Blog
Curvăsăreala populară, de la Dan de la Bucale la Dorin de la Botoşani
Trebuie să vă mărturisesc, cu jena de rigoare, că acum câteva zile am pierdut vreo jumătate de oră ca să-l privesc pe DDD. Sigur, am avut un motiv întemeiat pentru asta: rămăsesem nelămurit de la o conferinţă de presă de la PP-DD Botoşani asupra chestiei ăleia cu 20.000 de euro. Adică am întrebat oamenii de unde o să-i dea. La început au răspuns că, de fapt, n-or să fie bani, ci bonuri valorice cu care te duci şi-ţi iei ce vrei. Le-am spus că nici un patron nu poate să fie obligat să dea marfă moca pe un tichet dintr-ăsta, aşa că mi s-a explicat că, de fapt, contravaloarea o să fie suportată în final de bănci. Le-am zis că astea s-au privatizat şi că austriecii, grecii, francezii, italienii şi ceilalţi nu pot fi obligaţi să deconteze o asemenea minune, aşa că mi s-a zis că o să devenim acţionari la unităţile de stat. Nici dintr-astea nu mai aveam fiindcă s-a privatizat cam totul, de la petrol la gaze şi de la electricitate la telefonie.
Aşa că, fiind curios din fire, m-am gândit că poate ne zice nenea Dan care-i faza. Sâmbătă tocmai îşi prezenta alea 21 de puncte, care parcă la început erau 20, dar ce mai contează unul în plus sau în minus când tu oricum zici că revoluţionezi România. Atâtea enormităţi câte am auzit în numai 30 de minute nu mi-a fost dat să aud nici măcar la cele mai jalnice şedinţe de CJ sau CL, plenare de partid, discursuri electorale şi ce mai vreţi. Omul spunea că are o echipă de o sută de consilieri din toată lumea care nu-l lasă să greşească. Bine, n-a dat nici un nume... Mai spunea că o mulţime de alte ţări au mai dat 20.000 de euro la popor, dar iarăşi a uitat să precizeze măcar un stat. A mai zis că „de când au aflat că voi fi preşedinte” nu ştiu ce şefi de companie din China se roagă de el să-i dea o mega-lucrare prin România. A prezentat şi un plan din care reieşea că în afară de ceva poliţişti nu prea vom mai avea bugetari. Culmea, n-o să mai avem nici şomeri. Asta-i chiar utopie, doar în comunism nu exista şomaj şi asta oficial bineînţeles. Un singur lucru a uitat nenea Dan să ne spună: de unde dă el ăia 20.000 de euro.
Dincolo de amuzamentul inţial, după câteva minute te apucă nervii. O dată pentru că cineva este în stare să te creadă atât de lipsit de creier încât să crezi asemenea elucubraţii. Apoi, ca jurnalist care zilnic ai câte măcar zece nebuni pe cap care te ameninţă că te dau în judecată, că te calcă cu maşina şi alte dintr-astea – pentru lucruri scrise pe bază de documente – stai şi te întrebi de ce oare nebunul ăsta este lăsat liber să spună asemenea prostii fără ca cineva să se sesizeze, să-i ceară măcar o probă, un fundament la ceea ce măcăie la TV noapte de noapte.
Deşi nu îmi face plăcere să o spun, dar din ceea ce percep eu la Botoşani, popularii ăştia OTV-izaţi sunt de două tipuri. Vreo 90% n-au prea multă carte, au devorat mega-producţia Elodia şi dacă mâine le spune nenea Dan că femeia asta s-a înscris şi ea în partid şi va candida la alegeri ei chiar cred. Restul de 10% sunt oportuniştii, cei care îşi dau seama cât se poate de bine de gogoaşa asta, dar care speră să se lipească la ea şi să mai prindă o funcţioară. Păi uitaţi-vă la Botoşani. Partidul cu oameni noi este condus de Verginel Vacariu care a fost consilier judeţean PSD (asta după ce a parcat şi prin alte curţi politice) şi de Dorin Ciuştea, ex-PRM, ex-PNG-CD, ex-PNL şi ex-avorton PP, un partid care nu s-a mai înfiinţat niciodată. La Dorohoi prim-vicepreşedinte e Mihai Aniţulesei, fost vice la judeţ de la PNL. Ei bine, ăştia 10% îi manevrează pe cei 90%. Şi în acest fel se nasc idei măreţe precum atelier de nuiele şi fabrică de busturi eminesciene.
