Ancheta săptămânii
”Căsuța” Țurcanu – Anușca de la Lebăda pe masa DNA-ului, 21 de consilieri în frunte cu ex-viceprimărița i-au pus ”fundația” – GALERIE FOTO

E o casă... pe din trei, adică are trei imobile diferite și o curte lungă de zeci de metri. Este înconjurată de un gard mai înalt de un metru, care în partea din față crește considerabil și nu îți permite să zărești ceva înăuntru. A fost ridicată ”pe repede înainte” în zona Lebăda și îi aparține lui... Aristomel Anușcă. Cine este omul ăsta? Păi aici începe interesanta poveste a imobilului pe care a pus ochii DNA-ul.

Consilierii mută peste 6.000 mp de teren în intravilan pentru a se putea construi trei case

consiliul local botosaniPe 28 februarie 2014 Consiliul Local Botoșani a adoptat o hotărâre privind Planul Urbanistic Zonal pentru parcela 405/13 care viza introducerea din extravilan în intravilan a unei suprafețe de 6.250 metri pătrați cu scopul construirii de locuințe și anexe. Trei proprietari de teren erau beneficiarii direcți ai hotărârii: Aristomel Anușcă – 2.045 mp, Claudia Marinela Nichita – 1.755 mp și Florica Slavic – 2.450 mp.

”Autorizațiile de construire se vor emite numai după efectuarea tuturor operațiunilor de natură cadastrală și juridică necesare în vederea dezmembrării fiecărei parcele studiate în parte în parcele cadastrale distincte intravilan și extravilan”,

Art. 2 din HCL 56/2014.


Miza hotărârii o constituia tocmai crearea condițiilor necesare celor trei proprietari de a-și ridica acolo case. Potrivit legislației românești, dacă terenul ar fi rămas în extravilan nu ar fi putut să își construiască nici o casă.

”În extravilan se pot construi doar anexe pentru exploatații agricole. Ideea este că, dacă nu ai utilități, nu poți construi”,

Mihai Platon, inspector șef Inspectoratul Județean în Construcții.


Toți cei 21 de consilieri locali prezenți la respectiva ședință au votat proiectul, Sorin Apostoliu fiind singurul absent. Aceasta înseamnă că mutarea terenului din extravilan în intravilan a fost posibilă deopotrivă prin votul PNL-iștilor, PSD-iștilor și a PDL-iștilor de atunci, în condițiile în care la acea dată USL încă exista, iar liberalii nu se uniseră cu democrat-liberalii.

 

După doi ani DNA-ul pune ochii pe hotărârea cu terenul de la Lebăda

dna la primaria botosaniEi bine, această hotărâre aprobată de CL Botoșani în urmă cu doi ani a intrat în atenția Direcției Naționale Anticorupție. Mai întâi au existat informații neoficiale că, pe 12 ianuarie, când cadre de la Serviciul Teritorial Suceava al DNA s-au deplasat la Primăria Botoșani, s-ar fi interesat de respectiva HCL, pentru ca după vizita din 3 martie interesul procurorilor anticorupție pentru acea hotărâre să devină certitudine. Aceștia au ridicat documentul și, din câte se pare, suspectează un trafic de influență.

 

CITEȘTE ȘI:

ACUM: DNA din nou la Primăria Botoșani

Țurcanu suspectat că ar fi cerut consilierilor să voteze proiectul care îi dădea dreptul socrului să-și ridice casa

Vizat de anchetă ar fi Florin Țurcanu, care locuiește de fapt în casa construită pe numele lui Aristomel Anușcă (foto sus la stadiul din noiembrie 2014, foto jos în martie 2016), nimeni altul decât tatăl soției sale, deputatul Roxana Anușcă. Mai exact, asupra celui care pe atunci era președintele Consiliului Județean și al PNL Botoșani planează suspiciunea că ar fi intervenit asupra unor consilieri locali pentru a vota proiectul de hotărâre menționat. Dacă Florin Țurcanu ar fi cerut sau nu consilierilor să voteze în avantajul socrului său încă nu se știe, însă cert este că hotărârea a fost adoptată asemeni tuturor celorlalte PUZ-uri introduse pe ordinea de zi din respectiva ședință, adică în unanimitate.

