Ancheta săptămânii
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat

Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.

Postul de director de producție eliminat din organigramă


Perceput de ”gruparea Federovici” drept membru de vază al ”aripii Macaleți”, Liviu Toma a fost tras mai întâi pe linie moartă în organizația municipală a PSD, în care a rămas fără vreo funcție.


Colegii săi de partid par însă să nu se fi mulțumit doar cu atât. Dacă în cazul celor agreați se fac tot felul de demersuri pentru a le găsi un post călduț la stat, pentru Liviu Toma lucrurile par să fi stat invers.


Când a devenit vicepreședinte la CJ Botoșani acesta ocupa postul de director adjunct la SC Urban Serv SA. Respectivul post a tot suferit modificări în cei aproape patru ani trecuți de la ultimele alegeri locale, fiind ba director tehnic, ba director de producție. Cert este că începând cu data de 1 martie nu mai există după ce consiliul de administrație a hotărât să îl desființeze.

 

”Nu se mai justifică să avem trei directori”


Președintele CA susține că decizia nu are vreo conotație politică și că a fost luată ca urmare a preconizatei restrângeri de activitate a societății.


”Cele două activități, de administrare a cimitirelor și piețelor, vor fi preluate de Primărie, urmând ca Urban Serv să rămână doar cu salubrizarea și în acest sens nu se mai justifică să avem trei directori. Noi am așteptat data de 1 martie pentru că îi expira contractul de mandat dlui Toma, nu și contractul individual de muncă. Contractul individual de muncă operează până se termină mandatul dlui la Consiliul Județean. Contractul de mandat s-a terminat, cel individual de muncă continuă”,


Viorica Andronachi, președinte CA SC Urban Serv SA.

 

Cu alte cuvinte, Liviu Toma va putea reveni la SC Urban Serv SA, dar nu ca director.

 

Potrivit legii, posturile demnitarilor se suspendă pe perioada mandatelor, însă reprezentanții SC Urban Serv SA susțin în cazul de față că acest lucru era valabil doar în interiorul celor patru ani de contract de mandat, în care Liviu Toma ar fi putut reveni oricând pe post, nu și după expirarea amintitei perioade.


Interpretarea acestora este însă contrară altor cazuri asemănătoare. Iar elocventă este situația primarului Cătălin Flutur, care în 2012, când și-a încetat al doilea mandat de edil șef, s-a întors pe funcția de director la SC Locativa SA, unde de asemenea avea contract de mandat.

 

Dispare directorul, apare șeful de departament


Pe de altă parte, deși s-a desființat postul de director de producție motivându-se reducerea volumului de activitate, CA – ul de la SC Urban Serv SA a hotărât înființarea altui post de conducere: șef departament tehnic.


”Organigrama nu este fier sudat, dacă peste trei luni se consideră că trebuie modificată, o modificăm, nu este nici o problemă. Noi trebuie să luăm orice măsură care ni se pare corectă și normală pentru funcționarea societății. Eu fac ceea ce spune legea. Mă interesează mai puțin ce vrea Popescu, Ionescu, mai ales că organigrama este competența noastră și se poate oricând modifica cu notă justificativă în spate”,


Viorica Andronachi, președinte CA SC Urban Serv SA.


Noul post este pregătit fostului director general și director de producție, care tocmai s-a pensionat.

 

bogdan buhaianu simion drelciucReangajarea lui Simion Drelciuc la doar câteva zile după pensionare și desființarea postului de director de producție este recunoscută de actualul director general al societății de salubrizare. Acesta susține însă că proaspătul pensionar va avea un contract de muncă pe o perioadă determinată de șase luni, care se va scurta până imediat după alegerile locale dacă Liviu Toma se va întoarce atunci la SC Urban Serv SA.


”S-a înființat un post pe perioadă determinată, pe maxim șase luni, șef departament tehnic. Deci îi are în subordine pe cei de la tehnic, revizorii și personalul de la garaje, are cinci angajați în subordine”,


Bogdan Buhăianu, director general SC Urban Serv SA.


