Ancheta săptămânii
ANALIZĂ: Cifrele NU mint – Românii se îmbolnăvesc mai tare de Covid-19 de fiecare dată când Iohannis cere prelungirea Stării de Urgență sau de Alertă

Pe 9 iunie președintele României anunță prelungirea Stării de Alertă cu păstrarea mai multor restricții, de la cinematografe și locuri de joacă închise la restaurante deschise doar pentru terase. Apar imediat proteste din partea mai multor asociații, patronate și politicieni, iar unele partide amenință că nu vor vota încă 30 de zile de Stare de Alertă.

Cifrele luptă pentru președinte

 


Klaus Iohannis susține că lupta cu pandemia încă nu a fost câștigată, iar liderii PNL și PMP îl sprijină. Dar brusc, cel mai mare ajutor vine de la... cifre. În mai puțin de o săptămână de la data la care șeful statului a făcut publică intenția instituirii unei noi Stări de Alertă, numărul infectaților crește de peste două ori.

 

Inițial, România și Republica Moldova sunt aproape singurele țări din Europa cu o creștere abruptă a îmbolnăvirilor. După câteva zile situația se înrăutățește în mai multe state europene, însă chiar și în aceste condiții România ajunge la un moment dat să raporteze mai multe cazuri noi decât Italia, țară care în primăvară era epicentrul mondial al pandemiei.

 

Au apărut astfel acuze mai mult sau mai puțin oficiale că Executivul ”umflă” datele pentru a justifica votarea în Parlament a încă unei luni de Stare de Alertă și de a exercita astfel o presiunea asupra parlamentarilor de a o aproba. Fără vreo dovadă, bineînțeles.


Doar că cifrele nu mint niciodată, iar o analiză efectuată de Botoșăneanul scoate la iveală un adevăr de necontestat: de fiecare dată după ce președintele României a solicitat prelungirea Stării de Urgență sau a Stării de Alertă, în zilele ce au urmat numărul de persoane infectate raportat de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a crescut, uneori chiar amețitor.

 


Cotele istorice de Covid, atinse după ce Iohannis a anunțat prelungirea Stării de Urgență

 


Prima Stare de Urgență trebuia să expire la jumătatea lunii aprilie. Pe 6 aprilie Klaus Iohannis anunță oficial că va emite un nou decret pentru prelungirea Stării de Urgență. În ziua în care și-a făcut publică decizia România înregistrase 193 de noi îmbolnăviri.

 

Ce ce s-a întâmplat în următoarele zile? Cu toate că numărul testelor nu a crescut masiv, noile îmbolnăviri raportate de GCS au atins cele mai mari cote de la debutul pandemiei. Pe 11 aprilie, în buletinul zilnic, GCS face public că România a înregistrat într-o singură zi nici mai mult, nici mai puțin de 523 de noi infectați, număr rămas record și până în ziua de astăzi. Și aceasta în condițiile în care s-au efectuat în acea zi doar 3.842 de teste.

 

 

După ce Parlamentul votează noua Stare de Urgență, Covidul bate în retragere

 


Pe 16 aprilie, când prelungirea Stării de Urgență este supusă votului Parlamentului, GCS raportează al doilea cel mai mare număr de infectări de la debutul pandemiei: 491 (la 4.802 teste efectuate). Cu o largă majoritate, Legislativul a votat prelungirea Stării de Urgență cu încă o lună.

 

După ce senatorii și deputații își dau acordul, infecțiile scad brusc și după doar patru zile, la un număr aproape similar de teste precum cel din ziua în care a fost votată Starea de Urgență (4.880 de această dată), GCS raportează doar 190 de noi cazuri.

 

Numărul noilor infectări a mai crescut apoi, a mai scăzut, dar nu a mai atins niciodată nivelurile din zilele în care s-a discutat despre prelungirea Stării de Urgență.

 


Șeful statului vrea Stare de Alertă, autoritățile sanitare cresc brusc testările

 


Pe 4 mai Klaus Iohannis anunță că nu va prelungi Starea de Urgență, dar că se va institui Starea de Alertă. În acea zi România avea potrivit datelor GCS exact 349 noi persoane diagnosticate cu Covid-19 la doar 3.560 de teste efectuate. În zilele ce au urmat testările au crescut vertiginos: 6.774 pe 5 mai, 11.927 pe 6 mai (al doilea cel mai număr de până atunci), 9.474 pe 7 mai, 10.667 pe 7 mai, 10.776 pe 9 mai (al treilea cel mai mare număr de până la acea dată).

