari in Germania? Pe banii unor asa zis nemti (?!) Ce interes aveau nemtii aia la Directorul unui fond locativ slabut, situat in NE Romaniei? Dar ce interes avea Primaria BT sa-l invoiasca de la serviciu pentru aceasta specializare/perfectionare/plimbarica? Sunt curios ce imbunatatiri va face Flutur la Locativa pentru salariul papat cat era prin Germania. Sau, sa intelegem ca pentru cei ce pierd alegerile, salariul public este ceva minor, un mizilic pe care il incasezi in sila, ca pe un fel de reparatie adusa orgoliului tau, ranit de concetetenii care nu te-au mai vrut?
26 octombrie 2012, 11:16
Marcarea teritoriului. Cu vorbe...Nevorbit de vreo doua saptamani, primarul Catalin Flutur le-a povestit azi ziaristilor cate-n luna si-n stele. De la maretele realizari ale mandatului sau, pana la fineturi politice legate de soarta PDL-ului national. Ba chiar a explicat cate ceva si despre excursia comisa "pe la Germania" saptamana trecuta, precizand ca toate cheltuielile ar fi fost suportate, cot la cot, de fartatii europeni. Eu unul marturisesc ca tot n-am inteles o iota despre ce cauta Flutur la o chestie pentru functionarii publici europeni, dar, ma rog, probabil ca nici nu ma ajuta capul suficient... Herr Primar se jura pe rosu ca trebusoara asta o sa foloseasca strasnic municipiului, asa ca tre' sa-l credem pe cuvant, ca-ntotdeauna.Oricum, cele 4,5 miliarde de cuvinte rostite azi de primar in conferinta de presa (un fel de... marcare a teritoriului, dupa revenirea de la nemti) n-au reusit sa egaleze, ca frumusete a mesajului, spusele intelepte de ieri ale aceluiasi Catalin Flutur, lansate pe cale orala la intalnirea cu reprezentantii ONG-urilor: "Pana acum ONG-urile au functionat in Botosani si trebuie sa le multumesc si eu pentru ca de foarte multe ori au preluat si o parte a lucrurilor pe care noi, primaria, nu le putem face. Ori pentru ca nu avem competenta de a le face, ori pentru ca uneori nu avem suficienta minte ca sa intelegem ce isi doreste fiecare proiect". Insuficienta asta a mintii eu mi-am imaginat-o asa, ca un fel de astm la creier. Nu doare, dar simti din cand in cand cum iti patineaza neuronii la deal...la 19:57 Niciun comentariu:Trimiteţi prin e-mailPostaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe FacebookLinkuri de întoarcere către această postareEtichete: CATALIN FLUTUR, CONFERINTA DE PRESA
26 octombrie 2012, 09:55
FOARTE BINE SPUS:"Profesioniştii din diferite domenii nu mai au loc şi cred că nici nu mai au chef să se bage. Lumea politică s-a autoizolat, este tot mai departe de lumea reală, a noastră, a tuturor celor care, până la urmă, îi votăm. Suntem simple cifre, pe spatele nostru se fac mereu nişte calcule, nişte grafice, din care ies nişte procente pe spatele cărora unii, puţini, rămân în lumea lor, iar noi cei mulţi în lumea noastră. Rămânem ceea ce generic se numeşte „electorat”, cel atât de des invocat, dar întotdeauna ignorat"
26 octombrie 2012, 09:23
Draga Pipet, regret ca te-a lezat ce-ai citit, singura cauza posibila fiind doar faptul ca nu faci parte din "lumea noastra". Dar nu-ti fie teama, chiar si pe tine te iubeste Dumnezeu. Noi, "electoratul", doar aceasta speranta o mai avem, in ajutorul lui Dumnezeu. Ce va pasa voua, politicienilor, de saracia si nevointele oamenilor cand toata vremea o pierdeti alergand dupa putere si intresele proprii? citind acest editorial m-am intristat din nou pentru ceea ce va sa vina cu voi, din nou, la putere...semneaza: un alt embrion
25 octombrie 2012, 23:49
in mocirla asta merita sa intri doar daca ai cizme foarte inalte sau nasul foarte infundat..terminand cu gluma, explicatia e una singura si anume aceea ca partidele politice au ajuns sa fie entitati private si din aceasta cauza lipsa oamenilor noi.sunt ei intre ei, dar noi suntem cei care ii facem sa se simta importanti..
25 octombrie 2012, 23:25
Mda !?Cam tardiva cujetarea .
25 octombrie 2012, 22:53
si tu tot la stadiul de embrion ai ramas...
25 octombrie 2012, 20:28
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
9.9 o C
Dorohoi
9.6 o C
Bucecea
8.8 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
10.5 o C
Ştefăneşti
11.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.