Ancheta săptămânii
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO

Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.

Pacienți puși să aștepte în corturi la temperaturi sub 0 grade

 


”Pentru a nu ajunge în situația în care pacienții să fie nevoiți să aștepte examinarea medicală sub cerul liber, așa cum s-a întâmplat în alte județe din țară”, a fost explicația pe care Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a dat-o în ziua de 10 noiembrie, în care s-au amenajat cele două corturi de campanie de către Garnizoana Botoșani.


Și așa și este! Absolut singurul lucru care s-a realizat prin aducerea acestora a fost faptul că oamenii nu au mai stat ”sub cerul liber”.


Pentru că în afara acestui ”acoperiș” improvizat, totul era ca afară. Corturile nu erau încălzite, nu aveau vreo mochetă sau altceva pe jos, ușă nici atât, ci doar câteva scaune din plastic aduse din spital.


În aceste condiții, la temperaturi care noaptea coborau sub 0 grade Celsius, o mulțime de botoșăneni au fost obligați să aștepte și câte șase ore.

 

Șefii județului, supărați între ei de la două corturi amărâte


În tot acest timp, în care botoșănenii ajunși la UPU așteptau într-un mediu execrabil să se facă triajul, pentru a afla dacă au sau nu Covid și pentru a ști mai departe dacă rămân în spital, intră în izolare ori sunt trimiși acasă, ce credeți că făceau șefii instituțiilor care ar fi trebuit să conlucreze pentru a oferi niște condiții cât de cât decente pacienților? Ei bine, se certau.


Într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prefectul Dan Nechifor și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că Dorin Birta, vicepreședintele CJ, a intermediat montarea acelor corturi fără știrea sa, care este președinte CJSU. Tot atunci, primul reprezentant al Guvernului în Botoșani arăta că Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ar deține corturi mult mai bune pentru triajul epidemiologic. De ce nu le-au adus în curtea spitalului dacă tot le aveau nu vă putem spune.


De pe 10 noiembrie, timp de două săptămâni, în ciuda numeroaselor plângeri venite din partea botoșănenilor tratați inuman în curte la ”Mavromati”, nici Prefectura și nici Consiliul Județean nu au întreprins vreo măsură pentru a pune capăt umilinței de la spital. Ca de obicei, s-a pasat răspunderea de la o instituție la alta. Prefectul susținea că Spitalul Județean se află în subordinea CJ și, ca atare, Consiliul Județean trebuie să ia măsuri, în timp ce șefii instituției vizate răspundeau că, pe problemele Covid, Guvernul prin Prefectură și CJSU este cel care are abilitatea de a interveni.

 

Prefectul spune că trebuie să facă CJ-ul


Să le dăm cuvântul...


Prefect Dan Nechifor, președinte CJSU Botoșani:


”Am în subordine Spitalul Județean și nu știu eu? Să-mi dea conducerea spitalului și o fac” (...)


”O spun din nou și nu mai vreau să repet asta: eu nu pot să mă implic administrativ la spital, ca să ne înțelegem. Eu am dat soluții”.


Primul reprezentant al Guvernului în județ a subliniat că, atunci când ajung la UPU, oamenii sunt doar suspecți de Covid, nu confirmați. De altfel, în medie, doar un sfert din cei testați au rezultat pozitiv. Ca atare, în opinia prefectului, atât timp cât ”vorbim de un suspect”, deci nu de oameni confirmați cu coronavirus, Consiliul Județean și ”Mavromati” au toată libertatea de a interveni.

 

CJ-ul zice că Prefectura și CJSU


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani:


”Eu am vorbit cu d-na manager, ea are două zile de când este acolo (discuția a avut loc pe 24 noiembrie – n.r.).Toate întrebările astea ar fi trebuit să fie adresate fostului manager pentru că a fost manager din luna aprilie, de când a fost numit prin ordin de ministru. Să ne spună vechea conducere ce a făcut până astăzi. Eu nu arunc vina pe absolut nimeni, noi trebuie să gestionăm astăzi lucrurile și pentru ieri și pentru alaltăieri. Am avut o discuție cu d-na Caba, este într-o continuă mișcare, încearcă să remedieze toate carențele care nu au fost rezolvate de șase luni acolo. Deci nu încercăm să dăm vina pe nimeni, dar cineva nu și-a făcut treaba în toată perioada asta”.