Hotărârea, aprobată în baza unui raport semnat de Cătălina Lupașcu

HCL-ul menționat, inițiat ca mai toate hotărârile de primarul Ovidiu Portariuc, are la bază un raport de specialitate semnat de Cătălina Lupașcu, liberala care la acea dată era viceprimar, calitate în care coordona Serviciul Autorizări în Construcții și Urbanism. În respectivul raport de specialitate, Aristomel Anușcă, Claudia Marinela Nichita și Florica Slavic sunt prezentați drept ”investitori”, precizându-se totodată că Primăria Botoșani a eliberat certificatul de urbanism 513 din 30 august 2013 în baza căruia s-a întocmit documentația de urbanism și s-au obținut avizele și acordurile prevăzute de lege. Din același raport reiese că socrul lui Florin Țurcanu și totodată tatăl deputatei Roxana Anușcă cumpărase terenul cu doar o lună înainte, în iulie 2013.

”Terenul necesar introducerii în intravilan, în suprafață de 6.250,00 mp, este proprietatea investitorilor Anușcă Aristomel, Nichita Claudia Marinela și Slavic Florica, conform contract de vânzare-cumpărare nu. 24/07.2013, contract de donație 7001/01.08.2008 și contract de schimb nr. 550/27.03.2003, nu poate fi revendicat, nu este în litigiu”,

Raport de specialitate HCL 56/2014.

 

În acesta se arăta foarte clar și că, la acea dată, terenul era situat în extravilanul municipiului Botoșani (deci nu se puteau ridica acolo imobile de locuit), fiind încadrat la categoria ”terenuri agricole”.
Raportul de specialitate este semnat și de arhitectul șef Dan Sandu, fiind întocmit de Alexandru Agavriloae.

raport de specialitate teren aristomel anusca

Ex-viceprimărița își amintește greu de hotărârea cu terenul

Întrebată despre HCL 56/2014 Cătălina Lupașcu a negat inițial orice implicare a sa, arătând chiar că nici nu a fost prezentă la respectiva ședință deoarece s-ar fi aflat în concediu medical. După ce reporterul Botoșăneanul i-a arătat însă raportul de specialitate semnat chiar de ea și pe baza căruia s-a votat hotărârea, și-a schimbat poziția. Sprijinită de Florin Țurcanu pentru ocuparea funcției de viceprimar, după ce anterior fusese propulsată și în postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, Cătălina Lupașcu susține că nu îi era în nici un fel datoare și că acesta nu ar fi intervenit pe lângă dânsa pentru aprobarea hotărârii cu pricina.

”Exclus așa ceva, mie niciodată nu mi-a dat telefon sau nu a intervenit Florin Țurcanu pentru o anumită chestiune, Dacă era pe un raport semnătură dlui arhitect șef, mergeam pe mâna lui”,

Cătălina Lupașcu, viceprimar la data adoptării HCL 56/2014.

 

catalina lupascuActuala consilieră de la municipiu susține că, de fapt, nici nu a știut când s-a aprobat respectiva hotărâre că este vorba despre socrul lui Florin Țurcanu și că a aflat ”printre ultimii” că acesta își face casă în zona Lebăda. De asemenea, potrivit liberalei, la acea dată relațiile ei cu Florin Țurcanu începuseră să se răcească, lucru demonstrat ulterior și de neintroducerea sa în Comitetul Județean Executiv al noului PNL Botoșani rezultat din fuziunea cu PDL. În plus, faptul că hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi demonstrează în opinia sa că nici nu era nevoie de vreo intervenție pentru ca HCL-ul să treacă.
”În mod normal ar trebui să ne deplasăm la fața locului pentru toate PUZ-urile”, declară Cătălina Lupașcu, arătând însă totodată că nici ea și nici membrii comisiei de urbanism a CL Botoșani nu dispun de timp pentru așa ceva.

 

CITEȘTE ȘI:

Un trio formidabil: damele de la municipiu care și-au băgat tocurile în electorat

”Să ceară, ce este de ascuns?”

Fostul președinte al CJ Botoșani recunoaște că, deși casa este pe numele socrului, locuiește acolo.

”De unde a solicitat acte, de la Primărie? Să ceară, ce este de ascuns? Să cerceteze tot ce doresc, eu nu am nimic de ascuns. Sunt construcții, Anușcă este proprietar, noi stăm împreună acolo cu toții, eu stau și la Dracșani, stau și acolo, unde mă prinde timpul”,

Florin Țurcanu, fost președinte PNL Botoșani.

 

catalina lupascu florin turcanuEx-președintele CJ Botoșani neagă existența oricărei tentative de influențare a consilierilor de la municipiu, susținând chiar că nici nu era necesară autorizația de construcție.

”Nu este nevoie acolo de autorizație de construcție, pentru că acolo e făcut din lemn cu rigips, iar pentru construcții ușoare nu este nevoie de autorizație de construcție”,

Florin Țurcanu, fost președinte PNL Botoșani.

