Blog
Alooo? Mr President? Edilul şef? Voi chiar cât de proşti ne credeţi?

sigla botosaneanul  Te uiţi la ceas, vezi că îţi arată 23:00, la TV tocmai încep jurnalele de ora 23:00, suni la robot îţi răspunde că e 23:00, te întâlneşti însă cu un lider politic şi-ţi spune că, de fapt, e dimineaţă, dar nu-ţi dai tu seama...
La ce s-a întâmplat în ultimele zile la Botoşani introducerea asta chiar nu mai pare o exagerare.
Nu era chiar 23:00, ci vreo zece şi jumătate seara, când m-a sunat acu’ câteva zile „Mister President” de la giudeţ să-mi povestească el care-i de fapt faza cu naşii veniţi să înhaţe o licitaţie de peste 3 milioane euro pe un drum taman în comuna natală a ăl mai marelui şef de la judeţ. El sărăcuţu’ nu ştia nimic. Pur şi simplu s-a trezit cu naşa în birou, a întrebat-o ce face pe la Botoşani şi ea i-a răspuns că, tocmai a participat la o licitaţie organizată de CJ. Tanti Nicoleta din Huşi, această veritabilă metropolă a nord-estului României, un Sillicon Valley de Vaslui, visase pesemne că la Bot’şeni are loc ditamai licitaţia şi a zis că n-ar fi rău să se prezinte şi să-i facă o surpriză finului. N-au vorbit deloc înainte, nu aranjaseră nimic-nimic, totul a fost o coincidenţă incredibilă, iar preşedintele chiar ar vrea să nu câştige firma năşeilor, numai că, ghinion frate, el nu mai poate să facă nimic, comisia o să decidă.
CITEŞTE ŞI:
Ruptură de 150 miliarde, Ţurcanu o termină cu naşii: De azi nu ne mai vizităm deloc
La câteva zile după tărăşenia asta, primăretele, care aşa cum mai spuneam pe aici, îl concurează în ridicol pe „mister president” până la Moş Crăciun, n-a putut rămâne fără replică. Aşa că, după ce am aflat noi că încă o rubedenie este gata-gata să se angajeze la Primărie, a dat drumul la penibilităţi. Nici el nu ştia săracu’ de concurs, nu poate să interzică nimănui participarea, în schimb, cum o dai, până la urmă numai prietenaşi, rubedenii, sponsori din campanie, rude de-ale angajaţilor lui tăticu’, numai ăştia câştigă concursurile. Dar el nu ştie nimic şi pace. Îl şi văd printre două plimbări între birourile Primăriei dând nas în nas cu Olaru, sau cu Herghelegiu, sau cu Goldenberg, sau cu Andreea, sau cu Ţebe, sau cu Nanu, remarcând stupefiat: „vai, da’ tu lucrezi aici? Dar de când? Nici nu ştiam”.
[[banner]]
Săracu’ Neamţ e şi în pană de idei. Ce vrem noi acum să aducă oameni din Iaşi sau Suceava? Parcă aducea specialist din Germania, adică pretenţiile sale treceau de fosta „Cortină de Fier”... Păi domn’ primar, dar de ce nu te plângi când vin  firmele alea din capitală care papă bani frumoşi din consultanţă ca să îţi spună ceea ce ştiai dinainte cu Banca Mondială? Sau de ce nu plângi când dai tot unei firme din capitală SummerFest pe doi chiori şi trei parale? Sau de ce nu te plângi când faci consultanţă la Cornişa tot cu o firmă din capitală, ca apoi să nu ţii cont de ea? Sau de ce nu te plângi că îţi tipăreşti afişele în capitală? Nu tu erai ăla cu „să lucreze firmele din Botoşani”?  Aaaa, ăştia sunt prietenii lu’ matale...? Mă scuzi atunci...
CITEŞTE ŞI:
Portariuc „elimină” din nou nepotismele din Primăria Botoşani: fiul consilierei, aproape angajat în instituţie - DOCUMENT
Ne cerem scuze şi fiindcă atunci când întrebăm de drumul Botoşani – Suceava ne răspundeţi că am făcut un fix dintr-asta şi sunt şi alte treburi importante. Când întrebăm de câini, nu toţi sunt iubitori de animale şi iar sunt alte probleme mai importante. Când întrebăm de fotbal, nu toată lumea-i microbistă şi sunt alte treburi mai importante. Iar când întrebăm de angajările din Primăria Botoşani şi promisiunea cu nepotismele, ni se răspunde că nu-i rudă cu el, iar că-i fiul consilierei deja nu se mai pune. Oricum, el cică îşi respectă promisiunea, adică nu-i nepotul lui. Păi trebuia dom’ne să treci clar în „Planul Portariuc pentru Botoşani” că te referi doar la nepoţii lu’ matale că n-o să fie angajaţi, aşa ca să fie clar pentru tot poporul prost care votează. De ce prost? Păi dacă aveţi impresia că există oameni care să creadă balivernele astea înseamnă că voi chiar ne credeţi proşti frate.
Sergiu BĂLĂŞCĂU
CITEŞTE ŞI:
Alegeri şi la organizaţia de curve

Urmărește-ne și pe Google News

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
bravo,bravo dl jurnalist,poate ii era dator dnei nasa cu ceva,ca la ce aventuri a avut si cu fina sa,nu ar fi exclus sa mai aiba aventuri si cu nasa
1 noiembrie 2013, 22:14
bravo,bravo dl jurnalist,poate ii era dator dnei nasa cu ceva,ca la ce aventuri a avut si cu fina sa,nu ar fi exclus sa mai aiba aventuri si cu nasa
1 noiembrie 2013, 22:14
In sfarsit cineva care spune lucrurilor pe nume. Din pacate, presa este subscrisa acolitilor de la putere si oamenii de rand nu mai au posibilitatea sa vada ce se intampla cu adevarat. Felicitari pentru acest articol!
1 noiembrie 2013, 13:00
Bine punctat!
1 noiembrie 2013, 09:53
domnule botosanean, intr-un editorial nu trebuie sa ceri parerea celor despre care scrii. este strict punctul tau de vedere, ca jurnalist. de vrei, iti dau sute de exemple din jurnalul national, caci observ ca esti pesedist. sute de editoriale. asa ca, incearca sa te abtii, nu de alta, dar sa nu contaminezi si pe altii cu prostia ta.
1 noiembrie 2013, 08:41
Articol tendentios plin de neadevaruri.Este scris la comanda?Pacat ca orice frustrat in ziua de azi poate sa dea glas propriilor minciuni intr-un mediu public!Unde este parerea celor despre care scrieti?Sau nu conteaza.Voi detineti adevarul si puteti arunca cu noroi oricand ascunsi in fata tastaturii.
1 noiembrie 2013, 08:19
Felicitari,aveti perfecta dreptate.Sa mergeti pe drumul Baisa -Corni si Tudora -Joldesti sa vedeti lucrare marca bordianu de la Husi. ....ciobaneala in toate sensurile cuvantului.
1 noiembrie 2013, 06:57
Bravo, nota 10. Poate esti interesat de o colaborare gratuita, in acelasi spirit...
31 octombrie 2013, 22:47
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.9 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.