 

Triaj în clădirea Colegiului Medicilor. E bun, doar că fiecare parte spune că trebuie s-o facă cealaltă

 

”Pe cuvântul meu de onoare: eu am dat soluția”, afirma prefectul Dan Nechifor în ultima săptămână din noiembrie.


colegiul medicilor botosaniȘi care era soluția?


”Folosirea clădirii de la Colegiul Medicilor pentru suspecți, ca să nu mai stea afară. Am discutat și ieri (pe 24 noiembrie – n.r.) și cu dl Birta și cu d-na președinte. Trebuie să se apuce să facă compartimentarea acolo ca să poată să stea bolnavii, să nu mai stea în frig”,


Prefect Dan Nechifor, președinte CJSU Botoșani.


Așadar, prefectul a propus transformarea clădirii care găzduiește Colegiul Medicilor, situată în spatele UPU, în zonă de triaj epidemiologic, iar președintele CJ este de acord. Mai departe însă, prefectul susține că CJ trebuie să se ocupe de transformarea imobilului în UPU, iar președintele CJ afirmă exact contrariul.


”Sunt total de acord, i-am și transmis, sigur că da. Dacă clădirea de acolo poate fi considerată zonă tampon, astăzi trebuie să se facă lucrul acesta”.


”Atenție! Coordonarea pe Covid nu este a Consiliului Județean. Suntem în situația în care eu, când am vrut să rezolv o problemă, au sărit în sus toți. Coordonarea pe Covid aparține reprezentanților ministerului, nu este la Consiliul Județean. Noi acordăm tot suportul și am spus de fiecare dată: tot ce trebuie Consiliul Județean pune la dispoziție. Și am toată disponibilitatea”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Nouă șefă de la CJ a discutat cu noua directoare pentru a vedea cât durează obținerea avizelor pentru a se pune clădirea Colegiului Medicilor la dispoziția spitalului.  

 


După aproape nouă luni de pandemie nu e clar cui se mai subordonează Spitalul Județean


În această situație atât de întortocheată s-a ajuns după ce în Starea de Urgență, Guvernul a hotărât ca managementul spitalelor județene să treacă pe această perioadă specială de la Consiliile Județene la Ministerul Sănătății. Astfel, ministrul Nelu Tătaru l-a numit pe Radu Malancea director la ”Mavromati”.

 

Ulterior, Executiv a hotărât ca managementul să rămână la Ministerul Sănătății și în Starea de Alertă. Surprinzător însă, pe 30 octombrie, când a făcut o vizită la Botoșani, Nelu Tătaru a afirmat că managementul spitalelor județene nu ar mai ține de Ministerul Sănătății, ci ar fi apanajul Consiliului Județean.

 

Și confirmarea indirectă a venit când Radu Malancea a demisionat, iar noul manager, în persoana Doinei Caba, a fost numit de CJ și nu de minister. Doar că imediat, CJSU, aflată sub oblăduirea Prefecturii, a numit un medic coordonator pe Botoșani pentru problemele Covid, ceea ce i-a determinat pe șefii CJ să afirme din nou că ei nu pot acționa și că Prefectura trebuie să o facă.

 

Ceea ce la Botoșani este imposibil, la celălalt capăt al țării e posibil: UPU desprins parcă din filme la Oradea


Numai că această situație cu subordonarea neclară a unităților medicale nu este la Botoșani, ci în toată țara, iar în alte județe din România pacienții au totuși parte de condiții omenești. Și poate cel mai bun exemplu vine de la Bihor. Aici, la mijlocul lunii noiembrie Spitalul Județean a inaugurat noul UPU, unde pacienţii sunt fi trataţi în condiţii similare celor văzute în filmele americane de profil.


Potrivit ebihoreanul.ro, după o investiţie de circa 32 milioane de lei, Urgenţele au acum un corp lipit de clădirea Spitalului Judeţean. Cu o capacitate de 56 de paturi, UPU Oradea tratează pacienţii cu afecţiuni grave în boxe individuale, închise, care asigură şi intimitatea necesară bolnavului.


”O noutate este faptul că fiecare pacient este separat de toţi ceilalţi. Cei mai gravi sunt în aceste boxe cu pereţi retractabili, care se pot deschide sau închide complet, pentru a putea permite o intimitate. În perioada post-covidiană, se va permite prezenţa unui membru al familiei”,


Liviu Borcea, medic șef UPU Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.