 

Fără acea HCL, ”investitorul” Aristomel nu-și mai făcea casă acolo

El este însă contrazis atât de șeful Inspectoratului Județean în Construcții, cât și de secretarul municipiului.

”Chiar și un foișor dacă îl faci, dacă are fundație îți trebuie autorizație de construcție. Dacă pui, de exemplu, un container, atunci nu ai nevoie de autorizație de construcție”,

Mihai Platon, inspector șef Inspectoratul Județean în Construcții.

 

”Pe terenurile extravilane se pot construi doar anexe exploatații agricole”,

Ioan Apostu, secretar municipiul Botoșani.

 

În 2013, anul în care Aristomel Anușcă a dobândit terenul din strada Pajiștei, fiica acestuia a dobândit prin moștenire, de la el, un apartament în municipiul Botoșani.
Într-un interviu pe care l-a acordat în 2012 publicației Botoșăneanul, Mihai Tincu, conducătorul Rapsodia Conf și consilier local PSD, declara că tatăl Roxanei Anușcă lucrează la fabrica pe care o conduce.

 

CITEȘTE ȘI:

Ţurcanu sărăceşte în jeep şi cu vilă la marginea oraşului

Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă
Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Loading...
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl
La 34 de ani de la explozia centralei de la Cernobâl, cel mai mare dezastru din istorie provocat de om, întreaga planetă se află din nou într-o situație disperată. Deși pe 26 aprilie 1986 a explodat o centrală nucleară, iar în 2020 ne confruntăm cu o pandemie, între cele două evenimente de proporții gigantice există câteva asemănări izbitoare. Și acestea țin de modul în care se comportă autoritățile din România.
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
Loading...
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Trei luni până în vară, iar la Cornișa afaceriștii și-au scos la vânzare restaurantele neconstruite, unul singur adulmecă potențialul
Ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la Cornișa Aquapark & Sports cu clienți care au venit cu pachețelul alimentar de acasă sau cu cutii de pizza livrate peste gard s-ar putea repeta, la dimensiuni mai mici, și vara aceasta. Pentru că, până la acest moment, un singur om de afaceri din Botoșani care a câștigat prin licitație un loc de alimentație publică a început efectiv să se ocupe de deschiderea unui restaurant.
Poveste de dragoste din Botoșani! O elevă virgină și-a acuzat tatăl vitreg de viol, bărbatul condamnat la 8 ani de închisoare
Dramele copiilor, acolo unde sunt, lasă urme adânci în inimile adulților și devin răni nevindecabile și pentru unii și pentru alții. Însă atunci când aceste drame sunt închipuite și generate de diferite angoase, viața adulților se schimbă radical și suferă deteriorări iremediabile.
UMILITOR! Filme 3D în sate cu oameni săraci și drumuri de pământ, cinematograful orașului ținut în „comunism”
În orice guvernare, de orice culoare politică, am fost martorii unui concurs de lăudăroșenii din partea politicienilor: care, cât și cum a făcut mai mult pentru popor. Nu știu cât a contat pentru acești oameni faptul că, poate, nevoile la nivel micro erau altele. Sau că la nivel macro, în programul de guvernare ar trebui să existe o logică a investițiilor, pliate și prioritizate în funcție de fiecare regiune în parte. De realitatea din teren.
SCANDAL național cu eliminarea pensiilor speciale – LISTA beneficiarilor de la Botoșani, cea mai mare pensie 40.000 de lei, cea mai mică 1.100 de lei
Decizia guvernării liberale de a elimina o parte din pensiile speciale achitate la acest moment unor categorii profesionale a rupt, din nou, România în două. Pe de o parte îi regăsim pe actualii sau potențialii viitori beneficiari ai acestor pensii de serviciu, iar în partea opusă, majoritatea cetățenilor care nu vor visa vreodată să beneficieze de astfel de venituri.
salutari lui cumatrul de la Leorda...primarul comunei ! atentie ce votati leordeni
15 martie 2016, 07:21
Rapandula lui LUPASCU a fost servitoarea lui TURCANU,care a facut costructia cu CORNESFLOR,adica cu Barsan si BARSAN a lasat caietul sa-l gaseasca DNA-UL ca sa-l dea in gat pe Turcanu.O intreaga nebuneala .La final TURCANU ------LA puscarie
