Ancheta săptămânii
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat

Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).

”Nu putem vorbi de luat sau de dat”


Fostul cadru MAI a trecut la ALDE, unde a fost deja însărcinat să coordoneze Colegiul Darabani împreună cu omul de afaceri Iulian Mandraburcă, stabilindu-i-se și poziția a treia pe lista candidaților pentru Consiliul Județean.


„Suntem convinși că împreună cu domnia sa vom aduce un număr consistent de voturi în plus pentru lista Consiliului Județean și pentru candidatura lui Bogdan Dăscălescu la președinția CJ și pentru candidații noștri din Colegiul Darabani. Vă mulțumesc și vă asigur de toată corectitudinea pe care o avem alături de echipă. Nu am luat nimic, nu am luat nici un om. Dl. Nazare a venit alături de noi pentru că am căzut pe aceleași idei politice, nu putem vorbi de luat sau de dat pentru că aceasta este situația în politică”,


Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani.

 

Plecare pe axa Concești – Darabani – Botoșani


Gheorghe Nazare a evitat să ofere prea multe detalii despre conjunctura plecării sale din rândurile social-democraților, însă neoficial totul pare să fi plecat de la Primăria Darabani.


costel nazareLiderii PSD Botoșani au tot insistat pe lângă Costel Nazare (foto tricou albastru), fratele actualului consilier județean, să se mute în cel mai nordic oraș din România și să intre acolo în cursa pentru funcția de primar, însă cel în cauză a preferat să rămână la Concești și să candideze tot ca independent. Neoficial, ar fi pus o condiție de genul: candidez și eu la Darabani dacă și Budăi candidează la Botoșani. Cum deputatul a refuzat cu obstinație intrarea în cursa pentru postul de edil șef, țelul său fiind obținerea unui nou mandat de parlamentar, părțile nu au căzut la înțelegere.


În aceste condiții, social-democrații s-au reorientat și ar fi decis să trimită alt reprezentant de pe Colegiul Darabani pe lista pentru CJ, în detrimentul lui Gheorghe Nazare.


”Nu mi-am dat efectiv nici o demisie, dar am înțeles din luptele interne, din discuțiile contradictorii care au fost la Colegiul Darabani, la care au venit factorii de conducere ai partidului, am înțeles că nu se dorește apropierea mea în cadrul partidului și atunci am decis să vin la ALDE”,


Gheorghe Nazare, consilier județean.

 

Costel Nazare s-a remarcat de-a lungul timpului prin scorurile astronomice pe care le obținea pentru PSD la alegeri, chiar dacă oficial și în 2016 el a candidat ca independent.

 

”Ceea ce mă nemulțumește sunt luptele interne din cadrul organizației”


gheorghe nazarePe de altă parte, comisarul șef în rezervă s-a săturat să asiste de patru ani la războiul dintre cele două mari tabere din cadrul filialei județene.


”Mie nu îmi place să arunc cu noroi în foștii colegi alături de care am lucrat foarte bine și pe care îi apreciez, dar ceea ce mă nemulțumește sunt luptele interne din cadrul organizației care șubrezesc partidul, aspect care nu mi-a plăcut. Din acest motiv am decis să vin alături de ALDE pentru că este un partid cu o altă coeziune, altă înțelegere, mă gândesc că n-or să fie lupte interne, iar experiența mea de consilier județean în cadrul PSD-ului și cea de președinte ATOP sper să aducă un plus de valoare acestui partid”,


Gheorghe Nazare, consilier județean.

 

Darabani, un oraș deschis... electoral


Primăria Darabani reprezintă un caz aparte în administrația publică locală botoșăneană, fiind singura din mediul urban alături de Bucecea, în care primarul în funcție nu mai candidează, lucru care reprezintă de obicei o mare oportunitate pentru câștigarea postului de către alt partid.


Ori în cel mai nordic oraș din România edil șef încă este liberalul Liviu Hrimiuc, care a hotărât de câteva luni să nu încerce să își dubleze mandatul.


Corneliu Aroșoaie, primar PSD timp de trei mandate, a refuzat o nouă candidatură astfel încât social-democrații s-au văzut în situația de a nu identifica un membru de calibru care să îl contracandideze pe Alin Gârbaci, actual viceprimar, preferatul liberalilor pentru postul de edil șef.

