Blog
Cu cine dar mai ales unde dansa deputatul oier de Ziua Femeii
În guvernarea liberală a fost Pietraru de la Dany Ema. Legenda politico-administrativă spune că nici bine nu îi intrau banii în cont de la primăriile PNL-iştilor că omul trebuia deja să achite cotizaţia la cioban. Bine, între timp crescătorul de animale îşi aruncase sumanul şi îşi trăsese un costum, dar asta nu l-a ajutat cu ceva şi la limba română, că dacă te apucă 30 de ani semianalfabet poţi să-ţi pui pe tine şi o sută de Armani că tot te împiedici printre „fascilităţi” şi „voturi de blană”. În fine, după aşa o colaborare fructuoasă unul a ajuns în Parlament, celălalt în… faliment.
De vreun an i-a venit rândul lui Bursuc de la Dorohoi. N-au mai fost promisiuni de ministru, secretar de stat şi prefect, că deja este o listă de aşteptare cât pentru vreo 15 guvernări. Dar aşa, un şef de colegiu, viceprimar, parlamentar dacă vrea omu’ merg, ce, banii lui nu sunt buni? Umblă iar vorba prin târguri că patronul cam a început să aibă probleme prin afaceri, un sechestru ceva, balastiera ar fi pe ducă, nişte maşini mari tot aşa… Adică banii ar cam fi pe terminate şi, curată coincidenţă, ciobănaşul cel viteaz care îl pusese şef cu pumnul în masă, acum, cu acelaşi pumn, îi cam dă un ghiont.
Urmează Şoptică. Ăstuia i s-a promis direct deputat. Nu contează că nici nu se ştie deocamdată câte colegii vor fi în judeţ, câţi parlamentari, unde o să aibă candidaţi PNL-ul şi unde PSD-ul, nu contează nici că liderii social-democraţi din zonă îl vor pe Budăi pe liste. Nu! Ca la turmă, cu capul înainte, pac bannere, pac calendare, pac petreceri la… Ei, aici îi aici.
Ia ghiciţi, cu cine dansa de mama focului crescătorul de mioare pe 8 Martie? Ei da, v-aţi prins, cu Roxi… Dar unde…? Păi cum unde? Păi de ce i-a promis omului deputat, nu ca să-l sugă şi p-ăsta până-l usucă? Păi cine e şef la Premier în lipsa Mihaelei Borcea? Aaaa, nevasta lui Şoptică. Băi frate ce coincidenţă sau, pardon, ce asociere tendenţioasă ca să-l citez şi eu pe intelectualul liberal de la municipiu care pe zi ce trece dă în mintea ciobanului.
Da, omul chiar are dreptate, toate sunt doar pure coincidenţe, iar jurnaliştii ăştia fac numai asocieri tendenţioase. Că doar n-o să ne apucăm să gândim cu mintea noastră când gândeşte oierul pentru noi.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
 A venit un şmecher din Bucale să ne facă proşti la Botoşani
 Cum e să fii deputat nesimţit

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
aveti dreptate ,dar sa vina unul mai curat fara datorii si tepe date in toate directiile ca ciobanoiul vostru ca o sa ne mutam in Congo ,nu in Africa
6 aprilie 2012, 13:47
NU VOTAM PE CINE FACE CEVA PENTRU COMUNITATE??!!! VOTAM PE CEI CARE SEAMANA CU NOI, ALDE CIOBANASUL...CORECT!!! CA NOI ASTIA PROSTI SUNTEM CEI MULTZI!!!
6 aprilie 2012, 12:22
cioban sau nu, Țurcanu este următorul președinte al CJ, și asta nu datorită calităților sale ci datorită repulsiei generalizate față de actualii oameni aflați la conducerea administrației locale. În loc să stropească străzile pentru a nu se ridica praful în ochii botoșănenilor, ei distrug trotuarele din nou. Faza cu ”se lucrează, se modernizează orașul” nu mai ține.
6 aprilie 2012, 11:29
Domnule Balascau , ochiul critic ma indeamna sa va scriu acest comentariu,si as incepe prin a va spune ca ar trebui sa va pastrati o anumita "tinuta " atunci cand scrieti un editorial.Traducand intr-un fel exprimarea dumneavoasrta din acest comentariu am sa va spun ca o parere personala (daca doriti sa o luati in considerare sau nu)ca nivelul dumneavoastra in materie de scris este foarte scazut.Limbajul este unul de mahala,nu cu pretentiile pe care banuiesc ca le aveti.Va recomand sa mai cititi cate o carte din cand in cand ca sa puteti sa va ridicati la nivelul aspirat , macar spre spre satisfacator! In cazul in care va simtiti jignit imi cer scuze anticipat!
6 aprilie 2012, 11:10
L-an cunoscut pe acest deputat de ,,doi lei''acum vreo cativa ani cand am vrut sa cumpar la licitatie de la Finante un camion care era al firmei sale pus sub sechestru.Fiind trimis de cei de la fisc sa vad camionul {FRUMOASA AMERICANA }se numea ,am ajuns la abatorul sau si a venit ciobanoiul de tatsu cu o turma de caini si ma luat la fugarit.La nici 10 minunte a aparut si ,,domn DEFUTAT''cu o rabloa de masina in care crapa si baga in burdahanul ala gras ,,CARNAT CU MUSTAR''si avea o camasa borata si jegoasa si acum cand il vad i-mi vine sa ma sinucid.Oameni buni dak vom ajunge sa conduca acest individ Judetul cred ca ne vom muta in Africa
6 aprilie 2012, 10:18
Ha Ha, bun comentariu, promite ciobanu functii in stanga si-n dreapta. Are cate 5-6 oameni pe o functie deja pusi. Si asa ii mai suge de bani !! Prosti sunt cei care il cred. Daca prostia ar durea, seara cand e liniste ai auzi numai gemete de durere.
6 aprilie 2012, 08:10
Pai Budai a fost magazioner si a facut Spiru la ff,abia leaga 2 vorbe,vrea deputat asta??????????Vai mama lor de pesedei....
6 aprilie 2012, 01:03
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.9 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.