14 martie 2016, 21:18
Bravo Don Florin,lasă-i sa latre....tot respectul pentru dvs.,și pt Mihai!Dacă ai făcut casa,de ce ai făcut,dacă nu ai făcut....de ce nu ai făcut...gura lumii nu o astupa nimeni!RESPECT!
14 martie 2016, 16:18
Citesc si eu acest articol scris de S.B si nu pricep nimica .Proiectul e initiat de PRIMAR .E VOTAT DE TOTI CONSILIERII PREZENTI.Semnatura si-o pun doi specialisti in domeniu.Acu !!!!!!!!!!!!TRAFICUL DE INFLUENTA.Il face Turcanu desi ,sunt trei proprietari de terenuri.Asta Turcanu il influenteaza pe Portariuc ,ca el initiaza proiectul,apoi influenteaza 21 de consilieri (PNL,PDL.PSD,PPDD ,independenti),mai influenteaza si pe aia doi care semneaza hotararea ,Sandu si alalt.Asta ,adica proiectul trebuia sa primeasca aviz de la prefectura, adica de la Nea Costica.Acu sincer ...astia toti jucau pe muzica pusa de Turcanu???!!!!
14 martie 2016, 15:17
Ce simpatici sunt postatcii Pdl-isti! Raman aproape fara lideri ca ii ia DNA aproape pe toti si ei tot spera sa ii gaseasca ceva lui Portariuc! Speranta moare ultima, nu au ce sa-i gaseasca ca asta era bogat inainte sa intre in politica si nu s-a apucat sa fure ca cei din Pdl!
14 martie 2016, 14:57
Portariuc se stranje lantul, DNA-ul e pe urmele
14 martie 2016, 14:34
Ma Ioane ,tu oricum votezi Dolineaschi la Botosani si PSD indiferent de ce se-ntampla.Nu stiu cum de nu va sesizati voi cei din PSD cand stiti ca ati sustinut un premier TRIMIS IN JUDECATA PENTRU FAPTE PENALE sau astazi cand aveti un presedinte de partid ,adica cel mai tare stapanul vostru care e CONDAMNAT PENAL IN PRIMA INSTANTA,in schimb sariti ca arsi cand cineva e chemat la DNA pentru a da niste declaratii,care pana la urma sunt normale.Si eu te reclam la DNA ca asa vreau eu ...te cheama acolo ioane... iti ia niste declaratii cum e si firesc ,si daca esti vinovat iti da urmarirea penala si te trimite in fata judecatorilor ,daca nu te lasa in pace .Sunt milioane de romani chemati la DNA in diferite calitati (martor,suspect etc.) problema e ca pe cei care ii considera vinovati ii trimite in judecata .E normal ca DNA sa ancheteze ...dar asta nu inseamna ca omul e si vinovat.Faptul ca votezi cu PSD nu-i o greseala ,e dreptul tau ,in schimb te umilesti cand scrii la comanda ineptii
14 martie 2016, 14:28
Cu voturile voastre prostanilor a ajuns presedinte de consiliu si frate-su propulsat europarlamentar si tacsu cu abator renovat etc. Asa o rusine.. sa fim reprezentati de incompetentii astia in tara si n parlamentul european n am mai simtit vreodata, asa ca nu mai mancati r***t acum, e prea tarziu. Acu ca are case, ca are vile, abatoare....bine ca are ma, foarte bine, voi i le ati oferit pe tava votandu-l. Veni v ar mintea la cap !
14 martie 2016, 14:19
Vrajeala de doi bani !Raspunderea e a lui Sandu si Agavriloaie ca ei sunt specialistii care au semnat.Consilierii doar au votat dupa ce specialistii s-au pronuntat.Cred ca ne facem de ras cu asemenea articole.Se stie ca primarul sau viceprimarul semneaza mii de hartii zilnic dupa ce sunt verificate de specialisti din primarie.Daca astea sunt stiri de prima pagina inseamna ca e grav si presa a intrat in campanie.
14 martie 2016, 13:25
Interesant de ce DNA verifica doar averea lui Turcanu dar a lui Flutur care e de cateva ori mai mare, nu!??
14 martie 2016, 11:51
nu mai votez PNL in veci, m-am lamurit ce fel de oameni reprezinta, la Botosani, acest partid
14 martie 2016, 11:05
De fapt DNA-ul este siderat de averea colosala ,de ordinal milioanelor de euro pe care Florin Turcanu a facut-o in cei aproape trei ani cat a fost presedinte CJ si pe care a trecut-o pe numele parintilor rupti in fund pana in 2012 dar milionari in 2013.Masini de lux,de sute de mii de euro ,sectii de productie de milioane de euro ,vile de milioane de euro ,viata de luxpentru familionul turcan.Bravos botosaneni ,ati votat cu cu rul ! Acum ,votati cu mana dreapta pe slugile turcane (Sorescu,Flutur,Grigoras,Soptica ),care I-au facut toate treburile murdare dar si-au facut si ei vile ,firme si etc.
