Blog
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților

Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!

”Noi chiar nu avem nici măcar un vinovat?”


Noi de două luni și ceva suntem în pandemie, Botoșani se află pe locurile 3-4 la nivel național, dar eu nu am văzut un om la Botoșani, până la acest domn director de la Dorohoi, care să își dea demisia.


La noi, la Botoșani și în România, nu există instituția demisiei.


Adică noi chiar nu avem nici măcar un vinovat?


Și să nu uităm un lucru: la noi 45% dintre cazurile de infectare sunt dintre angajații spitalelor. Aceasta înseamnă că, dacă fiecare angajat din spital a infectat cel puțin un pacient, atunci 90% dintre cazurile de la Botoșani sunt din spitale.


La Botoșani, dacă ar fi fost bine și corect gestionată această pandemie în spitale, ar fi trebuit să avem undeva sub 100 de cazuri.

 

Nu se poate să nu răspundă nimeni pentru toate aceste lucruri!


Sunt o mulțime de instituții, de comisii și comitete care gestionează la Botoșani pandemia și până la data de astăzi singurul care a demisionat este directorul de la Spitalul Municipal Dorohoi. Bine, nici el nu și-a recunoscut vreo vină, ci s-a plâns de presiuni politice. Adică dl doctor și-a făcut extraordinar treaba, dar bestiile astea din politică i-au băgat virusul cu forța în spital.


Despre ”Mavromati” nici nu mai are rost să discutăm atât timp cât directoarea suspendată de acolo a venit cu avocatul să o repună pe post în primele minute din programul de lucru din întâia zi de după ieșirea din Starea de Urgență. E de la sine înțeles că d-na doctor și-a făcut treaba cât se poate de bine și că răspunzătorii pentru faptul că sute de angajați ai spitalului pe care îi păstorea s-au infectat trebuie căutați în cu totul altă parte.


Unde? La Consiliul Județean căruia i se subordonează și al cărui președinte a intrat în izolare tocmai fiindcă nu purta mască la o întâlnire în spațiu închis?


La ISU, al cărui șef a picat la rândul său în lupta cu Covid-ul?


La Centrul ăla de Comandă, ”creierul” luptei anti-Covid, care a fost destructurat tocmai pentru că membrii săi începuseră să se infecteze?

 

Ce se întâmplă dacă vine o nouă pandemie? Exact același lucru


15 pandemii ca asta dacă mai vin și nu cred că vom vedea vreun șef de instituție care să demisioneze și să spună măcar ceva de genul ”cred că am greșit și eu undeva”.


În schimb, cu siguranță vor apărea o sumedenie de directori, manageri, inspectori șefi și cum mai vreți să-i spuneți, care ne vor explica fără încetare cum ”m-am achitat exemplar de toate sarcinile”, doar că așa s-a îndrăgostit Covidul ăsta de Botoșani și a decis să zăbovească pe aici.


Apropos de spitale, Botoșani se regăsește exact în situația aceea românească: ”operația a reușit, pacientul este mort”.


Toți cei 50 de morți de la Botoșani sunt singurii vinovați că au luat boala și au plecat pe lumea cealaltă.


Toți cei peste 800 de botoșăneni îmbolnăviți sunt la rândul lor singurii răspunzători că s-au infectat.


Șefimea județului și-a făcut senzațional treaba, poporul e vinovat.


Cu bun simțul care îi caracterizează, conducătorii bănuiesc că s-au autoevaluat și le-a ieșit că au muncit perfect în pandemie. Cei fără bun simț trebuie căutați probabil prin popor. Că doar la noi, când vin alegerile, se schimbă boierii, slugile rămân același. La fel și vinovații de serviciu.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
NU se impune testarea șefilor județului – ANCHETĂ epidemiologică derulată de DSP

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
9.6 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
9.5 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
9.9 o C
Ştefăneşti
10.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.