Blog
Când te apucă greața de propria meserie

”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.

Domnul și doamna ”prof”, ”ing”, ”dr”, ”ec”, ”jr” nu mai vor la catedră, în fabrică, la spital, la firmă

 

Și atunci încep iarăși să-ți vorbească despre doctorate, masterate, facultăți terminate ca șefi de promoții, studii liceale finalizate cu 10 pe linie, participări cu duiumul la olimpiade.


Totul se schimbă însă la 180 de grade în momentul în care chiar se întâmplă să nu mai prindă un mandat de demnitar.


Brusc uită de meseria aceea cu care se lăudau și se dau peste cap să prindă un post călduț la stat. Director pe undeva, un secretar, subsecretar de stat ceva, orice, dar absolut orice numai să nu ajungă să își practice meserie aia cu care se lăudau.


Și, să ne înțelegem bine, vorbim de oameni care au ajuns să trimită comunicate și să facă postări pe Facebook cu ”prof”, ”ing”, ”dr”, ”ec”, ”jr” înainte de a-și scrie numele.

 

Județul în care pierzătorii de la alegeri sunt recompensați pe banii contribuabililor


Uitați-vă la ce se petrece la Botoșani de la alegerile locale încoace, dar mai ales după cele parlamentare! Este o goană uluitoare după tot felul de posturi de conducere la stat. Se negociază posturi în schimbul voturilor din Consiliul Județean și Consiliul Local, liberalii, social-democrații și, mai nou, cei de la Pro România nu mai termină de aranjat oameni pe posturi.

 

Fără jenă, fără perdea, fără scrupule, fără bun simț față de cei cărora le promiteau un viitor luminos. 

 

Candidații care nu au fost în stare să intre în Parlament sunt premiați cu posturi de nababi la stat tocmai de partidele pe care le-au îngropat.


Au trecut cinci săptămâni de la alegerile parlamentare, ați auzit de un proiect, de un singur program pus pe tapet de oamenii aceștia pentru județ, pentru fraierii ăia care i-au votat? Nici gând!


Au ajuns să lase instituții fără șefi doar pentru că ocupanții posturilor au fugit pe funcții și mai babane.

 

A început un val de pensionări subite, se urmăresc ca ofertele din hipermarketuri datele la care un director face vârsta de pensionare, când altuia îi expiră mandatul și altele asemenea.


Alți aleși abia înscăunați de popor au început la rândul să realizeze dintr-o dată cât de gravă este situația la nu știu care unitate din subordine. Și unica soluție, bineînțeles, este ca directorul de acolo să-și dea demisia și în locul lui să vină ”specialistul” de la partidul care trebuie. Uitând că ani și ani de zile tocmai colegii lui de partid au condus atât de bine unitatea aceea încât economic vorbind este falimentară. .

 

Cum să muncești dacă ți s-a făcut scârbă de propria meserie?


Scria asta în vreun program electoral al vreunui partid? Nu, scria în culori vii și optimiste ce bine ne vor face și ce mult vor munci pentru ăia de-i votează.


Și cumva au avut dreptate. Adică ei chiar muncesc, doar că nu pentru cei care i-au votat, ci pentru ei, să își asigure posturi cât mai călduțe, cât mai bine plătite și dacă s-ar putea să fie pe viață.


Că de muncit în propria meserie nici nu mai poate fi vorba, că i-a apucat scârba imediat după alegeri.

 

loading...
Instituție de la Botoșani, cu șase județe în subordine lăsată fără ȘEF de aproape două luni de zile
Directori schimbați în școlile botoșănene, printre nou numiți și un VIP

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Loading...
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Loading...
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Dacă-mi arătați un singur șef de promoție printre politicieni, imi scot pălăria in fața lui! Domnule dragă, s-a umplut politica de analfabeți, de absolvenți de ”masturbate”, cum bine spunea un personaj, de pseudofacultăți făcute aiurea de indivizi care și-au cumpărat diploma! Despre ce vorbim? Cum să se intoarcă la ”meseria de bază” dacă nu au nici o meserie sau poate șofer sau vânzătoare, deși sunt meserii onorabile. Sunt votați , sunt promovați și susținuți doar dacă au stofă de slugă și coloană vertebrală de râmă fiindcă acolo unde nu există economie si mediu concurențial civilizat, nu este nevoie de oameni școliți. Însă, încet și sigur, ne indreptăm spre eșecul total al unei nații care a promovat prostia și culege roadele ei, iar culesul va dura zeci de ani.
14 ianuarie 2021, 09:13
Așa este când ajung sa conducă partidele și pe noi votanții absolvenți de Spiru Haret, M. Kogălniceanu sau Dimitrie Cantemir,Rămâne ca absolvenții de Universități serioase și de prestigiu sa plece din județ.
14 ianuarie 2021, 08:15
Cand esti ,,jurist” cu studii la Kogalniceanu, te doare la basca de faptul ca lumea te cunoaste drept ,,menajera”. Tu stii ca esti o valoroasa..he, he.
14 ianuarie 2021, 08:01
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.8 o C
Dorohoi
17.8 o C
Bucecea
18.1 o C
Darabani
17.4 o C
Saveni
18.7 o C
Ştefăneşti
18.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.