Ancheta săptămânii
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO

Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.

Pacienți puși să aștepte în corturi la temperaturi sub 0 grade

 


”Pentru a nu ajunge în situația în care pacienții să fie nevoiți să aștepte examinarea medicală sub cerul liber, așa cum s-a întâmplat în alte județe din țară”, a fost explicația pe care Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a dat-o în ziua de 10 noiembrie, în care s-au amenajat cele două corturi de campanie de către Garnizoana Botoșani.


Și așa și este! Absolut singurul lucru care s-a realizat prin aducerea acestora a fost faptul că oamenii nu au mai stat ”sub cerul liber”.


Pentru că în afara acestui ”acoperiș” improvizat, totul era ca afară. Corturile nu erau încălzite, nu aveau vreo mochetă sau altceva pe jos, ușă nici atât, ci doar câteva scaune din plastic aduse din spital.


În aceste condiții, la temperaturi care noaptea coborau sub 0 grade Celsius, o mulțime de botoșăneni au fost obligați să aștepte și câte șase ore.

 

Șefii județului, supărați între ei de la două corturi amărâte


În tot acest timp, în care botoșănenii ajunși la UPU așteptau într-un mediu execrabil să se facă triajul, pentru a afla dacă au sau nu Covid și pentru a ști mai departe dacă rămân în spital, intră în izolare ori sunt trimiși acasă, ce credeți că făceau șefii instituțiilor care ar fi trebuit să conlucreze pentru a oferi niște condiții cât de cât decente pacienților? Ei bine, se certau.


Într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prefectul Dan Nechifor și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că Dorin Birta, vicepreședintele CJ, a intermediat montarea acelor corturi fără știrea sa, care este președinte CJSU. Tot atunci, primul reprezentant al Guvernului în Botoșani arăta că Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ar deține corturi mult mai bune pentru triajul epidemiologic. De ce nu le-au adus în curtea spitalului dacă tot le aveau nu vă putem spune.


De pe 10 noiembrie, timp de două săptămâni, în ciuda numeroaselor plângeri venite din partea botoșănenilor tratați inuman în curte la ”Mavromati”, nici Prefectura și nici Consiliul Județean nu au întreprins vreo măsură pentru a pune capăt umilinței de la spital. Ca de obicei, s-a pasat răspunderea de la o instituție la alta. Prefectul susținea că Spitalul Județean se află în subordinea CJ și, ca atare, Consiliul Județean trebuie să ia măsuri, în timp ce șefii instituției vizate răspundeau că, pe problemele Covid, Guvernul prin Prefectură și CJSU este cel care are abilitatea de a interveni.

 

Prefectul spune că trebuie să facă CJ-ul


Să le dăm cuvântul...


Prefect Dan Nechifor, președinte CJSU Botoșani:


”Am în subordine Spitalul Județean și nu știu eu? Să-mi dea conducerea spitalului și o fac” (...)


”O spun din nou și nu mai vreau să repet asta: eu nu pot să mă implic administrativ la spital, ca să ne înțelegem. Eu am dat soluții”.


Primul reprezentant al Guvernului în județ a subliniat că, atunci când ajung la UPU, oamenii sunt doar suspecți de Covid, nu confirmați. De altfel, în medie, doar un sfert din cei testați au rezultat pozitiv. Ca atare, în opinia prefectului, atât timp cât ”vorbim de un suspect”, deci nu de oameni confirmați cu coronavirus, Consiliul Județean și ”Mavromati” au toată libertatea de a interveni.

 

CJ-ul zice că Prefectura și CJSU


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani:


”Eu am vorbit cu d-na manager, ea are două zile de când este acolo (discuția a avut loc pe 24 noiembrie – n.r.).Toate întrebările astea ar fi trebuit să fie adresate fostului manager pentru că a fost manager din luna aprilie, de când a fost numit prin ordin de ministru. Să ne spună vechea conducere ce a făcut până astăzi. Eu nu arunc vina pe absolut nimeni, noi trebuie să gestionăm astăzi lucrurile și pentru ieri și pentru alaltăieri. Am avut o discuție cu d-na Caba, este într-o continuă mișcare, încearcă să remedieze toate carențele care nu au fost rezolvate de șase luni acolo. Deci nu încercăm să dăm vina pe nimeni, dar cineva nu și-a făcut treaba în toată perioada asta”.

