Ancheta săptămânii
Botoșăneni tratați inuman în curtea spitalului, șefii județului se ceartă (in)conștient între ei, bolnavii tremură de frig ore lungi în fața Urgențelor – GALERIE FOTO

Umilințele pe care sute sau poate chiar mii de botoșăneni au fost nevoiți să le suporte în pandemie la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean s-au amplificat după venirea frigului. Iar soluția, dacă poate fi numită așa bătaia de joc la care au fost supuși oamenii, a reprezentat-o montarea a două corturi ale Armatei în curtea unității.

Pacienți puși să aștepte în corturi la temperaturi sub 0 grade

 


”Pentru a nu ajunge în situația în care pacienții să fie nevoiți să aștepte examinarea medicală sub cerul liber, așa cum s-a întâmplat în alte județe din țară”, a fost explicația pe care Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a dat-o în ziua de 10 noiembrie, în care s-au amenajat cele două corturi de campanie de către Garnizoana Botoșani.


Și așa și este! Absolut singurul lucru care s-a realizat prin aducerea acestora a fost faptul că oamenii nu au mai stat ”sub cerul liber”.


Pentru că în afara acestui ”acoperiș” improvizat, totul era ca afară. Corturile nu erau încălzite, nu aveau vreo mochetă sau altceva pe jos, ușă nici atât, ci doar câteva scaune din plastic aduse din spital.


În aceste condiții, la temperaturi care noaptea coborau sub 0 grade Celsius, o mulțime de botoșăneni au fost obligați să aștepte și câte șase ore.

 

Șefii județului, supărați între ei de la două corturi amărâte


În tot acest timp, în care botoșănenii ajunși la UPU așteptau într-un mediu execrabil să se facă triajul, pentru a afla dacă au sau nu Covid și pentru a ști mai departe dacă rămân în spital, intră în izolare ori sunt trimiși acasă, ce credeți că făceau șefii instituțiilor care ar fi trebuit să conlucreze pentru a oferi niște condiții cât de cât decente pacienților? Ei bine, se certau.


Într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), prefectul Dan Nechifor și-a exprimat nemulțumirea pentru faptul că Dorin Birta, vicepreședintele CJ, a intermediat montarea acelor corturi fără știrea sa, care este președinte CJSU. Tot atunci, primul reprezentant al Guvernului în Botoșani arăta că Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ar deține corturi mult mai bune pentru triajul epidemiologic. De ce nu le-au adus în curtea spitalului dacă tot le aveau nu vă putem spune.


De pe 10 noiembrie, timp de două săptămâni, în ciuda numeroaselor plângeri venite din partea botoșănenilor tratați inuman în curte la ”Mavromati”, nici Prefectura și nici Consiliul Județean nu au întreprins vreo măsură pentru a pune capăt umilinței de la spital. Ca de obicei, s-a pasat răspunderea de la o instituție la alta. Prefectul susținea că Spitalul Județean se află în subordinea CJ și, ca atare, Consiliul Județean trebuie să ia măsuri, în timp ce șefii instituției vizate răspundeau că, pe problemele Covid, Guvernul prin Prefectură și CJSU este cel care are abilitatea de a interveni.

 

Prefectul spune că trebuie să facă CJ-ul


Să le dăm cuvântul...


Prefect Dan Nechifor, președinte CJSU Botoșani:


”Am în subordine Spitalul Județean și nu știu eu? Să-mi dea conducerea spitalului și o fac” (...)


”O spun din nou și nu mai vreau să repet asta: eu nu pot să mă implic administrativ la spital, ca să ne înțelegem. Eu am dat soluții”.


Primul reprezentant al Guvernului în județ a subliniat că, atunci când ajung la UPU, oamenii sunt doar suspecți de Covid, nu confirmați. De altfel, în medie, doar un sfert din cei testați au rezultat pozitiv. Ca atare, în opinia prefectului, atât timp cât ”vorbim de un suspect”, deci nu de oameni confirmați cu coronavirus, Consiliul Județean și ”Mavromati” au toată libertatea de a interveni.