 

Cu excepția zilei de 6 mai, în fiecare zi de până la 9 mai inclusiv GCS raportează peste 300 de noi cazuri. Parlamentul votează cu ceva modificări Starea de Alertă într-o zi în care s-au testat 10.413 oameni, al patrulea cel mai mare număr de până la acea dată, dar în care am avut doar 190 de noi cazuri.

 


Infectările scad constant până când Iohannis și Guvernul vor o nouă Stare de Alertă, după care cresc amețitor  

 


Noile îmbolnăviri cunosc o tendință generală de scădere, însă cu toate acestea pe 9 iunie Klaus Iohannis anunță iminența prelungirii Stării de Alertă. În acea zi GCS raportase doar 145 de noi infectați. Declarația făcută de președinte a provocat noi proteste.

 

Ce a urmat?

 

Pe fondul declarațiilor publice a mai multor lideri politici din Opoziție că nu vor mai vota o nouă Stare de Alertă, numărul noilor infectați a început să crească masiv, pentru ca pe data de 14 iunie să atingă 320 de cazuri, de peste două ori mai mult față de cele din ziua în care șeful statului a anunțat o nouă Stare de Alertă. Practic, era cel mai număr de infectări raportat tocmai de pe data de 9 mai, culmea coincidenței și atunci respectivul număr fiind atins în săptămâna de după anunțul făcut de președinte privind instituirea Stării de Alertă.

 

Două lucruri extrem de interesante dinaintea votării unei noi Stări de Alertă

 

Majorarea bruscă a numărului de infectați este însoțită de câteva ”întâmplări” care merită a fi notate:  

 

  •   În mass-media centrală apare informația că Raed Arafat, omul perceput drept cel mai drastic din Guvern cu privire la luarea măsurilor anti Covid-19, propune în Executiv inclusiv prelungirea Stării de Alertă cu doar 15 zile. În ciuda acestui lucru, Guvernul hotărăște ca durata să fie de 30 de zile.

 

  •  Grupul de Comunicare Strategică schimbă modul de raportare al deceselor. Fără vreun anunț prealabil, nu se mai prezintă fiecare caz în parte, ci se face public totalul din ultimele 24 de ore și se menționează județele, fără a se face și repartizarea efectivă pe unitățile administrativ-teritoriale. De exemplu, pe data de 15 iunie GCS a anunțat 17 decese, dar a nominalizat doar 12 județe, fără să precizeze în care dintre acestea s-a înregistrat mai mult de un singur mort, condiții în care nu se mai pot realiza statistici pe județe.

 

Autoritățile se apără: ”Nu se pot manipula aceste cifre”


Pe fondul discuțiilor tot mai aprinse privind creșterea ratei îmbolnăvirilor în perioadele în care președintele și Guvernul doresc prelungirea unei situații speciale, medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentant al ţării noastre la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a declarat pe data de 17 iunie la Digi24 că modul în care se face colectarea acestor date face imposibilă manipularea datelor.


”Lumea să fie conștientă că nu există niciun fel de regie, pentru că e foarte periculos să ne jucăm cu aceste scenarii, că se raportează cazuri false, mai multe, mai puține sau că există tot felul de alte interese. Să ştiţi că în momentul de faţă modul de raportare a cazurilor face practic imposibilă orice manipulare a datelor, pentru că aceste cazuri sunt raportate de către fiecare judeţ în parte. Sunt 42 de raportări care se fac, se introduc într-o platformă dedicată, securizată de către STS şi practic este imposibilă (manipularea - n.red.). (...) Deci, nu există un centru de comandă care să ia cazurile, le prelucrează şi le introduce, ci fiecare judeţ introduce cazurile în această bază de date şi atunci este dincolo de orice fel de dubiu că nu se pot manipula aceste cifre”,


Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul României la OMS.


