Blog
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal

De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.

Fotbal la fereastra spartă

 

S-a reușit și uriașa performanță de a se rata un transfer de 700.000 de euro plus procentele ulterioare după ce patronii celor două cluburi bătuseră deja palma.


În ziua turului II preliminar al Europa League la FC Botoșani se făcea campanie electorală pentru primarul de la acea dată.


În ziua primului meci oficial din 2021 golgeterul echipei și-a făcut bagajele și pur și simplu a plecat.


În timpul meciurilor s-au dat indicații jucătorilor până ce s-au spart geamurile în văzul unei țări întregi.

 

Încolonarea la cașcaval!


S-a reprimit la echipă o eternă speranță care acum un an se jura că mai bine se face șofer de autobuz decât să mai joace la Botoșani. Drept premiu a primit și tricoul cu numărul 10.


Jurnaliștii sunt amenințați fără vreo jenă că vede tot poporul în direct.


Totul într-un potop de înjurături.


Iar toate astea poartă un singur nume. Sau două. Ori chiar trei, că doar e ”happy family” și trebuie să profite toate rubedeniile de cașcavalul de la Botoșani.

 

E ”ieftin și bun” sau care-i faza?


Niciodată de la promovare încoace, dar cred că nici măcar când eram în Liga 2, nu s-au întâmplat asemenea prostii și idioțenii într-un timp atât de scurt fără ca patronul, conducerea, suporterii să ia atitudine.


Îmi este tot mai greu să înțeleg cum Elsaco, una dintre cele mai performante companii din Botoșani și chiar din România, care ține la etichetă, la imagine, care practică și încurajează decența în business, tolerează și girează ceea ce se întâmplă deja de luni bune la Fotbal Club Botoșani.


Dacă nici când omul îți scoate din buzunar 700.000 de euro plus alte câteva sute de mii din procentele ulterioare, nu reacționezi, probabil că nu o mai faci vreodată.


