Blog
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților

Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!

”Noi chiar nu avem nici măcar un vinovat?”


Noi de două luni și ceva suntem în pandemie, Botoșani se află pe locurile 3-4 la nivel național, dar eu nu am văzut un om la Botoșani, până la acest domn director de la Dorohoi, care să își dea demisia.


La noi, la Botoșani și în România, nu există instituția demisiei.


Adică noi chiar nu avem nici măcar un vinovat?


Și să nu uităm un lucru: la noi 45% dintre cazurile de infectare sunt dintre angajații spitalelor. Aceasta înseamnă că, dacă fiecare angajat din spital a infectat cel puțin un pacient, atunci 90% dintre cazurile de la Botoșani sunt din spitale.


La Botoșani, dacă ar fi fost bine și corect gestionată această pandemie în spitale, ar fi trebuit să avem undeva sub 100 de cazuri.

 

Nu se poate să nu răspundă nimeni pentru toate aceste lucruri!


Sunt o mulțime de instituții, de comisii și comitete care gestionează la Botoșani pandemia și până la data de astăzi singurul care a demisionat este directorul de la Spitalul Municipal Dorohoi. Bine, nici el nu și-a recunoscut vreo vină, ci s-a plâns de presiuni politice. Adică dl doctor și-a făcut extraordinar treaba, dar bestiile astea din politică i-au băgat virusul cu forța în spital.


Despre ”Mavromati” nici nu mai are rost să discutăm atât timp cât directoarea suspendată de acolo a venit cu avocatul să o repună pe post în primele minute din programul de lucru din întâia zi de după ieșirea din Starea de Urgență. E de la sine înțeles că d-na doctor și-a făcut treaba cât se poate de bine și că răspunzătorii pentru faptul că sute de angajați ai spitalului pe care îi păstorea s-au infectat trebuie căutați în cu totul altă parte.


Unde? La Consiliul Județean căruia i se subordonează și al cărui președinte a intrat în izolare tocmai fiindcă nu purta mască la o întâlnire în spațiu închis?


La ISU, al cărui șef a picat la rândul său în lupta cu Covid-ul?


La Centrul ăla de Comandă, ”creierul” luptei anti-Covid, care a fost destructurat tocmai pentru că membrii săi începuseră să se infecteze?

 

Ce se întâmplă dacă vine o nouă pandemie? Exact același lucru


15 pandemii ca asta dacă mai vin și nu cred că vom vedea vreun șef de instituție care să demisioneze și să spună măcar ceva de genul ”cred că am greșit și eu undeva”.


În schimb, cu siguranță vor apărea o sumedenie de directori, manageri, inspectori șefi și cum mai vreți să-i spuneți, care ne vor explica fără încetare cum ”m-am achitat exemplar de toate sarcinile”, doar că așa s-a îndrăgostit Covidul ăsta de Botoșani și a decis să zăbovească pe aici.


Apropos de spitale, Botoșani se regăsește exact în situația aceea românească: ”operația a reușit, pacientul este mort”.


Toți cei 50 de morți de la Botoșani sunt singurii vinovați că au luat boala și au plecat pe lumea cealaltă.


Toți cei peste 800 de botoșăneni îmbolnăviți sunt la rândul lor singurii răspunzători că s-au infectat.


Șefimea județului și-a făcut senzațional treaba, poporul e vinovat.


Cu bun simțul care îi caracterizează, conducătorii bănuiesc că s-au autoevaluat și le-a ieșit că au muncit perfect în pandemie. Cei fără bun simț trebuie căutați probabil prin popor. Că doar la noi, când vin alegerile, se schimbă boierii, slugile rămân același. La fel și vinovații de serviciu.

 

loading...
Centrul Județean al luptei cu Covid-ul, pulverizat chiar de coronavirus: polițiști, jandarmi, oameni de la servicii trimiși înapoi de unde au venit
NU se impune testarea șefilor județului – ANCHETĂ epidemiologică derulată de DSP

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Loading...
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Loading...
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
”Este o rușine națională faptul că partidele politice din opoziție nu au oprit «privatizarea» Zilei Naționale și că, astfel, au umilit sute de militari și milioane de patrioți”,Cătălin Silegeanu, om de afaceri & ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8721 lei
USD
Dolarul SUA
4.0434 lei
CHF
Francul elveţian
4.4931 lei
GBP
Lira sterlină
5.3981 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8623 lei
XAU
Gramul de aur
237.9394 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2359 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3650 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9817 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1250 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6544 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.2 o C
Dorohoi
-0.9 o C
Bucecea
-1.5 o C
Darabani
0.6 o C
Saveni
-1.1 o C
Ştefăneşti
1.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.