Ancheta săptămânii
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele

La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.

De la preșcolari la administrarea apelor, ce e așa ieșit din comun?


În prima săptămână a lunii mai, Sindicatul Liber Aquamold a remis Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad, căreia i se subordonează și Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Botoșani, un protest care scoate la iveală modul în care o persoană fără legături serioase cu postul respectiv a ajuns să dobândească o funcție de conducere.


În adresa trimisă directorului Petru Avram al ABA Prut-Bârlad se arată că, într-o primă etapă, un administrator de grădiniță a fost transferat la biroul exploatare lucrări al SGA Vaslui.


La numai două luni de la acel transfer, fostul administrator de grădiniță a fost numit inginer șef al SGA Vaslui, practic al doilea post din organigramă ca importanță după cel de director.

 

”Ce calități «ascunse» îl recomandă pe acest transferat/detașat pentru a ocupa o funcție de inginer șef?”


Astfel s-au născut și câteva întrebări de bun simț ale sindicaliștilor adresate directorului:


-    Cum este posibil ca un administrator de grădiniță să ocupe o funcție de conducere la SGA Vaslui atât timp cât art.8, alin.8 din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) prevede faptul că pentru ocuparea funcției de inginer șef la SGA este obligatorie îndeplinirea condiției de vechime de minim 5 ani în domeniul gospodăririi apelor?
-    Cum considerați că va funcționa SGA pe timp de criză (poluări accidentale sau inundații), dacă această persoană pe care dvs. ați promovat-o nu este calificată pentru acest post?
-    Cine va răspunde dacă se va întâmpla o nenorocire?
-    Care sunt considerentele pentru care ați schimbat, de pe postul de inginer șef, un specialist în domeniul gospodăririi apelor cu o persoană detașată de la o grădiniță?

 

”Ne întrebăm cu toții ce calități «ascunse» îl recomandă pe acest transferat/detașat pentru a ocupa o funcție de inginer șef în cadrul unei instituții cu atât de multă răspundere în gestionarea situațiilor de urgență”,


Radu Tănăsan, președinte Sindicatul Liber Aquamold.


Acesta adaugă și că nu poate accepta astfel de încălcări grave ale CCM-ului și cere reanalizarea numirii unei persoane necalificate pe postul de inginer șef al SGA Vaslui.

 

La Botoșani a venit verișorul


De ce este important pentru botoșăneni ceea ce se întâmplă la SGA Vaslui? În primul rând pentru că SGA Botoșani, la fel ca și unitatea similară din județul menționat, este parte componentă a ABA Prut-Bârlad. Apoi și pentru că permutările de la Vaslui vin tocmai după cele din județul nostru.


După cum Botoșăneanul a făcut public, în luna februarie a acestui an, Mihai Aroșoaie, PSD-istul care ocupa funcția de director al SGA Botoșani cu concurs, a demisionat după sosirea corpului de control al Administrației Naționale Apele Române (ANAR).


Locul său a fost luat de un PNL-ist, Remus Iovu, nimeni altul decât vărul ministrului mediului Costel Alexe, căruia i se subordonează și ANAR-ul.

 

La Iași cel mai bun a fost cumătrul


Iar schimbările de la Botoșani și Vaslui au avut loc după ce, la o lună de la preluarea guvernării de către PNL, director la ABA Prut – Bârlad a fost numit de către același ANAR consilierul județean de Iași, Petru Avram, despre care Curentul.info scrie că este cumătrul ministrului ieșean Costel Alexe și că ar avea calitatea de suspect în două dosare penale la DNA, Serviciul Teritorial Iași. Tocmai acestui Petru Avram îi cer sindicaliștii să revizuiască numirea de la SGA Vaslui.

 

La Galați, directorul dat afară și-a recâștigat postul la judecată


Culmea este că toate aceste permutări vin în ciuda faptului că o astfel de înlocuire a creat deja un precedent periculos. Potrivit reprezentanților Sindicatului Liber Aquamold, anul trecut, directorul SGA Galați, Liviu Baltagă, a fost lăsat fără funcție ”doar pentru interese de partid”. Considerând nelegală schimbarea sa, directorul destituit a deschis un proces pe care l-a și câștigat, fiind repus ulterior pe post.


”Obligat de decizia instanței de judecată, a trebuit să-l repuneți în funcție, dar în toată această perioadă nu ați uitat să-i amintiți că politica bate profesionalismul și că ar fi mult mai bine pentru el și pentru instituție să se reorienteze. Probabil i-ați făcut toate aceste recomandări știind că pe această funcție foarte importantă în gestionarea situațiilor de urgență trebuie adus din exterior un «profesionist» și astfel ați adus un jurist”,


Radu Tănăsan, președinte Sindicatul Liber Aquamold, într-o altă scrisoare trimisă către ABA Prut-Bârlad.

 

Importanță vitală în prevenirea dezastrelor din domeniul apelor  


Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad are o importanță covârșitoare în prevenirea inundațiilor și a unor dezastre în domeniul apelor. Administrează peste 7.700 km cursuri de apă, din care mai mult de jumătate pe Prut și Siret. Are grijă de 52 acumulări cu un volum total de 707 milioane mc.

 

Cât privește SGA Botoșani, unitatea județeană administrează bazinele hidrografice ale râurilor Prut și Siret, lungimea rețelei hidrografice a cursurilor de apă apropiindu-se de 2.000 de km.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Botoșăneanca din fruntea DSP București înlocuită cu fina ministrului Educației

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Nu cumva asta e cel ce a făcut 6 luni de pușcărie pentru furtul de calculatoare de la liceul Pedagogic???
25 mai 2020, 22:45
cu asa director la sga bt se face pnl de ras.
25 mai 2020, 14:43
Asa si noi o sa ii votam.Sa astepte votul nostru mult si bine.
25 mai 2020, 09:10
pecerea-fesenea-pesedea(e acelasi)=izvorul tuturor nenorocirilor acestei tarisoare
25 mai 2020, 09:02
Când PSD deținea puterea, ex-botoșăneanca viceprim-ministru și alți vajnici peneliști urlau la TV că acel partid este toxic pentru România.Astăzi, PNL, prin măsurile și în special prin numirile frauduloase făcute a devenit supertoxic pentru aceeași ,,țărișoară”. Concluizia: o apă și-un pământ.
25 mai 2020, 08:52
Numirea aceasta respecta intocmai regulile eurosparlamentarului Bogdan Rujatu si anume cei cu studii corespunzatoare si experienta sa fie trimisi sefi de post in judetul prostilor,iar neamurile pnlistecorigentii si repetentii sa fie pusi in functii bine platite.
25 mai 2020, 08:27
cumatreala si prosteala, partidele din Romania se autodistrug prin promovarea politica a verisorilor, finilor si cumatrilor
25 mai 2020, 08:10
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.3 o C
Dorohoi
-1.7 o C
Bucecea
-2.9 o C
Darabani
-2.1 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.