Fiecare boxă are aparatura necesară pentru tratarea pacientului, inclusiv ecograf, iar în vecinătatea lor UPU Oradea are o încăpere de radiologie şi una dedicată investigaţiilor CT. Astfel, bolnavii nu vor mai fi plimbaţi pe la investigaţii, înainte de a ajunge pe secţii.


O altă noutate este că UPU Oradea este prima din România care are acum o sală de decontaminare. Pacientul intră din parcare, este plasat pe targă și trecut prin acest sistem de duşuri. Spălarea durează între 5 şi 10 minute, în funcţie de substanţă.

 

ORADEA

upu oradea

 

upu oradea 2

 

upu oradea 3

 

upu 3

 


De asemenea, UPU deține o sală de resuscitare, unde se va putea face inclusiv o oxigenare extra-corporală a sângelui pacienţilor. Aparatura necesară este, de asemenea, unică în România, fiind achiziţionată printr-un alt proiect, şi presupune ca sângele pacientului să fie scos într-o membrană, unde este oxigenat.


UPU Oradea are şi un izolator pentru pacienţi în stare critică, care va fi folosit în perioada următoare pentru bolnavii de Covid-19.


”Este o sală dotată cu presiune negativă, asta înseamnă că atunci când se deschide uşa, niciodată aerul nu iese în afară. În plus, pacientul intră direct din ambulanţă, iar personalul intră dintr-o încăpere-filtru, unde se îmbracă”,


Liviu Borcea, medic șef UPU Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.


O altă noutate unică în România este un dulap inteligent pentru medicamente. Concret, medicii urgentişti vor lua medicamentele dintr-un dulap dotat cu un sistem informatic. Doctorul va selecta întâi numele pacientului, apoi medicamentul pe care i-l va administra, ceea ce va duce la deschiderea automată a uşii din sectorul în care respectivul produs se află. Fireşte, datele se stochează în fişa pacientului, dar şi în inventarul UPU.


O altă tehnologie înaltă prezentă în UPU Oradea este un roboţel care foloseşte radiaţii UV de tip C pentru a inactiva viruşii din atmosferă, o invenţie numai bună pentru pandemia prin care trecem. Roboţelul, fabricat în Bucureşti, se plimbă singur în încăpere.

 

UPU demn de SF la Oradea, un cort mai mare la Botoșani


Și cetățenii din Botoșani contribuie la sistemul de asigurări de sănătate exact în aceleași procente și după aceleași legi precum cei din Oradea. Doar că acolo conducătorii se zbat să aducă fonduri și să rezolve problemele oamenilor, nu aruncă responsabilitatea pe alții.

 

Astfel este posibil ca la Botoșani, după atâtea certuri, singurul lucru concret care s-a întâmplat să fie schimbarea corturilor: cele două mici au fost înlocuite pe 25 noiembrie cu unul mai mare. Umilirea botoșănenilor care achită poate de zeci de ani contribuții la fonurile de sănătate, continuă.

 

BOTOȘANI

 

urgente botosani

urgente botosani 2

 

urgente botosani 3

urgente botosani 4

 

urgente botosani 5

urgente botosani 6

 

urgente botosani 7

 

