Ancheta săptămânii
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat

Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

”Nu putem vorbi de luat sau de dat”


Fostul cadru MAI a trecut la ALDE, unde a fost deja însărcinat să coordoneze Colegiul Darabani împreună cu omul de afaceri Iulian Mandraburcă, stabilindu-i-se și poziția a treia pe lista candidaților pentru Consiliul Județean.


„Suntem convinși că împreună cu domnia sa vom aduce un număr consistent de voturi în plus pentru lista Consiliului Județean și pentru candidatura lui Bogdan Dăscălescu la președinția CJ și pentru candidații noștri din Colegiul Darabani. Vă mulțumesc și vă asigur de toată corectitudinea pe care o avem alături de echipă. Nu am luat nimic, nu am luat nici un om. Dl. Nazare a venit alături de noi pentru că am căzut pe aceleași idei politice, nu putem vorbi de luat sau de dat pentru că aceasta este situația în politică”,


Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.

 

Plecare pe axa Concești – Darabani – Botoșani


Gheorghe Nazare a evitat să ofere prea multe detalii despre conjunctura plecării sale din rândurile social-democraților, însă neoficial totul pare să fi plecat de la Primăria Darabani.


costel nazareLiderii PSD Botoșani au tot insistat pe lângă Costel Nazare (foto tricou albastru), fratele actualului consilier județean, să se mute în cel mai nordic oraș din România și să intre acolo în cursa pentru funcția de primar, însă cel în cauză a preferat să rămână la Concești și să candideze tot ca independent. Neoficial, ar fi pus o condiție de genul: candidez și eu la Darabani dacă și Budăi candidează la Botoșani. Cum deputatul a refuzat cu obstinație intrarea în cursa pentru postul de edil șef, țelul său fiind obținerea unui nou mandat de parlamentar, părțile nu au căzut la înțelegere.


În aceste condiții, social-democrații s-au reorientat și ar fi decis să trimită alt reprezentant de pe Colegiul Darabani pe lista pentru CJ, în detrimentul lui Gheorghe Nazare.


”Nu mi-am dat efectiv nici o demisie, dar am înțeles din luptele interne, din discuțiile contradictorii care au fost la Colegiul Darabani, la care au venit factorii de conducere ai partidului, am înțeles că nu se dorește apropierea mea în cadrul partidului și atunci am decis să vin la ALDE”,


Gheorghe Nazare, consilier județean.

 

Costel Nazare s-a remarcat de-a lungul timpului prin scorurile astronomice pe care le obținea pentru PSD la alegeri, chiar dacă oficial și în 2016 el a candidat ca independent.

 

”Ceea ce mă nemulțumește sunt luptele interne din cadrul organizației”


gheorghe nazarePe de altă parte, comisarul șef în rezervă s-a săturat să asiste de patru ani la războiul dintre cele două mari tabere din cadrul filialei județene.


”Mie nu îmi place să arunc cu noroi în foștii colegi alături de care am lucrat foarte bine și pe care îi apreciez, dar ceea ce mă nemulțumește sunt luptele interne din cadrul organizației care șubrezesc partidul, aspect care nu mi-a plăcut. Din acest motiv am decis să vin alături de ALDE pentru că este un partid cu o altă coeziune, altă înțelegere, mă gândesc că n-or să fie lupte interne, iar experiența mea de consilier județean în cadrul PSD-ului și cea de președinte ATOP sper să aducă un plus de valoare acestui partid”,


Gheorghe Nazare, consilier județean.

 

Darabani, un oraș deschis... electoral


Primăria Darabani reprezintă un caz aparte în administrația publică locală botoșăneană, fiind singura din mediul urban alături de Bucecea, în care primarul în funcție nu mai candidează, lucru care reprezintă de obicei o mare oportunitate pentru câștigarea postului de către alt partid.


Ori în cel mai nordic oraș din România edil șef încă este liberalul Liviu Hrimiuc, care a hotărât de câteva luni să nu încerce să își dubleze mandatul.