Acesta a precizat că pur și simplu are nevoie de experiența și expertiza lui Simion Drelciuc și că postul oricum trebuia înființat pentru că prin contractul individual (nu cel de mandat) pe care Liviu Toma îl avea încheiat cu SC Urban Serv SA, firma este obligată să îi ofere la terminarea mandatului de ales local un post pe măsura pregătirii sale.

 

Sindicaliștii nu mai vor pensionari


cristian sadoveiPână la 29 februarie postul de director de producție a fost ocupat de fostul director general Simion Drelciuc. Acesta făcuse vârsta de pensionare la sfârșitul anului trecut, însă a mai activat în cadrul unității până la expirarea contractului de mandat.


”Noi nu putem fi de acord cu angajarea unor pensionari atât timp cât anul trecut, când s-au făcut disponibilizări, unul dintre criteriile principale în stabilirea oamenilor concediați a fost să nu beneficieze și de pensie și de salariu”,


Cristian Sadovei, președinte Sindicatul din Servicii Comunitare şi Utilităţi Publice (SSCUP).


Astfel, printre ce concediați atunci s-a regăsit fostul director Mihail Gheorghiu, care era deja pensionar.

 

Oricum, SSCUP este în pragul declanșării unui conflict de muncă întrucât contractul colectiv de muncă a expirat și nu s-a perfectat altul, lucru care lasă angajații fără o serie de drepturi, inclusiv ziua nașterii liberă.

 

Salubrizare roșie


Consiliul de administrație a hotărât și prelungirea contractului de mandat pentru directorul economic Camelia Șușter, declanșând procedurile pentru organizarea unui concurs.


sediu urban serv botosaniLiviu Toma nu a putut fi contactat de reporterul Botoșăneanul, vicepreședintele CJ Botoșani fiind plecat în concediu.


Compania de salubrizare a orașului este controlată în totalitate de PSD. Președintele și toți membrii consiliului de administrație sunt social-democrați: Viorica Andronachi (fost consilier local), Florin Egner (fost primar), Dan Pădurariu (director ARR Botoșani), Andrei Beilic (fost director ISCTR Botoșani), Sorin Niculăesa (fost viceprimar și actual consilier Copălău).

 

Adunarea Generală a Acționarilor, formată din consilierii locali, este majoritară PSD.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Reglări de conturi din concediul medical la unitatea cu trei directori ”de capul lor”
PRESIUNI la disponibilizările de la Urban Serv: 10 persoane pe picior de plecare, fiecare cu ”sfântul” ei

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
La PNL s-au stabilit candidații pt alegerile locale și s-a făcut pace, in schimb la PSD se executa între ei așa cum au fost învățați de Dragnea.
9 martie 2020, 19:30
Ciuma roșie a pus stăpânire pe societatea Urban Serv, rezultatele se văd prin scandaluri fără sfârșit și prin cum arată orașul din ce in ce mai murdar.
9 martie 2020, 18:56
Nu am inteles un aspect: posturile la instituții subordonate autorităților locale se înființează special pentru persoane? De ce si cum e posibil sa infiintezi un post pt un PENSIONAR? DE CE nu infiintati un post pentru un tanar de 30 - 40 de ani? Au murit specialistii din judet si singurul ramas este un proaspat PENSIONAR ????????????????SOLICITAM autorităților competente sa se autosesizeze cu această încălcare flagrantă a legii si sa se verifice înființarea acelui post pentru UN ANUME PENSIONAR !
9 martie 2020, 16:53
Rușinos!Patetic!Josnic! Nu e prima încercare de acest fel si cu aceeași persoană, si se vede treaba ca perseverența a dat roade ...deocamdata....reversul medaliei se va vedea la alegeri.....nimic din ce-a fost nu va mai fi...
9 martie 2020, 16:47
Nevasta șoferului iar îi face pe ăștia să se muște între ei...divide et impera!
9 martie 2020, 15:55
Cu menajera spre victorieee! Inainteee!
9 martie 2020, 08:13
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.