Ancheta săptămânii
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat

Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

”Nu putem vorbi de luat sau de dat”


Fostul cadru MAI a trecut la ALDE, unde a fost deja însărcinat să coordoneze Colegiul Darabani împreună cu omul de afaceri Iulian Mandraburcă, stabilindu-i-se și poziția a treia pe lista candidaților pentru Consiliul Județean.


„Suntem convinși că împreună cu domnia sa vom aduce un număr consistent de voturi în plus pentru lista Consiliului Județean și pentru candidatura lui Bogdan Dăscălescu la președinția CJ și pentru candidații noștri din Colegiul Darabani. Vă mulțumesc și vă asigur de toată corectitudinea pe care o avem alături de echipă. Nu am luat nimic, nu am luat nici un om. Dl. Nazare a venit alături de noi pentru că am căzut pe aceleași idei politice, nu putem vorbi de luat sau de dat pentru că aceasta este situația în politică”,


Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.

 

Plecare pe axa Concești – Darabani – Botoșani


Gheorghe Nazare a evitat să ofere prea multe detalii despre conjunctura plecării sale din rândurile social-democraților, însă neoficial totul pare să fi plecat de la Primăria Darabani.


costel nazareLiderii PSD Botoșani au tot insistat pe lângă Costel Nazare (foto tricou albastru), fratele actualului consilier județean, să se mute în cel mai nordic oraș din România și să intre acolo în cursa pentru funcția de primar, însă cel în cauză a preferat să rămână la Concești și să candideze tot ca independent. Neoficial, ar fi pus o condiție de genul: candidez și eu la Darabani dacă și Budăi candidează la Botoșani. Cum deputatul a refuzat cu obstinație intrarea în cursa pentru postul de edil șef, țelul său fiind obținerea unui nou mandat de parlamentar, părțile nu au căzut la înțelegere.


În aceste condiții, social-democrații s-au reorientat și ar fi decis să trimită alt reprezentant de pe Colegiul Darabani pe lista pentru CJ, în detrimentul lui Gheorghe Nazare.


”Nu mi-am dat efectiv nici o demisie, dar am înțeles din luptele interne, din discuțiile contradictorii care au fost la Colegiul Darabani, la care au venit factorii de conducere ai partidului, am înțeles că nu se dorește apropierea mea în cadrul partidului și atunci am decis să vin la ALDE”,


Gheorghe Nazare, consilier județean.

 

Costel Nazare s-a remarcat de-a lungul timpului prin scorurile astronomice pe care le obținea pentru PSD la alegeri, chiar dacă oficial și în 2016 el a candidat ca independent.

 

”Ceea ce mă nemulțumește sunt luptele interne din cadrul organizației”


gheorghe nazarePe de altă parte, comisarul șef în rezervă s-a săturat să asiste de patru ani la războiul dintre cele două mari tabere din cadrul filialei județene.


”Mie nu îmi place să arunc cu noroi în foștii colegi alături de care am lucrat foarte bine și pe care îi apreciez, dar ceea ce mă nemulțumește sunt luptele interne din cadrul organizației care șubrezesc partidul, aspect care nu mi-a plăcut. Din acest motiv am decis să vin alături de ALDE pentru că este un partid cu o altă coeziune, altă înțelegere, mă gândesc că n-or să fie lupte interne, iar experiența mea de consilier județean în cadrul PSD-ului și cea de președinte ATOP sper să aducă un plus de valoare acestui partid”,


Gheorghe Nazare, consilier județean.

 

Darabani, un oraș deschis... electoral


Primăria Darabani reprezintă un caz aparte în administrația publică locală botoșăneană, fiind singura din mediul urban alături de Bucecea, în care primarul în funcție nu mai candidează, lucru care reprezintă de obicei o mare oportunitate pentru câștigarea postului de către alt partid.


Ori în cel mai nordic oraș din România edil șef încă este liberalul Liviu Hrimiuc, care a hotărât de câteva luni să nu încerce să își dubleze mandatul.


Corneliu Aroșoaie, primar PSD timp de trei mandate, a refuzat o nouă candidatură astfel încât social-democrații s-au văzut în situația de a nu identifica un membru de calibru care să îl contracandideze pe Alin Gârbaci, actual viceprimar, preferatul liberalilor pentru postul de edil șef.

 