Proşti proşti, dar mulţi... Şi votanţi pe deasupra.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Un actor tupeist la municipiu. Sau...  turmentat? Sau... portocaliu?

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
domnu ciustea facem bara bara cei 20 mii euroi
29 februarie 2012, 11:01
Stiam ca ziaristii transmit o informatie..., in momentul in care o si comenteaza devin partinici. Se vede FRICA ce razbate di acest asa zis articol de presa ..., COMANDA POLITICA la care a fost scris ...,precum si provenienta banilor pentru LAPTOPUL de pe care a fost scris (se STIE). Cu adevarat nu se vrea a se vorbi de platforme program sau de ideologii. Vreme in urma se spunea ca hartia suporta orice...,acum si tehnica moderna face acelasi lucru . Frica de schimbare si de adevar va macina .
29 februarie 2012, 07:49
Fostul peremist şi penegist şef al judeţului, Dorin Ciuştea, nu-şi găseşte astâmpărul în afara politicii. Atras ca de un magnet de partiduleţele de mâna a doua, aflate veşnic la limita (inferioară...) a intrării în parlament, Ciuştea s-a îndreptat, de această dată, cu paşi hotărâţi şi fermi spre minunata formaţiune otevistă poreclită Partidul Poporului. Într-un fel, se poate spune că Dorin Ciuştea este recidivist la faza asta, că parcă mai an se dădea în bărcile altui "partid al poporului", schiţat cu mai puţină măiestrie pe eşichierul politic de Corneliu Ciontu, după desprinderea din PRM-ul mamă şi tată al lui Vadim.Foarte simpatic e că, la PP-ul lui Dan Diaconescu, Ciuştea vine direct şef, c-aşa-i în democraţie. Mai exact, el este secretar executiv al organizaţiei judeţene, dacă vă puteţi închipui aşa ceva. Nu a fost ales de nimeni în funcţie, dar ca interimar, aşa, merge. Mai ales la noi, la ţară, la Bot'şăni... Oricum - iar asta e, de asemeni, cât se poate de drăguţ! - Ciuştea va fi şi votat, la comandă, dacă interesele partidul cer aşa o ispravă. Ne asigură de trebuşoara asta clarvăzătorul pepist Mihai Aniţulesei, primvice la Dorohoi în jucărica politică a OTV-ului: "Încă nu este ales. Duminică o să se aleagă!". Nu că-i fain când ştii dinainte rezultatul votului? Ăsta da partid serios, dom'le!PRECIZARE: Cu titlu de excepţie, fotografia care ilustrează acest încântător text nu este trucată!
28 februarie 2012, 18:13
mama mama cata mai lauda "domnul in sus si domnul in jos,si.i cel mai bun si cel mai tare din parcare si cel mai destept si mai...ohohoa de "domnul"ccccciustea e vorba??
28 februarie 2012, 18:01
ca esti si retardat si balbait te vedem esti din oastea lui Diaconescu de asta iti permiti tu sa faci fraieri pe pesedisti dar oricum singurul fraier esti tu si cu laudacii de serviciu si prietenii vostri
28 februarie 2012, 15:51
se vede ca de fiecare data cand nu ai altceva ce sa-i reprosezi unui om ,la domnul Ciustea ma refer,se scoate in evidenta "traseismul"politic,care sa fim sinceri daca este sa fim obiectivi nu prea este adevarat dar daca omul la un moment dat a simpatizat cu cineva ,treaca de la noi,dar,oare de ce nu se face o lista cu toti cei de prin partide si sa se arate marea lor majoritate pe la cate partide au trecut,sau in cazul altora nu este valabil,este valabil doar pentru domnul Ciustea?????intreb si eu,dar mai bine un om educat si pregatit chiar daca a trecut si pe la alte partide decat cu analfabetii l!
28 februarie 2012, 15:22
noi cetatenii acestui judet avem mare incredere si speranta in dvs.dle Ciustea si asteptam sa luati puterea si sa faceti ordine in judetul asta ca nu se mai poate!!!!!!
28 februarie 2012, 15:14
ati gresit domnule ,curvasareala nu-i la PP ,sigur,sigur,ia mai priviti scena politica locala si o sa vedeti,ca doar n-o sa-l acuzati pe domnul Ciustea,sau pe domnul Vacariu de curvasareala fie ea si politica,mai vedeti!
28 februarie 2012, 15:12
oamenii buni si cinstiti cum a fost domnul Ciustea in politica nu prea sunt inghititi,marea parte a asazisilor politicieni autohtoni ar trebui sa treaca pe la domnul Ciustea pentru o lectie de profesionalism si de omenie!