 

CJ-ul zice că Prefectura și CJSU


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani:


”Eu am vorbit cu d-na manager, ea are două zile de când este acolo (discuția a avut loc pe 24 noiembrie – n.r.).Toate întrebările astea ar fi trebuit să fie adresate fostului manager pentru că a fost manager din luna aprilie, de când a fost numit prin ordin de ministru. Să ne spună vechea conducere ce a făcut până astăzi. Eu nu arunc vina pe absolut nimeni, noi trebuie să gestionăm astăzi lucrurile și pentru ieri și pentru alaltăieri. Am avut o discuție cu d-na Caba, este într-o continuă mișcare, încearcă să remedieze toate carențele care nu au fost rezolvate de șase luni acolo. Deci nu încercăm să dăm vina pe nimeni, dar cineva nu și-a făcut treaba în toată perioada asta”.

 

Triaj în clădirea Colegiului Medicilor. E bun, doar că fiecare parte spune că trebuie s-o facă cealaltă

 

”Pe cuvântul meu de onoare: eu am dat soluția”, afirma prefectul Dan Nechifor în ultima săptămână din noiembrie.


colegiul medicilor botosaniȘi care era soluția?


”Folosirea clădirii de la Colegiul Medicilor pentru suspecți, ca să nu mai stea afară. Am discutat și ieri (pe 24 noiembrie – n.r.) și cu dl Birta și cu d-na președinte. Trebuie să se apuce să facă compartimentarea acolo ca să poată să stea bolnavii, să nu mai stea în frig”,


Prefect Dan Nechifor, președinte CJSU Botoșani.


Așadar, prefectul a propus transformarea clădirii care găzduiește Colegiul Medicilor, situată în spatele UPU, în zonă de triaj epidemiologic, iar președintele CJ este de acord. Mai departe însă, prefectul susține că CJ trebuie să se ocupe de transformarea imobilului în UPU, iar președintele CJ afirmă exact contrariul.


”Sunt total de acord, i-am și transmis, sigur că da. Dacă clădirea de acolo poate fi considerată zonă tampon, astăzi trebuie să se facă lucrul acesta”.


”Atenție! Coordonarea pe Covid nu este a Consiliului Județean. Suntem în situația în care eu, când am vrut să rezolv o problemă, au sărit în sus toți. Coordonarea pe Covid aparține reprezentanților ministerului, nu este la Consiliul Județean. Noi acordăm tot suportul și am spus de fiecare dată: tot ce trebuie Consiliul Județean pune la dispoziție. Și am toată disponibilitatea”,


Doina Federovici, președinte CJ Botoșani.


Nouă șefă de la CJ a discutat cu noua directoare pentru a vedea cât durează obținerea avizelor pentru a se pune clădirea Colegiului Medicilor la dispoziția spitalului.  

 


După aproape nouă luni de pandemie nu e clar cui se mai subordonează Spitalul Județean


În această situație atât de întortocheată s-a ajuns după ce în Starea de Urgență, Guvernul a hotărât ca managementul spitalelor județene să treacă pe această perioadă specială de la Consiliile Județene la Ministerul Sănătății. Astfel, ministrul Nelu Tătaru l-a numit pe Radu Malancea director la ”Mavromati”.

 

Ulterior, Executiv a hotărât ca managementul să rămână la Ministerul Sănătății și în Starea de Alertă. Surprinzător însă, pe 30 octombrie, când a făcut o vizită la Botoșani, Nelu Tătaru a afirmat că managementul spitalelor județene nu ar mai ține de Ministerul Sănătății, ci ar fi apanajul Consiliului Județean.

 

Și confirmarea indirectă a venit când Radu Malancea a demisionat, iar noul manager, în persoana Doinei Caba, a fost numit de CJ și nu de minister. Doar că imediat, CJSU, aflată sub oblăduirea Prefecturii, a numit un medic coordonator pe Botoșani pentru problemele Covid, ceea ce i-a determinat pe șefii CJ să afirme din nou că ei nu pot acționa și că Prefectura trebuie să o facă.

 

Ceea ce la Botoșani este imposibil, la celălalt capăt al țării e posibil: UPU desprins parcă din filme la Oradea


Numai că această situație cu subordonarea neclară a unităților medicale nu este la Botoșani, ci în toată țara, iar în alte județe din România pacienții au totuși parte de condiții omenești. Și poate cel mai bun exemplu vine de la Bihor. Aici, la mijlocul lunii noiembrie Spitalul Județean a inaugurat noul UPU, unde pacienţii sunt fi trataţi în condiţii similare celor văzute în filmele americane de profil.