Dar dacă banii nu sunt importanți, ar trebui măcar să conteze spiritul unui club, unui oraș și, dacă vreți, al unui business, care nu poate fi călcat în halul ăsta în picioare.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
FC Botoșani începe 2021 cu un eșec: A luat bătaie de la ultima clasată
Marius Croitoru, criză de nervi în timpul meciului: A spart un geam de la lojă - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Bună această scurtă analiză a situației din club! Ca suporter FC Botoșani ce urmărește echipa încă din sezonul 2004-2005, mergând meci de meci pe stadion până în 2014, când, din păcate, am fost nevoit să mă stabilesc în alt oraș, pot puncta un detaliu amar: nimic nu mai este la fel de când domnul Cornel Șfaițer nu mai face parte din conducerea clubului!Probabil cea mai mare problemă care a intervenit după ce dânsul a renunțat la colaborarea cu acest club sportiv ține de relația dintre conducere și fani. În mod realistic o spun - în ultimii 2-3 ani, până la apariția restricțiilor cauzate de pandemie, prezența fanilor pe stadion a scăzut drastic! Cum a rămas FC Botoșani fără un om de calibrul lui Cornel Șfaițer, cum, dintr-o dată, echipa nu a mai avut parte de sprijinul galeriei! Domnii Iftime și Anton nu au lucrat deloc în privința relației cu suporterii. Din acest motiv a intervenit și un dezinteres față de echipă. Inclusiv pe rețelele de socializare se scria mult mai mult în urmă cu câțiva ani - acum o fac, în mare, doar sirienii care îl susțin pe Al-Mawas. Domnul Șfaițer a fost întotdeauna apropiat de susținătorii FC Botoșani! Inclusiv atunci când echipa se zbătea pe undeva pe la jumătatea clasamentului ligii a 2-a, în urmă cu mai bine de un deceniu.Tot în perioada în care domnul Șfaițer era în club vedeam tineri promovați la prima echipă. Tineri care erau integrați rapid în primul 11 și ajungeau să devină titulari. Oaidă, Moruțan, Chindriș (adus de domnul Șfaițer!), Miron sau Lorand Fulop sunt doar niște exemple care îmi trec acum prin minte. Străinii transferați erau profesioniști, nu erau permise abaterile disciplinare, cum vedem acum, în cazul lui Keyta. Poate nu confirmau toți, dar le erau reziliate amiabil contractele și colaborarea se încheia fără zarvă. Domnul Șfaițer gestiona excelent și relația cu antrenorii. Acum, după ce Marius Croitoru avusese acele gesturi - pe care nu aș vrea să le amintesc - din timpul jocului cu Universitatea Craiova, domnul Iftime, în loc să ia atitudine și să aplice niște sancțiuni disciplinare, făcea glume. Cu toate că respectivele gesturi nu făceau cinste clubului și orașului.Ceea ce văd acum mă duce cu gândul la un singur cuvânt: debandadă! Un finanțator care încearcă, total eronat și inutil, să devină un nou Gigi Becali al fotbalului autohton, previzibil pentru toți cunoscătorii fenomenului - oferă contracte pe termen scurt jucătorilor transferați și în 90% din situații nu reușește să le prelungească; un președinte care pare inexistent - dacă în cazul altor cluburi îi vedem mereu pe la televiziuni pe oamenii ce ocupă acest rol, implicându-se prin fel și fel de evenimente și dezbateri, al nostru iese la interval doar când domnul Iftime este prea ocupat; un antrenor talentat, dedicat meseriei, însă care, din păcate, uită adesea cât de important este autocontrolul când ai o astfel de funcție și care, totodată, mi se pare cam... părăsit! Dacă în trecut, Leo Grozavu sau Cristi Pustai se bucurau de susținerea permanentă a domnilor Șfaițer și Heleșteanu, acum Marius Croitoru pare a fi uitat de toți ceilalți din organigrama clubului și lăsat să gestioneze de unul singur toate apucăturile și nemulțumirile jucătorilor, venirile, plecările și, din ce văzut în ultima vreme, chiar și aspecte ce țin mai mult de activitatea unui impresar.În tot acest decor, evident, speranțele scad. Performanțele sportive dispar. Iar interes nu prea pare să mai vină din vreo direcție. Așa văd, de la distanță, situația actuală din club. Din punctul meu de vedere, lipsește cineva. Cineva care chiar să reprezinte cu profesionalism FC Botoșani. Ne lipsește Cornel Sfaițer!
15 ianuarie 2021, 23:43
Betivul cu felie de clovn zis eftimius va duce echipa in liga 2.Nu se mai satura de bani de parca ar trai mii de ani..jalnica faptura..
15 ianuarie 2021, 08:04
Deci care e treaba in club? Rubedenii, 700.000! Ceva detalii pentru suporteri.
15 ianuarie 2021, 00:25
Facem ce trebuie :))
14 ianuarie 2021, 23:01
"Ieftin si bun, face ce-i spun".
14 ianuarie 2021, 22:53
Sondaj
La clasa copiilor dvs. s-au cerut bani pentru fondul clasei?
Declaraţia zilei
„Doamna a vrut să o apere cumva când a văzut că se năpustește asupra ei. Vă dați seama, pumnul care era destinat beneficiarei, l-a primit doamna infirmieră. Nu era destinat doamnei. Noi ne băgăm, ne-o mai luăm așa, câ ...
answear.ro%20
flanco.ro/
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9743 lei
USD
Dolarul SUA
4.7112 lei
CHF
Francul elveţian
5.1393 lei
GBP
Lira sterlină
5.7209 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1578 lei
XAU
Gramul de aur
287.0737 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2584 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2777 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0033 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2034 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6672 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.4 o C
Dorohoi
18.2 o C
Bucecea
16.1 o C
Darabani
14.5 o C
Saveni
19.1 o C
Ştefăneşti
16.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.