loading...
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Plan secret pus la cale de 6 luni – cum a ajuns Dan Nechifor la 10 voturi de președinția PNL Botoșani
Intrarea prefectului în lupta pentru funcția de președinte al PNL Botoșani s-a făcut pe 27 iunie 2021, în ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile interne. Deși impresia creată a fost aceea a unei decizii luată ”pe ultima sută de metri”, în realitate a fost rezultatul unui plan minuțios pregătit cu jumătate de an înaintea scrutinului.
Noul șef de la ”Apă” a plecat de la ANIF după ce Agenția Națională i-a scos postul de director la concurs, se pregătește un ”liberal pe viață”
Pe 26 mai 2021, cu două săptămâni înainte de ședința consiliului de administrație în care Liviu Ștefan a fost numit director interimar la SC Nova Apaserv SA, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a scos la concurs posturile de directori de la 13 filiale teritoriale din țară, inclusiv cea de la Botoșani. Examentul începe chiar astăzi.
Jumătate dintre agenții de la Poliția Rutieră reținuți de DNA sunt plini de datorii la bănci, unii nu au nici măcar mașină
O ștersătură sau un grup de trei hashtag-uri, asta se regăsește la rubrica ”venituri din salarii” din declarațiile de avere ale polițiștilor de la Serviciul Rutier reținuți la începutul lunii iunie de Direcția Națională Anticorupție. Mai exact, vorbim strict de subofițerul și cei nouă agenți pentru care DNA a dispus reținerea. Aceștia și-au secretizat veniturile din salarii. Prin lege!
Politica... vaccinului: Județele cele mai sărace și care au votat cel mai mult AUR la parlamentare au cei mai puțini vaccinați, Botoșani e cap de afiș
Harta națională a vaccinării scoate la iveală o coincidență politică și sanitară în care județul Botoșani este unul dintre capetele de afiș. Comparația cu rezultatele înregistrate la alegerile parlamentare arată că refuzul imunizării provine cu precădere din unitățile administrativ-teritoriale în care Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut cele mai bune scoruri electorale.
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!
Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.
Cum a ajuns UE să pună umărul la politizarea masivă a concursurilor din România! Candidați secreți, rezultate secrete, a murit și ultima fărâmă de bun simț
Accederea pe tot felul de funcții publice, de execuție sau conducere, a unor persoane susținute politic și fără prea mare pregătire profesională, în cele mai multe dintre cazuri, a devenit extrem de facilă și are loc sub ochii noștri, ai tuturor, într-o semi-transparență care le convine de minune politicienilor, mai ales. 
Aleșii care au luat pandemia în brațe: Pe ”roșu” ședințele erau în sală, pe ”verde” au redevenit online... la ”televizorul cu lămpi”
De un an și două luni aproape toate instituțiile se folosesc fără jenă de situația sanitară pentru a nu permite intrarea publicului în sedii, pentru a bloca accesul la informațiile de interes public și pentru a limita pe cât posibil să dea socoteală populației și agenților economici care le plătesc practic salariile demnitarilor și celorlalți bugetari pentru ceea ce (nu) fac când stau baricadați în birouri.
Și directori, și consilieri: Magnificii de la municipiu care centrează și dau cu capul peste milioane de lei
Miercuri, 28 aprilie 2021, ședință a Consiliului Local Botoșani... Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul pe 2021 de la SC Urban Serv SA. Gabriel Tanasă, chiar președinte de ședință, ia cuvântul și anunță că se abține.
PNL și USR și-au împărțit cu scântei șefia instituțiilor, ”Salvați România” pune mâna pe câteva unități de stat cheie – LISTA
Votarea de către ambii consilieri locali ai Uniunii Salvați România a amendamentului la bugetul orașului prin care s-au suplimentat cu 597.000 de lei alocațiile către Direcția Servicii Publice Sport și Agrement (DSPSA) condusă de liberalul Eugen Țurcanu nu este una întâmplătoare. Opțiunea pro PNL a celor doi useriști survine unei întâlniri tensionate
Loading...
Un botoșănean a dat statul român în judecată după ce a stat nevinovat la pușcărie timp de 3 luni
Acest lucru se întâmplă la aproape 3 ani de când a fost ridicat de pe stradă pentru o faptă de tâlhărie pe care se presupunea că ar fi comis-o.
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
Târgul PSD – ALDE privitor la compania de apă și canalizare la care Consiliul Județean este acționar principal a fost desăvârșit în prima săptămână din aprilie. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Nova Apaserv SA a votat completarea consiliului de administrație cu încă patru membri, doi sprijiniți de PSD, iar ceilalți doi de ALDE.
Ședințele secrete ale consilierilor și cele cu fețele ascunse ne-au costat peste un milion de lei într-un singur an