Corneliu Aroșoaie, primar PSD timp de trei mandate, a refuzat o nouă candidatură astfel încât social-democrații s-au văzut în situația de a nu identifica un membru de calibru care să îl contracandideze pe Alin Gârbaci, actual viceprimar, preferatul liberalilor pentru postul de edil șef.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Costel Nazare primar în comuna Conceşti cu 95% din voturi
Fost vice ANSVSA, ex-directoare și o surpriză de proporții de la PSD, candidați ALDE la CJ – LISTA & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
Avem încredere în domnul Nazare , fostul comisar, că va lupta ptr Concești, Darabani și toată zona daca va ieși consilier județean la ALDE , e om de cuvânt și cu suflet ptr oameni. Va doresc multă sănătate și mult succes! Sper sa nu ne dezamăgiți! Votul meu și al familiei mele este ptr d-voastră!
10 august 2020, 14:24
incet, incet ALDE , arata de cine a fost creat, esalonul 2 si rezervistii din structuri, oameni cu experienta, dar in obtinerea si folosirea informatiilor NU in Economie......
10 august 2020, 14:19
Înseamna ca Nazare nu îl mai sustine pe barmanul Vasile. Orcum nu il vota nimeni. Cu asemenea candidat va faceti de rusine. Psd nu mai exista in Darabani. Rusine Psd!
10 august 2020, 13:32
Felicitări domnule Nazare Ghe pentru alegerea făcută! Va susține și va votez ! Federovici și Budai nu își doresc oameni capabili langa ei, pt că nu i poate manipula cum vor ei și lumea va face diferența. Vor vota oamenii cu caracter și corecți! Mult succes domnule Nazare Ghe ! Decizia de a pleca în ALDE e înțeleaptă! PSD a decăzut rău....rău ! Daca cineva din PSD deschide gura , e dat la o parte, iar d-l Nazare e OM cu caracter! Federovici ai pierdut un om cu care aveai de câștigat!
10 august 2020, 13:27
Speram sa se organizeze alegerile cât de repede și sa ieșim cu toții la vot sa scăpăm de Ciumele Dragniste.
10 august 2020, 13:25
Felicitari domnule colonel pentru decizie ! PSD-ul nu are nevoie de oameni valoroși .
10 august 2020, 13:15
Nu voi uita de 10 August 2018 și nu voi vota niciodată cu slugile drakniste, oricum PSD-ul nu-si va reveni pana nu se debaraseaza de aceste slugi.
10 august 2020, 13:07
Toți pleacă de la PSD. Motivul ?- Feferovici
10 august 2020, 12:55
Federovici s-a înconjurat doar de slugi și cumătri, oameni fără valoare. Ea trăiește în altă lume și va pierde, oricum va fi degeaba, pentru că nu va face majoritatea în CJ. Doamnă ai mare grijă la Trufin, mai bine ascunde-l că pierzi multe voturi cu el.....
10 august 2020, 12:47
Nazare avea șanse sa câștige la Darabani dar Budai și-a dat seama ca PSD-ul nu prinde primăria Botosani datorita lui Federovici și Tincu, personaje fără scrupule și atunci dorește sa se salveze politic crezând ca va fi deputat in continuare. Botoșănenii nu mai vor in funcții publice cumatri, fini, nepoți și slugi !!!!
10 august 2020, 11:43
Multi se retrag ca nu vor sa o sustina pe nevasta soferului.Nazare e baiat destept si oricum e prietenul imparatului.
10 august 2020, 11:35
“ Epoca Dragnea a fost o adevarata tragedie pentru PSD in care politica pumnului in gura a consfințit dictatura absoluta a unui individ ce a adus și promovat in conducerea PSD-ului la Botosani multe nulității, a căror singura calitate a fost aceea de a latră la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda STĂPÂNULUI DRAGNEA “ Nu mai votez PSD din cauza lui Federovici, Budai și Trufin .
10 august 2020, 11:34
Daca PSD nu mai are susținerea fraților Nazare pe comunele arondate Darabaniului au cam incurcat-o pt că vor pierde alegerile. Deci...ALDE va câștiga în aceste comune! Ce îmi vine să râd ptr că aici este puterea fraților Nazare , nu a PSD -ului că a câștigat până acum. PSD până acum a câștigat acolo ptr că a fost susținut de primarul Nazare, dar daca si-a luat mana........vor pierde cei din PSD! Abia aștept să văd rezultatul!
10 august 2020, 11:12
Mult succes, d-le Nazare Gheorghe. Toată stima și respectul pt d-voastră!
10 august 2020, 09:59
Slugile lui dragnea-pușcărie ne garantează că vom trăi bine...pe bune?! Dacă or mai fi isteți care cred asemenea bazaconii, au compătimirea mea sinceră...
10 august 2020, 08:33
Fug toti de Veorica de Botosani.Dupa 30 de ani de ciuma rosie in care am ajuns pe ultimul loc din tara,menajera are nesimtirea sa spuna ca ne ofera ,,siguranta unui trai mai bun in Botosani,,..fugi la facut clatite,lasa-ne cu priceputul tau!
10 august 2020, 07:50
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
„Am jucat acolo, prima etapă am intrat titular, după vreo două săptămâni și în septembrie m-a dat și el afară. Mi-a zis «Te duci la Botoșani». I-am zis «Nuuu, vă duceți dumneavoastră la Botoșani. Eu nu mă duc. Nevastă- ...
fashiondays.ro
Curs valutar
3 februarie 2023
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-1.9 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.4 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.