Ancheta săptămânii
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat

Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.

Postul de director de producție eliminat din organigramă


Perceput de ”gruparea Federovici” drept membru de vază al ”aripii Macaleți”, Liviu Toma a fost tras mai întâi pe linie moartă în organizația municipală a PSD, în care a rămas fără vreo funcție.


Colegii săi de partid par însă să nu se fi mulțumit doar cu atât. Dacă în cazul celor agreați se fac tot felul de demersuri pentru a le găsi un post călduț la stat, pentru Liviu Toma lucrurile par să fi stat invers.


Când a devenit vicepreședinte la CJ Botoșani acesta ocupa postul de director adjunct la SC Urban Serv SA. Respectivul post a tot suferit modificări în cei aproape patru ani trecuți de la ultimele alegeri locale, fiind ba director tehnic, ba director de producție. Cert este că începând cu data de 1 martie nu mai există după ce consiliul de administrație a hotărât să îl desființeze.

 

”Nu se mai justifică să avem trei directori”


Președintele CA susține că decizia nu are vreo conotație politică și că a fost luată ca urmare a preconizatei restrângeri de activitate a societății.


”Cele două activități, de administrare a cimitirelor și piețelor, vor fi preluate de Primărie, urmând ca Urban Serv să rămână doar cu salubrizarea și în acest sens nu se mai justifică să avem trei directori. Noi am așteptat data de 1 martie pentru că îi expira contractul de mandat dlui Toma, nu și contractul individual de muncă. Contractul individual de muncă operează până se termină mandatul dlui la Consiliul Județean. Contractul de mandat s-a terminat, cel individual de muncă continuă”,


Viorica Andronachi, președinte CA SC Urban Serv SA.

 

Cu alte cuvinte, Liviu Toma va putea reveni la SC Urban Serv SA, dar nu ca director.

 

Potrivit legii, posturile demnitarilor se suspendă pe perioada mandatelor, însă reprezentanții SC Urban Serv SA susțin în cazul de față că acest lucru era valabil doar în interiorul celor patru ani de contract de mandat, în care Liviu Toma ar fi putut reveni oricând pe post, nu și după expirarea amintitei perioade.


Interpretarea acestora este însă contrară altor cazuri asemănătoare. Iar elocventă este situația primarului Cătălin Flutur, care în 2012, când și-a încetat al doilea mandat de edil șef, s-a întors pe funcția de director la SC Locativa SA, unde de asemenea avea contract de mandat.

 

Dispare directorul, apare șeful de departament


Pe de altă parte, deși s-a desființat postul de director de producție motivându-se reducerea volumului de activitate, CA – ul de la SC Urban Serv SA a hotărât înființarea altui post de conducere: șef departament tehnic.


”Organigrama nu este fier sudat, dacă peste trei luni se consideră că trebuie modificată, o modificăm, nu este nici o problemă. Noi trebuie să luăm orice măsură care ni se pare corectă și normală pentru funcționarea societății. Eu fac ceea ce spune legea. Mă interesează mai puțin ce vrea Popescu, Ionescu, mai ales că organigrama este competența noastră și se poate oricând modifica cu notă justificativă în spate”,


Viorica Andronachi, președinte CA SC Urban Serv SA.


Noul post este pregătit fostului director general și director de producție, care tocmai s-a pensionat.

 

bogdan buhaianu simion drelciucReangajarea lui Simion Drelciuc la doar câteva zile după pensionare și desființarea postului de director de producție este recunoscută de actualul director general al societății de salubrizare. Acesta susține însă că proaspătul pensionar va avea un contract de muncă pe o perioadă determinată de șase luni, care se va scurta până imediat după alegerile locale dacă Liviu Toma se va întoarce atunci la SC Urban Serv SA.


”S-a înființat un post pe perioadă determinată, pe maxim șase luni, șef departament tehnic. Deci îi are în subordine pe cei de la tehnic, revizorii și personalul de la garaje, are cinci angajați în subordine”,


Bogdan Buhăianu, director general SC Urban Serv SA.


Acesta a precizat că pur și simplu are nevoie de experiența și expertiza lui Simion Drelciuc și că postul oricum trebuia înființat pentru că prin contractul individual (nu cel de mandat) pe care Liviu Toma îl avea încheiat cu SC Urban Serv SA, firma este obligată să îi ofere la terminarea mandatului de ales local un post pe măsura pregătirii sale.