El a adăugat că numai în perioada de început a pandemiei se introduceau şi verificau fişele medicale ale bolnavilor de COVID-19 de către personalul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), însă s-a ajuns la o supraîncărcare a acestor angajaţi şi s-a distribuit sarcina introducerii datelor de către angajaţii direcţiilor judeţene de sănătate publică.


”Ar trebui să explicăm, să explice colegii care fac asta în mod curent cum se face această raportare, cum se face testarea, iar publicul să cunoască exact. Noi ducem lipsă, această inabilitate pe care o avem în comunicarea publică, adică facem lucrurile foarte bune, dar nu ştim să le prezentăm suficient încât să fie lumea foarte lămurită care este situaţia cu această epidemie”,


Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi reprezentantul României la OMS.

 

Ce s-a întâmplat în realitate cu ”cifrele care nu pot fi manipulate”


Culmea este însă că tocmai acest sistem computerizat și securizat a provocat o sumedenie de erori uluitoare de-a lungul pandemiei. De o mulțime de ori s-a descoperit faptul că unii morți erau dublați în statisticile oficiale astfel încât chiar GCS a ajuns să facă nenumărate rectificări de genul, ”conform raportărilor venite din partea INSP, decesul 553 și 541 reprezintă același caz”.

 

Ba mai mult, pe 9 mai la Botoșani numărul persoanelor infectate de la debutul pandemiei a scăzut chiar în raportările oficiale, lucru imposibil întrucât cifrele făceau trimitere la totalul celor infectați de la înregistrarea primului caz, indiferent dacă unii au decedat și alții s-au vindecat. Deci numărul putea cel mult să stagneze, în nici un caz să se micșoreze. Același sistem ”practic imposibil de manipulat” a făcut posibilă și anunțarea unor decese după o lună de la producere.

 

Ca să nu mai vorbim de ceea ce s-a întâmplat la Suceava, unde directoarea Direcției de Sănătate Publică a descoperit că autoritățile din județul vecin ar fi raportat greșit persoanele testate ca fiind purtătoare de Covid-19. La câteva zile după dezvăluire și-a pierdut funcția.

 Între zâmbete și turism

 

Prefectul crede că există explicații științifice pentru fiecare val de creștere a îmbolnăvirilor de coronavirus și că un studiu mai amănunțit ar scoate la iveală că fiecare interval de majorare a cazurilor a venit după perioade care au favorizat fenomenul. De exemplu, etapa de creștere care s-a înregistrat după noua solicitare a președintelui și Guvernului de a prelungi Starea de Alertă a survenit minivacanțelor de Ziua Copilului și Rusalii, când deplasările mari de persoane au contribuit la răspândirea Covidului.

 


”În istoria noastră de 2.000 de ani, dacă vrei să cauți coincidențe întotdeauna găsești ca să faci legături. Ca om direct implicat, mă îndoiesc că un președinte de țară poate să sune într-un județ și să spună: «hai, măriți numărul de confirmați». Nu cred”,


Dan Nechifor, prefect Botoșani.


Președinte și al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul arată că, atât timp cât în Brașov, un județ cu mai multe stațiuni, a crescut vertiginos numărul de cazuri după cele două weekend-uri prelungite, este clar că majorarea îmbolnăvirilor din perioada de după solicitarea instituirii unei noi Stării de Alertă se explică tocmai prin creșterea turismului.
 

 

”O oportunitate să mai rezolve anumite lucruri pentru partid, pentru unii, pentru alții, prin intermediari. Avem abuzuri și trebuie investigate”

 

Pe 11 mai Guvernul a adoptat proiectul de lege privind Starea de Alertă în care, printre măsurile cuprinse, se menționa cât se poate de clar: ”Achiziționarea bunurilor și serviciilor de necesitate imediată în gestionarea situației de urgență pentru care a fost declarată starea de alertă, prin negocierea fără publicare prealabilă”. Deci fără licitație. Nu s-a făcut altceva atunci decât să se prelungească modalitatea de achiziții publice instituită prin Starea de Urgență...


Care în pandemie a instaurat haos și un teren fertil pentru abuzuri în achizițiile publice făcute de stat. Decretele președintelui Klaus Iohannis nu au adus claritate și au dat „un semnal periculos”, arată experții în achiziții publice reuniți de Expert Forum, citați de Europa Liberă.