Potrivit ebihoreanul.ro, după o investiţie de circa 32 milioane de lei, Urgenţele au acum un corp lipit de clădirea Spitalului Judeţean. Cu o capacitate de 56 de paturi, UPU Oradea tratează pacienţii cu afecţiuni grave în boxe individuale, închise, care asigură şi intimitatea necesară bolnavului.


”O noutate este faptul că fiecare pacient este separat de toţi ceilalţi. Cei mai gravi sunt în aceste boxe cu pereţi retractabili, care se pot deschide sau închide complet, pentru a putea permite o intimitate. În perioada post-covidiană, se va permite prezenţa unui membru al familiei”,


Liviu Borcea, medic șef UPU Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.


Fiecare boxă are aparatura necesară pentru tratarea pacientului, inclusiv ecograf, iar în vecinătatea lor UPU Oradea are o încăpere de radiologie şi una dedicată investigaţiilor CT. Astfel, bolnavii nu vor mai fi plimbaţi pe la investigaţii, înainte de a ajunge pe secţii.


O altă noutate este că UPU Oradea este prima din România care are acum o sală de decontaminare. Pacientul intră din parcare, este plasat pe targă și trecut prin acest sistem de duşuri. Spălarea durează între 5 şi 10 minute, în funcţie de substanţă.

 

ORADEA

upu oradea

 

upu oradea 2

 

upu oradea 3

 

upu 3

 


De asemenea, UPU deține o sală de resuscitare, unde se va putea face inclusiv o oxigenare extra-corporală a sângelui pacienţilor. Aparatura necesară este, de asemenea, unică în România, fiind achiziţionată printr-un alt proiect, şi presupune ca sângele pacientului să fie scos într-o membrană, unde este oxigenat.


UPU Oradea are şi un izolator pentru pacienţi în stare critică, care va fi folosit în perioada următoare pentru bolnavii de Covid-19.


”Este o sală dotată cu presiune negativă, asta înseamnă că atunci când se deschide uşa, niciodată aerul nu iese în afară. În plus, pacientul intră direct din ambulanţă, iar personalul intră dintr-o încăpere-filtru, unde se îmbracă”,


Liviu Borcea, medic șef UPU Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea.


O altă noutate unică în România este un dulap inteligent pentru medicamente. Concret, medicii urgentişti vor lua medicamentele dintr-un dulap dotat cu un sistem informatic. Doctorul va selecta întâi numele pacientului, apoi medicamentul pe care i-l va administra, ceea ce va duce la deschiderea automată a uşii din sectorul în care respectivul produs se află. Fireşte, datele se stochează în fişa pacientului, dar şi în inventarul UPU.


O altă tehnologie înaltă prezentă în UPU Oradea este un roboţel care foloseşte radiaţii UV de tip C pentru a inactiva viruşii din atmosferă, o invenţie numai bună pentru pandemia prin care trecem. Roboţelul, fabricat în Bucureşti, se plimbă singur în încăpere.

 

UPU demn de SF la Oradea, un cort mai mare la Botoșani


Și cetățenii din Botoșani contribuie la sistemul de asigurări de sănătate exact în aceleași procente și după aceleași legi precum cei din Oradea. Doar că acolo conducătorii se zbat să aducă fonduri și să rezolve problemele oamenilor, nu aruncă responsabilitatea pe alții.

 

Astfel este posibil ca la Botoșani, după atâtea certuri, singurul lucru concret care s-a întâmplat să fie schimbarea corturilor: cele două mici au fost înlocuite pe 25 noiembrie cu unul mai mare. Umilirea botoșănenilor care achită poate de zeci de ani contribuții la fonurile de sănătate, continuă.