14 martie 2016, 10:38
Shmecerii nu se dezmint si isi fac averi pe spatele "prostimi" dar stati ca va vine randul si voua, mai greu dar vine... Turcanii astea is "bube" care trebuie sa se coaca si cand sunt pe cale sa bubuie vai si amar ce iese. Niste lepre care au profitat de noi.
14 martie 2016, 10:28
Politicienii nu sunt decat niste japcaii hoti , la drumul mare..noi ii votam pentru ca ei sa se imbogateasca...nu trebuie sa fii DNA sa vezi ca in cazul asta e hotie pe fata...de ce nu a dobandit un om de rand care nu reusea nici azi sa l bage intravilan ? Apoi ala care lucreaza , socrul oierului are bani sa ridice ditamai vilanele
14 martie 2016, 10:10
Catalina a confirmat in calitate de viceprimar raportul de specialitate, raspunderea ii apartine ei si arhitectului! Primarul este trecut initiator la toate hotararile de catre Secretar , fiind vorba de mii de hotarari pe care probabil nici nu le citeste, este doar o formalitate. Raspunderea apartine celor care semneaza raportul de specialitate si comisiilor CL. De altfel nu este nimic grav in faptul ca s-a votat, sau ca s-a introdus un teren in intavilan ci grav este daca cineva a facut presiuni asupra liberalilor sa voteze si exista inregistrari cu aceste incercari.
14 martie 2016, 10:08
Portariuc este initiatorul hotararii de consiliu, DNA in sfarsit incepeti sa demascati magariile facute de Pinochio
14 martie 2016, 09:44
dacă bătrânul Anușca lucrează la fabrică de unde o fi avut bani să cumpere teren și să ridice acolo 3 case? Cât despre d-na Lupașcu m-am lămurit, e pentru respectarea legii doar pentru alții care nu intră in raza ei de interese.
14 martie 2016, 09:20
Clasic pentru cei din PNL-PDL! Sa vedem dupa ce intra DNA in ei ce mai ramane din acest grup infractional organizat! Pana acum avem urmatorii, unul din PNL, unul din PDL ca sa nu se supere, mai ales ca acum sunt o mare famile liberala: Turcanu, Flutur, C Alexa, Gireada, Diaconu, etc.
14 martie 2016, 09:07
Mă bucur că a venit și rândul lui Lupascu să execute niscai vizite la DNA. Era cazul! Sper ca va avea parte și de concediu forțat.
14 martie 2016, 08:57
Lupascu zice ca nu a mancat usturoi si nici gura nu-i miroase...Sa intelegem motivatia lui Flutur de a o avea in subordine? Adica sa semneze anumite documente?Pai cum se prezinta datetele la ora actuala Lupascu este candidatul perfect si pentru viceprimar...
14 martie 2016, 08:00
Hotararile consiliului local ajung la prefectura pentru aviz de legalitate! Asadar articolul este de citit si de interpretat in diferite moduri daca nu cunosti legislatia! Asadar ce sa intelegem ca si la prefectura s- a intervenit ? Fals!
14 martie 2016, 07:55
se strange latzul...si la Leorda se strange !
14 martie 2016, 05:08
Da de șmecheru de la Lebăda care a cumpărat (sanchii) pământ cu 0,7 bani mp și l-a vândut cu 50 euro mp ce părere are dna-ul. Una foarte bună! La mai mare șmechere! dna-ul are grijă să nu pățești nimic, ce dacă foștii proprietari dorm acum prin boscheți! tu să ai spârcul mare, teren de manglit încă mai este la Botoșani. Ați furat pământ în draci la Botoșani, o să vă iasă pe nas hoților!
14 martie 2016, 03:15
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Da, sunt cadru didactic. Trebuie să fiu cadru medical - când este nevoie, trebuie să fiu paznic - în pauze, jandarm - la unele clase, psiholog, baby sitter, moaşă - în unele cazuri, părinte - pentru cei ai căror părinţi nu ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8351 lei
USD
Dolarul SUA
4.1131 lei
CHF
Francul elveţian
4.4859 lei
GBP
Lira sterlină
5.3685 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8919 lei
XAU
Gramul de aur
260.8073 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2441 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4009 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9242 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1838 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.