Blog
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!

Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.

O să ieșim afară cu ruleta la noi

 

Atât ni se cere să păstrăm acum distanța între noi: 5 METRI.


A făcut iar nu știu care specialist (o fi tot din ăla care de fapt nu are o soluție viabilă la boala asta, dar profită de ea ca să se bage în seamă) un studiu și a mai plusat cu câțiva metri, că doar nu îi dă de la dânsul din balcon.


Măi oameni buni, câte trotuare cu lățimea de 5 metri avem noi în țara asta?


Haideți să luăm zona centrală a Botoșanilor, acolo unde sunt BRD, Banca Românească, Vodafone, Ramiro, Direcția de Impozite și Taxe Locale, stație de taxi, stație de maxi-taxi, plus nu știu câte case de schimb valutar. Pe lungime e clar că nu avem cum să stăm la rând, iar de-a curmezișul trotuarului... traversăm strada.

 

Cu mască și fără mască

 

Este la fel ca în povestea cu măștile: purtați obligatoriu mască, ne doare pe noi undeva că nu găsiți nicăieri de cumpărat.


Și nu putem trece chiar așa ușor peste noua bătaie de joc a autorităților. După ce aproape două săptămâni au ținut în secret numărul îmbolnăviților (oficial aveam un singur infectat, în realitate era o armată de cadre medicale cu coronavirus), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a mai punctat o enormitate.


De fapt, una în mai multe.


Duminică (cred că ați observat că și pe la MAI îi apucă cheful de treabă și de dat ordonanțe militare prin week-end), CJSU a adoptat o hotărâre prin care măștile au devenit obligatorii în hipermarketuri și într-o mulțime de alte locuri.


Numai că ”au uitat” un lucru: să facă și publică hotărârea luată.


Ca într-o mulțime de alte cazuri și de data aceasta presa a aflat pe surse, reușind totuși să informeze populația, în condițiile în care inclusiv pe pagina de Facebook a Prefecturii hotărârea a fost postată abia luni pe la 11:00.  


Cinismul șefilor de instituții care compun CJSU nu se oprește însă aici. Cum să impui purtarea măștilor, când nu se găsesc măști de cumpărat? Se plâng medicii că nu au măști să intre în spital și voi obligați întreaga populație să poarte măști?!? Anca Farm a anunțat azi că a adus măști și în trei ore s-au epuizat. Cam despre asta vorbim în realitate.


Până și Ludovic Orban a spus cred că prima chestie inteligentă de la intrarea în starea de urgență: ”Nu poţi să impui această obligativitate atâta timp cât nu există o capacitate de producţie care să-i ofere fiecărui cetăţean posibilitatea de a achiziţiona la preţuri decente, preţuri rezonabile, cantităţile de măşti necesare”.


Și vă rog, lăsați-mă cu glumele astea că se acceptă și nu știu ce fular sau eșarfă la gură. Când o să vedem că un medic intră cu fularul la gură în operație, atunci să îl purtăm și noi liniștiți ca mijloc de protecție.

 

Ne vedem în campanie, VOI la 5 METRI de NOI 

 

În fine, ca să revenim la metrii de la care am plecat...


Până ce se termină toată isteria asta cred că o să ne cereți să stăm la 5 kilometri unul de altul. N-ar fi totuși mai simplu să scoateți vaccinul ăla și să nu vă mai bateți joc de atâta lume?


În ritmul ăsta o să avem voie câte 5 oameni pe un continent.


Și, nu știu cum să o spun, dar după Covid-19 cred că majoritatea oamenilor o să prindă totuși și campania electorală. Și-o să fie cam nasol atunci când o să vă spună: ia stați VOI la 5 METRI de NOI.

 

loading...
Măștile OBLIGATORII la Botoșani de astăzi, autoritățile NU au anunțat nimic oficial
Sfaturile medicilor pentru doamne: NU mai purtați aceste obiecte, renunțați la lacul de unghii

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Loading...
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Loading...
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
stati in case dragi concetateni, aveti rabdare ca noi lucram pentru voi, stati in case........rxact ca in 89.........alo!, alo!.....stati la locurile voastre!
13 aprilie 2020, 16:07
Hello. And Bye.
8 aprilie 2020, 22:53
Singura vină de tot ce se întâmplă acum în România o poartă numai şi numai clasa politică în totalitatea ei. În decembrie 2019 a izbucnit în China această nebunie, în ianuarie OMS-ul avertiza toate ţările de ce ar putea urma, Deci cei de la guvernare au ştiut, unii aşa zişi intelectuali ne linişteau că pandemia din Wuhan e un punct pe harta Chinei şi la noi nu va ajunge, uite că încet, încet a ajuns. Ce au făcut partidele care se băteau pe putere? Păi se băteau în draci cotcodăcindu-şi marile victorii, Ministerul sănătăţii nu a făcut o procedură pentru personalul din spitale cum trebuiau să ducă lupta cu acest virus, echipament, medicaţie şi organizare. Nu au comandat un stoc de materiale de protecţie pentru o anumită perioadă de timp, preventiv. Practic nu au luat nici o măsură din punct de vedere medical. Nu s-au organizat din timp pentru reîntoarcerea celor din străinătate prin închiderea unor vămi, trebuiau lăsate două trei puncte de trecere unde se puteau organiza mai uşor pentru verificarea persoanelor care veneau din străinătate. Cineva a propus ca persoanele ce urmau să intre în carantină să fie escortate la hotelurile de pe litoral, care aveau un număr suficient de locuri, fiind în extrasezon unde poliţia putea foarte uşor să supravegheze persoanele în carantină. Dacă s-ar fi luat câteva măsuri foarte simple de prevenire în România nu ar fi fost această nebunie cu ordonanţe date de nişte indivizi total în afara problemei.
7 aprilie 2020, 10:37
Și distanţa intre mașini trebuie sa fie de minim 5 metri; sunt si ele sensibile si dacă strănută?Așa au ajuns timpurile... Si caii- putere sa fie puși la respect.
6 aprilie 2020, 22:59
Ati dat dovada ca in aceasta chestiune sunteti un LUMINAT si nu un ILUMINAT ...
6 aprilie 2020, 22:17
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.8 o C
Dorohoi
17.8 o C
Bucecea
18.1 o C
Darabani
17.4 o C
Saveni
18.7 o C
Ştefăneşti
18.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.