 

Celebrul post de radio notează că, în Starea de Urgență, care a suspendat timp de două luni mersul normal al legilor în România, autoritățile au primit undă verde să facă achiziții publice directe pentru a preveni și combate pandemia, fără a mai ține cont de limitele legale din domeniul achizițiilor publice. Fiind o situație de criză, urgența a fost considerată mai presus de lege, au justificat autoritățile.


„Această situație de urgență a fost considerată de unii ca o oportunitate să mai rezolve anumite lucruri pentru partid, pentru unii, pentru alții, prin intermediari. Avem abuzuri și trebuie investigate”, spune profesorul de drept administrativ și achiziții publice Dacian Dragoș, de la Universitatea Babeș-Bolyai.


El a arătat că Uniunea Europeană a prevăzut în directivele sale, aplicabile și în România, „toate mecanismele pentru a face față unei crize de acest gen și de a face achiziții urgente. Nu trebuie să inventăm roata”.


Dar noi continuăm să o inventăm și în Starea de Alertă, când o mulțime de achiziții publice se fac tot fără licitație.

 

Evoluție număr de noi infectați / teste efectuate în România

 

18 martie – 43
19 martie – 17
20 martie – 31
21 martie – 59 / 631
22 martie – 66 / 1.052 / primul deces în România
23 martie – 143 / 1.256
24 martie – 186 / 1.401
25 martie – 144 / 1.842
26 martie – 123 / 1.532
27 martie – 263 / 1.455
28 martie – 160 / 2.180
29 martie – 308 / 1.827
30 martie – 192 / 1.643
31 martie – 293 / 1.551

 

1 aprilie – 215 / 1.955
2 aprilie – 278 / 1.874
3 aprilie – 445 / 3.174
4 aprilie – 430 / 4.435

5 aprilie – 251 / 2.531
6 aprilie – 193 / 2.364

 

Președintele României cere prelungirea Stării de Urgență: Se PRELUNGEȘTE starea de urgenţă, Iohannis: ”Nu este momentul să ne relaxăm!

 

7 aprilie – 360 / 2.591
8 aprilie – 344 / 3.629

9 aprilie – 441 / 4.595
10 aprilie – 265 / 3.628
11 aprilie – 523 / 3.842  
12 aprilie – 310 / 3.056
13 aprilie – 333 / 4.876

14 aprilie – 246 / 2.893
15 aprilie – 337 / 4.730
16 aprilie – 491 / 4.802


Parlamentul a aprobat prelungirea stării de urgență


17 aprilie – 360 / 6.176
18 aprilie – 351 / 5.186
19 aprilie – 328 / 2.620

20 aprilie – 190 / 4.880
21 aprilie – 306 / 3.061
22 aprilie – 468 / 4.805
23 aprilie – 386 / 6.979
24 aprilie – 321 / 8.266

25 aprilie – 218 / 5.043
26 aprilie – 401 / 9.873
27 aprilie – 303 / 7.316
28 aprilie – 277 / 6.475
29 aprilie – 362 / 16.684
30 aprilie – 262 / 8.381

 

1 mai – 327 / 8.314
2 mai – 165 / 6.852
3 mai – 431 / 4.968
4 mai – 349 / 3.560


Klaus Iohannis anunță stare de ALERTĂ: După 15 mai ne vom deplasa FĂRĂ declarație, măsurile de relaxare NU se vor aplica în toate localitățile

 

5 mai – 325 / 6.774
6 mai – 270 / 11.297
7 mai – 392 / 9.474
8 mai – 312 / 10.667
9 mai – 320 / 10.776

10 mai – 231 / 8.693
11 mai – 226 / 5.470
12 mai – 190 / 6.964
13 mai – 224 / 8.621


Camera Deputaților votează Starea de Alertă


14 mai – 245 / 8.413
15 mai – 190 / 8.384
16 mai – 267 / 9.133
17 mai – 167 / 6.673
18 mai – 165 / 3.214
19 mai – 155 / 8.453
20 mai – 196 / 10.413


Parlamentul votează starea de alertă


21 mai – 198 / 9.979
22 mai – 196 / 10.181
23 mai – 145 / 8.919
24 mai – 213 / 6.916
25 mai – 213 / 8.709
26 mai – 244 / 8.537
27 mai – 165 / 11.835
28 mai – 197 / 12.437
29 mai – 191 / 11.451
30 mai – 151 / 4.368
31 mai – 124 / 13.378