 

Triaj în clădirea Colegiului Medicilor. E bun, doar că fiecare parte spune că trebuie s-o facă cealaltă

 

”Pe cuvântul meu de onoare: eu am dat soluția”, afirma prefectul Dan Nechifor în ultima săptămână din noiembrie.


colegiul medicilor botosaniȘi care era soluția?


”Folosirea clădirii de la Colegiul Medicilor pentru suspecți, ca să nu mai stea afară. Am discutat și ieri (pe 24 noiembrie – n.r.) și cu dl Birta și cu d-na președinte. Trebuie să se apuce să facă compartimentarea acolo ca să poată să stea bolnavii, să nu mai stea în frig”,


Prefect Dan Nechifor, președinte CJSU Botoșani.


Așadar, prefectul a propus transformarea clădirii care găzduiește Colegiul Medicilor, situată în spatele UPU, în zonă de triaj epidemiologic, iar președintele CJ este de acord. Mai departe însă, prefectul susține că CJ trebuie să se ocupe de transformarea imobilului în UPU, iar președintele CJ afirmă exact contrariul.


”Sunt total de acord, i-am și transmis, sigur că da. Dacă clădirea de acolo poate fi considerată zonă tampon, astăzi trebuie să se facă lucrul acesta”.


”Atenție! Coordonarea pe Covid nu este a Consiliului Județean. Suntem în situația în care eu, când am vrut să rezolv o problemă, au sărit în sus toți. Coordonarea pe Covid aparține reprezentanților ministerului, nu este la Consiliul Județean. Noi acordăm tot suportul și am spus de fiecare dată: tot ce trebuie Consiliul Județean pune la dispoziție. Și am toată disponibilitatea”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Nouă șefă de la CJ a discutat cu noua directoare pentru a vedea cât durează obținerea avizelor pentru a se pune clădirea Colegiului Medicilor la dispoziția spitalului.  

 


După aproape nouă luni de pandemie nu e clar cui se mai subordonează Spitalul Județean


În această situație atât de întortocheată s-a ajuns după ce în Starea de Urgență, Guvernul a hotărât ca managementul spitalelor județene să treacă pe această perioadă specială de la Consiliile Județene la Ministerul Sănătății. Astfel, ministrul Nelu Tătaru l-a numit pe Radu Malancea director la ”Mavromati”.

 

Ulterior, Executiv a hotărât ca managementul să rămână la Ministerul Sănătății și în Starea de Alertă. Surprinzător însă, pe 30 octombrie, când a făcut o vizită la Botoșani, Nelu Tătaru a afirmat că managementul spitalelor județene nu ar mai ține de Ministerul Sănătății, ci ar fi apanajul Consiliului Județean.

 

Și confirmarea indirectă a venit când Radu Malancea a demisionat, iar noul manager, în persoana Doinei Caba, a fost numit de CJ și nu de minister. Doar că imediat, CJSU, aflată sub oblăduirea Prefecturii, a numit un medic coordonator pe Botoșani pentru problemele Covid, ceea ce i-a determinat pe șefii CJ să afirme din nou că ei nu pot acționa și că Prefectura trebuie să o facă.

 

Ceea ce la Botoșani este imposibil, la celălalt capăt al țării e posibil: UPU desprins parcă din filme la Oradea


Numai că această situație cu subordonarea neclară a unităților medicale nu este la Botoșani, ci în toată țara, iar în alte județe din România pacienții au totuși parte de condiții omenești. Și poate cel mai bun exemplu vine de la Bihor. Aici, la mijlocul lunii noiembrie Spitalul Județean a inaugurat noul UPU, unde pacienţii sunt fi trataţi în condiţii similare celor văzute în filmele americane de profil.


Potrivit ebihoreanul.ro, după o investiţie de circa 32 milioane de lei, Urgenţele au acum un corp lipit de clădirea Spitalului Judeţean. Cu o capacitate de 56 de paturi, UPU Oradea tratează pacienţii cu afecţiuni grave în boxe individuale, închise, care asigură şi intimitatea necesară bolnavului.


