Blog
Botoşăneanul a dispărut de pe afiş
Am să vă spun astăzi o povestioară despre gunoi în care asemănarea cu oameni şi fapte reale nu este întâmplătoare, nu este o coincidenţă, ci reprezintă chiar purul adevăr. Ea pleacă de la acţiunea „Let’s do it Romania!” care în rezumat se doreşte a fi un semnal ecologic, un îndemn general la curăţenie, la strângerea deşeurilor.
Pentru a mobiliza masele să participe la o zi de, să-i spunem, salubrizare generală, este însă nevoie de vectori de mesaj, de formatori sau deformatori de opinie, iar presa joacă minunat acest rol. În cadrul acestui program se organizează şi un spectacol cu vedete locale care necesită la rândul său mediatizare şi care reclamă sprijinul unor ziare, televiziuni, posturi de radio. Cum ziarul pe care dvs. îl citiţi acum a scris în nenumărate rânduri despre „Let’s do it Romania!” era programat să apară pe afiş ca partener media. Ei bine, chiar în perioada în care se tipăreau afişele, ziarul pe care îl citiţi dvs. acum a găzduit singurul material critic la adresa primarului Cătălin Flutur referitor la refuzul de a organiza festivalul verii, material în care se spuneau lucrurilor pe nume şi se arăta cum astfel de acţiuni se pun la cale cu o cadenţă, să-i zicem, electorală. Ce s-a întâmplat imediat după? Numele publicaţiei a dispărut de pe afişele din oraş. Culmea este însă că dinspre Primărie ni s-au trimis nişte afişe în care Botoşăneanul.ro figura între partenerii media, ba chiar era prima publicaţie menţionată acolo. Surpriza a venit însă din oraş, unde pe afişe, numele acestui ziar electronic a dispărut.
Ne propunem să curăţim oraşul, dar oricât ne-am strădui rămân totuşi atâtea gunoaie printre noi...
Botoşăneanul.ro împlineşte astăzi doi ani de zile. De la început noi nu ne-am propus să strângem gunoaie, deşi ne izbim zilnic de ele. Încercăm însă zi de zi, prin tot ceea ce întreprindem, să facem în aşa fel încât să vă dăm puţin aer respirabil de la Botoşani. La voi cei 2.000 de oameni care ne citiţi zi de zi, la voi, cititorii noştri, cei care v-aţi dublat în numai un an de zile, ne gândim clipă de clipă, inclusiv atunci când avem de-a face cu atâtea gunoaie. 
Sergiu BĂLĂŞCĂU


O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Tupeist, pupător în fund la partid şi cu facultate fantomă. Ce iese din combinaţia asta?
Semianalfabet, cu studiile făcute la a doua tinereţe şi neapărat la privat, pe la universităţi fantomă.
Pervertirea iei... sau cum să-ţi iubeşti judeţul scormonind cu „toc de 14” în iarba de festival
Aproape că nu mai trece zi să nu mai văd câte un om politic în ie. Primăvara, vara, toamna, chiar nu mai contează.  Nu-i problemă nici iarna, sunt câţiva îndrăzneţi care o asortează cu un suman sau o căciulă de oaie.
Jandarmeria, de la fugărirea doamnei senator la secretara de școală și urina de partid. Fiindcă roata se învârte
Jandarmeria, pornind de la Botoșani și mergând spre București... tradiții, obiceiuri și politicieni.
Fotbal, lapte sau apometre? Ne vedem în Liga 2
Sau mai degrabă n-o să ne mai vedem deloc. Fiindcă în „B” nu încasezi de la nimeni 1,5 milioane de euro doar din televizări şi nu văd vreun nebun care să ţină echipa la matineu.
Ce apă băi? V-ați născut cu robinetul la cap sau care-i treaba?
Cum vă permiteți mă nesimțiților să reclamați SÂMBĂTA că nu aveți apă? Dar ce-i asta băi? Adică voi cum vreți mă tupeiștilor, ca azi să se întrerupă apa și peste o săptămână, gata, să vă curgă la robinete?
Nu dau doi bani pe Eminescu
Am văzut un consilier care participă la gala de decernare a Premiilor Eminescu doar în anii în care acest statut, de consilier local. Când n-a mai fost a uitat de poet.