 

1 iunie – 141 / 4.055
2 iunie – 119 / 5.561
3 iunie – 152 / 10.592
4 iunie – 238 / 13.445
5 iunie – 196 / 11.932
6 iunie – 187 / 6.792
7 iunie – 189 / 2.915
8 iunie – 125 / 5.180


Starea de ALERTĂ ar putea fi prelungită: CE spune ministrul Sănătății

 

9 iunie – 145 / 9.269


Iohannis a făcut anunțul: Starea de alertă s-ar putea prelungi, dar se redeschid mall-urile, after-school-urile și grădinițele private

 

10 iunie – 196 / 7.926
11 iunie – 237 / 3.682
12 iunie – 222 / 9.360
13 iunie – 275 / 9.715
14 iunie  - 320 / 7.926
15 iunie – 166 / 3.682

16 iunie - 250 / 9.360

17 iunie - 345 / 11.715

18 iunie - 320 / 12.343

19 iunie - 320 / 11.075

20 iunie - 330 / 11.226

21 iunie - 315 / 6.333

22 iunie - 245 / 4.044

23 iunie - 214 / 8.948

24 iunie - 321 / 11.681

25 iunie - 460 / 12.555

26 iunie - 411 / 11.824

27 iunie - 325 / 12.236

28 iunie - 291 / 7.291

 

* Din data de 12 mai avem mai mulți vindecați decât cazuri active

 

Secretarul de stat Gheorghe Sorescu de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) s-a arătat oarecum amuzat de rezultatele studiului efectuat de Botoșăneanul, ferindu-se să facă prea multe considerații și arătând că, autorii acestuia ar trebui să fie cei care să tragă și concluziile:


”Ca ziarist te poate duce la întrebarea: de ce cresc în perioada aceea? Studiul l-ați făcut voi, vă aparține, eu n-am să fac comentarii”.

 

În ceea ce ne privește, lăsăm cititorii să tragă concluziile.

 

FOTO: DC News

 

loading...
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Coronavirus 2020: Ziua în care dintr-un pix ne-au lăsat pradă infectării ca la Cernobâl