”O noutate este faptul că fiecare pacient este separat de toţi ceilalţi. Cei mai gravi sunt în aceste boxe cu pereţi retractabili, care se pot deschide sau închide complet, pentru a putea permite o intimitate. În perioada post-covidiană, se va permite prezenţa unui membru al familiei”,


Liviu Borcea, medic șef UPU Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.


Fiecare boxă are aparatura necesară pentru tratarea pacientului, inclusiv ecograf, iar în vecinătatea lor UPU Oradea are o încăpere de radiologie şi una dedicată investigaţiilor CT. Astfel, bolnavii nu vor mai fi plimbaţi pe la investigaţii, înainte de a ajunge pe secţii.


O altă noutate este că UPU Oradea este prima din România care are acum o sală de decontaminare. Pacientul intră din parcare, este plasat pe targă și trecut prin acest sistem de duşuri. Spălarea durează între 5 şi 10 minute, în funcţie de substanţă.

 

ORADEA

upu oradea

 

upu oradea 2

 

upu oradea 3

 

upu 3

 


De asemenea, UPU deține o sală de resuscitare, unde se va putea face inclusiv o oxigenare extra-corporală a sângelui pacienţilor. Aparatura necesară este, de asemenea, unică în România, fiind achiziţionată printr-un alt proiect, şi presupune ca sângele pacientului să fie scos într-o membrană, unde este oxigenat.


UPU Oradea are şi un izolator pentru pacienţi în stare critică, care va fi folosit în perioada următoare pentru bolnavii de Covid-19.


”Este o sală dotată cu presiune negativă, asta înseamnă că atunci când se deschide uşa, niciodată aerul nu iese în afară. În plus, pacientul intră direct din ambulanţă, iar personalul intră dintr-o încăpere-filtru, unde se îmbracă”,


Liviu Borcea, medic șef UPU Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.


O altă noutate unică în România este un dulap inteligent pentru medicamente. Concret, medicii urgentişti vor lua medicamentele dintr-un dulap dotat cu un sistem informatic. Doctorul va selecta întâi numele pacientului, apoi medicamentul pe care i-l va administra, ceea ce va duce la deschiderea automată a uşii din sectorul în care respectivul produs se află. Fireşte, datele se stochează în fişa pacientului, dar şi în inventarul UPU.


O altă tehnologie înaltă prezentă în UPU Oradea este un roboţel care foloseşte radiaţii UV de tip C pentru a inactiva viruşii din atmosferă, o invenţie numai bună pentru pandemia prin care trecem. Roboţelul, fabricat în Bucureşti, se plimbă singur în încăpere.

 

UPU demn de SF la Oradea, un cort mai mare la Botoșani


Și cetățenii din Botoșani contribuie la sistemul de asigurări de sănătate exact în aceleași procente și după aceleași legi precum cei din Oradea. Doar că acolo conducătorii se zbat să aducă fonduri și să rezolve problemele oamenilor, nu aruncă responsabilitatea pe alții.

 

Astfel este posibil ca la Botoșani, după atâtea certuri, singurul lucru concret care s-a întâmplat să fie schimbarea corturilor: cele două mici au fost înlocuite pe 25 noiembrie cu unul mai mare. Umilirea botoșănenilor care achită poate de zeci de ani contribuții la fonurile de sănătate, continuă.

 

BOTOȘANI

 

urgente botosani

urgente botosani 2

 

urgente botosani 3

urgente botosani 4

 

urgente botosani 5

urgente botosani 6

 

urgente botosani 7

 