Vă scrie un fraier cu apa plătită la zi
... Care încă mai crede că prima datorie a unui cetăţean faţă de Stat este aceea de a-şi plăti la timp taxele, impozitele şi utilităţile. Adică inclusiv apa. Şi canalizarea. Şi apa de ploaie.
O mare rugăminte: nu-i mai discriminaţi pe romi
După evenimentele care s-au petrecut miercuri la Botoşani, când cetăţenii din Centrul Vechi au asediat Spitalul Judeţean, iar forţele de ordine nu i-au atins cu un deget, cred că orice locuitor responsabil al acestui oraş ar trebui să îşi adreseze nişte întrebări.
Radu şi bocitoarele vesele de la înmormântare
Remarcam la pauza meciului Dinamo – FC Botoşani câtă "echidistanţă" există în studioul Digi Sport, una dintre televiziunile care a transmis în direct deja celebrul meci în care moldovenii au răpus bucureştenii.
UN CLICK! E gata surpriza anului de la Botoşăneanul
La aproape opt ani de la apariţie, Botoşăneanul pregăteşte o mare surpriză tuturor cititorilor şi nu numai lor. După o muncă începută la debutul primăverii, săptămâna viitoare vom lansa un produs în premieră pentru presa botoşăneană.
Parlamentarii PSD - moţiune de cenzură pentru prostie
Ca să înţeleg bine…Miniştrii PSD au demisionat, apoi au votat să pice Guvernul din care au demisionat, după care şi-au retras demisiile ca să reintre în Guvernul pe care l-au dărâmat şi din care au plecat de bună voie?
România violată de-a mustață de la Teleorman
Țărănușul din sud și-a dus planul sinistru până la capăt și a trimis Guvernul la plimbare. Același Guvern pentru care în urmă cu jumătate de an îl amenința pe unde apuca pe președinte că, dacă nu îl acceptă, declanșează suspendarea fiindcă ”nu respectă voința românilor”.
Proasta clasei a ajuns director
La şcoală dacă primeşti nota 2 te iau toţi colegii peste picior, profesorii te persiflează, chicotesc şi părinţii. Mai pe scurt, ajungi prostul clasei, de care râde toată lumea şi aproape sigur prin vară, în loc să te scalzi la ştrand, trebuie să te apuci de învăţat. Bine, dacă ţii neapărat să treci totuşi clasa. Că doar aşa te învaţă profesorii şi părinţii: dacă ai carte, ai parte.
Scrisoare către tatăl meu
Știu că ai primit vreo 20 de lei în plus la pensie.
Un an de zile fără „directorul pe viaţă”
Era într-o zi de miercuri, pe 13 ianuarie… Nu se făcuse încă ora 8, aşa că eram agitat cu „Top News”-ul zilei, când am primit un telefon: „a murit Valerian Sănduc!”
Un lider PNL le-a cerut PSD-iştilor un post de director
S-a întâmplat în minunata zi de 13 decembrie 2016, adică la nici două zile după alegeri, când tuşul încă nu era uscat pe buletinele de vot şi, de fapt, nici nu se comunicaseră încă rezultatele finale de la alegerile parlamentare.
La asta nu mă așteptam.
7 septembrie 2011, 10:21
Lots of specialists tell that personal loans aid a lot of people to live the way they want, because they are able to feel free to buy needed goods. Moreover, a lot of banks present short term loan for all people.
5 septembrie 2011, 22:56
bre, e normal sa apara primaria pe afis cata vreme e partener si a sprijini acest spectacol si aceasta campanie...oricum si faptul ca mi s-a publicat comentariul cu explicatia referitor la omisiunea in cauza pentru care imi cer scuze inca o data doar seara desi a fost scris inca de la pranz nu e ok....cand nu mai intereseaza pe nimeni, cand subiectul e consumat...cred si eu...dar in fine asta e...
31 august 2011, 20:44
Este de-a dreptul amuzant. Cum se intimpla ceva naspa, cum incep sa se jure pilele primarului ca edilul nu-i vinovat cu nimic, ca n-are nici o treaba, ca el nu omoara ciini, ca nu el a hotarit sa nu mai faca festival, ca nu el scoate un ziar de pe afis si alte gretosenii. Nu, el face doar lucruri bune si de aceea trebuie lins si aparat de sleahta de frecatori de menta din Primarie, carora le tremura funduletul ca ramin fara serviciul de taiat frunza la caini daca apare ceva nasol in presa. Aaaa, apropo de afise, am vazut vreo doua prin oras. Deci Primaria nu-i organizator, dar numele apara la organizatori...