 

Sindicaliștii nu mai vor pensionari


cristian sadoveiPână la 29 februarie postul de director de producție a fost ocupat de fostul director general Simion Drelciuc. Acesta făcuse vârsta de pensionare la sfârșitul anului trecut, însă a mai activat în cadrul unității până la expirarea contractului de mandat.


”Noi nu putem fi de acord cu angajarea unor pensionari atât timp cât anul trecut, când s-au făcut disponibilizări, unul dintre criteriile principale în stabilirea oamenilor concediați a fost să nu beneficieze și de pensie și de salariu”,


Cristian Sadovei, președinte Sindicatul din Servicii Comunitare şi Utilităţi Publice (SSCUP).


Astfel, printre ce concediați atunci s-a regăsit fostul director Mihail Gheorghiu, care era deja pensionar.

 

Oricum, SSCUP este în pragul declanșării unui conflict de muncă întrucât contractul colectiv de muncă a expirat și nu s-a perfectat altul, lucru care lasă angajații fără o serie de drepturi, inclusiv ziua nașterii liberă.

 

Salubrizare roșie


Consiliul de administrație a hotărât și prelungirea contractului de mandat pentru directorul economic Camelia Șușter, declanșând procedurile pentru organizarea unui concurs.


sediu urban serv botosaniLiviu Toma nu a putut fi contactat de reporterul Botoșăneanul, vicepreședintele CJ Botoșani fiind plecat în concediu.


Compania de salubrizare a orașului este controlată în totalitate de PSD. Președintele și toți membrii consiliului de administrație sunt social-democrați: Viorica Andronachi (fost consilier local), Florin Egner (fost primar), Dan Pădurariu (director ARR Botoșani), Andrei Beilic (fost director ISCTR Botoșani), Sorin Niculăesa (fost viceprimar și actual consilier Copălău).

 

Adunarea Generală a Acționarilor, formată din consilierii locali, este majoritară PSD.  

 

loading...
Reglări de conturi din concediul medical la unitatea cu trei directori ”de capul lor”
PRESIUNI la disponibilizările de la Urban Serv: 10 persoane pe picior de plecare, fiecare cu ”sfântul” ei

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Loading...
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Loading...
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
La PNL s-au stabilit candidații pt alegerile locale și s-a făcut pace, in schimb la PSD se executa între ei așa cum au fost învățați de Dragnea.
9 martie 2020, 19:30
Ciuma roșie a pus stăpânire pe societatea Urban Serv, rezultatele se văd prin scandaluri fără sfârșit și prin cum arată orașul din ce in ce mai murdar.
9 martie 2020, 18:56
Nu am inteles un aspect: posturile la instituții subordonate autorităților locale se înființează special pentru persoane? De ce si cum e posibil sa infiintezi un post pt un PENSIONAR? DE CE nu infiintati un post pentru un tanar de 30 - 40 de ani? Au murit specialistii din judet si singurul ramas este un proaspat PENSIONAR ????????????????SOLICITAM autorităților competente sa se autosesizeze cu această încălcare flagrantă a legii si sa se verifice înființarea acelui post pentru UN ANUME PENSIONAR !
9 martie 2020, 16:53
Rușinos!Patetic!Josnic! Nu e prima încercare de acest fel si cu aceeași persoană, si se vede treaba ca perseverența a dat roade ...deocamdata....reversul medaliei se va vedea la alegeri.....nimic din ce-a fost nu va mai fi...
9 martie 2020, 16:47
Nevasta șoferului iar îi face pe ăștia să se muște între ei...divide et impera!
9 martie 2020, 15:55
Cu menajera spre victorieee! Inainteee!
9 martie 2020, 08:13
astratex.ro
Sondaj
Trebuie redeschise școlile?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„În egală măsură cred că este un ordin pe care ar trebui să-l împart cu toți prefecții și subprefecții din România pentru perioada asta grea pe care am parcurs-o și încă nu am terminat-o. Cu pandemie, cu alegeri. M-a luat ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8736 lei
USD
Dolarul SUA
4.0226 lei
CHF
Francul elveţian
4.5028 lei
GBP
Lira sterlină
5.3968 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8581 lei
XAU
Gramul de aur
237.9570 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2342 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3594 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9844 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1844 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.7 o C
Dorohoi
2.9 o C
Bucecea
2.7 o C
Darabani
3.2 o C
Saveni
2.8 o C
Ştefăneşti
7.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.