loading...
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Marea păcăleală a noilor restricții – Situația în Botoșani și România este în realitate mult mai bună decât înaintea alegerilor, noile măsuri sunt contrazise flagrant chiar de cifrele oficiale
Duminică seară, în România au intrat în vigoare noi restricții concomitent cu prelungirea stării de alertă. La jumătatea lunii martie, țara noastră împlinește un an de când se află în stare de urgență sau stare de alertă, iar marea problemă care însoțește noua serie de restrângere a drepturilor cetățenești este că nu are acoperire în situația faptică.
Directorul ar trebui să își oprească singur banii pe statul de plată: Urban Serv refuză să recupereze daunele plătite fostului administrator
Fostul președinte al consiliului de administrație de la SC Urban Serv SA și-a încasat toți banii pe care Curtea de Apel Suceava a decis că societatea trebuie să îi plătească după ce judecătorii au concluzionat că a fost destituit nelegal din funcție.
Bătrânii din azilul CJ-ului tratați cu medicamente și materiale sanitare de 13 bani pe zi
La ședința ordinară a Consiliului Județean care a avut loc pe data de 25 februarie și care, asemeni aproape tuturor celorlalte din pandemie, s-a desfășurat cu încălcarea Codului Administrativ, nefiind publică, pe ordinea zi a fost introdus și un proiect referitor la Căminul pentru Persoane Vârstnice Trușești.
200 de milioane de euro – Cel mai mare proiect din istoria Botoșanilor în pericol din cauza meciurilor politice interminabile de la ”Apă”
Situația gravă în care se află operatorul licențiat de apă și canalizare poate avea consecințe dezastruoase pentru întreg mediul economic și social de la Botoșani. SC Nova Apaserv SA ar putea pierde o finanțare de circa 200 de milioane de euro dacă nu reușește să se echilibreze financiar și, mai ales, dacă intră în insolvență.
Urban Serv executată silit de Sînziana Secrieru: Compania orașului a impozitat daunele câștigate în instanță de fostul administrator
Fostul administrator și director adjunct al SC Urban Serv SA a declanșat executarea silită a societății după ce șefii acesteia i-au achitat doar o parte din suma câștigată în instanță pentru destituirea nelegală din funcția de membru al consiliului de administrație.
Primăria trambulină pentru ”Apele Române”, ținută închisă cu cheia: Pensionarul care face zilnic 5 ore pe drum numai pentru a lucra la Primăria Vatra Moldoviței – VIDEO & GALERIE FOTO
Vatra Moldoviței este o comună situată aproximativ la jumătatea distanței dintre Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, însă nu pe drumul principal dintre cele două orașe turistice. Este necesar să te abați vreo 15 km de la șoseaua care leagă Moldova de Transilvania.
În numele fiului! Inspector șef pensionat, angajat la o altă instituție pe filiera chelneriței pusă inginer de tătucii din politică – VIDEO
Simona Iancu, fosta chelneriță angajată inginer la dispeceratul Administrației Bazinale Prut – Bârlad prin detașare de la Primăria Vatra Moldoviței, din județul Suceava, își are corespondent masculin la Botoșani.
Definitiv: Urban Serv obligată de judecători să îi plătească bani grei lui Nicuță după o demitere cu damf politic
Societatea de salubrizare a orașului este nevoită să îi plătească fostului director adjunct peste un sfert de miliard de lei vechi după ce a pierdut și la Suceava procesul intentat de Cezar Nicuță. Totul după niște decizii în care legea a fost ignorată pentru reglarea unor conturi politice.
Magazinul cu clienți selecți! Procurori sau judecători, foști polițiști sau militari care cumpără arme, sunt și femei cu pistol în Botoșani
Deși probabil zilnic botoșănenii trec pe această stradă, una dintre cele mai circulate ale orașului, puține au fost ocaziile în care mintea a procesat bannerul care anunță oferta acestui magazin: pistoale de tot felul, arme de vânătoare, arbalete, arcuri și alte obiecte menite să apere integritatea fizică a posesorului.
Loading...
Consilieri cu case, apartamente și conturi bancare, patroni și „agricultori” de oraș: o d-nă cu 4 case și 3 mașini îi cam bate pe toți – AVERILE noilor aleși de la Județ
Jumătate dintre cei 32 de consilieri județeni aleși la scrutinul din septembrie 2020 sunt persoane care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Cealaltă jumătate sunt politicieni care au fost aleși și în fosta legislatură.
Tocuri puține printre cravate, botoșănencele pătrund cu greu în lumea bărbaților! Doar ȘAPTE femei în Parlament în istoria județului, a opta a intrat printr-un mister