 

BOTOȘANI

 

urgente botosani

urgente botosani 2

 

urgente botosani 3

urgente botosani 4

 

urgente botosani 5

urgente botosani 6

 

urgente botosani 7

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
In acete corturi ar trebui sa stea o zi si o noapte prefectul cu suita lui si nu in ultimul rand conducerea C.J , plus conducerea spitalului , oare cat vom mai rabda asemenea batae de joc ,nu le e rusine sa mai vorbeasca despre sanatate si grija fata de cei suferinzi . Domnilor din presa scrisa si nu numai invitatii pe cei ce conduc judetul si pe cei din prefectura , DSP , C. Medicilor ,conducerea spitalului sa ste cateva or in aceste corturi . mai bine sunt tratati cei din puscarii decat cei ce ajung pe patul de spital si in inainte de toate in aceste corturi . RUSINE.
14 decembrie 2020, 19:43
La noi nici dacă s-ar vrea să se facă un nou UPU lângă clădirea spitalului , unde este actualul , nu ar fi posibil fiindcă nu este loc, avem o mândrețe de hardughie cu multă cărămidă în care se pot face multe lucruri bune pentru cei care care au avut comorbidități și n-au rezistat la toate încercările cauzate de boli și de grija deosebită a cadrelor medicale.Doamne miluiește-ne pe noi robii tăi cu comorbidități sau fără. Pentru un plus de calitate a actului medical toți cei care au nevoie de spital , suspecți sau nu de covid, trebuie să treacă prin clădirea de lângă UPU să lingă aceeași linguriță antivirală și antimicrobiană din dotarea instituției respective.
14 decembrie 2020, 15:31
vai de oameni, pai daca intri in cortul asta, chiar te imbolnavesti, ajungi sa mori pana iti fac un test imprecis, bulibaseala, subscriu, la ce trebe prefectura ?, nu-s alesi, sunt numiti pe lefuri grase si incompetenta maxima, redus si la vicepresedinti, viceprimari cu liota lor de incompetenti la caldurica
14 decembrie 2020, 13:59
aici sunt banii contribuabilului , doin impozite aberante ....cititi si va minunati cum sunt platiti cei abonati la ciolan...Concurs de poveste pentru un manager cu leafă de vreo 15.000 de lei, a început pe vremea lui Flutur, nu se știe dacă se mai termină cu Andrei, 3500euro intr-un oras in care salariul in mana e de 250-300 euro.....jaf la drumul mare
14 decembrie 2020, 13:16
Da, se vad roadele..
14 decembrie 2020, 11:25
Stiam ca tuta lui dragnea le a instalat cort in curtea spitalului ca sa le fie cald si bine bolnavilor.Sunt niste nesimtiti daca spun ca tremura de frig.E fake news.
14 decembrie 2020, 11:18
Cj se ocupa de capvizi? Sau numai de voturile lor au nevoie! Capvizii nu au votat?
14 decembrie 2020, 11:16
două nulități, unul mai frustrat decât celălalt, de altfel știm foarte bine că: stomacul te anunță întotdeauna când e gol, capul niciodată.
14 decembrie 2020, 10:56
Mai trebuie să treacă vreo 20 ani sa ajungem bihorenii . Ei se dezvolta an de an , noi batem pasul în loc . Plus ca , ... noi totuși , cetățenii orașului de ce plătim atâta aparat , personal administrativ dacă nu evoluează cu nimic orașul , județul ? Doi viceprimari , doi subprefecți și mai departe care se stiu .. pentru ce sa va plătim noi ? Sa mai amintesc ceva de zona metropolitana ? Multe orașe prapadite din România nu își justifica prezenta și cheltuielile cu primăriile și prefecturile . Noi , în județul Botoșani de 31 de ani mergem pe același drumuri naționale jalnice , suferim de lipsa asfaltului în plin oraș, etc . La ce ne trebuie noua 2 viceprimari , 2 subprefecți , plătiți cu bani grei de populație dacă ani de zile nu se modifica nimic în oraș , județ ?? P.S. primul reprezentant al guvernului în teritoriu ar trebui sa fie cu o pereche mare de 00 peste ale celui din primărie.. dar toți se tem unii de alții ca nu își cunosc gradele..
14 decembrie 2020, 10:44
Deja se vad roadele aduse de echipa CIUMA ROSIE. sorcova vesela....
14 decembrie 2020, 09:48
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.3 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-0.7 o C
Ştefăneşti
1.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.