Blog
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”

Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.

Am stins doar focul din sufletele noastre


Acum constatăm că toate avertizările supraviețuitorilor din #Colectiv, ale rudelor și prietenilor celor morți, că în România nu s-a făcut absolut nimic pentru marii arși, sunt adevărate.


5 ani de minciuni, vorbe goale, promisiuni.


În realitate totul este la fel ca înainte de #Colectiv.


Am ieșit sute de mii în stradă, am dărâmat un Guvern, dar ne-am oprit mult prea repede și înainte ca problemele de fond să se rezolve.


Am stins doar focul din sufletele noastre.

 

Oamenii arși nu se tratează însă cu pliante electorale


Nu și cel din sistemul de o ticăloșie inimaginabilă pentru un stat care de peste 30 de ani se pretinde a fi o democrație europeană.


O gașcă de șmecheri își prelungește la nesfârșit viața în funcții cheie, singurele lucruri care îi interesează cu adevărat pe acești oameni fiind să stea cât mai mult pe acele posturi și să facă cât mai mulți bani.


Dar noi refuzăm să înțelegem, să conștientizăm asta și de fiecare dată când se întâmplă din nou suntem fericiți că nu ne-am aflat noi în acel club, că nu eram noi în acea secție ATI...


Oamenii arși nu se tratează însă cu pliante electorale.

 


În România flăcările ard doar nevinovații


La 5 ani după #Colectiv, primarul ”Piedone”, condamnat la 8 ani de închisoare după moartea a 64 de tineri, tocmai a fost reales, iar Judecătoria i-a validat mandatul. Omul este primar de-a binelea.


La Sibiu, câștigătoarei alegerilor i-a fost însă invalidat mandatul de magistrați fiindcă era incompatibilă... Fusese membră în consiliul de administrație de la o grădiniță.


Ce te poți aștepta de la o țară în care un condamnat la 8 ani pentru moartea a 64 de oameni are voie să fie primar, iar unei femei care a făcut parte din CA-ul unei grădinițe i se interzice să ocupe o astfel de funcție?


Nu te poți aștepta decât să își intre în rol justiția divină și ”flăcările iadului” fiindcă în România flăcările ard doar nevinovații. 

 

loading...
TRAGEDIE de proporții la Piatra Neamț: A ars secția ATI, 10 bolnavi au murit, medici și pacienți în stare gravă – VIDEO
Tânăr din Botoșani, unul dintre cei mai importanţi luptători anticomunişti din nordul Moldovei: „Ne-am săturat de mizerie!”