După recâștigarea cu sânge a democrației în țara noastră, la nivelul județului Botoșani cel puțin, butoanele au fost mai degrabă la îndemâna bărbaților. Femeile care au reușit să performeze în politică sunt puține și pot fi numărate pe degete. În schimb, bărbații care au avut funcții de înaltă demnitate publică sunt de ordinul zecilor.
La Suceava și în stațiuni, Covidul și-a luat vacanță de sărbători și s-au ridicat restricțiile, la Botoșani a dat peste cei „mai catolici decât papa” și a rămas
Luna decembrie a fost una plină de ciudățenii în lupta autorităților cu coronavirusul. Deși este greu de crezut și dificil de înțeles, în majoritatea orașelor-stațiune din Suceava și Prahova, incomparabil mai aglomerate decât Botoșaniul, rata de infectare a scăzut exact când trebuia, adică în preajma sărbătorilor de iarnă. În schimb, la Botoșani, care poate fi orice numai oraș turistic nu, a rămas în continuare peste 3%.
Sărbători de iarnă în pandemie! Ce spun autoritățile de la Botoșani despre ce (NU) avem voie să facem: Copiii merg cu colinda? Primim cete de urători?  
Anul 2020 continuă să lase urme adânci în psihicul uman, această apăsare fiind mai greu de dus mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.
Rata Covid, calculată după o populație departe de ce a ieșit la recensământ: Două instituții invocate în obținerea numărului de locuitori, neagă furnizarea datelor
”Nr. Populație furnizat de IPJ Botoșani”, aceasta este formularea scrisă cu literă de o șchioapă care timp de mai multe săptămâni, inclusiv în prima parte a lunii noiembrie, încheia ”LISTA cu limitele de incidență cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale din județul Botoșani”. Cazuri de Covid, bineînțeles.
Loading...
O piață nouă de peste 200.000 de euro stă închisă fiindcă e prea modernă în ”era Covid”: comercianții vând pe trotuare și în parcare – GALERIE FOTO
”Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art.7 alin 1 din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerțului cu produse și servicii de piață în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare (...) ÎNCEPÂND CU DATA DE 09.11.2020”.
Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei
Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani organizează concurs pentru funcția de manager. Aproape în orice altă perioadă a anului un astfel de anunț putea fi tratat ca oricare altul de acest gen. A fost însă demarat într-o situație specială pentru administrația publică locală și de aici au plecat și interpretările politice.
Propovăduitorii în halate albe ai Covidului, în prima linie a campaniei electorale la mai toate partidele parlamentare
La alegerile locale a putut fi considerată o coincidență. Sau o conjunctură. Ori un concurs de împrejurări. Numai că a venit campania electorală pentru scrutinul parlamentar și se întâmplă din nou. Și nu mai poate fi vorba nici de coincidență, nici de conjunctură, nici de un concurs de împrejurări.
Elevii fără tablete pentru școală, 3 milioane de euro cheltuite însă la Botoșani pe alegerile locale pentru ca trei sferturi din primari să rămână în funcții
Alegerile locale din anul istoric 2020 pot fi trecute în categoria „dezmățurilor financiare” în condițiile în care au costat dublu față de alte scrutine anterioare. Vorbim la nivel național de un total de peste 200 de milioane de euro pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale. Iar costurile suplimentare au fost cauzate de criza sanitară care a lovit mapamondul.Și dezmățul, continuă.
Candidații care s-au făcut de rușine la locale: Pe unul nu l-a votat nici nevasta, alții n-au „păcălit” alegătorii chiar dacă aveau același nume cu... primarul
Peste 7.000 de candidați s-au înscris în lupta electorală pentru județul Botoșani, majoritatea depunându-și candidaturile pe listele pentru consiliile locale din cele 78 de unități administrativ-teritoriale. Câteva sute au candidat pentru funcția de primar, unii fără a avea în spate culorile unui partid, preferând postura de independenți.
Femeia e la putere în noua conducere a CJ, vom avea și cea mai tânără doamnă vicepreședinte din istoria Consiliului – CINE sunt noii vicepreședinți
Liderii PSD și cei ai ALDE s-au întâlnit joi la sediul social-democraților și au stabilit încă de atunci crearea unei coaliții pentru asigurarea majorității în Consiliul Județean.
