Blog
 A picat „Nababul'! Urmează 'Suprema'?
Botosaneanul sigla 30 mai 2011 – Botoşăneanul  publică prima investigaţie despre învârtelile cu fonduri europene de la AJOFM Botoşani. În rolul principal se afla Sorin Şologon, pe atunci director al instituţiei. A urmat o un întreg serial despre matrapazlâcurile de la instituţia în cauză: acte care puţeau a falsuri ordinare, sute de milioane lei vechi care apăreau şi îi dispăreau din declaraţia de avere, mânuieli cu instituţie, firmă, ONG şi nevastă care ba era, ba nu mai era nevastă.
În vremuri de un portocaliu agasant, nici o instituţie din Botoşani, de la Parchet şi Poliţie, până la Prefectură şi să-i zicem, „Instituţia Politică”, adică PDL, nu s-au obosit să se sesizeze. Omul a continuat să îşi facă de cap până ce şi-a trântit şi vilă de bugetar fără autorizaţie. Pus să vegheze asupra directorilor, prefectul Cristian Roman de atunci a făcut mişto de tot serialul de dezvăluiri, punându-l pe Şologon să se dea singur în gât la minister.
Vorbeam în acele vremuri cu oameni din politică şi nu numai, pe tema lipsei totale de reacţie şi de atitudine a instituţiilor portocalizate, iar unul dintre ei mi-a spus: stai liniştit, cine are de văzut, a văzut deja, doar că atunci când eşti la Putere lucrurile se mişcă mai greu.
Mai greu ce-i drept, dar iată că după doi ani draga de ANI a cam sesizat Parchetul pentru conflict de interese în cazul fostului director PDL, care după ce şi-a făcut de cap în fruntea instituţiei şi a predat frâiele, şi-a mai luat şi tot felul de concedii, deplasări, libere, încât i-au trebuit încă vreo sută de zile ca să se hotărască să revină la serviciu.
Ajuns în Opoziţie şi rămas fără funcţie, lui Şologon i-au căzut şi propterile, şi prefectul care să făcea că ia măsuri, şi partidul care îl ţinea în braţe şi, după doi ani de la dezvăluirile din Botoşăneanul , a cam început să o încurce.
Şologon a reprezentat într-un fel chintesenţa nesimţirii şi grobianismului PDL. În timp ce la zeci de mii de botoşăneni li se tăiau salariile şi pensiile, el şi nevasta care nu era nevastă făceau jumătate de miliard lei vechi în câteva luni, pe spatele unei instituţii şi a unor programe europene. Până atunci nici unul dintre ei nu făcuseră atâta bănet într-un timp atât de scurt.
Pentru tupeul ordinar al unor astfel de oameni au plătit alţii, în vara anului trecut, însă şi partea lor de vină este că au oploşit asemenea specimene, e vina lor că au ajuns să pună directori, oameni care nu au nici o treabă cu instituţiile pe care le-au condus, care nu ştiu să vorbească în propoziţie şi a căror singure merite erau date de cantitatea de afişe, steaguri, bannere, aracet băgate în campanie şi, probabil, de cotizaţia de la partid.
Istoria, fie ea politică sau nu, are însă caracter de ciclicitate şi dureros este că partidele care vin la Putere nu învaţă ceva din experienţa predecesorilor. Tras la indigo parcă e ceea ce se întâmplă acum la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani. Tot programe europene de miliarde lei vechi, tot sute de milioane care nu sunt şi apoi apar în declaraţia de interese, iarăşi suspiciuni de măgării în acte, iarăşi un soţ care-i director şi răspunde în faţa Inspectoratului condus de nevastă-sa, tot un prefect care-i prea ocupat să pozeze la tot felul de festivităţi şi serbărici astfel încât nu vede şi nu aude şi, mai presus de toate, un partid care ţine ditamai inspectoarea în braţe şi care în semn de solidaritate o pune iarăşi vice la judeţ.
Facem pariu că peste vreo trei-patru ani, când PSD-ul o să fie iar partid de opoziţie, tanti cu pricina de la Inspectorat o să fie puţin căutată de ANI? Facem pariu că lu’ nenea senator cu autocarele pentru morţi o să i se gripeze motoarele? Facem pariu că toată şleahta de pupături în fund, a căror singură menire în viaţă este să linguşească nişte şefi ca să lenevească pe-un scaun de bugetar, o să dispară atunci ca prin minune? Facem pariu că atunci când o să-i cheme ANI la o întâlnire o să se ducă singuri-singurei? Fără partid, fără pupincurişti, fără funcţionari maleabili, doar ei şi... ANI.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 „Nababul” de la şomeri : Cum a ajuns Şologon să câştige 90 – 100 de milioane de lei vechi pe lună
Parchetul sesizat pentru conflict de interese la fostul director AJOFM

Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
Visez, nu mă treziţi
Poporul român trăieşte un vis profund de vreo două săptămâni, de când a început campania electorală.Cică se taie 100 şi ceva de taxe şi, drept premiu, vor creşte salariile.
Să mă ierţi nea Costică
… Fiindcă noi am fost prea ocupaţi cu ale noastre şi tu ai plecat dintre noi pe nesimţite.
S-au pişat pe capul nostru
Şi să nu-mi spuneţi că sunt grobian fiindcă la ce personaje avem pe lângă noi cred că sunt şi suntem mult prea fini. Şi tocmai asta-i marea problemă.Şi nici nu cred că oamenii aceştia merită un alt comportament din partea noastră.
Paziti tezele sa nu fie corectate in Tabara Agafton ca le vremea d-lui Clocotici.
2 iulie 2013, 21:26
Domnule Balascau faceti o ancheta jurnalistica si despre ce se intampla in aceste zile la examenul de bacalaoreat de la liceul sportiv.Este strigator la cer!
2 iulie 2013, 10:12
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pentru serviciul de salubrizare, Primăria Botoșani ar trebui:
Să organizeze licitație
Să-l atribuie direct SC Urban Serv SA
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Suntem mulți care vrem binele satelor și orașelor noastre, binele Botoșaniului și al Nordului. E imposibil ca, odată ce ne-am întâlnit, să nu continuăm să ne întâlnim. De aici resursele noastre de a merge mai departe”, Ș ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7274 lei
USD
Dolarul SUA
4.2656 lei
CHF
Francul elveţian
4.3506 lei
GBP
Lira sterlină
5.1830 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0076 lei
XAU
Gramul de aur
207.0308 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2422 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4566 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8909 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2083 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1836 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6338 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.