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență
De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Loading...
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Corona-jurnal: Stai la 5 METRI de mine!
Au început cu un metru, un singur metru. Apoi au zis că ar fi bine totuși să fie un metru și jumătate. S-au mai gândit vreo câteva zile și au ajuns la doi metri. Pentru ca astăzi niște minți luminate să ridice miza la CINCI METRI.
S-au băgat 7 milioane de euro în Centrul Vechi ca să duduie manelele și să urinăm biserica lui Eminescu?
S-a întâmplat într-o zi de decembrie, pe la 16:30, când începea să se însereze. Câteva sute de oameni dansau în Centrul Vechi, o stradelă era blocată, parcarea așijderea, iar din boxele scoase pe trotuar răsunau manele de tremurau la propriu geamurile clădirilor din jur.
Pușcăria Botoșani
Caraș-Severin este unul dintre județele României aflate pe cale de dispariție. Asta cel puțin demografic. În cele trei decenii de după revoluție a pierdut peste 100.000 de locuitori și a ajuns să aibă o populație sub cea din 1930, adică dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.
Când are interes își ridică fusta
”Asta e Dănuța, ca să ne înțelegem, când are interes își ridică fusta”. Este o frântură dintr-un dialog purtat de cumnata lui Eugen Orlando Teodorovici cu amanta acestuia, nimeni alta decât fosta noră a lui Văcătoroiu.
Loading...
Botoșăneanul... ziua în care am împlinit 10 ani
În ziua aceasta cuvintele se adună neașteptat de greu. Nu, cu siguranță nu s-au epuizat după 3.650 de zile și 83.987 de articole. Doar că acum se sfiesc privind la ceea ce au făcut și gândindu-se că mâine ar putea fi sfârșitul ori că acest deceniu ar putea fi doar începutul.
O mare rugăminte pentru toți cu #ȘîEu care vor autostrăzi
Fraților, dacă tot v-ați hotărât să întrerupeți lucrul 15 minute, rupeți-vă 15 minute și în luna mai, când sunt primele alegeri din acest an, și mergeți la vot.
O întrebare de bun simț, ca de la finul Gigi la nașul Gică: L-ați vândut pe Oaidă ori ați vândut play-off - ul?
De ce mai cumpără Becali de la Iftime dacă își ia țeapă după țeapă?
Chiar e nevoie de o tragedie ca să scoateți monștrii ăștia de pe străzile orașului?
A mai sărit sâmbătă un tramvai de pe linie... Da, nimic nou la Botoșani. Și totuși...
Știrea privind țeapa trasă de Guvern cu Autostrada Moldovei, raportată la Facebook şi eliminată
Știrea din Botoșăneanul prin care anunțam că nu s-a prevăzut nici măcar un leu în proiectul bugetului de stat pe 2019 pentru Autostrada Moldovei a fost raportată ca spam.
Să vă spun ce am să fac cu Placheta Omagială ”Centenarul Marii Uniri” primită de la Primărie
M-am regăsit sâmbătă seară printre cei o sută de botoșăneni premiați de municipalitate, citez din hotărârea Consiliului Local, pentru recunoașterea aportului adus de membrii comunității la dezvoltarea orașului și promovarea imaginii municipiului Botoșani.
Eugen, perfect adevarat ce spui. Civilizatia din asta vine, din faptul ca oamenii isi fac bine treaba acolo unde sunt pusi sa faca ceva. Daca romanii in majoritatea lor ar gandi la fel, existenta acestor politicieni nu ar fi posibila, nimeni nu i-ar alege. Iar cei alesi ar fi repede trasi la raspundere daca sar calul. Romanii vor insa mult, repede si fara efort. Dau oricand "ceva" pentru un post caldut de bugetar pe bani multi si raspundere zero, pentru examenul odraslei, etc. De aia Piedone e posibil: omul se descurca, au incredere in el. Ce mai conteaza cativa morti pe langa atatia altii de care nu scrie nimeni. Gratare, bere si manele sa fie...
15 noiembrie 2020, 17:31
Parca-l vad pe Arsene-Ciorapel coleg de facultate cu stapanul sau Dragnea.Adica la pension pe banii nostri..
15 noiembrie 2020, 15:05
Domnule Balascau, de regula, articolele pe care le semnati sunt documentate si mult mai corecte comparativ cu cele ale multor jurnalisti. Nici acum nu va contrazic, ci doar vin cu opiniile proprii despre care nu am pretentia ca sunt absolut juste, insa la opinii avem inca dreptul. Ne cramponam in tot ceea ce inseamna factorul politic si excludem ideea ca responsabilitatea este, in cea mai mare parte, a celor care isi desfasoara activitatea efectiv acolo unde se intampla asemenea nenorociri. Rafuindu-ne cu factorul politic la nesfarsit (politicieni analfabeti si de joasa speta, moraliceste vorbind), nu facem decat sa acoperim faptul ca , in realitate, nu mai axista raspundere individuala, nu mai exista acea fisa a postului cu atributiuni complete, nu mai este nevoie de competenta si, in curand, vom ajunge la concluzia ca nafacandu-si treaba, unii pot deveni eroi, ca ce sa vezi, din lupta politica, cam asta rezulta. Si eu si dumneavoastra raspundem efectiv in legatura cu modul in care ne desfasuram activitatea. In cazul nostru, care ne desfasuram activitatea in mediul privat raspunderea individuala functioneaza. Daca mie imi ia foc afacerea, raspund. In momentul in care va exista responsabilitate si in institutiile statului, aceste gauri negre unde intra bani cu nemiluita din impozitele noastre si unde cetateanul nu valoreaza nimic, va fi bine. Tot tinand-o intr-o campanie electorala nu vom face decat sa schimbam niste politicieni idioti cu altii si mai idioti fiindca doar din acestia mai sunt ”pe piata”. Este doar o opinie.
15 noiembrie 2020, 13:45
Așteptăm demisiile!! Cine a pus în operă o asemenea monstruozitate va trebui să răspundă!
14 noiembrie 2020, 22:57
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.9 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.5 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.