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
În numele fratelui! Demisie șoc în PSD plecată de la o primărie de oraș și o negociere eșuată cu un primar independent cu frate social-democrat
Marea surpriză de la lansarea candidaților Alianței Liberalilor și Democraților la alegerile locale, care a avut loc în urmă cu exact o săptămână, a fost constituită de prezența fostului comisar șef de Poliție, Gheorghe Nazare. Acesta a obținut în 2016 un mandat de consilier județean pe lista PSD, formațiune care ulterior l-a susținut și pentru una dintre cele mai râvnite funcții de la Consiliul Județean, cea de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP).
Comitetul de Urgență ne obligă să purtăm măști și afară, dar Bruxelles-ul tocmai a exclus Botoșaniul din zona roșie a Covid-ului
Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care se instituie purtarea obligatorie a măștii în mai multe zone din municipiul Botoșani și din alte localități este contrazisă tocmai din capitala Uniunii Europene.
Elev din Botoșani exmatriculat la liceu, în SUA milionar! Școala din România care pregătește copiii pentru trecut: Ai ieșit pe poarta liceului în 2020 perfect pregătit pentru anul 1990 - VIDEO
80% din elevii din România ies de pe băncile școlii fără să știe cu adevărat care le este drumul în viață.40% dintre elevii din sistemul educațional românesc sunt considerați analfabeți funcționali și nu din vina lor, ci pentru că sunt practic obligați să tocească la materii care nu au aplicabilitate și în viața reală. Ani de domnie, ani de apariție a unor opere sau puncte de vedere ale unor critici. Acești elevi sunt practic forțați să îmbrățișeze ideile altora, fără a le fi permis să le aibă pe ale lor, proprii.
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
Pasul înapoi făcut de Lucian Borfotină în privința candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani ar putea fi doar una dintr-o serie de manevre de anvergură care vor avea loc până la startul oficial al campaniei electorale. Iar totul este legat de rezultatul negocierilor pe care PSD și ALDE le poartă la București.
Botoșănean cu sechele pe viață dintr-un accident! A fost abandonat de un jandarm care a fugit! CLASARE de la Parchetul Militar, victima lăsată în agonie, scoasă vinovată – VIDEO&DOCUMENT
O noapte de petrecere între trei prieteni s-a terminat aproape tragic pentru unul dintre ei, rămas marcat pe viață. Accidentul care a urmat nu a trecut neobservat, mai ales după ce unul dintre cei aflați în autoturism a fugit, abandonându-și prietenul în agonie și plin de sânge, întins pe asfalt. Un al treilea, care nu apare în ancheta care a rezultat ulterior, i-ar fi urmat exemplul. Evenimentul rutier a provocat o undă de șoc în comunitate.
Acuzații GRAVE la adresa unui medic! Ar fi scăpat un bebeluș în cap și i s-a fracturat clavicula, război prin avocat și cu legiștii - DOCUMENT & FOTO
Familia Lulciuc trăiește în comuna Cândești, din județul Botoșani. S-a întregit cu un al patrulea membru care s-a născut în data de 16 mai 2020. Gheorghe Ionuț, tatăl în vârstă de 32 de ani, are împreună cu Liliana Andreea, de 25 de ani, doi copii. O fetiță de doi ani și jumătate și un băiețel, Ionuț Andrei, de o lună și jumătate.
Statul a secretizat ”puțin” morțile de Covid, decedații intră în pământ cu tot istoricul cazului
Istoria se repetă și în pandemie: la mai puțin de trei luni după ce Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a îngrădit dreptul la informare al tuturor românilor și a restricționat accesul la datele privind numărul de persoane infectate din fiecare județ, s-a luat o măsură asemănătoare referitoare la decese.
Hotelieri puși să alerge după bani! Botoșănenii băgați FORȚAT în carantină așteptați să-și plătească cazarea și masa... de bunăvoie
În Ordonanța Militară cu numărul 4, ministrul Marcel Vela anunța o serie de măsuri pentru românii care nu respectă izolarea la domiciliu. Aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată, adică într-un loc aflat sub paza Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Iar mai apoi obligați să plătească și costurile cu cazarea și masa pentru 14 zile.
Violența domestică la noi! Mamă a trei copii cu gâtul tăiat de la o banală salată! Agresorul lăsat liber să meargă acasă, după doar o noapte
Campaniile împotriva violenței domestice rămân doar acțiuni prin care se cheltuiesc mulți bani pe tot felul de pliante și pe ședințe cu oameni cu talent  oratoric, care expun întâmplări pe care probabil că nu le-au trăit vreodată. Pentru că întotdeauna viața bate filmul, iar realitatea este trăită doar de victime. Toți ceilalți rămân simpli spectatori. 
Loading...
O trăim și pe asta: administrator de grădiniță trimis șef la instituția care gestionează apele
La adăpostul pandemiei în unele instituții din România continuă să se întâmple lucruri necurate. Iar astăzi facem referire la o numire scandaloasă de șef la una dintre cele mai importante unități de stat.
Pandemia pare desprinsă dintr-un film devenit celebru: Botoșani în fruntea țării și la decese cu 42 de înmormântări ”made in Covid”