31 august 2011, 20:30
Eram convinsa ca nu veti aprova comentariul meu pt ca el corect articolul si relata situatia de fapt. asta e. nu sunteti atat de obiectivi pe cat doriti sa fiti.
31 august 2011, 18:58
Felicitari pentru aniversare! Trebuie sa existati, sa fiti verticali, indiferent de adierile politice ale vremurilor.
31 august 2011, 13:51
As vrea sa fac cateva precizari si pt ca mi se pare normal o sa ma si prezint. Sunt Ioana Matfeev, sunt jurnalist si din 2008 lucrez la Primarie. M-am ocupat ca si anul trecut de campania LETS DO IT, ROMANIA. Am facut-o voluntar pt ca PRIMARIA NU ESTE ORGANIZATOR al evenimentelor incluse ci PARTENER (in sensul ca doar sprijina actiunile!) E drept ca s-a creat o omisiune la editarea afiselor pt spectacolul de sambata. Nimeni nu a dorit asta. Nici eu. Sunt singurul VINOVAT in povestea asta si imi cer scuze pt aceasta omisiune. Primarul Catalin Flutu nu avea cum sa dicteze cine si cum intra partener media pt ca nu e actiunea Primariei ci a unei echipe de voluntari. Si acest lucru se stie. Era util ca inainte de a publica acest material sa fi cerut un punct de vedere dlui primar sau mie, care m-am ocupat de afise pentru a va explica EXACT ce s-a intamplat. Atunci, vorbind cu primarul ati fi vazut ca nu are cunostinta despre felul in care sunt organziate lucrurile pt ca REPET, PRIMARIA NU E ORGANIZATOR ci doar PARTENER! Repet din nou, sunt doar eu vinovata pt faptul petrecut. Imi pare rau. dar lucrurile acestea, cred ca puteau avea o rezolvare si fara acest articol sau cu chiar cu el. Adica, puteam gasi de comun acord o solutie de a promova siteul dvs chiar la spectacol prin postarea unui banner sau la celalte actiuni incluse in campanie. Inca o data imi cer scuze pt omisiunea creata si REPET CONDUCEREA PRIMARIEI nu are nicio implicare in organizarea evenimentului.
31 august 2011, 12:40
Felicitari!Esti unul dintre ziaristii pe care ii cunosc de foarte multi ani si te felicit pentru perseverenta ta.
31 august 2011, 11:50
Felicitari D-lui Sergiu Balascau pentru ziarul ce-l patroneaza,pentru impartialitatea articolelor publicate !Va multumim,si va dorim "La multi Ani ! "
31 august 2011, 10:50
Sunteti singuri din Botosani ce prezentati realitatea faptelor in materialele dumneavoastra. Tot respectul pentru aceasta munca importanta, grea dar frumoasa. Felicitari si succes in viitor! La multi ani!
31 august 2011, 10:01
Asa patesc mari ratati de ziaristi , care in frustrarea lor nemasurata se cred cei mai independenti din acesata lume, dar care de fapt sunt niste incompetenti. Sa iti fie rusine de gunoaiele pe care le publici zilnic !
31 august 2011, 08:49
Felicitari,Dle.Sergiu Balascau pentru munca dvs.Ziaristii independenti sunt tot mai rari in zilele noastre.
31 august 2011, 00:29
Succes si mergeti inainte!Aveti toata pretuirea noastra!
30 august 2011, 21:19
kurtmann.ro%20
Sondaj
Se va schimba România în bine după votul de la prezidențiale?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu aveam la cine să merg și vorbeam singur. Chiar dacă solicitările noastre erau pertinente, corecte, legale și nu numai, le făceam doar pentru municipiului Botoșani și în numele locuitorilor municipiului Botoșani. La î ...
fashiondays.ro
starshiners.ro%20
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7786 lei
USD
Dolarul SUA
4.2746 lei
CHF
Francul elveţian
4.3448 lei
GBP
Lira sterlină
5.7198 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8968 lei
XAU
Gramul de aur
202.1797 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2478 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4527 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9562 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2491 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1873 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6394 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.