Blog
Cum e să fii deputat nesimţit
Îmi propusesem iniţial să scriu despre altceva seara aceasta, numai că pe la orele amiezii l-am văzut pe Costică Macaleţi plimbându-se cu maşina prin oraş. Aparent este o chestie banală, n-are omul voie să se plimbe? Ba are, bineînţeles că are. Numai că omul e deputat, iar în ziua respectivă ar fi trebuit să se afle la Parlament. Asta-i una. În al doilea rând autoturismul la volanul căruia se afla nu era VW-ul din dotarea familiei, ci Logan-ul de la Parlament. Iar deputatul cu pricina e în grevă. Apoi, mi-am amintit că a recunoscut senin că el semnează condica chiar dacă nu participă la lucrări. Asta înseamnă că sigur ia indemnizaţie. Dacă chiar o donează nu mai suntem atât de siguri. Ce soi de grevă e asta în care beneficiezi de toate privilegiile de demnitar, de la maşină la hotel şi de la indemnizaţia babană la haleală pe banii statului, numai de ceva muncă nu ai şi tu parte?
Anul trecut, tocmai prin martie, sute de cadre didactice botoşănene au ieşit în stradă şi au protestat mai bine de două săptămâni, iar pentru treaba asta li s-au tăiat lefurile. La parlamentarii grevişti nu doar că nu li se ia din retribuţie, dar nu se atinge cineva nici de toate celelalte avantaje.
Acum să nu vă imaginaţi că parlamentarii Puterii muncesc pe brânci ca să compenseze greva colegilor. Săptămâna trecută, miercuri pe la amiază, deputatul Buhăianu îşi căuta treabă pe la Palatul Administrativ din Botoşani. Asta la şase zile după ce solicita demisia unui alt parlamentar pentru chiul. Acelaşi personaj, la începutul lunii februarie, a chemat presa într-o sâmbătă ca să facă un apel către demnitarii opoziţiei aflaţi în grevă să-şi doneze indemnizaţiile aferente perioadei de întrerupere a lucrului şcolii din Cerchejeni căreia i-a ars acoperişul. Tot atunci, cu mânuţele lui, a împărţit un comunicat prin care anunţa că el îşi va dona indemnizaţia pe ianuarie unităţii de învăţământ lovite de incendiu. Ei bine, nu doar că până pe 26 februarie nu o făcuse, ci şi chiar l-a făcut el în toate felurile pe un senator care a avut tupeul să arate o chitanţă că a dat 1.000 de lei şcolii cu pricina.
Sunt două exemple de tupeu şi nesimţire, de nepăsare şi minciună, sunt doi parlamentari care anul ăsta mai vor o dată, după ce au vrut-o şi în urmă cu patru ani. Iar ele pot continua cu Ţurcanu care săptămâna trecută, când ar fi trebuit să se afle la Bucureşti, povestea senin că îşi ducea (sau aducea, cui îi pasă?) fata de la dans ori cu Dolineaschi care a descoperit stupefiat că nu ştiu ce fantomă l-a semnat prezent şi uite aşa el a fost pontat şi o să ia indemnizaţie fără să vrea.
Mă opresc aici că m-au luat nervii. Iar eu, ca majoritatea oamenilor care merg la vot, trebuie să mai şi muncesc pentru o leafă. Că nu-i la toată lumea ca la parlamentari, lucrezi, nu lucrezi, curg sutele de milioane de lei vechi, statul îţi dă maşină, îţi dă bani de telefon, crăpare la dumping şi îţi pune şi hotel la dispoziţie.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 Curvăsăreala populară, de la Dan de la Bucale la Dorin de la Botoşani

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Ce se poate spune despre Macaleti si Turcanu decat ca sunt doi ipocriti care ar face orice pentru putere si bani si care incearca doar sa ne manipuleze pentru a-i alege, dar asa ceva nu o sa se intample.
7 martie 2012, 22:39
Aceasta forma de nesimtire, se numeste IPOCRIZIE si din nefericre a cuprins mai intai toata clasa politica dupa care a inceput sa se impanzeasca si in restul societatii. Pana nu vom spune adevarul in fata si pana nu ne vom uni, dorind cu adevarat o schimbare a clasei politice,a institutiilor statului , nu vom face nici centimetru de progres,ne vom minti permanent si vom astepta ca intotdeauna sa ne rezolve altcineva problemele noatre.Acesti netrebnici de la stanga la dreapta ,fie ei si parlamentari, nu sunt altceva decat oglinda societatii noastre,sunt plasmuirea noastra,noi am creat aceste reptile.Ar trbui ca printr-un efort comun sa educam cei 45% din alegatorii din mediul rural, care din nestiinta si ignoranta , ori nu merge la vot ori isi vand votul pentru un mic si o bere.Primul pas ,chiar daca pare mic ,ar fi acela prin care toti oamenii s-ar prezinte la vot,in felul acesta ,nu s-ar mai putea fura prea multe voturi, iar mai apoi educatia si constientizarea acelei paturi mai putin educate, aici un rol foarte important il joaca presa.Asa ca....mult succes! La acest efort ma aliez cu mare drag!!!!
7 martie 2012, 22:44
dca-mi aduc aminte se voteaza uninominal:nu avem decit sa penalizam lichelele si sa votam altii,carora sa le dam prezumtia de onestitate(daca exista asa ceva)
7 martie 2012, 14:30
7 martie 2012, 00:16
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.