loading...
Costel Nazare primar în comuna Conceşti cu 95% din voturi
Fost vice ANSVSA, ex-directoare și o surpriză de proporții de la PSD, candidați ALDE la CJ – LISTA & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO
Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Loading...
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
Loading...
Candidat bogat, candidat sărac la Primăria Botoșani! AVERILE aspiranților la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ - GALERIE FOTO
O imagine în ansamblu a declarațiilor de avere ale candidaților la funcția de primar al municipiului Botoșani indică faptul că, în 2020, în rândul competitorilor predomină persoane din pătura socială de mijloc. Există și câțiva candidați mai „avuți” care au agonisit de-a lungul anilor din venituri private sau publice. Și o a treia categorie, a celor care nu se pot lăuda nici măcar cu un loc de muncă stabil.
Șoferul care a produs accidentul dramatic din Bulevard este LIBER! Victimele rămase cu sechele și amenințate cu moartea, șocate de decizia judecătorilor – DOCUMENT
Seara de 1 iunie a anului 2020 a fost marcată la Botoșani de unul dintre cele mai grave accidente rutiere produse în municipiul reședință de județ, bilanțul fiind unul apropiat de tragedie: trei autoturisme distruse, șase oameni răniți grav sau extrem de grav, dintre care doi încarcerați. Șoferul vinovat se afla în plin live la volan, în momentul producerii accidentului. Era băut și, la analiza toxicologică, în sânge i-a fost depistat și canabis.
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Avem încredere în domnul Nazare , fostul comisar, că va lupta ptr Concești, Darabani și toată zona daca va ieși consilier județean la ALDE , e om de cuvânt și cu suflet ptr oameni. Va doresc multă sănătate și mult succes! Sper sa nu ne dezamăgiți! Votul meu și al familiei mele este ptr d-voastră!
10 august 2020, 14:24
incet, incet ALDE , arata de cine a fost creat, esalonul 2 si rezervistii din structuri, oameni cu experienta, dar in obtinerea si folosirea informatiilor NU in Economie......
10 august 2020, 14:19
Înseamna ca Nazare nu îl mai sustine pe barmanul Vasile. Orcum nu il vota nimeni. Cu asemenea candidat va faceti de rusine. Psd nu mai exista in Darabani. Rusine Psd!
10 august 2020, 13:32
Felicitări domnule Nazare Ghe pentru alegerea făcută! Va susține și va votez ! Federovici și Budai nu își doresc oameni capabili langa ei, pt că nu i poate manipula cum vor ei și lumea va face diferența. Vor vota oamenii cu caracter și corecți! Mult succes domnule Nazare Ghe ! Decizia de a pleca în ALDE e înțeleaptă! PSD a decăzut rău....rău ! Daca cineva din PSD deschide gura , e dat la o parte, iar d-l Nazare e OM cu caracter! Federovici ai pierdut un om cu care aveai de câștigat!
10 august 2020, 13:27
Speram sa se organizeze alegerile cât de repede și sa ieșim cu toții la vot sa scăpăm de Ciumele Dragniste.
10 august 2020, 13:25
Felicitari domnule colonel pentru decizie ! PSD-ul nu are nevoie de oameni valoroși .
10 august 2020, 13:15
Nu voi uita de 10 August 2018 și nu voi vota niciodată cu slugile drakniste, oricum PSD-ul nu-si va reveni pana nu se debaraseaza de aceste slugi.
10 august 2020, 13:07
Toți pleacă de la PSD. Motivul ?- Feferovici
10 august 2020, 12:55
Federovici s-a înconjurat doar de slugi și cumătri, oameni fără valoare. Ea trăiește în altă lume și va pierde, oricum va fi degeaba, pentru că nu va face majoritatea în CJ. Doamnă ai mare grijă la Trufin, mai bine ascunde-l că pierzi multe voturi cu el.....
10 august 2020, 12:47
Nazare avea șanse sa câștige la Darabani dar Budai și-a dat seama ca PSD-ul nu prinde primăria Botosani datorita lui Federovici și Tincu, personaje fără scrupule și atunci dorește sa se salveze politic crezând ca va fi deputat in continuare. Botoșănenii nu mai vor in funcții publice cumatri, fini, nepoți și slugi !!!!
10 august 2020, 11:43
Multi se retrag ca nu vor sa o sustina pe nevasta soferului.Nazare e baiat destept si oricum e prietenul imparatului.
10 august 2020, 11:35
“ Epoca Dragnea a fost o adevarata tragedie pentru PSD in care politica pumnului in gura a consfințit dictatura absoluta a unui individ ce a adus și promovat in conducerea PSD-ului la Botosani multe nulității, a căror singura calitate a fost aceea de a latră la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda STĂPÂNULUI DRAGNEA “ Nu mai votez PSD din cauza lui Federovici, Budai și Trufin .
10 august 2020, 11:34
Daca PSD nu mai are susținerea fraților Nazare pe comunele arondate Darabaniului au cam incurcat-o pt că vor pierde alegerile. Deci...ALDE va câștiga în aceste comune! Ce îmi vine să râd ptr că aici este puterea fraților Nazare , nu a PSD -ului că a câștigat până acum. PSD până acum a câștigat acolo ptr că a fost susținut de primarul Nazare, dar daca si-a luat mana........vor pierde cei din PSD! Abia aștept să văd rezultatul!
10 august 2020, 11:12
Mult succes, d-le Nazare Gheorghe. Toată stima și respectul pt d-voastră!
10 august 2020, 09:59
Slugile lui dragnea-pușcărie ne garantează că vom trăi bine...pe bune?! Dacă or mai fi isteți care cred asemenea bazaconii, au compătimirea mea sinceră...
10 august 2020, 08:33
Fug toti de Veorica de Botosani.Dupa 30 de ani de ciuma rosie in care am ajuns pe ultimul loc din tara,menajera are nesimtirea sa spuna ca ne ofera ,,siguranta unui trai mai bun in Botosani,,..fugi la facut clatite,lasa-ne cu priceputul tau!
10 august 2020, 07:50
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
”O astfel de lege trebuie gândită foarte bine și cu multă prudență, pentru a nu prejudicia în nici un fel drepturile și libertățile fundamentale ale românilor. Personal sunt de acord cu dumneavoastră, oamenii trebuie să fie ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.4 o C
Bucecea
-1.8 o C
Darabani
-0.6 o C
Saveni
-1.6 o C
Ştefăneşti
1.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.