În această lună se împlinește un an de când accesul la ședințele Consiliului Județean și Consiliului Local este zădărnicit tocmai de oamenii trimiși acolo de botoșăneni să le reprezinte interesele. Folosindu-se de pandemie, atât aleșii de la județ, cât și cei de la municipiu respectă parțial sau deloc Codul Administrativ care prevede fără echivoc că întrunirile de plen se desfășoară în regim deschis.
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Loading...
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
In acete corturi ar trebui sa stea o zi si o noapte prefectul cu suita lui si nu in ultimul rand conducerea C.J , plus conducerea spitalului , oare cat vom mai rabda asemenea batae de joc ,nu le e rusine sa mai vorbeasca despre sanatate si grija fata de cei suferinzi . Domnilor din presa scrisa si nu numai invitatii pe cei ce conduc judetul si pe cei din prefectura , DSP , C. Medicilor ,conducerea spitalului sa ste cateva or in aceste corturi . mai bine sunt tratati cei din puscarii decat cei ce ajung pe patul de spital si in inainte de toate in aceste corturi . RUSINE.
14 decembrie 2020, 19:43
La noi nici dacă s-ar vrea să se facă un nou UPU lângă clădirea spitalului , unde este actualul , nu ar fi posibil fiindcă nu este loc, avem o mândrețe de hardughie cu multă cărămidă în care se pot face multe lucruri bune pentru cei care care au avut comorbidități și n-au rezistat la toate încercările cauzate de boli și de grija deosebită a cadrelor medicale.Doamne miluiește-ne pe noi robii tăi cu comorbidități sau fără. Pentru un plus de calitate a actului medical toți cei care au nevoie de spital , suspecți sau nu de covid, trebuie să treacă prin clădirea de lângă UPU să lingă aceeași linguriță antivirală și antimicrobiană din dotarea instituției respective.
14 decembrie 2020, 15:31
vai de oameni, pai daca intri in cortul asta, chiar te imbolnavesti, ajungi sa mori pana iti fac un test imprecis, bulibaseala, subscriu, la ce trebe prefectura ?, nu-s alesi, sunt numiti pe lefuri grase si incompetenta maxima, redus si la vicepresedinti, viceprimari cu liota lor de incompetenti la caldurica
14 decembrie 2020, 13:59
aici sunt banii contribuabilului , doin impozite aberante ....cititi si va minunati cum sunt platiti cei abonati la ciolan...Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei, 3500euro intr-un oras in care salariul in mana e de 250-300 euro.....jaf la drumul mare
14 decembrie 2020, 13:16
Da, se vad roadele..
14 decembrie 2020, 11:25
Stiam ca tuta lui dragnea le a instalat cort in curtea spitalului ca sa le fie cald si bine bolnavilor.Sunt niste nesimtiti daca spun ca tremura de frig.E fake news.
14 decembrie 2020, 11:18
Cj se ocupa de capvizi? Sau numai de voturile lor au nevoie! Capvizii nu au votat?
14 decembrie 2020, 11:16
două nulități, unul mai frustrat decât celălalt, de altfel știm foarte bine că: stomacul te anunță întotdeauna când e gol, capul niciodată.
14 decembrie 2020, 10:56
Mai trebuie să treacă vreo 20 ani sa ajungem bihorenii . Ei se dezvolta an de an , noi batem pasul în loc . Plus ca , ... noi totuși , cetățenii orașului de ce plătim atâta aparat , personal administrativ dacă nu evoluează cu nimic orașul , județul ? Doi viceprimari , doi subprefecți și mai departe care se stiu .. pentru ce sa va plătim noi ? Sa mai amintesc ceva de zona metropolitana ? Multe orașe prapadite din România nu își justifica prezenta și cheltuielile cu primăriile și prefecturile . Noi , în județul Botoșani de 31 de ani mergem pe același drumuri naționale jalnice , suferim de lipsa asfaltului în plin oraș, etc . La ce ne trebuie noua 2 viceprimari , 2 subprefecți , plătiți cu bani grei de populație dacă ani de zile nu se modifica nimic în oraș , județ ?? P.S. primul reprezentant al guvernului în teritoriu ar trebui sa fie cu o pereche mare de 00 peste ale celui din primărie.. dar toți se tem unii de alții ca nu își cunosc gradele..
14 decembrie 2020, 10:44
Deja se vad roadele aduse de echipa CIUMA ROSIE. sorcova vesela....
14 decembrie 2020, 09:48
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Vreau să transmit botoșănenilor că nu sunt cei mai proști dintre români, cei mai dezinformați dintre români, cei mai săraci dintre români așa cum sunt portretizați de niște domni care vremelnic dețin puterea la București ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9184 lei
USD
Dolarul SUA
4.1486 lei
CHF
Francul elveţian
4.5849 lei
GBP
Lira sterlină
5.7813 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7998 lei
XAU
Gramul de aur
241.9139 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2314 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3871 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0777 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1933 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6613 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
17.4 o C
Bucecea
17.9 o C
Darabani
17.0 o C
Saveni
18.5 o C
Ştefăneşti
18.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.