In acete corturi ar trebui sa stea o zi si o noapte prefectul cu suita lui si nu in ultimul rand conducerea C.J , plus conducerea spitalului , oare cat vom mai rabda asemenea batae de joc ,nu le e rusine sa mai vorbeasca despre sanatate si grija fata de cei suferinzi . Domnilor din presa scrisa si nu numai invitatii pe cei ce conduc judetul si pe cei din prefectura , DSP , C. Medicilor ,conducerea spitalului sa ste cateva or in aceste corturi . mai bine sunt tratati cei din puscarii decat cei ce ajung pe patul de spital si in inainte de toate in aceste corturi . RUSINE.
14 decembrie 2020, 19:43
La noi nici dacă s-ar vrea să se facă un nou UPU lângă clădirea spitalului , unde este actualul , nu ar fi posibil fiindcă nu este loc, avem o mândrețe de hardughie cu multă cărămidă în care se pot face multe lucruri bune pentru cei care care au avut comorbidități și n-au rezistat la toate încercările cauzate de boli și de grija deosebită a cadrelor medicale.Doamne miluiește-ne pe noi robii tăi cu comorbidități sau fără. Pentru un plus de calitate a actului medical toți cei care au nevoie de spital , suspecți sau nu de covid, trebuie să treacă prin clădirea de lângă UPU să lingă aceeași linguriță antivirală și antimicrobiană din dotarea instituției respective.
14 decembrie 2020, 15:31
vai de oameni, pai daca intri in cortul asta, chiar te imbolnavesti, ajungi sa mori pana iti fac un test imprecis, bulibaseala, subscriu, la ce trebe prefectura ?, nu-s alesi, sunt numiti pe lefuri grase si incompetenta maxima, redus si la vicepresedinti, viceprimari cu liota lor de incompetenti la caldurica
14 decembrie 2020, 13:59
aici sunt banii contribuabilului , doin impozite aberante ....cititi si va minunati cum sunt platiti cei abonati la ciolan...Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei, 3500euro intr-un oras in care salariul in mana e de 250-300 euro.....jaf la drumul mare
14 decembrie 2020, 13:16
Da, se vad roadele..
14 decembrie 2020, 11:25
Stiam ca tuta lui dragnea le a instalat cort in curtea spitalului ca sa le fie cald si bine bolnavilor.Sunt niste nesimtiti daca spun ca tremura de frig.E fake news.
14 decembrie 2020, 11:18
Cj se ocupa de capvizi? Sau numai de voturile lor au nevoie! Capvizii nu au votat?
14 decembrie 2020, 11:16
două nulități, unul mai frustrat decât celălalt, de altfel știm foarte bine că: stomacul te anunță întotdeauna când e gol, capul niciodată.
14 decembrie 2020, 10:56
Mai trebuie să treacă vreo 20 ani sa ajungem bihorenii . Ei se dezvolta an de an , noi batem pasul în loc . Plus ca , ... noi totuși , cetățenii orașului de ce plătim atâta aparat , personal administrativ dacă nu evoluează cu nimic orașul , județul ? Doi viceprimari , doi subprefecți și mai departe care se stiu .. pentru ce sa va plătim noi ? Sa mai amintesc ceva de zona metropolitana ? Multe orașe prapadite din România nu își justifica prezenta și cheltuielile cu primăriile și prefecturile . Noi , în județul Botoșani de 31 de ani mergem pe același drumuri naționale jalnice , suferim de lipsa asfaltului în plin oraș, etc . La ce ne trebuie noua 2 viceprimari , 2 subprefecți , plătiți cu bani grei de populație dacă ani de zile nu se modifica nimic în oraș , județ ?? P.S. primul reprezentant al guvernului în teritoriu ar trebui sa fie cu o pereche mare de 00 peste ale celui din primărie.. dar toți se tem unii de alții ca nu își cunosc gradele..
14 decembrie 2020, 10:44
Deja se vad roadele aduse de echipa CIUMA ROSIE. sorcova vesela....
14 decembrie 2020, 09:48
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Vom suplimenta mijloacele de transport în comun care ajung la Cornișa, mă refer la traseul 6, care pleacă de pe strada I.C. Brătianu cu itinerariul Dragoș Vodă – Ion Pillat – Calea Națională – Marchian – Bulevardul ...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9262 lei
USD
Dolarul SUA
4.0800 lei
CHF
Francul elveţian
4.4941 lei
GBP
Lira sterlină
5.6770 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7392 lei
XAU
Gramul de aur
238.7720 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2293 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3738 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1708 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3476 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1913 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6625 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.6 o C
Dorohoi
9.5 o C
Bucecea
10.4 o C
Darabani
8.2 o C
Saveni
9.6 o C
Ştefăneşti
15.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.