 

loading...
Costel Nazare primar în comuna Conceşti cu 95% din voturi
Fost vice ANSVSA, ex-directoare și o surpriză de proporții de la PSD, candidați ALDE la CJ – LISTA & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Loading...
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Loading...
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Avem încredere în domnul Nazare , fostul comisar, că va lupta ptr Concești, Darabani și toată zona daca va ieși consilier județean la ALDE , e om de cuvânt și cu suflet ptr oameni. Va doresc multă sănătate și mult succes! Sper sa nu ne dezamăgiți! Votul meu și al familiei mele este ptr d-voastră!
10 august 2020, 14:24
incet, incet ALDE , arata de cine a fost creat, esalonul 2 si rezervistii din structuri, oameni cu experienta, dar in obtinerea si folosirea informatiilor NU in Economie......
10 august 2020, 14:19
Înseamna ca Nazare nu îl mai sustine pe barmanul Vasile. Orcum nu il vota nimeni. Cu asemenea candidat va faceti de rusine. Psd nu mai exista in Darabani. Rusine Psd!
10 august 2020, 13:32
Felicitări domnule Nazare Ghe pentru alegerea făcută! Va susține și va votez ! Federovici și Budai nu își doresc oameni capabili langa ei, pt că nu i poate manipula cum vor ei și lumea va face diferența. Vor vota oamenii cu caracter și corecți! Mult succes domnule Nazare Ghe ! Decizia de a pleca în ALDE e înțeleaptă! PSD a decăzut rău....rău ! Daca cineva din PSD deschide gura , e dat la o parte, iar d-l Nazare e OM cu caracter! Federovici ai pierdut un om cu care aveai de câștigat!
10 august 2020, 13:27
Speram sa se organizeze alegerile cât de repede și sa ieșim cu toții la vot sa scăpăm de Ciumele Dragniste.
10 august 2020, 13:25
Felicitari domnule colonel pentru decizie ! PSD-ul nu are nevoie de oameni valoroși .
10 august 2020, 13:15
Nu voi uita de 10 August 2018 și nu voi vota niciodată cu slugile drakniste, oricum PSD-ul nu-si va reveni pana nu se debaraseaza de aceste slugi.
10 august 2020, 13:07
Toți pleacă de la PSD. Motivul ?- Feferovici
10 august 2020, 12:55
Federovici s-a înconjurat doar de slugi și cumătri, oameni fără valoare. Ea trăiește în altă lume și va pierde, oricum va fi degeaba, pentru că nu va face majoritatea în CJ. Doamnă ai mare grijă la Trufin, mai bine ascunde-l că pierzi multe voturi cu el.....
10 august 2020, 12:47
Nazare avea șanse sa câștige la Darabani dar Budai și-a dat seama ca PSD-ul nu prinde primăria Botosani datorita lui Federovici și Tincu, personaje fără scrupule și atunci dorește sa se salveze politic crezând ca va fi deputat in continuare. Botoșănenii nu mai vor in funcții publice cumatri, fini, nepoți și slugi !!!!
10 august 2020, 11:43
Multi se retrag ca nu vor sa o sustina pe nevasta soferului.Nazare e baiat destept si oricum e prietenul imparatului.
10 august 2020, 11:35
“ Epoca Dragnea a fost o adevarata tragedie pentru PSD in care politica pumnului in gura a consfințit dictatura absoluta a unui individ ce a adus și promovat in conducerea PSD-ului la Botosani multe nulității, a căror singura calitate a fost aceea de a latră la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda STĂPÂNULUI DRAGNEA “ Nu mai votez PSD din cauza lui Federovici, Budai și Trufin .
10 august 2020, 11:34
Daca PSD nu mai are susținerea fraților Nazare pe comunele arondate Darabaniului au cam incurcat-o pt că vor pierde alegerile. Deci...ALDE va câștiga în aceste comune! Ce îmi vine să râd ptr că aici este puterea fraților Nazare , nu a PSD -ului că a câștigat până acum. PSD până acum a câștigat acolo ptr că a fost susținut de primarul Nazare, dar daca si-a luat mana........vor pierde cei din PSD! Abia aștept să văd rezultatul!
10 august 2020, 11:12
Mult succes, d-le Nazare Gheorghe. Toată stima și respectul pt d-voastră!
10 august 2020, 09:59
Slugile lui dragnea-pușcărie ne garantează că vom trăi bine...pe bune?! Dacă or mai fi isteți care cred asemenea bazaconii, au compătimirea mea sinceră...
10 august 2020, 08:33
Fug toti de Veorica de Botosani.Dupa 30 de ani de ciuma rosie in care am ajuns pe ultimul loc din tara,menajera are nesimtirea sa spuna ca ne ofera ,,siguranta unui trai mai bun in Botosani,,..fugi la facut clatite,lasa-ne cu priceputul tau!
10 august 2020, 07:50
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.9 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.5 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.