Blog
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență

De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.


Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.


Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.

Este primul medic, inginer, IT-ist, cercetător, profesor al țării

 

Până de curând a trăit într-un relativ anonimat.


Dar tocmai a găsit prilejul să se afirme.


A văzut pandemia drept o trambulină spre o iluzorie celebritate și, cu toate că absolut nimic nu îl califică pentru treaba asta, ține tot felul de prelegeri despre boli, infecții, pandemii cu accent pe Covid-19 bineînțeles.


În lipsa studiilor de specialitate este însă un autodidact desăvârșit și oferă lecții medicilor, inclusiv epidemiologilor, chimiștilor, cercetătorilor, savanților.


Nu a pus piciorul în curtea unui spital de când am intrat în pandemie, dar știe el sigur că ”fata aia nu a murit de Covid”. Nu îi este rudă, prietenă, colegă, n-a văzut-o în viața lui, dar știe el mai bine decât toți medicii și asistenții care au consultat-o și tratat-o.


Împroașcă zilnic și regulat înjurături și invective spre cei care își pun mintea cu el și îi răspund, de exemplu, că s-a dovedit științific cât de mult scade riscul infectării simpla purtare a unei măști.

 

El are însă experimentele sale


 
Și ca atare îi liniștește pe toți: NU există boala asta. Dar cu siguranță Bill Gates vrea să vaccineze toți pământenii. I-a spus lui un prieten la o bere. Iar prietenul ăla are chiar și calculator.


Știe el sigur. A citit pe un site de tipul celor care scriu că în Munții Ceahlău tocmai au sosit militarii americani ca să monteze antene 5G. (Și apoi tot el face scandal pentru fake-news - urile din pandemie). Că așa procedează acum corporațiile, nu mai au salariați, angajează direct soldați în uniforme cu mitralierele în spate ca să le monteze instalațiile. Care instalații sunt neapărat în munți, printr-o pădure pe undeva, că dacă spunea că sunt amplasate în Centrul Vechi sau pe bulevardul Eminescu, atunci fugeau toți botoșănenii acolo și vedeau că-i o glumă proastă.

 

”Deschideți bisericile” că eu oricum nu dau pe acolo


În general și din principiu contestă orice măsură anti-Covid. Își pune ”Deschideți bisericile” la profil că așa e în tendințe, deși nu dădea pe acolo nici când era ”la liber”. Face scandal că îi ia temperatura la intrarea în hipermarket, deși nu îl obligă nimeni să își facă acolo cumpărăturile. Nu poartă mască fiindcă ”eu nu cred în Covid”.


E în stare să contrazică orice medic, profesor, inginer. Pur și simplu el știe mai bine, iar ”ăștia toți sunt cumpărați de Bill Gates”. Eiii, cum nu l-ați văzut pe Bill când împărțea sacoșe cu dolari la ”Mavromati”?

 

Este același om care urla că ”gripa aviară este o cacealma” și că ”gripa porcină ne-au adus-o europenii ca să ne omoare porcii noști și să îi mâncăm pe-ai lor”.


Aproape că uitasem să vă spun... Deși NU crede în Covid și ne asigură pe toți că ”boala asta nu există”, n-a mișcat un deget să ajute un om infectat cu boala asta. Eventual, ar fi putut să îi ia pe toți în brațe să ne liniștească definitiv că este o vrăjeală.

 

Dar nu ar mai avea timp de dat lecții prețioase despre neCovid.

 

Numai că aici nu e pe crezute. Nu este vorba despre ceea ce credem sau nu noi. Pur și simplu există niște legi care trebuie respectate de toată lumea, indiferent de convingerile personale. Fiecare român are probabil legile sale ”în care nu crede”, pe care le consideră idioate, proaste, nelalocul lor, dar pe care trebuie să le respecte.

 

loading...
Sute de botoșăneni au venit acasă, după deschiderea granițelor! Au intrat în izolare
Botoșănean aflat în centrul de carantină, ceartă de pomină cu soția: Jandarmii l-au amendat

 

 

Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Loading...
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Loading...
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
”Este o rușine națională faptul că partidele politice din opoziție nu au oprit «privatizarea» Zilei Naționale și că, astfel, au umilit sute de militari și milioane de patrioți”,Cătălin Silegeanu, om de afaceri & ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8721 lei
USD
Dolarul SUA
4.0434 lei
CHF
Francul elveţian
4.4931 lei
GBP
Lira sterlină
5.3981 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8623 lei
XAU
Gramul de aur
237.9394 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2359 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3650 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9817 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1250 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1849 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6544 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.0 o C
Dorohoi
-0.6 o C
Bucecea
-1.5 o C
Darabani
-0.3 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
1.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.