28 februarie 2012, 15:04
ar fi bine sa te adresezi altcuiva cu fraierii nu oamenilor din PSD idiot si dobitoc ce esti tu! fraier esti tu si nu mai lua tu otvistule partea pp
28 februarie 2012, 15:02
De fapt un om foarte valoros,un profesionist desavarsit,un om cu o experienta politica grea obtinuta in ani de munca cu oamenii ,un om cu bunsimt mult mai mult decat cere actuala societate,acesta este la PP-DD domnul DORIN CIUSTEA , domnule Ciustea nu vi se pare ca-i este cuiva frica de dumneavostra?? Noi asa credem,ca multora nu le va fi bine de va veti intoarce si fac si ei ce se pricep mai bine!!!!!
28 februarie 2012, 14:59
prost ii mata nu cei de la ppdd nu mai faceti reclama pe gratis la fraierii din psd sau pnl ca sau trezit si romanasii,nu mai merge cum a mers,iar in rest ce sa zic cred ca mai balascaule stii prea multa politica si cred ca ar fi bine sa intri in partidul cacatilor.
28 februarie 2012, 14:36
Cei mai multi oameni seriosi si competenti sunt la PDL. Problema este ca sunt asa de multi ca se calca pe picioare intre ei.
28 februarie 2012, 10:41
CINE? POATE SA CREADA PROSTIILE CARE LE DEBITEAZA DD,???????? NUMAI CEI CARE NU REALIZEAZA , SITUATIA ECONOMICA A TARII.
28 februarie 2012, 08:47
extraordinar de bun articolul,foarte adevarat ,singurul partid serios cu oameni care pot conduce nu numai judetul dar si tara ramane PSD,am vazut oameni buni la PSD in proportie de 99% asa ca are cu ce conduce! Oameni buni mergeti la vot si aratati ca nu sunteti prosti sa votati ..... PP DD botosani
28 februarie 2012, 08:21
Prea tare articolul...bravo
28 februarie 2012, 00:39
DL SERGIU,CU ACEASTA SAPUNEALA,NUMAI EXISTA VREO SANSA SA SCOATA CAPUL DIN NISIP,ACESTI INVENTIVI POLITICENI EXPIRATI. AM VAZUT SI EU EMISIUNEA SI NUMAI CEI DE LA SPITALUL DE PSIHATRIE MAI POT CREDE IN POLITICA PARTIDULUI POPO/N/L/AR ,DAN HOTOMANU. SPUNE DL BALASCAU SI DESPRE ANGAJATI CARE SANTAJAU PERSOANE PENTRU A COTIZA SA NU EXPUNA IN MASS MEDIA FAPTELE PEN ALE ACESTORA. .IUGA CU TRASUL LA FUND,MAI POATE FI ACEST PARTID MORAL? CRED CA NOPTILE NEDORMITE IL FAC PE DAN DIACONESCU SA FIE UN SOMNABUL NAIV ,CA POATE FACE CU STRAINI CEVA PENTRU ROMANIA.OARE NAIVUL DAN CREDE CA ACESTIA VIN SA ADUCA ORI IAU CU EI TOTUL. F.M.. NU DOARME
27 februarie 2012, 22:01
DL SERGIU,CU ACEASTA SAPUNEALA,NUMAI EXISTA VREO SANSA SA SCOATA CAPUL DIN NISIP,ACESTI INVENTIVI POLITICENI EXPIRATI. AM VAZUT SI EU EMISIUNEA SI NUMAI CEI DE LA SPITALUL DE PSIHATRIE MAI POT CREDE IN POLITICA PARTIDULUI POPO/N/L/AR ,DAN HOTOMANU. SPUNE DL BALASCAU SI DESPRE ANGAJATI CARE SANTAJAU PERSOANE PENTRU A COTIZA SA NU EXPUNA IN MASS MEDIA FAPTELE PEN ALE ACESTORA. .IUGA CU TRASUL LA FUND,MAI POATE FI ACEST PARTID MORAL? CRED CA NOPTILE NEDORMITE IL FAC PE DAN DIACONESCU SA FIE UN SOMNABUL NAIV ,CA POATE FACE CU STRAINI CEVA PENTRU ROMANIA.OARE NAIVUL DAN CREDE CA ACESTIA VIN SA ADUCA ORI IAU CU EI TOTUL. F.M.. NU DOARME
27 februarie 2012, 22:01
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.1 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.9 o C
Ştefăneşti
-1.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.