Viața trăită de botoșăneni în ultimele două luni, transpusă într-un tablou creionat pe întreg globul pământesc, a semănat izbitor cu un scenariu de film. Un paradox, am putea spune, având în vedere că în trecut, fără excepții, viața reală era sursa principală de inspirație a cinematecii.
Asta nu v-o spune vreo instituție! Suntem de fapt pe locul 3 în România la Covid-19, după Suceava și Arad
La ora redactării acestui articol este data de 7 mai, iar pe la amiază Grupul de Comunicare Strategică (GCS) transmite obișnuitul comunicat de presă privind evoluția pandemiei în România. Cu 560 de cazuri, Botoșani se află din nou pe locurile fruntașe. Suntem pe 6 între toate județele țării.
Dosarul de la Botoșani care ajunge la CEDO, după un proces plecat de la o simplă... Dacie, în urmă cu 8 ani
Opt ani de zile s-au scurs de când a început calvarul pentru un bărbat și o femeie, ajunși în prezent dușmani legali, protagoniști în procese înregistrate pe rolurile instanțelor de judecată sau în dosare instrumentate de organele de cercetare penală, polițiști și procurori.
Dezastrul de la ”Mavromati”: Oameni intrați cu alte boli și infectați cu coronavirus - Am ținut bomba cu ceas fix în Spitalul Județean
Dimensiunile dezastrului de la Spitalul Județean Botoșani sunt mai mari decât le arată statisticile pe care autoritățile le fac publice, mai ales la insistențele jurnaliștilor. Unitatea care ar trebui să însănătoșească oamenii a ajuns să îi îmbolnăvească de cel mai temut virus al momentului.
Loading...
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT
Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.
38.000 de lei!! Cei mai mulți bani dați unui medic de familie, alții se chinuiesc să supraviețuiască! Criza epidemică îi pune la treabă
Deși medicina de familie este considerată Cenușăreasa sistemului sanitar, există și cadre medicale care câștigă sume substanțiale, în unele cazuri chiar și de peste 35.000 de lei pe lună.
70 de copii și 50 de salariați la mâna unor birocrați de la București! Un complex care arată ca-n reviste, la un pas de închidere – GALERIE FOTO
Povestea începe în urmă cu 30 de ani, născută dintr-un gând al unei doamne orfane. În traducere liberă, denumirea englezească poate însemna o mână de ajutor oferită celor în nevoie. Vizualizând Hand of Help în interior, se poate spune fără exagerare că acolo este mâna lui Dumnezeu pe creștetul copiilor care s-au născut în familiile nepotrivite. Iar puntea dintre Dumnezeu și acești copii o reprezintă două familii, cei care au creat această poveste: misiunea Hand of Help.
PSD-iștii și-au lăsat singuri ditamai vicepreședintele fără postul de director, pur și simplu l-au... eliminat
Conflictul mocnit dintre cele două mari tabere din PSD Botoșani a mai făcut o victimă: vicepreședintele Consiliului Județean, Liviu Toma, a rămas fără postul de conducere de la SC Urban Serv SA, care pur și simplu a fost scos din organigramă.
METODA ideală pentru a scăpa de un director PSD, în favoarea unui văr de ministru – FOTOGALERIE
Directorii promovați cu concurs pe posturile publice de conducere, în teorie, ar trebui să-și desfășoare activitatea relaxați, fără teama că ar putea fi atinși de vântul schimbării. În practică, însă, oamenii politici mai ales, găsesc tot felul de metode „de a scăpa de ei”. Nu o fac doar social-democrații. Sau doar liberalii. O face toată lumea, la fiecare schimbare de guvernare, într-un tradițional firesc al mersurilor din sistemul bugetar.
1 milion de euro pe lună pentru cei 1.156 de botoșăneni care și-au păstrat pensiile speciale!
Disproporția flagrantă la salarizarea unor categorii profesionale se perpetuează și la apusul vieții, când este menținută aceeași inechitate între pensiile unor foști salariați, în comparație cu alții. Desigur, fericiții care s-au bucurat întreaga viață de venituri de vis și continuă aceeași fericire financiară și la pensie, nu sunt mulți. Și totuși nu sunt nici puțini.
Sergiu, eu zic sa vina analfabeta Veorica cu dictatorul Dragnea. In moldova la saracie si in Oltenia unde s-a rasturnat caruta, de astia ne trebuie, dupa chipul si educatia noastra.
29 iunie 2020, 13:04
În sfârșit un articol bun și informativ. Penele și pemepe vor avea aceeași soartă ca țărăniștii
29 iunie 2020, 10:56
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Nu ne-am dorit aceste alegeri pentru că noi am pus și punem pe primul loc sănătatea botoșănenilor, educația copiilor noștri, sănătatea bunicilor și părinților noștri și nu suntem de acord cu aceste alegeri. Ne-am î ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8744 lei
USD
Dolarul SUA
4.1145 lei
CHF
Francul elveţian
4.5485 lei
GBP
Lira sterlină
5.3849 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9322 lei
XAU
Gramul de aur
252.5738 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3394 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9418 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1373 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1795 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.0 o C
Dorohoi
10.5 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
9.9 o C
Saveni
12.0 o C
Ştefăneşti
11.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.